Results 181 to 195 of 320
Thread: ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!
-
11-09-2012, 09:58 #181
Καλημέρα,αγωνίστριες!
Ιθακοκόριτσο,μου δίνει μεγάλη χαρά που κάτι έκανε τσακ μέσα σου(μπορεί να ήταν και τσικ,με τόση απόσταση δεν είμαι και σίγουρη).
Είναι όμορφη η αίσθηση της ελευθερίας,πως δεν εξαρτώμαστε από τα πάθη μας,παρά μόνο τ'απολαμβάνουμε όποτε εμείς το επιλέγουμε.
Σε κάθε δύσκολο αγώνα μου σκέφτομαι τα παιδιά,που προσπαθούν ν'απεξαρτητοποιηθούν από τα ναρκωτικά.Νιώθω σα να τους χρωστώ
σεβασμό,σα να συμπάσχω,σα να ντρέπομαι που μιλώ κι εγώ για δυσκολία,όσο κι αν γνωρίζω πως ο καθένας κινείται στα πλαίσια του μικρόκοσμου του.
Θα έρθουν στιγμές,που ενδεχομένως η παραπάνω σκέψη θ'ατονίσει μπροστά στη μεγάλη ανάγκη για ένα τσιγάρο.Εκεί θα κριθεί πόσο πολύ το θέλεις.
Όχι πόσο δυνατή είσαι,γιατί αναμφίβολα είσαι κι εσύ και όλοι μας,ο καθένας στα δικά του ζόρια.Αυτή νομίζω Αβουλίνι μου,πως είναι κι η κύρια διαφορά σας
με την κοπέλα του βελονισμού.Μάλλον εκείνη είχε φτάσει στα όρια της σχέσης της με το τσιγάρο.Κι άλλοι προχώρησαν σε βελονισμό κι ακόμα καπνίζουν.
Προσπαθώ να κάνω και τον φίλο μου να κόψει το κάπνισμα από την πρώτη μέρα της σχέσης μας,κοντά τρία χρόνια τώρα...Λέει πως θέλει,
όλο και κάπως προσπαθεί,αλλά η αλήθεια είναι πως το αγαπά και θεωρεί πως είναι από τις ελάχιστες απολαύσεις,που του έχουν απομείνει...
Η ζωή τριγύρω έχει τόσες ομορφιές,που προσπερνούμε καθημερινά.Κάθε τσιγάρο,που πάει να τις υποκαταστήσει,καίει την απόλαυση τους,
αφήνοντας λίγες στάχτες στη θέση τους και πάλι από την αρχή!Κάθε τσιγάρο μοναξιάς,ανακούφισης,λησμο νιάς,βαρεμάρας,απόλαυσης,γ� �α όποιον
λόγο κι αν το κάνει κανείς,όσο κι αν δίνει-φαντάζομαι-μια πρόσκαιρη ψευδαίσθηση ανάσας στην εκπνοή του καπνού του,τόσο βουλώνει τα πνευμόνια
της ελευθερίας μας και την ευκαιρία να ζήσουμε αυτούσια αυτό που νιώθουμε ουσιαστικά να χρειαζόμαστε εκείνη τη στιγμή!Κοιμίζουμε την αλήθεια μας!
Και το χειρότερο όλων είναι πως εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε να μας διατηρούμε σε θολά τοπία καπνών,να σπρώχνουμε τις μέρες μας,αδειάζοντας τη ζωή μας!
Είτε λέγεται τσιγάρο είτε ποτό είτε υπερφαγία είτε ναρκωτικές ουσίες είτε αυτοτραυματισμός ακόμα και ύπνος ως άρνηση ζωής όλα μας κρατούν μακρυά
από τα καλύτερα μας,εκείνα που είναι πραγματικά σε θέση να κάνουν την ψυχή μας να πετάξει.Αναλωνόμαστε στο δέντρο της μιζέριας τους και χάνουμε το δάσος της ζωής!
Και καθώς ζούμε σε μια ειρηνική χώρα όπου έχουμε την πολυτέλεια να ορίζουμε σε ένα μεγάλο βαθμό τη ζωή μας είναι ολόδικη μας επιλογή πώς θα την ξοδέψουμε.
Το χθες το χάσαμε.Το αύριο και το αν του δε θα το αγγίξουμε ποτέ.Το τώρα μόνο έχουμε,αμέτρητα τώρα,που συνθέτουν τα χρόνια μας.Ας μην το υποτιμήσουμε.
- 18-09-2012, 15:07 #182
Έχω ξεκινήσει ημερολόγιο διακοπής ...
Αντιγράφω
11/9/2012
Τελείωσε σήμερα αυτό το μισό πακέτο με 3-4 τσιγάρα την ημέρα . ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΆΛΛΟ ΠΑΚΕΤΟ . ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ .
12/9/2012
Για να δούμε πως θα τη βγάλουμε
Ωρα 4 το απόγευμα . Κρισάρα μ΄ έπιασε . Θέλω σαν τρελλή τσιγάρο …………………..
Όχι , δεν θα πάρω ……… πρέπει να βάλω κάτι στο στόμα μου ………. Σταφύλι ???? Σοκολάτα ????? , όχι δεν γίνεται . Με παρακολουθώ αυτές τις μέρες , μ έχω στο μικροσκόπιο μην τυχόν το ρίξω στο φαί , αν είναι να το ρίξω στο φαι , καλύτερα να πάρω τσιγάρα .
Λοιπόν πάω να πάρω τσίχλες ….
Μάσησα 2-3 τσίχλες μαζεμένες , κοίταξα και τις θερμίδες τους , αμελητέες οκ , πέρασε η κρίση …………………….
Θεε μου να κλείσει η μέρα χωρίς να πάρω πακέτο …………………….. Μετά μπορεί και να το πιστέψω ότι γίνεται ……………………………….
6 και τέταρτο το απόγευμα : Δεύτερο γερό στερητικό . Ο Δημήτρης καπνίζει στριφτό , δεν μπορώ να του ζητήσω , έψαξα μήπως ο Χρήστος έχει αφήσει κανένα πακέτο ανοιχτο στο γραφείο του , τίποτε . Έσφιξα δόντια και νύχια στις παλάμες . Το κεφάλι μου πονούσε . Γερες ρουφηξιες απ το ηλεκτρονικό
Πέρασε μετα από κανένα πεντάλεπτο . Πείσμωσα χειρότερα … Δεν παίρνω , δεν φανταζόμουν ότι ήμουν τόσο εξαρτημένη . Θα το νικήσω ...
13/09/2012
Πάμε για 2ο 24ωρο χωρίς τσιγάρο …………………………………………
Μία κρίση κατά τις 5 , και μία στις 7.30 ( ήρθε ο καννίβαλος και με τσίτωσε ) σαφώς πολύ μικρότερες απ΄τις χθεσινες .
Μόλις ήρθε και είδα τα δικά του και μύρισα τον καπνό του , λες κι έβλεπα την πιο λαχταριστή τούρτα παγωτό , μου φύγαν τα σάλια ……………………..
Άντεξα όμως …………………………………..
Έκλεισε 2ο 24ωρο χωρίς τσιγάρο ………………………………………………
Δεν παίρνω θάρρος ακόμη , αλλά λες ?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????
Θα φτάσω ποτέ να μυρίζω καπνό και ν΄αδιαφορώ ????????????????????? ή ακόμη καλύτερα ν΄ αηδιάζω ??????????????????????????????
14/09/2012
Περίεργη μέρα η σημερινή
Όχι μεγάλης έντασης τα στερητικά , αλλά συνεχόμενα ……….. Το σκέφτομαι συνέχεια …. Πρέπει ν΄ αντέξω .
Είναι δύσκολο τελικά . Θα τα καταφέρω ??????????????????????????????
Τελικά την έκανα τη μ@λ@κί@ ………….. Στο τέλος του 3ου 24ώρου .Μόλις ήρθε και μου μύρισε ο καπνος απ το τσιγάρο του τρελάθηκα , το βούτηξα ένα σαν λυσσασμένη ,
Ελπίζω να μην είναι επιστροφή στα ίδια το ένα .
Αλλά και πάλι σήμερα αισθάνομαι περίεργα , και τσιγάρο ήθελα και για γλυκό μου έρχεται συνέχεια …….. Ίσως ο καιρός που είναι λίγο αλλαγμένος ….
15/09/2012
Ξεκινάμε απ΄την αρχή ….
Άντεξα ……………………………………...
16/09/2012
Και ναι …………………………...
17/09/2012
Τέλος τρίτης μέρας …… Δεν… πάμε απ΄την αρχή ……………..
18/09/2012
Πήρα πακέτο ………… Κάπνισα 2 τσιγάρα
Δεν θα βρώ ποτέ τη δύναμη ……… Γ@μώτο μου . Πως σε κάθε μ@λ@κια που μου συμβαίνει δεν θα ξεσπάω εκει . Πρέπει να τα πετάξω τα υπόλοιπα . Θα το κάνω ???
18-09-2012, 15:19 #183
Όλα θα πάνε μια χαρά,Ιθακοκόριτσο μου!Κανέναν δε βλέπω να το έχει πάρει τόσο ζεστά όσο εσύ!Είσαι ήδη στα μισά του δρόμου σου!
Μη μου αποθαρρύνεσαι και μη σε στήνεις στον τοίχο.Το ξέρεις πως είναι δύσκολος ο αγώνας.Θέλει,το χρόνο του,έχει τα σκαμπανεβάσματα του...
Δυνατή είσαι ακόμα κι αν κάποια φορά προς στιγμή λυγίσεις στην εκάστοτε ανάγκη σου.Σημασία έχει να μην τα παρατήσεις!Πάρε δύναμη απ'το θέλω σου!
18-09-2012, 15:31 #184
Originally posted by dora_th
Παιδιά υπομονή , επιμονή το μυστικό ...
Και σιγά σιγά,μόλις φύγει με το καλό κι αυτός ο αντιπερισπασμός απ'το προσκήνιο,θα πιάσουμε και τ'άλλα,τα βαθύτερα,
τα βασανιστικότερα,να ελευθερωθούν τα πετάγματα μας από τα βαρίδια τους!Δεν εμμένουμε σε μια μέθοδο που δε δείχνει
να είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Ανασυγκροτούμε δυνάμεις και πάμε στην επόμενη,επιμένοντας στο αληθινό μας θέλω!
18-09-2012, 15:34 #185
Ναταλάκι μου χίλια ευχαριστώ μόνο ....
Και ναι κυρίες και κύριοι !!! Το πέταξα το πακέτο !!!! Όπως ήταν γεμάτο , 2 τσιγάρα έλειπαν !!!
18-09-2012, 15:50 #186
Μπράβο,καμάρι μου!18 πειρασμοί λιγότεροι στο κεφάλι σου!
Τα τοποθέτησες στη θέση,που πραγματικά τους αξίζει!
Εκείνα στα σκουπίδια!Όχι εσύ,η υγεία σου,η αυτοπεποίθηση σου!
18-09-2012, 15:55 #187
Για την ακρίβεια 23... 25ρι ήταν το πακέτο ...
Πφφφ , σχεδόν 3 πακέτα 25ρια την ημέρα , εφτανα το καλοκαίρι .
Κατάντια είναι αυτό , μου είπε προχθες μια άσπονδη φίλη , που της το είπα ...
Δεν ξαναλέω σε κανέναν τίποτε ... Μόνο σε σας εδώ .
18-09-2012, 19:27 #188
Δώρα μου, μου θυμίζεις τον ευατό μου.
Έχεις μεγάλη θέληση και θα τα καταφέρεις.
Τον τελευταίο καιρό έκανα ακριβώς το ίδιο. Αγόραζα ένα 20άρι πακέτο με πούρα και στο 2ο τα πέταγα στο απέναντι οικοπέδο από την οικοδομή μου, που ήταν άχτιστο ακόμη. Αυτή η πουροσκοποβολή συνεχιζόταν επί πολλές μέρες.
Μάλιστα ήμουν τόσο ευαίσθητος εκέινο το διάστημα που πολλές φορές με πιάναν τα κλάματα από την αδυναμία μου να το αποτινάξω από πάνω μου μια και καλή.
Για όποιον/α δεν έχει καπνίσει, δε μπορεί καν να φαντασει το μέγεθος του εθισμού της νικοτίνης.
Δεν είχα βέβαια κανέναν να με τσιτώνει με τον καπνό του. Κι επειδή η γυναίκα μου το είχε κόψει 3 μήνες πριν από μένα, ποτέ σε αυτό το διάστημα δεν επέτρεψα να μυρίσει τον καπνό μου και να με πλησιάζει τις λίγες πια στιγμές που φούμαρα. Την είχα διώξει με φωνές μάλιστα κάποια στιγμή.
Για να ολοκληρώσω, τα κατάφερα μασώντας 1 βδομάδα τσίκλες με νικοτίνη.Με είχε βοηθήσει αφάνταστα η αίσθηση που μου έδωσαν οι πρώτοι λίγοι γύροι που κατάφερα να τρέξω στο γήπεδο. Ήταν το ισχυρότερο ναρκωτικό που πήρα ποτέ και δεν τ αλλάζω με τίποτα.
18-09-2012, 20:16 #189
Ντόρα μου πάμε γερά!
Κάνω και εγώ πάλι έντονες σκέψεις για διακοπή... Δεν καπνίζω τόσο όσο εσύ αλλά και πάλι ο εθισμός είναι μεγάλος. Καπνίζω χρόνια και χρόνια ασταμάτητα, από τα 17 μου. Ο απολογισμός 16 χρόνια ασταμάτητου καπνίσματος... είναι πολλά, πάρα πολλά.
Χθες είχα ξεμείνει από καπνό, είχα καβατζώσει 4 τσιγάρα από του Γιώργου τον καπνό και την έβγαλα με αυτά όλη την ημέρα, το απόγευμα είχα φρικάρει. Είχα ήδη βγει δύο φορές έξω για δουλειές και υποσυνείδητα ξέχασα να πάρω καπνό. Φλέρταρα όλη μέρα με την σκέψη της διακοπής, σκεφτόμουν μήπως είναι η μέρα μου... τελικά δεν ήταν, με πιάσανε τα ψυχολογικά μου, το έριξα στο γλυκό και στο φαγητό. Να μου λείπει δεν θα κόψω τον έναν εθισμό για να κάνω πιο έντονο τον άλλον. Θέλει ισορροπία το θέμα.
Θα ξαναπροσπαθήσω σύντομα, που θα μου πάει θα βρω την κατάλληλη μέρα για να κάνω το πρώτο βήμα, αρκεί να φλερτάρω συχνά με την σκέψη...
Συνέχισε να φλερτάρεις και εσύ Ντόρα μου. Δες το σαν ένα παιχνιδάκι, πόσες ώρες, πόσες μέρες μπορείς να μείνεις χωρίς; Πάρε το πακέτο στην αδύναμη στιγμή και πέτα το στα σκουπίδια αφού εκτονωθείς, όπως έκανες. Μην το αφήνεις για καβάτζα. Κάθε προσπάθεια θα σε κάνει πιο δυνατή, κάθε επιτυχία θα σε κάνει να το πιστεύεις περισσότερο, κάθε μικρή νίκη θα σου δίνει θάρρος να παλέψεις για την επόμενη. Μικρά βήματα, εφικτοί στόχοι.
Καλή επιτυχία!:love:
18-09-2012, 21:04 #190
Ρε παιδιά , χίλια ευχαριστώ για τη στήριξη και που με πιστεύετε .
Γιατί εγώ να πω την αλήθεια δεν με πιστεύω ακόμη . Δεν με πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω .
Σήμερα μετά που το πέταξα το ρημάδι , έβγαλα άνετα όλο το απόγευμα χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα , ενώ όλες τις μέρες απ΄τις 4 ως τις 7 λύσσαγα .
Ά και δεν μ΄ενοχλεί που καπνίζουν οι άλλοι , και μου μυρίζει και με κάνει να λυσσάω , δεν μου φταίνε οι άλλοι , εγώ δεν έχω τη δύναμη , ή πρέπει να βρώ τη δύναμη .
Δεν θα ζητήσω από κανέναν να σταματήσει κάτι που δεν είναι έτοιμος να το κάνει , για να μην δημιουργει σε μένα δυσκολίες .
Και κάτι άλλο που έχω σκεφτεί εδώ και μερικες μέρες : Το αύξησα σε τόσο τραγικά επίπεδα τα τελευταία 2 χρόνια που ξεκίνησε η κουβέντα περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους κτλ , κτλ . Τυχαίο ? Δεν νομίζω . Μου φταίνε αυτοί ? Και πάλι όχι . Αλλά ...........
19-09-2012, 19:52 #191
Τα έγραψα στο ημερολόγιο μου , αλλά τα μεταφέρω κι εδώ :
19/09/2012
Χμμμμμ , δεν ξέρω …. Από χθες το απόγευμα που πέταξα το πακέτο σαν κάτι να άλλαξε . Σήμερα πάντως η μέρα ήταν διαφορετική , λίγες ήταν οι στιγμες
που το είχα στο μυαλό μου και όχι τόσο έντονα . Τελικά ίσως και …. να γίνει .
Όμως μου ήρθαν σκέψεις να πάρω πακέτο να το έχω για ένα δυο τσιγάρα την ημέρα . Πρέπει να τις διώξω ………. Δεν θα μείνω στα 1-2 . Το ξέρω .
Μου άρεσε το τσιγάρο ρε γαμώτο . Νοιώθω σαν να μου στερούν μια απόλαυση , κρίμα…
Ακόμη δυστυχώς δεν μπορώ να το δώ σαν κίνδυνο , σαν κάτι κακό .
Σαν μια απόλαυση το βλέπω που πρέπει να την κόψω γιατί δεν μπορώ να την ελεγξω .
Κάτι σαν το ποτό στον αλκοολικό , δεν πρέπει να πιώ ούτε ένα ποτηράκι κρασί γιατί μετά θα πιώ το Βόσπορο .
Προσπαθώ να με πείσω ότι δεν είναι έτσι , δεν είναι το ίδιο , ένα ποτηράκι κρασί αν μείνεις εκεί μπορεί να κάνει και καλό , ένα τσιγάρο αντικειμενικά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΛΟ , ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ , είναι όπως μια δόση στο τοξικομανή .
Πιπιλιζοντας μου το μυαλό μπορεί και να το πιστέψω στο τέλος .
19-09-2012, 20:06 #192
Κάνεις πολύ καλά που τα γράφεις Δώρα. Η νικοτίνη είναι ένα ναρκωτικό που επικάθεται στα κύτταρα του εγκεφάλου όπου και δίνει αυτό το αίσθημα της απόλαυσης στους εθισμένους καπνιστές. Μόλις αρχίζει να λείπει, αρχίζει το στερητικό σύνδρομο και θες αμέσως να την αναπληρώσεις. Τώρα σε βλέπω πολύ δυνατή Δώρα. Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία του καπνιστή αλλά και των γύρω του ανθρώπων. Κι ας οι βλάβες να μην είναι ορατές. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
Και να θυμάσαι δεν είσαι αδύναμη αν συνεχίζεις να το παλεύεις ακόμη. Απεναντίας είσαι πολύ δυνατή.
20-09-2012, 11:38 #193
Δωρα μου δεν θα σου πω ότι ξέρω γιατί δεν το έχω αγγίξει ποτέ!
Θεωρώ απλά ότι είμαι από τους τυχαιρούς που να και ζούσα σε σπίτι καπνιστών δεν μπηκα στον πηρασμο!
Όμως σεβομαι κάθε προσπαθεία για διακοπη!!! και χαίρομαι με τα κατορθώματα σου!!!! χαίρομαι πραγματικα!!!
Το μπράβο είναι λίγο! πολύ λιγο!
20-09-2012, 13:05 #194
Αγγελικούλα , τα μπράβο τα αξίζεις εσύ που ζώντας σε περιβάλλον καπνιστών δεν μπήκες στον πειρασμό .
Εγώ γιατί ?
Γιατί έχοντας πιάσει πάτο προσπαθώ σιγά σιγά να σηκωθώ ? Δεν έχω άλλη επιλογή .
Δεν μου αξίζουν μπράβο . Μια μούντζα μπορεί να την αξίζω .
Εν πάσει περιπτώσει , κάνω άλλη μια προσπάθεια , χωρίς να περιμένω πολλά , χωρις να ζητάω πολλά .
Οι πιθανότητες είναι εναντίον μου .
Μπορει και να νικήσω . Ποιος ξέρει ?
20-09-2012, 18:52 #195
Μπορεί να νικήσεις, Ντόρα μου και σου εύχομαι να είναι αυτή τη φορά. Εδώ και τώρα!
Είχα πει να ξαναρχίσω το ηλεκτρονικό τσιγάρο μόλις μου τέλειωνε το πακέτο, αλλά πήγα σήμερα και πήρα και άλλο πακέτο. Για να δούμε, τι θα γίνει μόλις τελειώσει και αυτό.
Ο αγώνας του καπνιστή είναι καθημερινός. Δεν υπάρχει απεξαρτημένος, όλοι όσοι καταφέρνουν να το κόψουν είναι πρώην και εν δυνάμει καπνιστές. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Από τότε τότε που με πρωτοθυμάμαι...
21-07-2025, 11:42 in Με καφέ και συμπάθεια....