Results 46 to 60 of 320
Thread: ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!
-
07-02-2012, 16:06 #46
α, κ κατι που ισως βοηθησει οσους βρισκονται στη διαδικασια η οσους σκοπευουν να βρεθουν: πολυ βοηθανεοι Neurobion, με βιταμινες του συμπλεγματος Β, οι οποιες γενικα προτεινονται σεκαταστασεις απεξαρτησης...
εμενα μου τις ειχαν προτεινει γιατι το νευρικο μου συστημα ηταν υπο καταρρευση: νευρα, καταθλιψη κ κλαμα η κυρια βρε παιδακι μου..
(τοσο που κατα καποιο τροπο μ εβλεπα απ εξω να κλαιω ανευ λογου κ αιτιας ανα πασα στιγμη κ μου ερχοταν ταυτοχρονα να γελασω κ να με χαστουκισω!!!).
- 08-02-2012, 12:15 #47
Στις 2 Φεβρουαρίου έκλεισα ένα χρόνο αποχής από το τσιγάρο. Ήμουν φανατική καπνίστρια της τάξης των 2 πακέτων την ημέρα και κάπνιζα από 15 χρονών. Είχα βάλει στο μυαλό μου μια ημερομηνία να το κόψω για την επέμβαση και το έκανα. Δεν ξέρω πώς αλλά το έκανα! Η αλήθεια είναι πάντως ότι ακόμη καμιά φορά μου λείπει. Είναι όπως το φαγητό....
09-02-2012, 01:08 #48
χαλοου παιδια και καλη επιτυχια στην διακοπη καπνισματος!!!!!!!
καπνιζα αρκετα χρονια,απο το γυμνασιο
καπνιζα γυρω στο πακετο κ οταν εβγαινα πολυ παραπανω
καποια στιγμη το ελλατωσα αλλα οταν εβγαινα καπνιζα πολυ κ με χαλουσε!κ ετσι το εκοψα εδω κ 3 χρονια!ο αντρας μου καπνιζε 4 πακατα καθε μερα κ το εκοψε μαχαιρι!αν προσπαθησετε απλα να το ελλατωσετε δυστυχως δεν θα καταφερετε τιποτα,θελει μαχαιρι!!!!!!!!!!!
10-02-2012, 00:19 #49
welldah και helena73(συν σύζυγο) τα θερμά μου συγχαρητήρια για το σπουδαίο σας επίτευγμα!
Ελπίζω το παράδειγμα σας να δώσει δύναμη και σ'όσους φίλους μας ακόμα δυσκολεύονται να ελευθερωθούνε!
smart,από το κείμενο σου δεν κατάλαβα αν το έκοψες ή ακόμα προσπαθείς...Καλή σου δύναμη κι εσένα και σε όλους!
10-02-2012, 21:47 #50
Woof ^_^ οντως οι πρωτες μερες ειναι οι δυσκολες, πηρα και ενα σιροπι που βοηθαει με τα φλεματα οταν κρυολογεις, τα περισσοτερα συμπτωματα μου περασαν, ακομα βηχω φλεμματα. Μια βδομαδα θα το αφησω ακομα, να καθαρισουν καλα τα πνευμονια και μετα βουρ γυμναστικη παλι. Θα παρω ενα ψευτικο τσιγαρο καποια στιγμη για να το'χω οταν βγαινω.
Ετυχε τη τελευταια φορα που βγηκα, ειμασταν με ενα ζευγαρι που το'χαν κοψει και σε μια φαση μου λεει το παιδι "ειναι το 3ο σου τσιγαρο, να το ξερεις", στη αρχη κομπλαρα "τα τσιγαρα μου μετραει αυτος;" καπως αλλα μετα το ειδα σαν διαιτα, και εγω παλαιοτερα οταν νηστευα, κοιταζα σα λιγουρι ο,τι κρεατικο και τυρι εβλεπα εξω. Οποτε λεω, δεν θα μπορεσω να πω στη παρεα μου "παιδια, μην καπνισετε, το'χω κοψει" θα εχω το ηλεκτρονικο να το παιζω μαγκας που θα το'χω και σε εσωτερικους χωρους =P:P αλλα χωρις νικοτινη αν υπαρχουν. Ξερω για το sedansa.com αλλα καθυστερουν τα ανταλακτικα.
10-02-2012, 23:18 #51
χμ.... επειδη θεωρω καποια πραγματα εγω αυτονοητα δε γινομαι αρκετα σαφης...
το χω κοψει εδω κ 1,5 χρονο!!!
επισης κατι αλλο επισης πολυ σημαντικο για οσους προσπαθουν: εστω κ μια τζουρα καπνου σε γυριζει πισω.... για 15 μερες ο οργανισμος ζηταει τσιγαρο...
οποτε, αν μπειτε στη διαδικασια προπσπαθηστε να αποφυγετε τα πισωγυρισματα.... βασανιζεστε πολλαπλως...
12-02-2012, 11:46 #52
Πάντα ντρεπόμουν να ψάχνω σε βιβλιοπωλεία μεθόδους αυτοβοήθειας. Στο μυαλό μου έχω συνδυάσει αυτά τα βιβλία με άτομα απελπισμένα και μάλιστα χαμηλού νοητικού επιπέδου. Παρόλα αυτά βρέθηκα σε μεγάλο βιβλιοπωλείο, όπου δεν με ήξερε κανείς και πήρα το βιβλίο του Allen Carr "Ο εύκολος τρόπος να κόψετε το κάπνισμα". Ο συγγραφέας κάπνιζε για 33 χρόνια 3 με 5 πακέτα ημερησίως. Τώρα βοηθάει εκατομμύρια καπνιστές σε όλο τον κόσμο να κόψουν το κάπνισμα. Με σεμινάρια που γίνονται και στην Αθήνα (www.allencar.gr). Στα οποία μάλιστα γίνονται συχνά διαλείμματα για τσιγάρο! Ξεκίνησα το βιβλίο χθες και από την αρχή τονίζεται ότι δεν είναι ανάγκη να μην καπνίζουμε κατά την ανάγνωσή του. Απλά, μόλις ολοκληρώσουμε το βιβλίο, δεν θα έχουμε πια την επιθυμία να καπνίσουμε. Δεν ξέρω πώς γίνεται αυτό, θα μου πάρει λίγες μέρες να το διαπιστώσω, γιατί διαβάζω τη μέθοδο αργά και με το στυλό στο χέρι, ώστε να υπογραμμίζω όσα με ενδιαφέρουν (που είναι πολλά). Θα χαρώ να μάθω ότι υπάρχει και κάποιος που διάβασε τη μέθοδο και την ακολούθησε. Περιμένω...
12-02-2012, 11:54 #53
τη διαβασα εγω - αφου ειχα κοψει το καπνισμα κενω ημουν ακομη στην αρχη της ακαπνης ζωης μου- ετσι για ψυχολογικη στηριξη!!
μου το συστησε φιλος, τον οποιο η μεθοδος βοηθησε να κοψει το καπνισμα κ απ ο,τι μου χε πει ειχε βοηθησει κ αλλους..
τωρα, γιατο αν εγω θα το κοβα μ αυτη τη μεθοδο....θα σε γελασω :S
αν πραγματικα ηθελα να το κοψω κ εψαχνα "υποστηριξη" . "αλλοθι" η οπως θελεις πες το,θα με βοηθουσε...
αλλα ετσι κ αλλιως, αν δε θες, τπτ δε μπορει να σε βοθησει !!!!
12-02-2012, 12:37 #54
Να πω και ένα θετικό για όσους προσπαθούν; Μπορεί να είναι άνευ ουσίας, από τη στιγμή που είμαι ακόμη στην προσπάθεια, αλλά η δημιουργός του συγκεκριμένου τόπικ μας έδωσε την άδεια να εκφραζόμαστε ελεύθερα.
Νιώθω υπέροχα που μοσχοβολάει το σπίτι μου, που είναι ζεστό και ήσυχο. Μοσχοβολάει το φαγητό που ετοιμάζεται, δεν έχω ανοιχτές μπακλονόπορτες και θορυβώδεις απορροφητήρες. :starhit:
12-02-2012, 12:42 #55
Καλημέρα και από εδώ λοιπόν!
Θέλω και εγώ να κάνω μία σοβαρή προσπάθεια για την διακοπή του καπνίσματος. Μπορεί να μην είμαι μανιώδης καπνίστρια αλλά η εξάρτηση κρατάει πολλά χρόνια τώρα και φοβάμαι ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο... παρόλα αυτά όταν για λόγους υγείας είχα αναγκαστεί να μην καπνίσω για 2-3 μέρες μου είχε κάνει εντύπωση το ότι δεν είχα σοβαρά στερητικά σύνδρομα που σημαίνει ότι όντως σε σωματικό τουλάχιστον επίπεδο η εξάρτηση δεν είναι τόσο τραγική. Έχω μία υπερένταση και μία ανησυχία αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχω αϋπνίες, τρέμουλο ή ανεξέλεγκτα νεύρα. Οπότε από την μία λέω είμαι χαζή γιατί τελικά είναι μάλλον περισσότερο στο μυαλό μου, από την άλλη απορώ πως θα επιβληθώ! Δεν θέλω να πάρω ηλεκτρονικό τσιγάρο γιατί αν το κόψω θέλω να απεξαρτηθώ πλήρως και όχι να διατηρώ την ανάγκη να κρατάω και να ρουφάω κάτι το οποίο μπορεί να μην είναι τσιγάρο αλλά μπορεί και πάλι να με οδηγήσει σε πισωγυρίσματα. Θέλω να μην νιώθω την ανάγκη όταν πίνω ένα καφέ ή ένα ποτό να κρατάω κάτι στο χέρι μου για να είμαι απασχολημένη. Θέλω να το κόψω και να αποβάλλω την συνήθεια γιατί αυτή είναι που φοβάμαι περισσότερο, όχι την σωματική εξάρτηση. ʼβα πες μου για το βιβλίο αν σε βοηθάει γιατί κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε και εμένα αν μπορεί να δώσει έστω και ένα μικρό σπρώξιμο στην προσπάθεια μας.
12-02-2012, 12:48 #56
Σύμφωνα με το βιβλίο αυτό είσαι κι εσύ εξαρτημένη, όπως σωστά παρατήρησες. Βοηθάει, αν θέλεις να βοηθηθείς. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας και τη δύναμή του. Μπορεί κάποιος να βοηθηθεί κρατώντας ένα λουλουδάκι, το πιστεύω αυτό. Αρκεί να βρει τρόπο να κατευθύνει το μυαλό του στη δύναμη που έχει το λουλούδι αυτό και στο σωστό μονοπάτι. Πάντως δε χάνεις τίποτα να το πάρεις...
Όσο για το να κρατάς κάτι, γιατί δε δοκιμάζεις ένα ξύλο κανέλας, ένα στυλό, κάτι παρόμοιο;
12-02-2012, 12:48 #57
Αυτό ονειρεύομαι και εγώ ʼβα μου! Έχω βαρεθεί να αερίζω όλη την ώρα το σπίτι μου και να ξεπαγιάζω τον χειμώνα και το καλοκαίρι με το aricondition να χάνω την δροσιά. Βέβαια έχω και έναν άντρα που καπνίζει τουλάχιστον τριπλάσια από εμένα... οπότε και να το κόψω δεν θα γλιτώσω από το αέρισμα. Από κάπου όμως πρέπει να γίνει η αρχή! Εύχομαι και ο άντρας μου αν με δει να κάνω μία σοβαρή προσπάθεια να μπει και αυτός στην διαδικασία να το επεξεργαστεί στο μυαλό του. Μου έχει πει πολλές φορές ότι αν το κόψω εγώ θα προσπαθήσει και εκείνος...μακάρι να καταφέρω να του δώσω το καλό παράδειγμα και να σταματήσουμε να αερίζουμε συνεχώς. Σήμερα το πρωί ξύπνησα και μπήκα στο σαλόνι μας και μύριζε σαν τεκές! Παρόλο που είμαι καπνίστρια με ενοχλεί αφάνταστα η μυρωδιά του τσιγάρου που ποτίζει τα πάντα! Υφάσματα, τοίχους, κουρτίνες! Τις προάλλες καθάριζα το τζάμι του σαλονιού από την εσωτερική πλευρά και έβγαζε μαύρη μαυρίλα! Φαντάσου τι γίνεται στα πνευμόνια μας!
12-02-2012, 12:50 #58
Originally posted by Ava
Σύμφωνα με το βιβλίο αυτό είσαι κι εσύ εξαρτημένη, όπως σωστά παρατήρησες. Βοηθάει, αν θέλεις να βοηθηθείς. Όλα είναι μέσα στο μυαλό μας και τη δύναμή του. Μπορεί κάποιος να βοηθηθεί κρατώντας ένα λουλουδάκι, το πιστεύω αυτό. Αρκεί να βρει τρόπο να κατευθύνει το μυαλό του στη δύναμη που έχει το λουλούδι αυτό και στο σωστό μονοπάτι. Πάντως δε χάνεις τίποτα να το πάρεις...
Όσο για το να κρατάς κάτι, γιατί δε δοκιμάζεις ένα ξύλο κανέλας, ένα στυλό, κάτι παρόμοιο;
12-02-2012, 12:53 #59
Εγώ είμαι χωμένη στους απορροφητήρες, οπότε δε μυρίζει το υπόλοιπο σπίτι. Αλλά βρωμάνε τα ρούχα, τα μαλλιά, τα χέρια, η αναπνοή, όλα! Μακάρι να κάνουμε όλοι μαζί μία σοβαρή προσπάθεια! Θα είμαστε τρεις και ίσως γίνουμε και περισσότεροι! Το παρεάκι έχει κόψει το κάπνισμα εδώ και τρεις μήνες και ντρέπομαι κάθε φορά που μου μιλάει σοβαρά κι εγώ είμαι χωμένη κάτω από τον απορροφητήρα, να ξερνάω καπνούς από τα ρουθούνια, σαν το δράκο, να φτύνω φλέματα, να βήχω σαν ογδοντάχρονος. ʼρχισε να με κουράζει αυτή η κατάσταση...
12-02-2012, 12:55 #60
σ αυτο το σημειο θεωρω χρησιμο για την επιτυχη εκβαση της προσπαθειας να μας πει η αβα λιγα λογια για το παρεακι :bigsmile:
Γιατί μερικοί δεν με συγχώρεσαν ποτέ;
07-06-2025, 22:36 in Σχέσεις και Επικοινωνία