ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ! - Page 18
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 18 of 22 FirstFirst ... 81617181920 ... LastLast
Results 256 to 270 of 320
    Senior Member
    Μπράααβο Ελη μου !!!
    Εγώ πάλι τα έχω σκ@τωσει για αλλη μια φορά .
    Οταν έφυγα για γιορτες , έλεγα οτι επειδη θα ήμουνα ήρεμη κι έτσι κι αλλιώς δεν καπνίζω μπροστά στους γονεις μου ( η μάνα μου θα μου κοψει τα χέρια έτσι και με δει με τσιγάρο ) για 15 μέρες να προσπαθήσω να μην το πιάσω . Αμ έλα δα !!! Επειδή έπεφτε απαγόρευση λύσσαξα !!! Κι όποτε μπορούσα το μπουμπούνιζα !! Αποτέλεσμα ? Τώρα που γύρισα δεν μπορώ να επανέλθω .
    Συμπέρασμα ? Απαγορευσεις δεν λειτουργούν . Πως θα ξαναβρω την άκρη ?

Senior Member
    Η επιστροφή στην ρουτίνα Ντόρα μου είναι μεγάλο φάρμακο για μένα! Δηλαδή ότι χάνω μέσα στις γιορτές και στα ταξίδια το ξαναβρίσκω όταν η ζωή μου μπαίνει στους γνώριμους ρυθμούς. Επικεντρώσου λοιπόν στο να κάνεις ότι έκανες πάντα και λειτουργούσε, μην παίρνεις το πακέτο στο σπίτι σου, βγάλε και πάλι σε πρώτη θέση το ηλεκτρονικό τσιγάρο, και σιγά σιγά μείωνε την ποσότητα και πάλι. Ότι προσπάθεια έχεις κάνει τόσο καιρό, δεν ακυρώνεται επειδή έφυγες για τις γιορτές, θυμήσου και βάλε σε εφαρμογή τις άμυνες σου. Χαλάρωσε όμως και μην πιέζεσαι, αφού ξέρεις ότι αυτό δεν λειτουργεί. Είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρεις να το πιάσεις από εκεί που το άφησες :kiss:

Senior Member
    Κορίτσια πάρτε το βιβλίο "ο εύκολος τρόπος να κόψεται το κάπνισμα¨.
    Το έκοψα πρίν λίγους μήνες με τη βοήθεια του. Εχω περάσει πολύ δύσκολα αυτούς τους μήνες (για αυτό και το είχα αρχίσει μετά τη γέννα και πήρα και τα άπειρα κιλά). Ομώς με τη βοήθεια του βιβλίου δεν το ξανάρχισα. Φυσικά κιλά δεν έχασα κόβωντας το, αλλά τώρα κουτσά στραβά κάτι άρχισα να κάνω.
    (σκεφτείτε εξάρτηση που το έκοψα για να μείνω έγγυος, και μόλις έκοψα το θηλασμό το ξανάπιασα)

Εννοείται πότε πότε μου λείπει, η συνήθεια του δεν έχει εξαλειφτεί ακόμη. Ομως είμαι πια μη καπνίστρια. Και όχι δε θα ήθελα να βρωμάω ξανά τσιγάρο, ποτέ ξανά. Αλλά ναι ένα τσιγαράκι θ το έκανα ευχαρίστως. Δυστηχώς δεν υπάρχει μόνο ένα για μένα, για αυτό δεν θα ξανακαπνίσω ποτέ :thumbup:

Senior Member
    Παρα πολύ καλά κάνεις αν σε βοηθά έτσι για τώρα. Ομως, κρτήσου ίσως λίγο σε προσγειώσω ανώμαλα, δεν ξυπνάς μια μέρα και δεν το θέλεις. Είναι ναρκωτικό. Οσο κπνίζεις τόσο το θέλεις. Η μόνη λύση είνι το μαχαίρι...
    Originally posted by Eli
    Καλησπέρα και Καλή μας Χρονιά και από εδώ :)
    πέρασα να δώσω την αναφορά μου σχετικά με την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος.
    Η προσπάθεια που έκανα πριν τις γιορτές δεν πήγε στον βρόντο, μπορεί να μην έχω κόψει το κάπνισμα αλλα έχω καταφέρει να το ελαττώσω πάρα πολύ!
    Μέχρι τις γιορτές είχα καταφέρει να μην πάρω δικό μου καπνό και έκανα καμιά τράκα από τον άντρα μου ή την αδερφή μου. Διαπίστωσα ότι η διακοπή μαχαίρι με καταπιέζει αφάνταστα και ότι έχω ανάγκη από κάποια πολύ συγκεκριμένα τσιγάρα, λίγα μεν αλλά τα θέλω σαν κολασμένη! Στις γιορτές δεν άντεξα και πήρα καπνό. Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως τον κράτησα τόσο πολύ που ξέχασα από πότε τον είχα αγοράσει. Διαπίστωσα λοιπόν ότι μέσα από την προσπάθεια μου, μπόρεσα να το ελαττώσω σε σημείο που καπνίζω 3-5 τσιγάρα την ημέρα. Οι μέρες που ξεφεύγω πάνω από αυτόν τον αριθμό είναι ελάχιστες και θα συμπεριλαμβάνουν κάποια έξοδο με ποτό. Έπιασα τον εαυτό μου αρκετές φορές μέσα στις γιορτές να είμαι με παρέα και με ποτό και να καπνίζω ελάχιστα και από ένα σημείο και μετά μπορεί και καθόλου! Ήταν τόσο εμφανές που κάνα δυο φορές μου το επισήμαναν και άνθρωποι που με ξέρουν. Και όλο αυτό το έκανα χωρίς καν να το σκέφτομαι!

Αποφάσισα λοιπόν εφόσον δεν μπορώ να καταπιεστώ παραπάνω, να καπνίζω πολύ λίγο, εφόσον πλέον μπορώ και σε πολύ συγκεκριμένες φάσεις, π.χ. με τον καφέ μου, ή όταν βγαίνω για ένα ποτό, ή το βράδυ μετά το βραδινό μου. Σε βάθος χρόνου έχω σκοπό να το κόψω εντελώς, αλλά όσο το κρατάω σε αυτό το επίπεδο αυτόν τον καιρό μου φτάνει και νιώθω ότι έχω κάνει ένα βήμα μπροστά. Είμαι σίγουρη ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσω και δεν θα το έχω ανάγκη πλέον καθόλου, απλά εύχομαι και θέλω να έρθει αυτή η μέρα σύντομα. Προς το παρόν το δουλεύω καθημερινά μέσα στο μυαλό μου και οραματίζομαι εκείνη την ημέρα... :kiss:

Senior Member
    χαλο....
    θα μπορουσα περηφανα ν αναφερω οτι εχω καπου 2,5 χρονια να βαλω τσαιγαρο στο στομα μου ΑΝ δεν ειχα υποκυψει κατα τη διαρκεια των εορτων, οι οποιες για μενα δεν ηταν απο τις καλυτερες.. για την ακριβεια, ηταν απο τις χειροτερες....

το εχω ξαναπει και το πιστευω, ενας πρωην καπνιστης ειναι παντα εν δυναμει καπνιστης..
    τη μια στιγμη λες "πως το κανα αυτο στον εαυτο μου" και την αλλη εχεις αρχισει να καπνιζεις κανονικοτατα χωρις να το παρεις χαμπαρι!!
    στη διαρκεια των 2,5 χρονων που το χω κομμενο πολλλες φορες ηθελα λυσσαλεα να καπνισω αλλα καταφερνα και αντιστεκομουν... πιστευα ομως οτι ΑΝ υπεκυπτα θα μου φαινοταν απαισιο... δυστυχως διαψευστηκα :(
    σημερα λοιπον κλεινει μια εβδομαδα χωρις παρασπονδια .... δεν σκοπευω να το ξαναρχισω..
    πιστευω ομως ακραδαντα οτι δεν υπαρχει μεση λυση στη διακοπη καπνισματος... η το κοβεις και ζεις με την αποφαση και τη γνωση οτι θα πρεπει να το "στερηθεις" η δε θα το κοψεις ποτε...
    το να λες θα καπνιζω λιγο η θα κανω ηλεκτρονικο κτλ ειναι αυτο-παραμυθιασμα :(
    το μυαλο σου αρνειται να κανει το βημα και να αποδεχθει τη στερηση...
    λυπαμαι αν απογοητευω καποιους η αν φαινομαι καπως αυστηρη, δεν διαβασα καν το τοπικ απλα επεσα πανω του και θελησα να καταγραψω το κατρακυλισμα μου στο βουρκο της ακολασιας για να δειτε ποσο ευκολο ειναι..

εν ολιγοις, οσο ευκολο ειναι να το αρχισεις, αλλο τοσο ευκολο ειναι να το κοψεις, και τουμπαλιν... και ταναπαλιν.....

Senior Member
    Εχεις δίκιο smart, το δύσκολο δεν είναι να το κόψεις, αλλά το να ΜΗΝ το ξαναρχίσεις! Δυστηχώς.
    Μη τα παρατήσεις τώρα, είναι κρίμα.:thumbup:

Senior Member
    Λοιπον ....
    Η κατασταση μου θυμιζει κατι διαιτες του τυπου αφαγία μισή μερα και μετα υπερφαγικο , αφαγια 3 μερες και μετα υπερφαγικο ..... Εδω και 15 μέρες κατι τετοιο κανω . Είχα 5-6 μερες ακαπνη , μετα πάνω σε μια συζήτηση εκανα 2 τσιγαρα τρακα , την αλλη μερα βρεθηκαμε με μια φίλη , μετα απο καμμια ωρα που με λιβάνιζε με το δικο της της πηρα ένα , ( τι να κανω ειναι χειροτερα απ το να προσπαθεις να κανεις διαιτα και να τρωνε οι αλλοι τουρτα μπροστα σου :P ) μετα ακαπνια ενα 24ρο , στο 24ρο παίρνω ένα πακετο , ε το καπνισα σε 3-4 ωρες :wow: , την αλλη μερα το πρωι παιρνω αλλο ενα κυλησε πιο ομαλα η μερα , εκανα τα μισα μεχρι το βραδυ , την τριτη μερα ολο το πρωι παφα πουφα , νευριασα τα πεταξα οσα ειχαν μεινει . Ακολουθησε ακαπνια , τωρα 3-4 μερες περνουν καμποσες ωρες ακαπνη , καποια στιγμη κολλαει το μυαλο μου παιρνω πακετο , το οποιο φευγει σε 3-4 ωρες μετα πάλι ακαπνια . Θα βρω ποτε την ακρη ? Θεωρω οτι ειμαι καλυτερα απο πριν , δεν τρομαζω να μεινω χωρις πακετο , αλλα το κερατο μου μεσα , ποτε θα το παρω αποφαση , οτι μετα το ενα τσιγαρο ερχεται το πακετο και δεν θα παρω το ενα . Μ εχω βαρεθει , απ τη μια λεω να το παρω αποφαση οτι δεν προκειται να το κοψω ποτε κι αυτη ειμαι και σ οποιον αρεσουμε , απ την αλλη δεν μπορω να με αποδεχθω ετσι .
    Ουφ μονολογω !! Τα πα και ξεσπασα !!

Senior Member
    ΑΑΑΑΑΑχ πόσο ήθελα να καπνισω χθες, πόσο Θεέ μου......είναι φοβερό, σχεδόν 5 μήνες και η εξαρτηση εκει. Φοβερο :sniff:

Senior Member
    Εκανα την βλακεια και αρχισα το καπνισμα πριν απο 3 μηνες.. Και τωρα δεν μπορω να το κοψω.. Και τωρα που σας μιλαω θελω τσιγαρο..
    Θελω να το κοψω γιατι δεν θελω να εχω εξαρτησεις στην ζωη μου και το καπνισμα ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!!!
    Το θελω ΠΑΡΑ πολυ (να το κοψω) τωρα που ειναι και αρχη σχετικα αλλα ο οργανισμος μου το ζηταει σαν τρελος ρε γαμωτο.. Θα παω στο φαρμακειο να δω τι θα μου πουνε, εχουν διαφορα κιτς δωρεαν που σε βοηθανε στο να κοψεις το καπνισμα.. Τι την αρχισα την βλακεια? Και σε αυτη την ηλικια!!!! Δηλαδη τελειως χαζη η τυπισσα!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member
    ναταλία, πάρε ένα πακέτο τσίκλες με νικοτίνη, έχε αυτό για 3,4 μέρς και μετά πέτα το κι αυτό μην εθιστείς και σε αυτό και τέρμα.
    Λίγη κίνηση θα βοηθήσει να ξεφεύγει το μυαλό.

Senior Member
    αν δεν είχες ξανακαπνίσει κόψε το και θα είναι σα να μη κάπνισες ποτέ.

Κόψε τομαχαίρι. Το τσιγάρο δεν έχει γυρισμό. Θα το κόβεις και θα το αρχίζεις μια ζωή. Κόψε το τώρα για πάντα. Απλό είναι. Δε ξανακαπνίζεις, θα χτυπηθείς λίγο, θα νιώθεις άβολα, θα τρελαίνεσαι για ένα τσιγάρο, αλλά θα φύγει κάποια στιγμή αυτό, τουλάχιστο το μεγαλύτερο μέρος του, και θα νιώθεις πιο άνετα στην ιδέα ότι δεν καπνίζεις και θα γουστάρεις.
    Κάποιες άλλες φορές δε θα γουστάρεις αλλά θα είναι λιγότερες.

Ακόμη νιώθω άβολα και το έχω κόψει εδώ και πεντάμηνο αυτή τη φορά (που είναι και η τελευταία γιατί δεθα το ξανακάνω αυτό στον εαυτό μου). Ομως καπνίζω από το σχολείο, πρέπει να ήμουν τρίτη γυμνασίου. Η συνήθεια δε θα μου φύγει ποτέ, εσύ δεν έχεις αυτό το μείον, είναι κκαθαρά θέμα να φύγει η παλιονικοτίνη απομέσα σου, δηλ. το ναρκωτικό, ο εθισμός.
    Στους επί χρόνια καπνιστές το δύσκολο είναι η συνήθεια, το αποκούμπι τους, όχι το ναρκωτικό τόσο. Το έχω ξανακόψει και ήξερα πως θα είναι η στέρηση, άρχισα γυμναστήριο κατακαλόκαιρο να ξεσπάω. Το ξεπέρασα και το έκοψα. Μετά έκοψα το γυμναστήριο και δεν είχα πάρει και κιλά, μια χαρά. Ομως η συνήθεια ακόμα εδώ είναι. Τις πολύ άσχημες μέρες που οι στεναχώριες μας είναι μεγάλες λέω του άντρα μου και κρύβει τα τσιγάρα του, μερικές φορές τα πετάω στα σκουπίδια.

Δεν έχει γυρισμό ποτέ. Κόψε το τώρα. Μια ζωή θα παλεύεις με αυτό και είναι κρίμα ειλικρινά. Εχεις τόσα άλλα να παλέψεις, είσαι πολύ νέα. Το τσιγάρο είναι κατάντια, δεν είναι απόλαυση σχεδόν ποτέ, αυτό το βλέπεις όταν περάσουν τα χρόνια. Μη φτάσεις εκεί, στο λέω εγώ. Κόψε το, όσο είναι νωρίς. Μπορείς να φαντάζεσαι τον εαυτό σου ότι δεν κάπνισε ποτέ.
    Οταν κάνω υπερφαγικό (που έχω πολύ καιρό να κάνω μάτι μη με πιάσει κι ενώ περνάω εξαιρετικά δύσκολα πάλι αυτό το καιρό) σκέφτομαι μερικές φορες "θα κάνω σα να μην έγινε ποτέ" και θα συνεχίσω τη δίαιτα μου. Και πετυχαίνει. Ναι άλλο τα κιλά άλλο το τσιγάρο, το τσιγάρο είναι ακόμα πιο εύκολο! Απαξ και φύγει το ναρκωτικό (λίγες μέρες υπόθεση, google it) από μέσα σου δεν το χρειάζεσαι καν για να ζήσεις, ενώ το φαγητό...

Senior Member
    Poly kala les ότι δε θέλεις εξαρτήσεις, ακριβώς αυτό, ό,τι μπορούμε κόβουμε από εξαρτήσεις, ας κρατήσουμε μόνο τις απολαύσεις και τα όμορφα της ζωής, ας μη μας φυλακίζουμε σε δικές μας φυλακές, είναι κρίμα. Υπάρχουν τόσες φυλακές εξωγενείς, ας μη βάζουμε και δικές μας. Καλή δύναμη:kiss:

Senior Member
    Αχ παιδια σας ευχαριστω πολυ!!
    Αληθεια δεν το θελω, δεν μου προσφερει καμια ευχαριστηση (μονο κανα 2 φορες καμια ζαλη και ετσι.. βλακειες..) και ΠΑΝΤΑ θεωρουσα χαζους οσους καπνιζαν!!! Γιατι να προσθεσεις ΚΑΙ αλλα προβληματα στην ζωη σου????
    Μα τοσο χαζη πλεον??????
    Σας ευχαριστω, ηδη το εχω μειωση και το κοβω!!! ΔΕΝ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ!!!
    Και παλι σας ευχαριστω!!!!!!!!!!

Senior Member
    συμβουλή, μη μειώνεις, δεν έχει νόημα, κόψε το. Με τη μείωση παρατείνεις την ταλαιπωρία σου κι δίνεις πρόσφορο έδαφος στην αποτυχία.
    Με έχει βοηθήσει πολύ αυτό το βιβλίο, είχα πάρει 2-3 αφού είμαι βιβλιοφάγος, αλλά ειδικά αυτό με έχει σώσει από το να το ξαναρχίσω πολλές φορές. Δεν το έχω δανείσει ποτέ και το έχω πάντα πρόχειρο. Μόλις δω τα σκουρα το διαβαζω, συνηθως κλαιγοντας στην τουαλετα, και οχι δεν καπνιζω.......................

Senior Member
    Δε μου βάζει το λινκ, γράψε στο google "the easy way to stop smoking" και πατα στο λινκ που λεει Allen car, το έχει σε pdf αρχείο! Στα Αγγλικά βέβαια, εγω έχω το βιβλίο στα Ελληνικά. Υπαρχει κι ένα φοβερο βιντεο αλλά το έχω κατεβάσει "παράνομα" + ότι δεν ξέρω που το έχω :lol:

Page 18 of 22 FirstFirst ... 81617181920 ... LastLast