Results 1 to 15 of 320
Thread: ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!
-
21-01-2012, 23:42 #1
ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!
TΩΡΑ!
- 21-01-2012, 23:51 #2
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
21-01-2012, 23:53 #3
Μη χάσεις εσύ!:lol:
22-01-2012, 00:12 #4
Μα γιατί μυγιάζεσαι?:puzzled:
22-01-2012, 00:27 #5
Κ εγω μαζι.....
22-01-2012, 11:02 #6
Δεν έχω καπνίσει ποτέ μου.Ούτε καν δοκιμάσει.Το κάπνισμα της μητέρας μου απ'τη μέρα που γεννήθηκα
μέχρι τα νεανικά μου χρόνια(οπότε και το έκοψε με αντάλλαγμα να αδυνατίσω)μ'ευλόγησε να το σιχαθώ.
Συνεπώς ο λόγος μου απέναντι σας δεν έχει καμία απολύτως βαρύτητα.Δεν έχω την παραμικρή ιδέα πόσο
δυνατή μπορεί να είναι η συνήθεια του,τι το ιδιαίτερο επιφυλάσσει η "απόλαυση" του,τι το τόσο πολύτιμο
σας προσφέρει,ώστε να ρισκάρετε την υγεία σας και παθητικά και των δικών σας,να γαλουχείτε βλαβερές
συνήθειες στα παιδιά σας,να μυρίζετε άσχημα κι εσείς και το περιβάλλον σας,να ξοδεύετε χρήματα,
που πια δεν περισσεύουν...Σας προσκαλώ,έστω για αρχή,να μοιραστείτε εδώ την ανάγκη σας,ακόμα
και να καταθέσετε την αδυναμία σας,με την ελπίδα να υποτιμηθεί μέσα από την ανάλυση το όποιο εμπόδιο.
Να σταθείτε αντιμέτωποι με ό,τι σκαλώνει την ελευθερία σας από το τσιγάρο.Προσκαλώ επίσης κι όσους
τα έχουν καταφέρει,να μοιραστούν τις εμπειρίες τους,ό,τι τυχόν λειτούργησε για κείνους βοηθητικά,
να πιάσετε από το χέρι όσους ακόμα δυσκολεύονται και να τους οδηγήσετε και στη δική τους ελευθερία!
Σας παρακαλώ πολύ,ας κάνουμε μια σοβαρή προσπάθεια όλοι μαζί!Ίσως κάτι καλό να βγει...Τι λέτε;
22-01-2012, 12:50 #7
Δεν έχω υπάρξει καπνίστρια, εξαρτημένη καπνίστρια και δεν ξέρω τι εστί βερύκοκο για τους καπνιστές , έχω υπάρξει θύμα όμως εθισμού (στο φαγητό και στις τοξικές σχέσεις με το άλλο φύλο) και θεωρώ μεγάλη πίκρα να συσσωρεύουμε εξαρτήσεις στη μικρή ζωή μας.. Γι'αυτό και υποστηρίζω την εκστρατεία αυτού του τόπικ!
22-01-2012, 17:06 #8
Στις 29 του μήνα επανέρχεται η συζήτηση για την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Είναι άδικη και εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα, αυτό είναι γνωστό. Καθιστώ, επίσης, γνωστό ότι με το που θα το επιτρέψουν, θα είμαι η πρώτη που θα το προμηθευτώ.
Καταλαβαίνω απόλυτα το πνεύμα σου, Ναταλία μου, καθώς και το κίνητρό σου να μας παρακινήσεις να κόψουμε αυτή την ελεεινή συνήθεια. Είναι πράγματι μεγάλη η εξάρτηση. Όσες μέρες έμεινα κοντά στους γονείς μου προσπάθησα πραγματικά και έκανα άθλο. Κάπνιζα 4-5 τσιγάρα την ημέρα. Μόλις, όμως, γύρισα, #$^&^$*&$*$*.....
Το τσιγάρο για μένα είναι εχθρός της οργανικής υγείας, αλλά γιατρός της ψυχικής... Για να δούμε πώς θα το παλέψουμε κι αυτό..
Είμαι καπνίστρια από κούνια που λένε. Οι γονείς μου τότε δε γνώριζαν όσα γνωρίζουν οι σύγχρονοι γονείς, με αποτέλεσμα ο πατέρας μου να είναι συνέχεια με ένα τσιγάρο στο χέρι, με μένα μωρό στα χέρια του, με μένα παιδάκι να κοιμάμαι και ο ίδιος δίπλα μου να καπνίζει, με μένα στο αυτοκίνητο να αναγουλιάζω και αυτός να μην το σβήνει, με διάφορα παρόμοια σκηνικά. Μεγάλωσα με ένα τσιγάρο γύρω μου, οπότε το θέμα δεν ήταν το αν, αλλά το πότε θα το ξεκινήσω. Το ξεκίνησα στα είκοσί μου και δεν το αποχωρίστηκα από τότε. Βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου, βλέπω δύο γονείς να αγωνιούν πλέον για τη δική μου υγεία (αφού σακάτεψαν τη δική τους), βλέπω το ότι πλέον είναι πολιτισμός και όχι μαγκιά το να απέχεις από το κάπνισμα.
Υπόσχομαι να το σταματήσω πριν είναι και για μένα αργά..
22-01-2012, 22:38 #9
και εγω μια απο τα ιδια Αβα μου, καπνιστο μωρακι υπηρξα.
το ξεκινησα στα 16 και το εκοψα στα 33, ακριβως πριν 301 ημερες, μαχαιρι, ξαφνικα ενα πρωι μετα απο μια ξεφρενη νυχτα γλεντιου στη συμπρωτευουσα με τισ φιλεναδες μου, ξυπνησα το πρωι αηδιασμενη απο την οσμη, την οψη μου και το αισθημα καψιματος στον οισοφαγο μου. μετα απο τρεις μηνες εμεινα εγκυος - δε ξερω αν ειναι τυχαιο η οχι- οποτε δε μπηκα στο πειρασμο να το ξαναρχισω. ομως μεχρι να μεινω εγκυος περασα και ζορικες στιγμες, αλλα ποτε δε το μεγαλοποιησα το ζητημα, ελεγα σιγα μωρε και τι καταφερα ? τπτ απλα δε καπνιζω....,
23-01-2012, 01:54 #10
είμαι 7 μέρες καθαρή!
ελπίζω να τα καταφέρω να μην το ξαναβάλω στο στόμα μου το ρημάδι!!! νόμιζα ότι με βοηθούσε στο να μην τρώω πολύ αλλά τελικά κατέληξα στα ίδια κιλά που ήμουνα προηγουμένως και καπνίστρια οπότε είπα φτάνει!! μέχρι τώρα τα πάω καλά! δυσκολεύομαι η αλήθεια και όταν νιώθω πιεσμένη το θέλω αλλά παίρνω βαθιές αναπνοές και μου περνάει!!!
23-01-2012, 14:04 #11
Δυστυχώς είμαι κι εγώ καπνίστρια εδώ και πολλά χρόνια. Θέλω να το κόψω για πολλούς λόγους, στη θεωρία όμως, γιατί στην πράξη μου αρέσει το κάπνισμα. Δεν υπόσχομαι ότι θα το κόψω γιατί θέλω να είμαι συνεπής στις υποσχέσεις μου, όμως αν καταφέρω τελικά να το κόψω θα είστε οι πρώτοι που θα το ανακοινώσω για να χαρείτε κι εσείς μαζί μου.
23-01-2012, 16:05 #12
Πολύ θα 'θελα να μπορόύσα ν΄ακολουθήσω !! Καπνίζω και πολύ , 2,5 πακέτα ( 25 τσιγάρων ) την ημέρα !!!!! 9,25 ? την ημέρα καμμένα , καπνός !!!! και δεν μου περισσεύουν κιόλας . Κόβω από παντού για να έχω να πάρω τσιγάρα . Έχω κάνει 3-4 φορές προσπάθεια να το κόψω ή να το ελαττώσω , αλλά στην επόμενη στροφή ( αναμπουμπούλα στη ζωή μου ) πάλι φουγάρο . Με 2 εξαρτήσεις πάλευα στη ζωή μου , την υπερφαγία και το τσιγάρο . Τη μία εδώ και 4,5 μήνες την ελέγχω . Το τσιγάρο όμως δεν ξέρω αν ποτέ θα τα καταφέρω . Μου είναι μεγαλύτερη ανάγκη το τσιγάρο παρά το φαγητό . Τώρα σκέφτομαι να δοκιμάσω το ηλεκτρονικό μήπως και... Το έχει δοκιμάσει κανεις ? Βοηθάει ? Ο αδερφός μου πάντως που το έχει πάρει μου είπε ότι πήρε τσιγάρα 1 φορά σε 2 μήνες μέσα που είχε πάει ταξίδι και ξέχασε να πάρει το φορτιστή του μαζί .
23-01-2012, 17:06 #13
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά κάποτε κι εσύ, όπως και όλοι μας, θα αναγκαστείς να το κόψεις. Θα σου το κόψουν οι γιατροί. Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι πριν φτάσουμε στους γιατρούς. Είναι πραγματικά τεράστια η εξάρτηση. Όσο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα. Περιμένω κι εγώ να εγκριθεί η κυκλοφορία του, ώστε να το πάρω, μπας και δω προκοπή.
Μετά, θα καπνίζουμε παντού, χωρίς να ενοχλούμε τον κόσμο, θα καταργήσουμε τα βρωμερά τασάκια, θα γλιτώσουμε από χίλιες δύο αηδίες που περιέχει το κανονικό τσιγάρο, θα σώσουμε την τσέπη μας. Είναι πολλά τα οφέλη, αλλά ίσως περισσότερα τα συμφέροντα των άλλων, που απαγορεύουν την κυκλοφορία του. Περιμένουμε!
23-01-2012, 17:20 #14
Originally posted by Ava
Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω, αλλά κάποτε κι εσύ, όπως και όλοι μας, θα αναγκαστείς να το κόψεις. Θα σου το κόψουν οι γιατροί. Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι πριν φτάσουμε στους γιατρούς. Είναι πραγματικά τεράστια η εξάρτηση. Όσο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα. Περιμένω κι εγώ να εγκριθεί η κυκλοφορία του, ώστε να το πάρω, μπας και δω προκοπή.
Μετά, θα καπνίζουμε παντού, χωρίς να ενοχλούμε τον κόσμο, θα καταργήσουμε τα βρωμερά τασάκια, θα γλιτώσουμε από χίλιες δύο αηδίες που περιέχει το κανονικό τσιγάρο, θα σώσουμε την τσέπη μας. Είναι πολλά τα οφέλη, αλλά ίσως περισσότερα τα συμφέροντα των άλλων, που απαγορεύουν την κυκλοφορία του. Περιμένουμε!
23-01-2012, 17:41 #15
Το σιχαίνομαι το τσιγάρο... μεγάλωσα κι εγω σε ένα περιβάλλον όπου κάπνιζαν μανιωδώς και οι 2 γονείς αλλά τελικά δε κάπνισα ποτέ μου συστηματικά, ο αδερφός μου αντίθετα δε το απέφυγε...
Μετά από το σοκ με τον πατέρα μου, που τον χάσαμε πέρσι από καρκίνο του πνεύμονα εξαιτίας του τσιγάρου ο αδερφός μου το έχει κόψει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο ενώ και η μάνα μου εδώ και 3-4 μήνες και πραγματικά ελπίζω να μη βάλουν ξανά αυτό το διάολο στο στόμα τους. Εύχομαι σε όλους σας να τα καταφέρετε να το κόψετε...
Εξακολουθώ να σκέφτομαι τον ίδιο άνθρωπο
20-07-2025, 18:57 in Σχέσεις και Επικοινωνία