Πληροφορίες για Atkins?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
    irenep
    Guest

Πληροφορίες για Atkins?

Γεια σε όλουσ και καλή χρονιά!
    Είμαι παλιό μέλος και ίσως κάποιοι να με θυμούνται, ελπίζω όλοι να πετυχαίνετε τους στόχουσ και να είσαστε πάντα καλά!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά μετην δίαιτα Atkins.
    Δεν έχω την υπομονή να μπω κανονικά σε πρόγραμμα χωρισμένο σε εβδομάδες με υπολογισμό υδατανθράκων κλπ κλπ.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν τι επιτρέπεται και τι απαγορευέται? Σαν βραχυπρόθεσμος τρόπος διατροφής.

Γνωρίζω ότι επιτρέπονται Πρωτείνες+ Λίπη και απαγορεύονται Υδατανθρακες.

Αλλά έχω κάποιες απορίες.
    Πχ. Τα φρούτα και οι χυμοί επιτρέπονται;
    Ποια σνακ είναι αποδεκτά; Όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού πχ. εκτός από τα σνακ των αντίστοιχων εταιριών.
    Οι σάλτσες (πχ σε μια σαλάτα το dressing) θεωρούνται λίπη;
    Τα γλυκά και είναι λίπη ή υδατανθρακες;
    Η ζάχαρη , το μέλι, τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί απαγορευέται εξ'ολοκλήρου;
    Αναψυκτικά light επιτρέπονται;

Και γενικά είδα και άλλο τόπικ για την ίδια δίαιτα, οπότε οποιεσδήποτε οδηγίες- συμβουλες είναι καλοδεχούμενες!

Επίσης αν θα μπορούσε κάποιος να μου στείλει κάποιο link με οδηγίες διατροφής θα ήταν χρήσιμο.

Ευχαριστώ!

Senior Member
    irenep τα φρουτα δυστυχώς δεν επιτρέπονται ουτε τα γλυκα . Οι ξηροι καρποι με μετρο απο την δευτερη φαση οχι στην πρωτη .

Senior Member
    http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=5246
    Σε αυτο το topic θα βριες χρησιμες συμβουλες οσο αναφορα την διατροφη atkins

irenep
    Guest
    Σε ευχαριστώ Alma libre, αυτό το τόπικ διάβαζα μόλις!

Senior Member
    http://www.lowcarblife.org/index.php...n=L2ZvcnVtLw==
    Ενα forym με πληροφοριες για κετογονικη διατροφη .

irenep
    Guest
    Κετογονική διατροφή? Ατκινς εννοείς;

Senior Member
    Ναι η atkins ειναι κετογονικη διατροφη .....

irenep
    Guest
    Σε ευχαριστώ, φαίνεται πολύ χρήσιμο.

Senior Member
    Μπες στο Lowcarblife.org που σου ειπε και η alma libre.

Τα φρούτα και οι χυμοί επιτρέπονται; ΟΧΙ ειδικα οι χυμοι(φρουτα μετα την πρωτη φαση μπορεις πχ φραουλες,βατομουρα)
    Ποια σνακ είναι αποδεκτά; Όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού πχ. εκτός από τα σνακ των αντίστοιχων εταιριών.Οι μπαρες ΑΤΚΙΝΣ και σοκολατες χωρις ζαχαρη ειναι μια καλη λυση.

Οι σάλτσες (πχ σε μια σαλάτα το dressing) θεωρούνται λίπη;Εξαρταται αν εχουν πχ μαγινεζα ναι ειναι λιπη.
    Τα γλυκά και είναι λίπη ή υδατανθρακες; Ειναι φουλ υδατανθρακας αλλα και λιπος εχουν.

Η ζάχαρη , το μέλι, τα αποξηραμένα φρούτα και οι ξηροί καρποί απαγορευέται εξ'ολοκλήρου;Μονο οι ξηροι καρποι

Αναψυκτικά light επιτρέπονται;ΝΑΙ

Senior Member
    irenep θα σου έλεγα να το ξανασκεφτεις οσο αναφορα την atkins καθοτι καμενη . xανεις μεν βαρος αλλα οταν τη σταματησεις το παιρνεις διπλο. Στο λεω γιατι περσι την έκανα και εγω . Αν θες κοιτα το post με τις δυαδες και τριαδες γευματων , ειναι πιο ισσοροπημενη διατροφη . Αν παλι αποφασισεις να συνεχισεις με atkins καλη επιτυχια και ρωτα οτι θες , καποια βασικα πραγματα τα ξερω ,ε ιχα παρει και το βιβλιο ....

Senior Member
    εμενα παλι με εχει βοηθησει γιατι ειναι η μονη διαιτα που δνε πειναω αρα μπορω να την κανω μακροπροθεσμα, μια που τα κιλα μου ειναι πολλα.
    ΣΗμαντικο ομως ειναι να περασεις και απο τις 4 φασεις. Γιατι αν ξαφνικα τρως 20 μγ υδατανθρακες και την αλλη μερα τσακισεις τα ψωμια και τις μακαροναδες, ναι....θα τα παρεις ολα πισω....
    Διαβασε στο λοου κρμπ...θα βοηθηθεις...
    Καλη επιτυχια να εχεις και εσυ και ολοι μας!:wink1: