ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
    Senior Member

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ ΜΟΥ

Γεια σας κοριτσάκια μου..... είμαι καλά και τρισευτυχισμένη.
    Είμαι εγκυούλα και πάλι, στο δεύτερο. Έχω πλέον μπει στον 4ο μήνα?..
    Και όλα βαίνουν καλώς? εκτός από τα κιλάκια που πήρα(7) χωρίς να το λέω και τραγικό πάντως?..
    Όλοι γύρω μου με δικαιολογούν, καθώς και εγώ τον εαυτό μου?..
    Αλλά ξέρω ότι δεν κάνω καλά, δεν είναι τα κιλά το πρόβλημα αλλά οι σαχλαμάρες που πρέπει
    να αρχίσω να κόβω, όσες με θυμάστε είχα κάνει μια καλή προσπάθεια και είχα πιάσει και το στόχο μου παλιότερα?..
    με τη βοήθεια που πήρα από αυτό εδώ το σαιτ.
    Είχα καταφέρει να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες? αλλά τώρα δεν προσέχω καθόλου
    πράγμα που με λυπεί ιδιαίτερα.
    Ιδικά τώρα που θα έπρεπε να προσέχω διπλά τι βάζω στον οργανισμό μου?..
    Και ενώ ξέρω πάρα πολλά πράγματα πλέον για τη σωστή διατροφή?.
    Τρώω συντηρητικά, λιπαρά, έχω κόψει το νερό, τα φρούτα, σπάνια τρώω λαχανικά
    και αγοράζω σχεδόν καθημερινά τυροπιτοειδή για πρωινό και 2 με 3 φορές την εβδομάδα
    θα φάω γύρους ή (κλαμπ σάντουιτς + κόκα κόλα + τσιζ + ντιπάτες) αυτά πάνε πακέτο πλέον για μένα στα γκούντις
    που παλιά όταν πήγαινα θα έπαιρνα μόνο μία σαλάτα μάμας
    Και ξαναλέω άντε τα κιλά δεν με πειράζουν τόσο αλλά όλη αυτή η σαβούρα μας κάνει κακό
    και στις δύο μας και σε μένα και στην μπεμπουλίτσα μου??
    Δεν ρωτάω τι να κάνω?? γιατί ξέρω τι. Αλλά ψάχνω τρόπο να γυρίσω πίσω στην καλή Μαρία
    Που θα πάει θα με βρω, κάπου εκεί είμαι και με θυμάμαι να λέω ότι δεν θα γίνω ξανά σκουπιδοτενεκές
    αλλά να που έγινα και κοίτα ώρα που τη βρήκα τώρα που με χρειάζεται η κορούλα μου το σπλάχνο μου?
    τώρα που τρέφεται μόνο από αυτά που τρώω εγώ?.
    Ξύπνα Μαρίααααααααααα

Αχχχχχ τα είπα και ησύχασα?? μου λείψατε βρεεεεε??
    Φιλάκια σε όλες και όλους?..
    ΑΑΑ και καλή χρονιά να έχουμε?.

Senior Member
    πρώτα από όλα συγχαρητηρια και καλως να υποδεχθεις τη κορουλα σου. Σου γραφω απο το κρεβατι μου και στη κοιλιτσα μου εχω τον μπεμπη μου που με κλωτσαει αλυπητα !!!!!! Εγω ειμαι στον ογδοο μηνα και εχω παρει γυρω στα 10- 11 κιλα ηδη. τα πρωτα κιλα τα ειχα παρει στους πρωτους μηνες ενω μετα τον εκτο ζητημα αν πηρα ενα κιλο. πως τα καταφερα? στη αρχη απενοχοποιημενη εντελως και χαρουμενη ετρωγα ολα οσα ειχα στερηθει για να ειμαι αδυνατη. το πρωι βουτυρα με μαρμελαδες, ενδιαμεσα μπισκοακια, το μεσημερι διπλη μεριδα φαγητο, σοκολατακια το απογευμα και συχνα το βραδυ πιτσα και καρμποναρα απο το αγαπημενο μου μαγαζι. το αποτελεσμα ηταν σε εμενα τουλαχιστον παραμονες χριστουγεννω να κανω τη καμπυλη ζακχαρου και να μου διαγνωστει διαβητης κυησης!!!! εμεινα καγκελο και στεναχωρηθηκα τρελα ειδικα οταν εμαθα ποσο κακο μπορουσα να προξενησω στο μωρακι μου. πρωτη φορα η λαιμαργια μου μου κοστιζε τοσο ακριβα. (προς θεου δε θελω να σε τρομαξω απλα σου γραφω την εμπειρια μου). πηγα σε ενδοκρινολογο και για δυο εβδομαδες μου εδωσε δαιτα και μηχανημα μετρησης ωστε να παρακολουθουμε τη πορεια του σακχαρου μου για να δουμε αν θα χρειαστω ισουλινη. περιττο να σου πω πως ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που ακολουθω διαιτα σαν ευαγγελιο. μεσα στις γιορτες εφαγα ενα κουραμπιε, ενα μελομακαρονο και ενα κομματι βασιλοπιττα και αυτο μετα την αδεια του γιατρου και εφοσον οι μετρησεις μου ηταν φυσιολογικες.
    επαναλαμβανω δε θελω να σε τρομαξω αλλα τα τυροπιτοειδη και τα ντελιβερι ειναι κενδες θερμιδες και τα μωρακια μας δε παιρνουν τιποτα απο ολα αυτα. εγω δε θα σου πω να κανεις διαιτα, θα σου πω να φροντιζεις πρωτα απο ολα να τρως σωστα δηλαδη σαλατα σε καθε γευμα, φρουτα στα ενδιαμεσα, κρεας και ψαρι ψημενα, δημητριακα ολικης αλεσης, γαλακτομικα το πρωι και προ υπνου και αν δε χορταινεις με αυτα φαε και αυτα που λαχταρας. Αυτα ειχα να σου πω και παλι με το καλο να δεχτεις το νινι σου

Senior Member
    καλά οκ και γωστην μιση εγκυμοσύνη δεν μπορουσα να φάω και στην υπολοιπη ηθελα μόνο σαβούρες να τρώω, απ'όλα όσα είπες σου βγάζω κοκκίνη κάρτα στο θέμα κοκα-κόλα εκτός του έχει συσχετιστεί με αποβολές (μαζι και ο καφές) το ανθρακικό κανει τα μωράκια στην κοιλια να υποφέρουν,εγω αλλαξα 2 γιατρους στην εγκυμοσυνη και οι δυο τους απαγορευαν δια ροπαλου την κοκα κόλα..όσο για τα υπολοιπα φαση ειναι και θα περασει ..μπορει τον αλλο μηνα να θες να τρως μόνο φρουτα και σαλάτες..με το καλο και το δευτερο και να χαίρεσαι και το πρωτο..και κοιτα να χαρεις και την εγκυμοσύνη και μην σκοτίζεις το μυαλό σου με χαζα.. αν θες goodys φάτο και ευχαριστησου το.Αποψή μου ..

Senior Member
    Συγχαρητήρια και στις δύο!!
    Σήμερα έμαθα οτι μία πολύ καλή μου φίλη είναι έγκυος και χάρηκα απίστευτα!
    Καλή συνέχεια να έχετε και με το καλό να έρθουν και τα μωράκια σας!!!

Senior Member
    λοιπον αν θελεις μπορω να σου γραφω τι τρωω για να εχεις μια ιδεα. σημερα.
    πρωι - γαλα 2% με δυο φρυγανιες
    δεκατιανο- τοστ γαλοπουλα τυρι
    μεσημερι- δυο μπιφτεκια, τυρι μια φετα του τοστ χαμηλα λιπαρα, σαλατα πρασινη, ενα φλυτζανι μικρο πατατες ψητες, μια φετα ψωμι ολικης αλεσης (25 γρ)
    απογευμα - ενα ακτινιδιο, δυο ξερα συκα
    βραδυ- πρασινη σαλατα, τονος σε νερο _60 γρ- μια φετα τυρι, τρια μικρα κριθινα παξιμαδια
    προ υπνου - ενα πητηρι γαλα

Senior Member
    κοριτσακι συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου κ σου ευχομαι ολα να πανε καλα και με το καλο ο ερχομος του μωρου!!!!!!
    μονο εσυ ξερειςτι πρεπει να τρως και σιγουρα σου εχει πει και ο γιατρος σου!!!!!!κανοντας αυτην την διατροφη διετρεχεις κινδυνο για σακχαρο κυησης και δεν ειναι και τοσο ευχαριστο(και στις 2 εγκυμοσυνες μου εκανε σακχαρο κυησης και ασ ετρωγα σωστα).καντο για το μωρακι σουκαι για σενα,το αξιζετε και οι 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!σκε� �ου υγιεινα και θα τρως και υγιεινα:thumbup:

Senior Member
    Originally posted by natallia
    πρώτα από όλα συγχαρητηρια και καλως να υποδεχθεις τη κορουλα σου. Σου γραφω απο το κρεβατι μου και στη κοιλιτσα μου εχω τον μπεμπη μου που με κλωτσαει αλυπητα !!!!!! Εγω ειμαι στον ογδοο μηνα και εχω παρει γυρω στα 10- 11 κιλα ηδη. τα πρωτα κιλα τα ειχα παρει στους πρωτους μηνες ενω μετα τον εκτο ζητημα αν πηρα ενα κιλο. πως τα καταφερα? στη αρχη απενοχοποιημενη εντελως και χαρουμενη ετρωγα ολα οσα ειχα στερηθει για να ειμαι αδυνατη. το πρωι βουτυρα με μαρμελαδες, ενδιαμεσα μπισκοακια, το μεσημερι διπλη μεριδα φαγητο, σοκολατακια το απογευμα και συχνα το βραδυ πιτσα και καρμποναρα απο το αγαπημενο μου μαγαζι. το αποτελεσμα ηταν σε εμενα τουλαχιστον παραμονες χριστουγεννω να κανω τη καμπυλη ζακχαρου και να μου διαγνωστει διαβητης κυησης!!!! εμεινα καγκελο και στεναχωρηθηκα τρελα ειδικα οταν εμαθα ποσο κακο μπορουσα να προξενησω στο μωρακι μου. πρωτη φορα η λαιμαργια μου μου κοστιζε τοσο ακριβα. (προς θεου δε θελω να σε τρομαξω απλα σου γραφω την εμπειρια μου). πηγα σε ενδοκρινολογο και για δυο εβδομαδες μου εδωσε δαιτα και μηχανημα μετρησης ωστε να παρακολουθουμε τη πορεια του σακχαρου μου για να δουμε αν θα χρειαστω ισουλινη. περιττο να σου πω πως ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που ακολουθω διαιτα σαν ευαγγελιο. μεσα στις γιορτες εφαγα ενα κουραμπιε, ενα μελομακαρονο και ενα κομματι βασιλοπιττα και αυτο μετα την αδεια του γιατρου και εφοσον οι μετρησεις μου ηταν φυσιολογικες.
    επαναλαμβανω δε θελω να σε τρομαξω αλλα τα τυροπιτοειδη και τα ντελιβερι ειναι κενδες θερμιδες και τα μωρακια μας δε παιρνουν τιποτα απο ολα αυτα. εγω δε θα σου πω να κανεις διαιτα, θα σου πω να φροντιζεις πρωτα απο ολα να τρως σωστα δηλαδη σαλατα σε καθε γευμα, φρουτα στα ενδιαμεσα, κρεας και ψαρι ψημενα, δημητριακα ολικης αλεσης, γαλακτομικα το πρωι και προ υπνου και αν δε χορταινεις με αυτα φαε και αυτα που λαχταρας. Αυτα ειχα να σου πω και παλι με το καλο να δεχτεις το νινι σου
    Ευχαριστώ πολύ Ναταλία μου, με το καλό να υποδεχτείς και εσύ τον παίδαρο σου στην αγκαλιά σου?
    Ευτυχώς έχω πολύ χαμηλά επίπεδα ζαχάρου.
    Αν και αυτό μπορεί να αλλάξει.
    Όσο για την υγιεινή διατροφή αυτό είναι που θέλω και εγώ.
    Χθες και σήμερα καλά πήγα πάντως ελπίζω να κατάφερα να κάνω την αρχή.

Senior Member
    Originally posted by hopa
    καλά οκ και γωστην μιση εγκυμοσύνη δεν μπορουσα να φάω και στην υπολοιπη ηθελα μόνο σαβούρες να τρώω, απ'όλα όσα είπες σου βγάζω κοκκίνη κάρτα στο θέμα κοκα-κόλα εκτός του έχει συσχετιστεί με αποβολές (μαζι και ο καφές) το ανθρακικό κανει τα μωράκια στην κοιλια να υποφέρουν,εγω αλλαξα 2 γιατρους στην εγκυμοσυνη και οι δυο τους απαγορευαν δια ροπαλου την κοκα κόλα..όσο για τα υπολοιπα φαση ειναι και θα περασει ..μπορει τον αλλο μηνα να θες να τρως μόνο φρουτα και σαλάτες..με το καλο και το δευτερο και να χαίρεσαι και το πρωτο..και κοιτα να χαρεις και την εγκυμοσύνη και μην σκοτίζεις το μυαλό σου με χαζα.. αν θες goodys φάτο και ευχαριστησου το.Αποψή μου ..
    Με έβαλες σε σκέψεις θα προσπαθήσω να μην ξαναπιώ.
    Παλιότερα την είχα κόψει?
    Ευχαριστώ πολύ

Senior Member
    Originally posted by elafaki20
    Συγχαρητήρια και στις δύο!!
    Σήμερα έμαθα οτι μία πολύ καλή μου φίλη είναι έγκυος και χάρηκα απίστευτα!
    Καλή συνέχεια να έχετε και με το καλό να έρθουν και τα μωράκια σας!!!
    σε ευχαριστώ πολύ καλή μου...

Senior Member
    Originally posted by helena73
    κοριτσακι συγχαρητηρια για την εγκυμοσυνη σου κ σου ευχομαι ολα να πανε καλα και με το καλο ο ερχομος του μωρου!!!!!!
    μονο εσυ ξερειςτι πρεπει να τρως και σιγουρα σου εχει πει και ο γιατρος σου!!!!!!κανοντας αυτην την διατροφη διετρεχεις κινδυνο για σακχαρο κυησης και δεν ειναι και τοσο ευχαριστο(και στις 2 εγκυμοσυνες μου εκανε σακχαρο κυησης και ασ ετρωγα σωστα).καντο για το μωρακι σουκαι για σενα,το αξιζετε και οι 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!σκε� �ου υγιεινα και θα τρως και υγιεινα:thumbup:
    ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου
    θα προσπαθίσω και για τις δυό μας

Χαίρομαι πάρα πολύ και για τις δύο μαμαδούλες, με το καλό να πάρετε τα μικρά σας αγκαλίτσα,
    Εχω και εγώ ένα αγοράκι και στην εγκυμοσύνη μου μπορώ να πώ οτι τα εισοπέδωσα όλα στο θέμα φαγητό, εκτός απο κρέας που δεν ήθελα ουτε την λέξη να ακούω, έτρωγα τα πάντα και σε μεγάλες ποσότητες, απο το αλμυρό στο γλυκό και απο το γλυκό στο πετιμέζι!!
    Πήρα μέχρι στον 6 17 κιλά...... μέχρι που ήρθε και ο διαβήτης, και δεν γλύτωσα την ινσουλίνη μέχρι να γεννήσω και μάλιστα πρόωρα,
    μεχρι τον 8 που γέννησα πήρα συνολικά 25 κιλά, ο γιατρός μου έλεγε " δεν σε φοβάμαι εγώ εσένα, θα τα χάσεις, είσαι δυνατή"
    Δεν τα έχασα αλλά συνέχηζα και 'επαιρνα και μετά, στον θηλασμό,
    εκεί η παιδίατρος του με συμβούλεψε να αποκλείσω απο την διατροφή μου, τα πράσινα ωμά ή βραστά, τα φρούτα και τα λαδερά φαγητα για να είναι πιο δυναμωτικό το γάλα μου, έτσι έμεινα έγκυος 99 κιλά και έφτασα 127,
    πλέον έχουν περάσει 4 χρόνια που γέννησα και 4 μήνες απο την επέμβαση sleeve που αποφάσισα να κάνω διοτι ήταν πλέον αδύνατο σε αυτά τα κιλά να κάνω και ένα δεύτερο μπεμπάκι,
    ο γιατρός μου είπε οτι μετά απο 1 χρόνο θα είναι ασφαλές να μείνω έγκυος αφού πλέον θα έχω φτάσει στα επιθυμιτά κιλά.

Δεν θέλω να σε τρομάξω, αυτή είναι η δική μου εμπειρία εγκυμοσύνης, αλλά σίγουρα στην 2η μου εγκυμοσύνη θα τρώω σίγουρα πολύ πιο φυσικά και προσεγμένα απο οτι στην πρώτη, να χαρείτε τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας γιατί...... τα πιο δύσκολα έρχονται!!!!!

Senior Member
    Σε ευχαριστώ Χριστινάκι μου, μαμά του Νικόλα, για την κατάθεση της ιστορίας σου,
    Μπορώ να καταλάβω πως γίνετε όλο αυτό?..
    Εγώ στο Νικόλα μου (και εμένα Νίκο τον λένε το γιό μου) πήρα 29 κιλά?.
    Το καλό ήταν ότι μόλις είχα βγει από ινστιτούτο και ξεκίνησα την εγκυμοσύνη μου στα 52 κιλά?
    Γέννησα στα 81?? ο θηλασμός με βοήθησε να τα χάσω και μέχρι τη βάφτιση του ήμουν 63 κιλά.
    Που μετά τα ξαναπήρα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία που λένε?
    Πάντως αυτοί οι γιατροί είναι απαράδεκτοι ώρες ώρες?.. αυτό που σου είπε δεν ισχύει
    Θήλασα 20 μήνες με πολλές δυσκολίες και οι γιατροί μου έδιναν τις πιο λάθος συμβουλές?..
    Να ναι καλά το internet αλλιώς δεν θα είχα θηλάσει ούτε 20 μέρες?..
    Τώρα εύχομαι να πήρα πάλι μπρος και να συνεχίσω να τρέφομαι σωστά?..
    Το πρώτο βήμα το έκανα μιας και από προχθές που μπήκα τουλάχιστον δεν έφαγα τίποτα με συντηρητικά και έφαγα και λαχανικά?.
    Και πάλι ευχαριστώ για την απάντησή σου?.

Και εγώ κατάφερα έτσι να θηλάσω 18 μήνες, μπράβο σου που άρχήσες να βλέπεις τα πράγματα με καλύτερη οπτική, αλήθεια που κατάλαβες οτι τον γιο μου τον λένε Νίκο? Να τους χαιρόμαστε λοιπόν τους Νικολήδες μας και καλή συνέχεια!

Senior Member
    Κοριτσια επειδη εχω κ εγω ενα γιο Νικο που τον θηλασα 10 μηνες κ μια κορη που την θηλασα 20 να σας πω οτι οταν θηλαζεις επιτρεπεται να τρως τα παντα σε μετρημενες ποσοτητες.Ποιος γιατρος ηταν αυτος που ειπε οχι στα φρουτα?Λενε οχι σε καποια λαχανικα πχ μπροκολο για να μην εχει κολικους το μωρο αλλα αν φας 5 πιρουνιες δεν εχει προβλημα.Τωρα αν φας μια κατσαρολα στιφαδο φυσικα θα το πειραξει κ θα κλαιει.στο τοπικ εγκυμοσυνη κ σλιβ εχουν ανεβασει εναν υπερσυνδεσμο που γιατρος ειδικος για το θηλασμο δινει οδηγιες.Με το καλο να ερθουν τα μωρα σας κ να τα χαιροσαστε μαζι με τα παιδακια που ηδη εχετε!

Page 1 of 2 12 LastLast