ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ! - Page 17
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 17 of 22 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast
Results 241 to 255 of 320
    Senior Member
    :roll::roll::roll::roll::roll:

Senior Member
    Ντόρα μου πράγματι το ίδιο συμβαίνει και με τις δυσάρεστες στιγμές μας, εκεί ο εθισμός μπορεί να καταντήσει υπερβολικός. Ακόμη και χρόνια μπορεί να το έχει κόψει κάποιος το τσιγάρο και σε μία τραυματική και δύσκολη στιγμή να στραφεί εκεί για παρηγοριά... Έτσι παρολίγο να το ξαναρχίσει ο πατέρας μου όταν πήγαμε από αυτοκινητιστικό να χάσουμε την μαμά. Η μαμά την γλύτωσε και ο πατέρας μου συνέχισε να καπνίζει... Πάλι καλά το πήρε πρέφα και το έκοψε πριν καλα καλά το ξαναξεκινήσει! Σημειωτέον ότι είχε τουλάχιστον 10 χρόνια που το είχε κόψει.... Αααχ αυτές οι εγκεφαλικές μας συνδέσεις, το σώμα μας έχει μνήμη δεν ξεχνάει...

Senior Member
    Ντόρα μου συνέχισε να το εξοστρακίζεις από όσες περισσότερες καταστάσεις μπορείς, όσο πιο πολύ προσπαθούμε τόσο πιο εύκολο θα γίνεται. Δοκίμαζε συνεχώς τον εαυτό σου, προσπάθησε να ξεπερνάς το όρια σου και να θέτεις νέα. Αν δεν μπορούμε μαχαίρι θα το κάνουμε σταδιακά το θέμα είναι να συνεχίσουμε. Εγώ ακόμη δεν έχω καπνίσει σήμερα, το παλεύω με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα, ίσως η επόμενη Δευτέρα να με βρει ακόμη πιο δυνατή, μπορεί να το σκέφτομαι λιγότερο :)

Senior Member
    Εli μου παλευεις με το " τέρας" που λεγεται φαγητο και τα καταφερνεις μια χαρα , ειμαι σιγουρη οτι το τσιγαρο θα το καταφέρεις ακομα καλυτερα ........... Λιγο υπομονη να απεξαρτοποιηθει ο οργανισμος σου ................... Εχεις τη δυναμη το ξερω ..........

Senior Member
    Η αλήθεια είναι ότι μπροστά στον εθισμό του φαγητού, ακόμη και το τσιγάρο μου φαίνεται πιο εύκολο... Απλά φοβάμαι και προσπαθώ να μην χάσω τις τόσο ευαίσθητες ισορροπίες στη διατροφή μου. Τις χαλάω που τις χαλάω για άλλους λόγους τώρα πρόσθεσα και έναν ακόμη...

Αλμάκι μου σε ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια :love:

Senior Member
    :love::love::love::love::starhit::starhit::starhit :

Senior Member
    Και ο αγώνας συνεχίζεται...
    Χθες κατάφερα να καπνίσω μόνο ένα τσιγάρο και αυτό αργά το βράδυ. Αν ο άντρας μου δεν κάπνιζε θα είχα αποφύγει και αυτό το ένα τσιγάρο που εννοείται πως το έφτιαξα από τον καπνό του. Αρνούμαι πεισματικά να αγοράσω καπνό, ακόμη και στιγμές όπως αυτή τώρα που πίνω ένα περιποιημένο καφεδάκι και μου λείπει απίστευτα ο καπνός :flaming:

Και χθες και σήμερα επίτηδες το πρωί δεν έφτιαξα καφέ, έφαγα το πρωινό μου και βγήκα από το σπίτι για να πάω να κάνω δουλειές. Έτσι κράτησα τον εαυτό μου απασχολημένο και μακριά από το τσιγάρο. Υπομονή και πάλι υπομονή! Είναι όλα στο μυαλό μου! Τώρα πίνω το καφεδάκι μου λοιπόν και προσπαθώ να το απολαύσω άνευ καπνού, θέμα συνήθειας είναι και αυτό έτσι δεν είναι;

Senior Member
    Originally posted by Eli
    Originally posted by angel79
    Ελάκι μου γλυκό είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεις!
    Αλλωστε τα θέλω σου είναι πολύ δυνατά.
    Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρωπως είναι το να προσπαθείς να αποθεραπευτείς από τον συγκεκριμένο εθισμό....
    Πριν λίγο καιρό έλεγα στην Δώρα τι βλέπω εγω... από τη αλλη όχθη. δεν θελω να τα επαναλάβω αλλά νομιζω ότι είναι σε αυτό το topic.
    Καλησπέρα Αγγελικούλα μου :). Πράγματι εδώ είναι αυτά που έγραφες μια δυο σελίδες πίσω, τα διάβασα όταν προσπαθούσα να πάρω δύναμη για να πάρω την απόφαση μου :starhit:
    Τώρα το είδα..... (με γεια τα ματια!!!!) τουλάχιστόν ενα λιθαράκι το εβαλα στην απόφασή σου και στην δύναμή σου!!!!! χαίρομαι πολύ γι' αυτό!!!
    Χαίρομαί επίσης που καθημερινά το παλεύεις!!!!!

Senior Member
    :love::starhit::starhit:

Senior Member
    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

Πολλά συγχαρητήρια, είσαι σε πολύ καλό δρόμο!

Senior Member
    Λοιπόν , πρωι και βράδυ που είμαι σπίτι το παλεύω με το ηλεκτρονικό , δεν παίρνω καν πακέτο μαζί μου στο σπίτι .
    Ολη την υπόλοιπη ημερα όμως στη δουλειά , δεν ..... Χθες πάλι ξεφυγα .. Απ τις 9.30 το πρωι ως τις 4 το απόγευμα 1 πακέτο ( !!!!) Έπαθα φρίκη . Ετσι σήμερα πήγα και πήρα και τα nicorette patch .
    Τα νεεεεεύρα μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    Υπομονή Ντοράκι μου, θα βρεις τον τρόπο που σε βολεύει και στο κάνει όσο πιο ανώδυνο γίνεται :starhit:
    Συνέχισε να προσπαθείς, με ψυχραιμία, δεν θέλει νεύρα και πανικό. Είσαι στον σωστό δρόμο απλά έχεις χάσει την υπομονή σου. Για να δούμε με τα patces, μπορεί να σε βοηθήσουν περισσότερο, αν και να έχεις στο νου σου ότι περισσότερο δεν είναι η σωματική εξάρτηση αλλά η ψυχολογική. Για αυτό σου λέω μην μου συγχύζεσαι.

Senior Member
    Καλησπέρα και Καλή μας Χρονιά και από εδώ :)
    πέρασα να δώσω την αναφορά μου σχετικά με την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος.
    Η προσπάθεια που έκανα πριν τις γιορτές δεν πήγε στον βρόντο, μπορεί να μην έχω κόψει το κάπνισμα αλλα έχω καταφέρει να το ελαττώσω πάρα πολύ!
    Μέχρι τις γιορτές είχα καταφέρει να μην πάρω δικό μου καπνό και έκανα καμιά τράκα από τον άντρα μου ή την αδερφή μου. Διαπίστωσα ότι η διακοπή μαχαίρι με καταπιέζει αφάνταστα και ότι έχω ανάγκη από κάποια πολύ συγκεκριμένα τσιγάρα, λίγα μεν αλλά τα θέλω σαν κολασμένη! Στις γιορτές δεν άντεξα και πήρα καπνό. Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως τον κράτησα τόσο πολύ που ξέχασα από πότε τον είχα αγοράσει. Διαπίστωσα λοιπόν ότι μέσα από την προσπάθεια μου, μπόρεσα να το ελαττώσω σε σημείο που καπνίζω 3-5 τσιγάρα την ημέρα. Οι μέρες που ξεφεύγω πάνω από αυτόν τον αριθμό είναι ελάχιστες και θα συμπεριλαμβάνουν κάποια έξοδο με ποτό. Έπιασα τον εαυτό μου αρκετές φορές μέσα στις γιορτές να είμαι με παρέα και με ποτό και να καπνίζω ελάχιστα και από ένα σημείο και μετά μπορεί και καθόλου! Ήταν τόσο εμφανές που κάνα δυο φορές μου το επισήμαναν και άνθρωποι που με ξέρουν. Και όλο αυτό το έκανα χωρίς καν να το σκέφτομαι!

Αποφάσισα λοιπόν εφόσον δεν μπορώ να καταπιεστώ παραπάνω, να καπνίζω πολύ λίγο, εφόσον πλέον μπορώ και σε πολύ συγκεκριμένες φάσεις, π.χ. με τον καφέ μου, ή όταν βγαίνω για ένα ποτό, ή το βράδυ μετά το βραδινό μου. Σε βάθος χρόνου έχω σκοπό να το κόψω εντελώς, αλλά όσο το κρατάω σε αυτό το επίπεδο αυτόν τον καιρό μου φτάνει και νιώθω ότι έχω κάνει ένα βήμα μπροστά. Είμαι σίγουρη ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσω και δεν θα το έχω ανάγκη πλέον καθόλου, απλά εύχομαι και θέλω να έρθει αυτή η μέρα σύντομα. Προς το παρόν το δουλεύω καθημερινά μέσα στο μυαλό μου και οραματίζομαι εκείνη την ημέρα... :kiss:

Senior Member
    Μπραβο Eli moy πολυ χαιρομαι για σενα !!!!

Senior Member
    Σε ευχαριστώ γλυκιά μου Άλμα! :bigsmile:

Page 17 of 22 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast