ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ! - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 22 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast
Results 211 to 225 of 320
    Senior Member
    ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ

Καιρό έχω να γράψω εδώ , καιρό και στο ημερολόγιο που είχα ανοίξει . Και τι να γράψω που τα είχα σκ@τώσει για άλλη μια φορά .
    Σήμερα με αφορμή κάποια πράγματα που έγιναν χθες και μ΄εχουν ρίξει ψυχολογικά πάλι απ΄το πρωί ψάχνομαι
    Ψάχνω να βρω τι σκ@τ@ γίνεται στο μυαλό μου .
    Γιατί δεν το κόβω ?
    Δεν μπορώ ?
    Δεν θέλω ?
    Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ξέρω.
    Ναι είναι αλήθεια , είναι εθιστικό , αλλά είναι μόνο αυτός ο λόγος ?
    Είναι μόνο ο εθισμός ο λόγος ? Κι αν είναι μόνο αυτό , τόσο αδύναμη είμαι ?
    Κόβουν τα ναρκωτικά , τόσα παιδιά και τους θαυμάζω που δημιουργούν - έτσι λένε , δεν ξέρω - απίστευτα πιο δυνατά στερητικά σύνδρομα .
    Κι εγώ ένα κωλοτσιγάρο δεν μπορώ ?
    ΑΧΡΗΣΤΗ τελείως δηλαδή .
    Καλούτσικα τα πήγαινα κάποιες μέρες κι ύστερα μου μπήκε η ιδέα ότι μπορώ να το ελέγξω και να καπνίζω 4-5 τσιγάρα την ημέρα . Κι έφτασα στο 1,5 πακέτο χωρις να καπνίσω βράδυ και πρωί .
    ΑΙΣΧΟΣ κύριοι !!!
    Κι αναρωτιέμαι γιατί αλήθεια δεν μπορώ να δώ τους κινδύνους ?
    Γιατί δεν με συγκινούν τόσες και τόσες φωτογραφίες που δείχνουν τα πνευμόνια ενός καπνιστή ?
    Όσα λένε όλοι για τους κινδύνους απ΄το κάπνισμα ?
    Τόσο δεν με νοιάζει για μένα ?
    Γιατί πιάνω τον εαυτό μου να λυπάται που πρέπει να το κόψει ?
    Αν δεν ήταν και το οικονομικό δεν θα το προσπαθούσα καθόλου , αλλά δεν με παίρνει άλλο 10 ? την ημέρα για τσιγάρα . Ας είναι καλά η τρόικα δηλαδή . Για την υγεία μου φροντίζει αφού εγώ δεν το κάνω .

Είπα σήμερα να ξεκινήσω μια καινούργια προσπάθεια , να μην πάρω πακέτο .

Υ.Γ. Μήν πείτε λόγια ενθάρυνσης . Μπινελίκια χώστε . Μαστιγώστε αν μπορείτε . Μήπως και ταρακουνηθώ .

Senior Member
    Ντόρα μου καλή και αγαπημένη!
    Δεν ξέρω να σου πω πως είναι να προσπαθείς να το κόψεις γιατί δεν είμουν ποτέ καπνίστρια (ήμουν παθητική βασικά αλλά δεν το χω πιάσει νομιζω ποτέ στο χέρι μου). Θα σου πώ μονο τι σκεφτόμαι όταν βλέπω κόσμο να καπνίζει ακόμα και την μαμά μου και τον μπαμπά μου
    Πρώτον συχαίνομαι το γεγονός ότι τα σπίτια μυρίζουν! ακόμα και ένα βρίμικο σπίτι μη καπνιστών δεν μυρίζει τόσο χάλια όσο ένα σπίτι καπνιστον εστω και καθαρο.
    Επίσης αυτό το ματσουκι κρεμασμένο από τα χειλη είναι εντελώς αποκρουστικό.
    Το δε πακέτο το οποίο ανοιγοκλείνει είναι εντελώς απαράδεκτο!

Senior Member
    Αγγελικούλα μου γλυκιά ,
    Δεν με είχα δει ποτέ με τα μάτια ενός μη καπνιστή . Μου δίνεις μια εικόνα που δεν μ΄αρέσει καθόλου .
    Ίσως καταφέρω να την αλλάξω την εικόνα μου αυτή . Δεν ξέρω , ίσως .
    Σ΄ευχαριστώ κοριτσάκι μου .

Senior Member
    Δωρακι μου να σαι καλα!
    το τελευταίο που ξέχασα να σου πω ότι συχαίνομαι είναι να βλέπω ανθρώπους να περπατάνε στον δρόμο με το τσιγαρο στο χέρι!
    α και εκεινα τα κιτρινα από την νικοτίνη χέρια είναι απαισια!

Senior Member
    Originally posted by angel79
    Δωρακι μου να σαι καλα!
    το τελευταίο που ξέχασα να σου πω ότι συχαίνομαι είναι να βλέπω ανθρώπους να περπατάνε στον δρόμο με το τσιγαρο στο χέρι!
    α και εκεινα τα κιτρινα από την νικοτίνη χέρια είναι απαισια!
    Μμμ και κάπνιζα στο δρόμο , και τα νύχια μου ήταν κίτρινα , τώρα τεελυταία λίγο που το έχω ελαττώσει σα να ξεκτρίνισαν .

Χώσε , χώσε κι άλλα !!!! :wink1::wink1::wink1:

Senior Member
    5 μηνες άκαπνη... κ οταν λεω ακαπνη, εντελως ακαπνη.... ουτε παθητικος καπνιστης δε δέχομαι πια να γίνω.... βλεπω καπνο κ φευγω...

δεν ξέρω πως γινεται αλλα εγινα απολυτη.
    αυτο με βοηθάει να μην ξαναπέσω....''τελειωσαμε ,παλιέ μου φιλε καπνέ και πίσω δε κοιτάζω''.... ομολογώ οτι υπάρχουν συνηθειες, μέρη, συναναστροφες με τις οποίες ειχα συνδιασει τον καπνό και οταν ερχομαι αντιμετωπη με τη πρόκληση... απλα λεω ''ρια μη το σκεφτεσαι... ΚΑΝ''

μη με ρωτατε τη συνταγη.... απλά ενα κλικ.

μη κάνετε το ευκολο δυσκολο.... μια αποφαση είναι. Αβα αυτο που λες αμα το καταερεις εσυ, θα σημαινει οτι ολοι μπορουν, δεν εισαι η πρωτη που το λεει.... κι αλλοι το εχουν πει , το χουν κανει και πραξη.... που σημαινει οτι οντως ολοι μπορουμε!

καλή απόφαση!

Senior Member
    Μπράβο Ριάκι !!!!
    Τι κάνεις κοριτσάκι μου ?

Senior Member
    ΤΡΕΧΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :)

Senior Member
    Συζητούσα με την προπονήτρια της ομάδας του κολυμβητηρίου(καπνίστρια) για να πήγαινα κι εγώ προπόνηση κολύμβησης και της λέω:
    "Αύριο δε θα μπορέσω γιατί είναι η ποδηλατάδα του Σαββάτου και σκέφτομαι να κάνω ένα 30άρι τρέξιμο"
    Με κοίταξε κάπως έκπληκτα, κρύβοντας το χέρι με το τσιγάρο πίσω απ' την μέση της.
    Το χειρότερο σημείο που μας διαλύει το τσιγάρο είναι το δόντια, ντρέπεσαι να χαμογελάσεις.

Kαλησπέρα και από εμένα!!Έχω κάνει αρκετές προσπάθειες να κόψω αυτό το ρημαδοκάπνισμα αλλά όλες απέτυχαν...!Αυτή τη φορά αποφάσισα να το δω πιο σοβαρά...γιατί εκτός από την υγεία που αναμφισβήτητα είναι ο κύριος λόγος της απόφασης μου με έβαλε σε σκέψεις και το οικονομικό.Μιας και είμαι άνεργη, δεν μπορώ να ζητάω από τους δικούς μου συνέχεια, ακόμα και για τα τσιγάρα...ξέροντας οτι και σε αυτούς δεν περισσεύουν...Κάπνιζα ένα πακέτο minimum την ημέρα,δηλ 120 ευρώ στα επιπλέον μηνιαία έξοδα μου!!!Και το άλλο που μύριζαν το σπίτι και τα ρούχα μου απαίσια. Έυχομαι αυτή την φορά να απαλλαγώ επιτέλους απ αυτή την ύπουλη συνήθεια.
    Βέβαια ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι τώρα που έκοψα το κάπνισμα να μην αρχίσω πάλι και πέρνω κιλά...που με τόσο κόπο κατάφερα να χάσω.Είδομεν.....

Originally posted by giorgosdelta
    Το χειρότερο σημείο που μας διαλύει το τσιγάρο είναι το δόντια, ντρέπεσαι να χαμογελάσεις.
    Συμφωνώ απόλυτα!!

Senior Member
    Σήμερα συνάντησα μία φίλη μου. Είναι μεγάλη γυναίκα, καρκινοπαθής και εχθρός του τσιγάρου. Με ρώτησε πώς γίνεται να μην το κόβω, τη στιγμή που βλέπω τι γίνεται. Της απάντησα πως είμαι τοξικομανής. Τι, δηλαδή, επειδή το κάπνισμα δεν είναι παράνομο και δεν κινδυνεύω να πάω φυλακή; Τοξικομανία με τα όλα της είναι αυτή η συνήθεια.
    Μου είπε κάτι που ίσως βοηθήσει και σας το μεταφέρω. Όλα είναι στο μυαλό μας. Όπως δεν το είχα ανάγκη όταν ήμουν παιδί, έτσι και τώρα μπορώ να βάλω το μυαλό μου σε λειτουργία προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν, δε, είπα πως το είχα κομμένο για δύο μήνες και το ξανάρχισα, λυπήθηκε πολύ. Κρίμα, είχες φτάσει τόσο κοντά.. Λίγη ακόμη υπομονή αν έκανες, θα τα είχες καταφέρει.
    Τώρα έχω μόνο δύο τσιγάρα από το πακέτο και αγχώθηκα.. Δε θέλω να λείπουν από γύρω μου, νιώθω ανασφάλεια.
    Όσο για το τι είναι το χειρότερο αισθητικά στο κάπνισμα; Κατά τη γνώμη μου ο τσιγαρόβηχας. Είναι απαίσιο, ιδίως σε γυναίκες.

Senior Member
    Προσπάθεια Νο 126!
    Νέα προσπάθεια, βρίσκομαι ήδη στην τρίτη μέρα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πώς νιώθω; Χάλια. Η στέρηση έχει φτάσει στον ουρανό, δεν είμαι να πάω πουθενά, γιατί βλέπω τσιγάρα και τρελαίνομαι, νιώθω πως χάνω το μυαλό μου.
    Αφορμή; Ένας φίλος, που γλίτωσε παρά τρίχα το έμφραγμα και είναι νεότατος. Όταν τον είδα στο κρεβάτι του νοσοκομείου, ανάμεσα στα γερόντια, συγκλονίστηκα. Τον έβαλαν για ένα βράδυ στην εντατική και με το που τον έβγαλαν από εκεί του εξήγησαν ορθά κοφτά ότι οι σχέσεις του με το τσιγάρο κόβονται, γιατί αυτές είναι που τον οδήγησαν στην πόρτα της εντατικής. Σκέφτηκα την κληρονομική μου προδιάθεση. Τα έβαλα κάτω και το αποφάσισα για μία ακόμη φορά.
    Μόνο που δεν είναι εύκολο. Όχι, καθόλου. Φαντάζομαι διαρκώς ένα τσιγάρο και με πιάνει το παράπονο. Αν ήξερα πόσο θα βασανιστώ αυτή τη φορά ίσως δεν θα επιχειρούσα να το κόψω... Μετρώ την αποχή μου ώρα με την ώρα, μέρα με τη μέρα. Κάθε μέρα είναι μία μικρή νίκη, αλλά και ένας μικρός Γολγοθάς. Γιατί σκέφτομαι το τσιγάρο εκατομμύρια φορές την ημέρα.
    Δεν έχω στόχο να το κόψω για πάντα. Στόχος μου είναι να ξεπεράσω τους δύο μήνες, το μεγαλύτερο διάστημα ακαπνίας μου.

Senior Member
    Να μαι και εγώ στην πρώτη προσπάθεια της ζωής μου να κόψω το τσιγάρο!
    Μετράω ένα 24ωρο χωρίς τσιγάρο. Με λένε Έλι και είμαι καλά... :lol:

Έχω εδώ και καιρό όπως ξέρετε στο μυαλό μου την σκέψη να διακόψω το κάπνισμα. Δεν έχω κάνει ποτέ απόπειρα διακοπής παρόλο που καπνίζω 17 ολόκληρα χρόνια! Πλέον μπορώ να πω ότι τα μισά χρόνια της ζωής μου είμαι καπνίστρια και δεν θέλω να σκέφτομαι καν το πόσο κακό μπορεί να κάνει αυτή η άτιμη συνήθεια στο σώμα μου. Τις μοναδικές φορές που δεν κάπνισα για 2 ολόκληρες μέρες ήταν μία φορά επειδή αρρώστησα βαριά και άλλη μία πρόσφατα με το χειρουργείο μου. Φλέρταρα και εκείνες τις μέρες με την διακοπή του καπνίσματος αλλά μετά έμαθα τα άσχημα νέα και το έπιασα το τσιγάρο με το που βγήκα από το νοσοκομείο. Έχουν περάσει πάνω από τρεις βδομάδες από τότε... και έχω αρχίσει να βρίσκω τις ισορροπίες μου και την δύναμη μου.

Τελικά αποφάσισα να μην πάρω υποκατάστατα, πρώτον γιατί είναι υποκατάστατα, δεύτερον γιατί θέλω να απεξαρτηθώ από την νικοτίνη και αυτό με τα υποκατάστατα δεν γίνεται. Δεν μπορώ να κόψω το κάπνισμα και να βαράω patches νικοτίνης, ή να τρώω τσίχλες, ή να καπνίζω ηλεκτρονικό τσιγάρο... νιώθω να παρατείνω την συνήθεια και με αυτόν τον τρόπο να υποβάλλω τον εαυτό μου σε μεγαλύτερο βασανιστήριο. Ωστόσο είμαι προετοιμασμένη και το έχω συζητήσει με τον εαυτό μου, αν νιώσω την ανάγκη να λάβω βοήθεια από υποκατάστατα θα το κάνω! Έχω από το πρωί ζαλάδα και πονοκέφαλο. Πρώτη φορά το νιώθω αυτό, ίσως γιατί τις άλλες φορές ήμουν άρρωστη ή χειρουργημένη και είχα άλλους πόνους πιο έντονους, έτσι τη στέρηση δεν την ένιωθα. Σήμερα όμως που δεν είμαι άρρωστη, νιώθω το κεφάλι μου να σφίγγεται και να πονάει. Πριν κάνα μισάωρο πήρα ένα παυσίπονο να μου περάσει... δεν το βλέπω όμως...

Προς το παρόν οι κρίσεις επιθυμίας μου σκάνε πολύ συχνά όταν ξεχνιέμαι όμως είναι ωραία. Μετά το θυμάμαι πάλι και φουντώνω... Πάω να απασχοληθώ με κάτι γιατί όσο σας γράφω σκέφτομαι να ανάβω τσιγάρα πολλά τσιγάρα!! :lol::lol::lol:

Αλήθεια πότε περνάει το στερητικό σύνδρομο;

Να σημειώσω ότι είμαι μέτριας έντασης καπνιστής, κάνω γύρω στα 10 τσιγάρα τη μέρα στριφτά. Έναν καπνό 20γρ τον κρατάω μέσο όρο 4 μέρες.

Senior Member
    Ελάκη μου οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες όμως μέρα με τη μέρα τα πράγματα θα φτιάχνουν, κάπου είχα διαβάσει για δέκα μέρες όπως κ ότι θα αρχίσεις μετά απο αυτές τις μέρες να έχεις κ καλύτερη γεύση!

Μη το σκέφτεσαι κουκλίτσα μου!

Senior Member
    Έλη ελπίζω να μην είναι η πρώτη . Πρώτη σημαίνει οτι θα υπάρξει και δεύτερη ;);) , άρα θα αποτύχει η πρώτη .

Εύχομαι να είναι η μία και μοναδική και να ξεπεράσεις τα στερητικά και να μην το ξαναπιάσεις .
    Δεν ξέρω πότε περνάει το στερητικό γιατί ποτέ δεν κατάφερα να το κόψω εντελώς . Λογικά όσο θα περνάνε οι μέρες θα ελαττώνεται η ένταση και η συχνότητα του στερητικού . Δεν κάπνιζες πάρα πολύ , γι αυτο πιστεύω μπορεις να τα καταφέρεις και χωρίς υποκατάστατα .

Τα δικα μου τώρα:
    Δεν έχω εγκαταλείψει τον αγώνα , αλλά είπα να το πάω πιο χαλαρά , γιατί τσιτωνόμουν πολύ ασχημα .
    Αυτό που κρατάω προς το παρόν είναι να μην τα παίρνω στο σπίτι , έτσι μετά τις 9 το βράδυ κι ως τις 9 το πρωι δεν καπνίζω καθόλου . Το πρωι όμως μόλις μπω στη δουλειά ανάβω κατευθείαν , γκρρρρρρρρρρρ. Απο κει και πέρα μέχρι το βράδυ , θέλω περίπου 1 πακέτο , κάποιες μέρες που θα είναι ζόρικες ανοίγω και δεύτερο , κάποιες πιο χαλαρές δεν τελειώνω και το ένα .
    Ε , απ΄τα 2,5 πακέτα στο 1 , κάτι κάναμε . Πάντως ακόμη ο μόνος λόγος που με κρατάει είναι ο οικονομικός . Δεν χωράει στο μυαλό μου πόσο κακό μου κάνω καπνίζοντας . Ίσως δεν θέλω να το δώ , γιατί φοβάμαι τι θα κάνω άν το δώ .

Page 15 of 22 FirstFirst ... 51314151617 ... LastLast