Results 1 to 15 of 21
Thread: Παρορμητικη πολυφαγια
-
30-12-2011, 02:05 #1
Παρορμητικη πολυφαγια
Εχετε ακουσει τον ορο ''παρορμητικη πολυφαγια''.Ειναι αυτο που μου συμβαινει οταν βλεπω ενα νοστιμο φαγητο σε ενα τραπεζι κ ασχετα με το αν πειναω θα το φαω.Ακομα κ αν δω κατι στην τηλεοραση σε εκπομπες μαγειρικης θα παω στο ψυγειο!!!Τελικα τι σκ@τ@ μπορει να κανει καποιος για να αντισταθει στην παρορμηση;Εχει κανεις καμμια ιδεα η αποψη για το θεμα;
- 30-12-2011, 03:41 #2
ωωωω, το'χω, το'χω... εγω το λεω "μαιμου-μίμηση" γιατι βλεπω να τρωει καποιος κατι, και λεω "θελω και εγω". Το'χω ακομα απλα δεν σηκωνομαι πλεον, πινω νερο και φευγει μετα απο λιγο.
30-12-2011, 12:25 #3
Εγώ πάντως το έχω και στο ξύπνιο μου και στον ύπνο μου.
Αν δω να τρώνε κάτι στον ύπνο μου ή κοιμηθώ με την ιδέα ότι δεν έχω δοκιμάσει το άλλο...
θα σηκωθώ την άλλη μέρα και θα φάω αυτό και άλλα τόσα.
MerryMaker,
η συμβουλή σου με το νερό νομίζω είναι πολύ καλή και υγιεινή.!
Και από το tickeraki σου βλέπω ότι είναι και αποτελεσματική.!
Φιλικά,
Τόνια.
30-12-2011, 13:30 #4
Πράγματι πριν φάμε κάτι επειδή έχουμε λιγούρα καλό είναι να πιούμε ένα ποτήρι νερό, ειδικά το βράδυ!!! Και εμένα με έχει σώσει από βραδυνές λιγούρες και ενώ νόμιζα ότι πεινούσα τελικά διψούσα
.
Πάντως lessing επειδή εγώ ζούσα μόνιμα σε μία κατάσταση παρορμητικής πολυφαγίας, αυτό που με έχει σώσει στην κυριολεξία είναι τα συχνά μικρά γεύματα. Δεν υπήρχε περίπτωση να δω κάτι που να μου αρέσει από φαγητό και να μην θέλω να το φάω και μάλιστα όχι απλά να πάρω μία γεύση αλλά να θέλω να το φάω όλο! Ζήλευα τα πάντα γύρω μου σε σημείο που με είχε κουράσει η κατάσταση, λες και ήμουν καμιά στερημένη ή πεινασμένη!
Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθώ είναι πολύ απλό και πολύ εύκολο και βασίζεται στην λογική των τριάδων και δυάδων. Πρέπει να κάνω 5 γεύματα την ημέρα, τρία βασικά και 2 μικρά. Τα βασικά μου γεύματα δηλαδή το πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό πρέπει να αποτελούνται από τριάδες δηλαδή από κάτι φρέσκο (φρούτο, λαχανικό), από πρωτεΐνη (αυγό, κρέας, γαλακτοκομικό κτλ) και από κάποιον υδατάνθρακα (πατάτα, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι κτλ). Στα ενδιάμεσα μικρά γεύματα δηλαδή στο πρόγευμα και στο απογευματινό πρέπει να κάνω δυάδες όπου πρέπει να τρώω ένα μικρό φρούτο πρώτα και 1κ.σ. ξηρούς καρπούς ή μία μπάρα δημητριακών ή ένα μπισκότο ολικής άλεσης ή κάτι ανάλογο. Τα γεύματα μου πρέπει να τα κάνω ανά τρεις ώρες περίπου για να κρατάω την γλυκόζη στο αίμα μου σταθερή και για να μην έχω μετά λιγούρες και υπογλυκαιμίες. Αυτή η διατροφή σε συνδυασμό με μία ήπια καθημερινή άσκηση που μπορεί να είναι απλά ένα περπάτημα για μισή ωρίτσα με έχουν σώσει! Το καλό με αυτή τη διατροφή είναι ότι δεν χρειάζεται να ακολουθείς συγκεκριμένο διαιτολόγιο και μπορείς να είσαι πολύ δημιουργική με τα γεύματα σου και τους συνδυασμούς που κάνεις. Εγώ από τότε που έχω ξεκινήσει να τρώω με αυτόν τον τρόπο έχω γλυτώσει από τα υπερφαγικά επεισόδια τα οποία αποτελούσαν για μένα σχεδόν καθημερινή συνήθεια και γενικά πλέον λειτουργώ πολύ πιο ψύχραιμα με το φαγητό. Δεν ζηλεύω ότι βρεθεί μπροστά μου και μπορώ πολλές φορές να πω όχι σε πράγματα που παλιότερα θα μου ήταν αδύνατον να αντισταθώ, και το πιο φανταστικό είναι ότι το κάνω χωρίς να πιέζομαι! Δεν λέω ότι γίνεται από την μία μέρα στην άλλη βέβαια, θέλει χρόνο αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει.
Τώρα πλέον μπορώ να πω ότι έχω καταπολεμήσει σε έναν τεράστιο βαθμό την υπερφαγία - πολυφαγία και σιγά σιγά προσπαθώ να ελαττώσω την ποσότητα του βραδινού μου και σε συνδυασμό με την αύξηση της φυσικής μου δραστηριότητας να μπορέσω να χάσω βάρος. Είναι χρονοβόρα διαδικασία αλλά παράλληλα είναι τόσο ευχάριστη γιατί πραγματικά νιώθω ότι κάνω κάτι πολύ καλό για τον εαυτό μου και έχω πολύ καλύτερη διάθεση γιατί πλέον τρώω σωστά και ισορροπημένα.
30-12-2011, 15:08 #5
πιστη στον εαυτο μας οτι μπορουμε να το καταφερουμε. αυτο ειναι το βασικο. καθε αρχη ειναι και δυσκολη αλλα οι πρωτες νικες μας εναντι των παρορμησεων μας θα μας δωσουν το κουραγιο...
επισης καθημερινος οραματισμος του στοχου, του πως θα ειναι η ζωη μας τοτε και συνεχη υπενθυμιση των λογων που θεμε/πρεπει να το καταφερουμε...
και φυσικα να ειμαστε ετοιμοι να σηκωθουμε αμεσως οταν λυγισουμε. να συγχωρουμε και να αγαπαμε τον εαυτο μας γιατι στο κατω κατω απο αγαπη το κανουμε ολο αυτο...
30-12-2011, 18:22 #6
Δείτε τα διαδικτυακά σεμινάρια του keadd είναι πολύ διαφωτιστικά. Με απλά λόγια δείχνουν τι κάνουμε τόσο λάθος και καταλήγουμε να είμαστε έρμαιο της παρορμητικής πολυφαγίας και γιατί οι υποθερμιδικές δίαιτες ειδικά για ανθρώπους που έχουν πολλά περιττά κιλά δεν έχουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα.
Το πρώτο video είναι εισαγωγικό, στο δεύτερο εξηγούν γιατί πρέπει να κάνουμε συχνά γεύματα ανά τρεις ώρες με τους συνδυασμούς που περιέγραψα παραπάνω
http://keadd.gr/wb/pages/vinteo-ekpa...seminarion.php
Αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα δείτε, αξίζουν πραγματικά :smilegrin:!
31-12-2011, 03:07 #7
Πω πω σευχαριστουμε εξαιρετικα ενδιαφερον.Νασαι καλα!
31-12-2011, 10:00 #8
Παρακαλώ lessing
και εγώ τα είχα βρει πάρα πολύ ενδιαφέροντα για την ακρίβεια ανοίξανε τα ματάκια μου :eureka: χαίρομαι τόσο πολύ που το βρήκες ενδιαφέρον!
ʼρχισα να αντιμετωπίζω εντελώς διαφορετικά το θέμα διατροφή από τότε που έκανα πράξη αυτή τη διατροφή. Από τότε δε που έμαθα όλες αυτές τις πληροφορίες θεωρώ ότι για εμένα δεν υπάρχει γυρισμός στην παλιά μου απαράδεκτη διατροφή :kiss:
31-12-2011, 11:56 #9
Eli μου,
τα σεμινάρια της keadd που μας έδωσες εκτός από ενδιαφέροντα είναι και επιμορφωτικά.
Ισως κάποιοι τα έχουν ξανακούσει όλα αυτά αλλά ποτέ μα ποτέ με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν, επιστημονικά τεκμηριωμένα και σε μια σειρά που σε βοηθάει να τα κατανοήσεις και να τα αφομειώσεις.
Ελπίζω να βγάλουν και άλλα στο internet.
Ευχαριστούμε και Καλη Χρονιά,
Τόνια.
31-12-2011, 15:03 #10
Tonia μου πράγματι κάποιες από τις πληροφορίες τις έχουμε διαβάσει εδώ και εκεί αλλά ποτέ δεν τις είχα παρακολουθήσει σε ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σεμινάριο. Προσωπικά άκουσα και πολλά πράγματα τα οποία αγνοούσα παντελώς! Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι κάνοντας δίαιτα μπορώ να κάνω τόσο κακό στον εαυτό μου ή ότι πολλά βουλιμικά μου ξεσπάσματα δεν είναι θέμα αδυναμίας χαρακτήρα ή λαιμαργίας αλλά κακής και άστατης διατροφής! Και πραγματικά απορώ γιατί αυτές οι τόσο πολύτιμες και απλές πληροφορίες δεν κυκλοφορούν ευρέως παρά πρέπει να ψάχνουμε τόσο πολύ για να τις βρούμε
. Ενώ ένα σορό χαζοδίαιτες κυκλοφορούν παντού σε όλα τα περιοδικά που μας λένε πως να χάσουμε χ κιλά σε χ χρόνο και αποτοξινώσεις και π@π@ριές. Προσεγγίζουμε τόσο λάθος το θέμα της διατροφής και της απώλειας βάρους που καταλήγουμε και υπέρβαρες και εξαντλημένες και όλα αυτά λόγω κακής ενημέρωσης.
Χαίρομαι τόσο πολύ που αφιερώσατε χρόνο να τα δείτε. Από τι γνωρίζω το e-phsycology έχει ήδη εξασφαλίσει και τα επόμενα τρία σεμινάρια δωρεάν. Το επόμενο σεμινάριο είναι την επόμενη Τετάρτη 8.00-10.00.
Καλή Πρωτοχρονιά!!
31-12-2011, 15:22 #11
Ξέρει κανείς αν μπορούμε και πως τα κατεβάzουμε από το internet τα videakia ώστε να τα έχουμε τοπικά στον υπολογιστή?
31-12-2011, 15:37 #12
SOS... Είναι κανείς εδώ?
Προσπαθώ σήμερα να δω πάλι το δεύτερο videaki από τα σεμινάρια που μας έδωσε η Eli... δεν το είχα δει ολοκληρωμένο το δεύτερο εχτές βράδυ...
αλλά δυστυχώς μου βγάζει το παρακάτω λάθος αντί για το videaki...
Access denied for user 'deawal86_wb'@'66.40.52.28' (using
password: YES)
σας βγάζει και εσάς τα ίδια?
31-12-2011, 15:49 #13
Μάλλον πρέπει να είναι γενικότερο πρόβλημα του site γιατί όποιο link και να πατήσω μου βγάζει αυτό το μήνυμα...
ας ελπίσουμε θα φιαχτεί σύντομαι.
01-01-2012, 00:50 #14
Δεν ξέρω Τόνια μου τι έχει πάθει και εμένα το ίδιο μου βγάζει. Θα ξαναφτιάξει, μάλλον έχει επιβαρυνθεί πολύ το Site αυτές τις μέρες τι να πω;
02-01-2012, 00:55 #15
Γεια σου Ελλη και καλη χρονια! Πραγματικα πολυ καλα τα σεμιναρια,..Αποψη μου, ολοι που ειμαστε σε αυτο το forum - για τους γνωστους λογους- καλο ειναι να τα παρακολοθησουμε..
Άγχος και Θλίψη στην καθημερινότητα
06-08-2025, 12:58 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή