92 ΚΑΙ ΝΥΧΤΩΣΕ, ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34
    Senior Member
    Καλημέρα marlen και καλώς ήλθες!

Καταρχάς εννοείται οτι μπορείς να γράφεις όπου θες χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό. Κάπως έτσι μαϊντανοί σαν εμένα φτάνουν τα 1500+ πόστς

Στην ερώτηση σου τώρα, δε ξέρω τι είδους βοήθεια περιμένεις. Φυσικά δε θα αρχίσεις να χάνεις βάρος απλά και μόνο επειδή γράφεις στο φόρουμ. Μπορεί όμως να σε προετοιμάσει ψυχικά αλλά και σε πρακτικά θέματα ώστε όταν είσαι έτοιμη να πας καλύτερα απ'ότι θα πήγαινες χωρίς το φόρουμ.

Για μένα προσωπικά η μεγαλύτερη βοήθεια που πήρα όταν πρωτομπήκα ήταν οτι βλέποντας κόσμο εδώ μέσα να τα καταφέρνει απομυθοποιήθηκε ως ένα βαθμό η διαδικασία και το αντιμετώπισα το όλο θέμα πιο αποφασιστικά και με μεγαλύτερη πίστη οτι μπορώ να τα καταφέρω.

Από κει και πέρα και πράματα μαθαίνεις και συμπαράσταση παίρνεις και ένα μέρος να κλαφτείς έχεις χωρίς φοβο αν χρειάζεσαι, ε τι άλλο;

Καλή επιτυχία στη προσπάθεια σου και επειδή διαβάζω οτι ξεκινάς προσπάθειες πολύ συχνά εγώ θα σου έλεγα να ηρεμήσεις και να οργανώσεις στο μυαλό σου ένα πλάνο που μπορείς να ακολουθήσεις μακροπρόθεσμα. Μόλις κατασταλλάξεις μπορείς να αρχίσεις την εφαρμογή. Οι συνεχόμενες σπασμωδικές προσπάθειες είναι συνταγή για αποτυχία και εντείνουν την απογοήτευση και το αίσθημα οτι δε θα τα καταφέρουμε, ξεκινώντας κάθε Δευτέρα μια νέα δίαιτα χωρίς πραγματικά να πιστεύουμε οτι θα τα καταφέρουμε το μόνο που καταφέρνουμε είναι Δευτέρα βράδυ να τρώμε βλακείες και να γεμίζουμε με αρνητικά συναισθήματα.

Αυτά... ελπίζω να βγαίνει κάποιο νόημα..

Senior Member
    Καλώς ήρθες κοντά μας Marlen. Έχουμε πολλά κοινά σημεία γιατί αυτό το φούσκωμα ξεφούσκωμα το έχω βιώσει κι εγώ όπως πιστεύω και πολλοί άλλοι εδώ μέσα. Μόνο που εγώ δεν έτρωγα μόνο όταν μου συνέβαιναν άσχημα στη ζωή μου, έτρωγα και στα ευχάριστα για να γιορτάσω!! Δεν είμαι σε θέση να σου πω τι να κάνεις γιατί κι εγώ δεν κατάφερα ποτέ να σταθεροποιήσω τα κιλά μου μόνη μου γι'αυτό και κατέφυγα στη δραστική λύση του χειρουργείου. Όμως μπορώ να ακούσω αυτά που έχεις να πεις και να καταλάβω ακριβώς τι εννοείς. Θεωρώ ότι και αυτό είναι μία μορφή βοήθειας γιατί είναι σημαντικό να μπορείς να μιλάς σε ανθρώπους που καταλαβαίνουν ακριβώς τι τους λες χωρίς να σε κρίνουν ή να σε παρεξηγούν. Νά'σαι καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου. :starhit:

Senior Member
    Originally posted by filipparas

Καλή επιτυχία στη προσπάθεια σου και επειδή διαβάζω οτι ξεκινάς προσπάθειες πολύ συχνά εγώ θα σου έλεγα να ηρεμήσεις και να οργανώσεις στο μυαλό σου ένα πλάνο που μπορείς να ακολουθήσεις μακροπρόθεσμα. Μόλις κατασταλλάξεις μπορείς να αρχίσεις την εφαρμογή. Οι συνεχόμενες σπασμωδικές προσπάθειες είναι συνταγή για αποτυχία και εντείνουν την απογοήτευση και το αίσθημα οτι δε θα τα καταφέρουμε, ξεκινώντας κάθε Δευτέρα μια νέα δίαιτα χωρίς πραγματικά να πιστεύουμε οτι θα τα καταφέρουμε το μόνο που καταφέρνουμε είναι Δευτέρα βράδυ να τρώμε βλακείες και να γεμίζουμε με αρνητικά συναισθήματα.
    :thumbup::thumbup::thumbup:

Junior Member
    Γεια σας, νυχτερι κι αποψε, τους κοιμησα ολους και να μαι!
    Lessing σ'ευχαριστω για την πληροφορηση για τα σεμιναρια, εισαι αμεση και κατατοπιστικη.Καλως σας βρηκα ΤΖΙΝΑ και filippara.Mπραβο και στους δυο που πλησιαζετε τον στοχο σας.Ποιο ειναι το μυστικο της επιτυχιας?Εγω δεν κανω διαιτα, ειμαι σε περιοδο αρνησης, τα κιλα μου εχουν γινει εμμονη ιδεα, αλλα δεν κανω καμια προσπαθεια να μπω σε καποιο προγραμμα.Δεν θελω να κανω διαιτα, θελω να επιβληθω στον εαυτο μου και να μην κανω επιθεση σε ψυγειο και ντουλαπια για να εκτονωσω τα αρνητικα μου συναισθηματα.Αν δεν το καταφερω αυτο, η οποια απωλεια βαρους θα ειναι περιστασιακη.Πως γινεται αυτο?Θα ηθελα να ζητησω βοηθεια απο καποιον καλο ψυχολογο αλλα το κοστος για κατι τετοιο ειναι απαγορευτικο.Οποτε τι μενει?Πρεπει να στηριχτω στον εαυτο μου και να αντλησω δυναμεις απο μενα, χριστε μου, μονο που το γραφω σκιαζομαι, υπαρχει κανεις εκει μεσα?

Senior Member
    Εμαθα απο ενα γνωστο μου οτι υπαρχουν ψυχολογοι που κανουν την πρακτικη τους για το πτυχιο κ σε βλεπουν με 10 ευρω θες να μαθω λεπτομερειες;

Senior Member
    Originally posted by lessing
    θα δεις σε επαναληψη το 1ο,2ο,3ο κ 4ο σεμιναριο στο site www.keadd.gr

η στην ηλεκτρονικη διευθυνση http://keadd.gr/wb/pages/vinteo-ekpa...seminarion.php
    Για να παρακολουθησεις τα σεμιναρια 1 εως 3 θα χρειαστεις να εισαγεις τον κωδικο keadd42
    Για το 4 τον keadd428
    Κ για το 5ο τον keadd4
    lessing, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Senior Member
    Καλημέρα. Marlen εγώ δεν έχω μυστικό επιτυχίας που αδυνάτισα γιατί έκανα χειρουργείο sleeve οπότε με τόσο μικρό στομάχι πλέον τρώω λίγο, απλά προσέχω να τρώω όσο πιο σωστά γίνεται χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι στερούμαι γλυκά ή παχυντικά φαγητά, όλα με μέτρο. Είμαι σίγουρη όμως ότι ο πιο κατάλληλος για να σου πει το μυστικό της επιτυχίας είναι ο Filipparas που έχει χάσει πολύ βάρος με σωστή διατροφή και γυμναστική. Γι'αυτό πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να δίνεις βάση σε ότι σου λέει.

Senior Member
    Καλως την την marlen.Μια απο μας λοιπον και εσυ με τις ιδιες ακριβως συνηθειες οπως και εγω και ολοι μας τελικά.
    Γράφεις πολύ ομορφα και μαρεσει.Δεν ξερω αν θα τα καταφερεις ουτε αν θα τα καταφερω και εγω, αλλά δεν εχουμε τιποτα να χασουμε.

Junior Member
    Εδω και παλι.Καλως σε βρηκα marimari.Δεν ξερω αν γράφω ωραία (σ'ευχαριστώ πάντως) αλλά το περιεχόμενο θα ήθελα να ήταν αλλιώτικο.Όντως δεν έχουμε να χάσουμε κάτι παρά μόνο να κερδίσουμε, αλλα δεν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν, το να χάσουμε κάποια κιλά και να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και το σωμα μας, ενω το λαχταράμε τόσο πολύ, θεωρητικά τουλάχοστον, δεν το καταφέρνουμε(μιλάω για τον εαυτό μου?).Παρακολούθησα ένα απο το σεμινάρια του keadd με θεμα αδυφαγια-υπερφαγια, καπως έτσι.Βρήκα πολλα κοινα με τις δικές μου διατροφικές συμπεριφορές τα τελευταια χρονια.Κρισεις υπερφαγίας, γρηγορη καταναλωση φαγητου, χωρις διακριση, κρυψιμο ενοχοποιητικων στοιχειων απο την οικογενεια (αδεια σακουλακια απο πατατακια και σοκολατες) κλπ. Ναι το ομολογώ, εχω φαει δυο κιλα παγωτο και μετα, για να μην το καταλαβει ο αντρας μου, κατεβηκα γρηγορα στο μαγαζακι της γωνιας για να αγορασω παγωτο, την ιδια οικογενειακη συσκευασια εννοειται και φυσικα εφαγα αρκετο για να μην καταλαβει οτι ειναι καινουργια.Μονο που το εγραψα κουραστηκα!Η διαγνωση εγινε, με την αντιμετωπιση τι κανουμε?Σημερα ειπα να ξεκινησω το προγραμμα με τις τριαδες που βοηθα στην καταπολεμηση των υπερφαγικων κρισεων.Μεχρι τις 6 το απογευμα τηρησα το προγραμμα, μετα γυρισε η μικρη απο το σχολειο και κατι τα νευρα που επιασαν κορυφη, κατι οι σκεψεις για το ποσα εχω να κανω μεχρι το βραδυ, εφαγα παλι οτι βρηκα μπροστα μου.Στα ιδια λοιπον, θα μου πειτε, οκ μην απογοητευεσαι και αυριο μέρα είναι........Μερα τη μέρα, πέρασαν τα χρονια και γω ακομα πιπιλαω το άνοστο ανέκδοτο, ποσο με ενοχλουν τα κιλα μου και μπλα,μπλα, μπλα.Λογια μονο και απο πραξεις τιποτα

Senior Member
    Ισως σου χρειαζεται ενα καινουργιο υποστηρικτικο ατομο ενας διαιτολογος η ενας ψυχολογος ειδικευμενοι στις διατροφικες διαταραχες για να βγεις απο το φαυλο κυκλο του εαυτου σου.Αυτο ειναι μια πρακτικη που εχει βοηθησει εμενα για να βγω απο το εγω-εαυτος απομονωση.Πιστευω πως αν για καποιο λογο αισθανομαστε οτι εχουμε λιμνασει δεν ειναι κακο να ζηταμε βοηθεια.

Junior Member
    ποσο σε καταλαβαινω, ποσο θαθελα να μπορουσα αυριο κιολας να τα πεταξω ολα τα χαζα μου ρουχα κ να αγορασω επιτελους ενα φουστανι..κατι θηλυκο, αυτο το μαυρο το βαρεθηκα
    κουραγιο, θα περασουν οι δυσκολες μερες, θα χαμογελασουμε κ παλι

Senior Member
    Originally posted by Pj2
    ποσο σε καταλαβαινω, ποσο θαθελα να μπορουσα αυριο κιολας να τα πεταξω ολα τα χαζα μου ρουχα κ να αγορασω επιτελους ενα φουστανι..κατι θηλυκο, αυτο το μαυρο το βαρεθηκα
    μπραβο, μπραβο , τετοια θελω να ακουω , αισιοδοξια και θα ξημερωσει η μερα που θα ξυπνησουμε και θα δουμε στον καθρεπτη τον κρυμενο εαυτο μας , αυτον που κρυβεται κατω απο βαρια ρουχα , αυτον που κρυβεται κατω απο χρονια απαισιοδοξιας και παραιτησης απο την ζωη , αυτον που εβαζε ορια για το τι ειναι δυνατον και τι αδυνατον .

Senior Member
    Originally posted by marlen
    .....
    Όντως δεν έχουμε να χάσουμε κάτι παρά μόνο να κερδίσουμε, αλλα δεν αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν, το να χάσουμε κάποια κιλά και να νιώσουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και το σωμα μας, ενω το λαχταράμε τόσο πολύ, θεωρητικά τουλάχοστον, δεν το καταφέρνουμε(μιλάω για τον εαυτό μου?).Παρακολούθησα ένα απο το σεμινάρια του keadd με θεμα αδυφαγια-υπερφαγια, καπως έτσι.Βρήκα πολλα κοινα με τις δικές μου διατροφικές συμπεριφορές τα τελευταια χρονια.Κρισεις υπερφαγίας, γρηγορη καταναλωση φαγητου, χωρις διακριση, κρυψιμο ενοχοποιητικων στοιχειων απο την οικογενεια (αδεια σακουλακια απο πατατακια και σοκολατες) κλπ. Ναι το ομολογώ, εχω φαει δυο κιλα παγωτο και μετα, για να μην το καταλαβει ο αντρας μου, κατεβηκα γρηγορα στο μαγαζακι της γωνιας για να αγορασω παγωτο, την ιδια οικογενειακη συσκευασια εννοειται και φυσικα εφαγα αρκετο για να μην καταλαβει οτι ειναι καινουργια.Μονο που το εγραψα κουραστηκα!Η διαγνωση εγινε, με την αντιμετωπιση τι κανουμε? Σημερα ειπα να ξεκινησω το προγραμμα με τις τριαδες που βοηθα στην καταπολεμηση των υπερφαγικων κρισεων.Μεχρι τις 6 το απογευμα τηρησα το προγραμμα, μετα γυρισε η μικρη απο το σχολειο και κατι τα νευρα που επιασαν κορυφη, κατι οι σκεψεις για το ποσα εχω να κανω μεχρι το βραδυ, εφαγα παλι οτι βρηκα μπροστα μου.Στα ιδια λοιπον, θα μου πειτε, οκ μην απογοητευεσαι και αυριο μέρα είναι...........Μερα τη μέρα, πέρασαν τα χρονια και γω ακομα πιπιλαω το άνοστο ανέκδοτο, ποσο με ενοχλουν τα κιλα μου και μπλα,μπλα, μπλα.Λογια μονο και απο πραξεις τιποτα
    μαρλεν καλώς ήρθες
    εύχομαι να βρεις στο φόρουμ ερεθίσματα για να σε βοηθήσουν να χαράξεις την προσωπική σου πορεία, στον τόσο μοναχικό αυτό δρόμο και μια αίσθηση οτι ίσως δεν είσαι τόσο μόνη τελικά, όπως βρήκαμε πολλοί απο μας...

είδα κι εγώ τα σεμινάρια.
    οκ, έκανες ταχύτατα, ενα ακόμα υπερφαγικό επεισόδιο.
    μετά τι έκανες? συνέχισες κανονικά το πρόγραμμά σου, η το παράτησες γιατί είχες ήδη παραφάει με σκοπό να το συνεχίσεις άλλη μέρα?
    το θυμάσαι αυτό το σημείο "του ολισθήματος"? είναι πολύ βασικό για το σκεπτικό που ανέπτυξαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος.

Junior Member
    Originally posted by lessing
    Ισως σου χρειαζεται ενα καινουργιο υποστηρικτικο ατομο ενας διαιτολογος η ενας ψυχολογος ειδικευμενοι στις διατροφικες διαταραχες για να βγεις απο το φαυλο κυκλο του εαυτου σου.Αυτο ειναι μια πρακτικη που εχει βοηθησει εμενα για να βγω απο το εγω-εαυτος απομονωση.Πιστευω πως αν για καποιο λογο αισθανομαστε οτι εχουμε λιμνασει δεν ειναι κακο να ζηταμε βοηθεια.
    'Eχεις δίκιο, χρειάαζομαι υποστήριξη απο κάποιον ειδικό, αλλα κάτι μέσα μου αντιδράει.Σ'ευχαριστώ για την πρόταση που μου εκανες για τους ειδικευόμενους ψυχολόγους, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Θεσσαλονίκη, αλλα δεν είμαι έτοιμη.Ίσως έχω βολευτεί να παραιτούμαι και να αναβαλλω τα δύσκολα γι'αύριο ή και ποτέ.Ξέρεις έχω πείσει τον εαυτό μου ότι αν αδυνατίσω θα τα καταφέρω σε όλους τους τομείς καλύτερα, οπότε όσο δεν αδυνατίζω δεν χρειάζεται να προσπαθήσω για τίποτα αλλο.Εσύ πως τα πας με τον προσωπικό σου αγώνα?

Junior Member
    Originally posted by Pj2
    Μακάρι σου το εύχομαι ολόψυχα να το καταφέρεις.Τουλάχιστον, αν και δεν γνωριζόμαστε, καταλαβαίνει απόλυτα ο ένας τι θέλει να πει ο άλλος, χωρίς πολλές εξηγήσεις και αυτό είναι παρήγορο

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast