Results 196 to 210 of 320
Thread: ΚΟΒΩ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ!
-
20-09-2012, 21:18 #196
4 μήνες άκαπνη------->4*30 πακέτα*3.20 €= 384€ τα έξοδα για το ECDL το οποιο ελπίζω σε 2 μήνες να το έχω στο χέρι!
πολυ χαίρομαι γιατι κ υγεια κερδιζω και τα λεφτα μου δεν γινονται "καπνός''.
καλή συνέχεια στις ακαπνες, καλή επιτυχία σε οσες το παλευουν!!!
- 20-09-2012, 21:54 #197
Μπράβο σου, Ρία, ειλικρινά μπράβο! Άντε και στα δικά μας!
Που δεν το βλέπω.. Τώρα, αυτή τη στιγμή, κρατάω τσιγάρο και παράλληλα φορτίζω το ηλεκτρονικό, μπας και..
22-09-2012, 17:14 #198
Ρία μπράβο κορίτσι μου .
Α και θα ήταν 4*30*3,50? = 420 ? . ( Αυτά που είχαν 3,20 απ' το Καλοκαίρι έχουν παει 3,50 ) Με τα 36 ? κάνεις κι ένα δώρο στον εαυτό σου .
Άντε ρε Άβα πιάστο πάλι το σαχλαμαράκι να μου κάνεις παρέα .
Εγώ τα σκ@τωσα πάλι χθες , στην τρίτη μέρα . Πήρα πακέτο , κάπνισα ένα , είπα να μην το πετάξω , το έβαλα στην άκρη , μετά από μισή ώρα άλλο ένα και τότε συνειδητοποιησα οτι δεν μπορώ να το έχω , μου τη βίδωσε και το πέταξα , απέναντι στο δρόμο στο κάδο κατευθείαν , απ το καλαθάκι θα το ξαναπιανα .
Δεν φτάνει αυτό , το απόγευμα έκανα και μια τράκα κι ήταν και πολύ πιο δυνατό απ΄αυτα που έπαιρνα εγώ και ζαλίστηκα , έγινα σαν κοτόπουλο .
Να πάρει η ευχή συνειδητοποιώ οτι δεν το ΄χω ενοχοποιημένο στο μυαλό μου από καμμιά άλλη άποψη παρά μόνο την οικονομική . Δεν αντέχω άλλο 10 ? την ημέρα για τσιγάρα . Είναι το μόνο που με κρατάει .
22-09-2012, 17:42 #199
Κρατήσου γερά, Ντόρα μου, κρατήσου!
Δεν πειράζει αν σκέφτεσαι μόνο το οικονομικό. Στο κάτω κάτω αυτή τη στιγμή αυτό σε απασχολεί. Τα υπόλοιπα μπορεί να μην τα συναντήσεις ποτέ στη ζωή σου.
Όσο για μένα, τα σκάτωσα πάλι. Χθες πήρα το σαχλαμαράκι μου και έβαλα στην άκρη ένα πακέτο που είχα (δεν το πέταξα, να πάει στα κομμάτια). Ήμουν πολύ ανήσυχη. Τάχα ήθελα να φάω το ένα, το άλλο, μετά κρύωνα, μετά ζεσταινόμουν, σαν τρελή έκανα.. Εκεί, όμως, βράχος με το σαχλαμαράκι μου. Μου έκανα και δωράκι ένα αρωματάκι από φαρμακείο, με άρωμα κίτρο. Είναι σε ένα μικρό δοκιμαστικό σωλήνα και είπα στη φαρμακοποιό, μα καλά, δέκα ευρώ γι' αυτή την ποσότητα; Τελικά το πήρα, γιατί σκέφτηκα ότι στο περίπτερο δεν έχω πρόβλημα να δίνω καθημερινά τα 8 ευρώ.. Μου έταξα ότι αν αφήσω τα τσιγάρα, θα με δωροδοκώ συχνά με μικροπραγματάκια. Τελικά ξύπνησα μέσα στη μαύρη νύχτα και ήδη έχω καπνίσει μισό πακέτο! Δηλαδή και ασυνεπής υπήρξα και το δώρο τσέπωσα και κάπνισα. Μου περισσεύει άλλο μισό πακέτο. Δεν θα πάρω άλλο, να δω πως θα πορευτώ αύριο.. Κάνω την παρήγορη σκέψη πως αν δεν υπάρχουν τσιγάρα στο σπίτι, δεν θα κάνω σα λυσσασμένη. Σήμερα, με το που ξύπνησα το χάραμα, αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη.. Να καπνίσω ένα τσιγάρο και να ξαπλώσω πάλι. Αυτό μας έλειπε! Να καπνίζουμε και μέσα στη νύχτα!
Μην ανησυχείς, σύντομα, ίσως και από αύριο, θα έχεις παρέα στον αγώνα!
22-09-2012, 22:19 #200
Κάνεις έναν αγώνα, μια μεγάλη προσπάθεια, έχεις έναν στόχο.
Σημασία δεν έχει αν σκοντάψεις, χτυπήσεις και πέσεις κάτω πάνω στην προσπάθειά σου.
Σημασία έχει να βρεις τη δύναμη, να σηκωθείς και να συνεχίσεις.
23-09-2012, 00:07 #201
Αν καταφέρω ποτέ και απεξαρτηθώ από το κάπνισμα, θα γίνω αρωγός όλων των καπνιστών του κόσμου.. Θα λέω, αφού τα κατάφερα εγώ, μπορείς κι εσύ και θα το πιστεύω!
Τι να σας πω, παιδιά, είμαι κατάπτυστη! Βγήκαμε σε ταβερνάκι με παρέα και με τα παιδιά. Τα παιδάκια νύσταξαν, ψιλοκοιμόντουσαν, τα μισά πάνω στις καρέκλες και τα μισά πάνω στους γονείς τους και τι είπε η αφεντιά μου; Γρήγορα, να πληρώσουμε να φύγουμε. Μόνο, ένα λεπτό, περιμένετε να καπνίσουν η Άβα και ο μπαμπάς ένα τσιγαράκι και αμέσως μετά θα φύγουμε.. Ο μπαμπάς και η Άβα κάπνισαν το τσιγαράκι τους και μετά τιμωρήθηκαν παραδειγματικά, κουβαλώντας τα παιδιά, που στο μεταξύ είχαν ξεραθεί. Ουδέν σχόλιον!
23-09-2012, 11:00 #202
Aντε Αβα μου κανε μια σοβαρη προσπαθεια για την υγεια σου πρωτα πρωτα αλλα κ για την τσεπη σου στις δυσκολες μερες που ζουμε.Γιατι να μην τα καταφερεις?Εχεις πετυχει τοσα στη ζωη σου!Μια νικη ακομη!
23-09-2012, 11:07 #203
Συμφωνώ με τη Γλαύκη (Γλαυκούλι καλημέρα!) και επαυξάνω, μια παραπάνω νίκη, μια παραπάνω απελευθέρωση!
23-09-2012, 11:16 #204
Θυμάμαι Άβα, κάποτε κι εγώ το έκανα αυτό. Θα είμαι ειλικρινής.
Είναι κάτι σαν μακρινό παρελθόν αυτές οι αναμνήσεις. Αλλά κάπνιζα σε κλειστούς χώρους μαζί με τα μωρά-παιδιά. Είχα το πούρο ή το τσιγάρο απ' την άλλη μεριά και νόμιζα ότι τα μικρά δε καπνίζουν. Σταδιακά κι αφού κατάφερα να απεξαρτοποιηθώ αυτή η εικόνα του γονιού να καπνίζει σε έναν κλειστό χώρο και τα παιδιά να τρέχουν-παίζουν-μαστουρώνουν δίπλα του άρχισε σιγά-σιγά να μου μοιάζει παράλογη-τρελή και τώρα πια αποκρουστική. Στο σπίτι πρόσεχα και κάπνιζα στην κουζίνα ή σε ανοικτό παράθυρο ή όταν έδιωχνα τα παιδιά στο μέσα δωμάτιο για να καπνίζω, δηλαδή, συνεχώς.
Πίστεψέ με τώρα που σου γράφω πως το πρώτο πράγμα που κέρδισα κόβωντας το κάπνισμα ήταν, τα παιδιά μου. Μόλις μετά κατάλαβα ότι συνεχώς τα έδιωχνα μακριά μου για να φουμάρω και φυσικά όρεξη για βόλτα, παιχνίδι μηδέν. Θυμάμαι τον 1ο καιρό με τη όρεξη τα γυρόφερνα στις νεροτσουλήθρες - δεν έπρεπε να είμαι αραχτός κι ακούνητος στις ξαπλώστρες απλά κοιτώντας από μακριά.
Μια άλλη μεγάλη αλήθεια για (εμάς) τους γονείς καπνιστές είναι πως πρέπει να πηγαίνουμε τακτικά τα παιδιά μας για καρδιολογικές εξετάσεις μιας και τα παιδιά των καπνιστών είναι πιο επιρρεπή σε αυτού του τύπου τα προβλήματα. Επίσης τα παιδιά των καπνιστών στην συντριπτική τους πλειοψηφία και πριν ακόμη ενηλικιωθούν ξεκινούν το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο. "Το σεξ;". Αμ δε, το κάπνισμα. Πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι γι αυτό που κάνουμε και να κοιτάμε κατάματα την αλήθεια και να την αποδεχόμαστε. Η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος.
Επί του πρακταίου τώρα. Έχω την δύναμη, έχεις την δύναμη, το θέλεις, θα το πετύχεις. Εϊμαι σίγουρος γι αυτό. Κάλλιο τώρα, παρά μετά. Αυτό που με βοήθησε - ξέρω ότι γίνομαι κουραστικός - ήταν οι 5 πρώτες γύρες που ίδρωσα, ατσαλοέτρεξα στο γήπεδο. Ένιωσα κάπως διαφορετικά, σα να μαστουρώνω. Αφού σταμάτησα έπαιρνα βαθιές ανάσες κι ένιωθα πως κατεβάζω τόνους νικοτίνης. Δεν ήταν η ιδέα μου. Ήταν οι ενδορφίνες που εκρίνουμε κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής κόπωσης. Ξέρω σας κουράζω, αλλά εύχομαι κι εγώ να γίνω τώρα αυτό που θα ήθελες εσύ μελλοντικά. Αρωγός.
24-09-2012, 00:30 #205
Ας διευκρινίσω δύο πράγματα: Πρώτον, τα παιδιά είναι φίλων μου και όχι δικά μου. Δεύτερον: Θεωρώ χυδαίο να καπνίζεις σε κλειστούς χώρους, μπροστά σε παιδιά.
Αυτά τα παιδάκια λούζονται τον πατέρα τους και εμένα (την οικογενειακή φίλη), να φουμάρουμε καθισμένοι ο ένας απέναντι στον άλλο. Ναι, εμείς οι καπνιστές έχουμε πάντα τη "θέση" μας στα τραπέζια, έξω έξω το καλοκαίρι, δίπλα στο τζάκι το χειμώνα. Θεωρώ άσχημη ακόμη και την εικόνα του γονιού που καπνίζει μπροστά στο παιδί του. Έχω αρνηθεί να πάρω αγκαλιά το νεογέννητο γιο της φίλης μου, γιατί είχα καπνίσει και δεν ήθελα να αναπνέω πάνω στο μωράκι. Απόρησε η φίλη μου, γιατί η ίδια δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες. Ψιλοκάπνιζε και στην εγκυμοσύνη της. Όταν μου έτεινε το μωρό και έκανα πίσω, χωρίς να εξηγήσω το γιατί, είπε, καλά, βρε φιλενάδα, εσύ τρελαίνεσαι για μωρά, πάρτο, μη φοβάσαι.. Όχι τώρα, της είπα, γιατί δεν έχω οδοντόβουρτσα μαζί μου. Έβαλε τα γέλια. Μεγαλώνοντας αυτό, την έπεισα να πηγαίνουμε σε παιδότοπους για καφέ, ώστε να παίζει ο μικρός κι εμείς να φουμάρουμε έξω με την ησυχία μας. Πάλι βρήκα τρόπο να μην απαλλαγούμε από τη βλαβερή μας συνήθεια, αλλά και να προστατεύσουμε όσο γίνεται το παιδί.
Κουραστικός δε γίνεσαι σε καμία περίπτωση. Προσπαθείς να παροτρύνεις, να πείσεις, να βοηθήσεις. Και σ' ευχαριστώ! Θα το νικήσω, το άτιμο, αφού ξέρω πόσο απαίσιο είναι στην πραγματικότητα. Αλλά ξέρω και κάτι ακόμη. Είμαι πρεζόνι και το παραδέχομαι. Το τσιγάρο είναι η πρέζα μου και σίγουρα, αν ποτέ καταφέρω να απεξαρτηθώ, θα είμαι ηρωίδα!
Όσο για μένα; Ο πατέρας μου υπήρξε δεινός καπνιστής και μάλιστα κάπνιζε πάντα μέσα στο σπίτι. Άλλοι καιροί τότε, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι όταν ξεκίνησα να καπνίζω ήταν σα να κάπνιζα ήδη, γιατί στην πραγματικότητα το έκανα από μωρό ακόμη.
24-09-2012, 11:34 #206
Σπουδαίο πράγμα η αλήθεια. Συγχαρητήρια Άβα. Καλή δύναμη σε όλους σας και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας.
12-10-2012, 17:36 #207
Μήπως να το δούμε και κάπως έτσι;
12-10-2012, 20:00 #208
Μα το θεό Έλη , τώρα βρήκα έναν ακόμη λόγο για να το παλέψω ..
Ά , καλούτσικα τα πάω . Βέβαια δεν το έχω κόψει εντελώς . Αποφάσισα να το παλέψω πιο χαλαρά , γιατί στην προσπάθεια να το κόψω εντελώς τσιτωνόμουν άσχημα κι ήμουν όλο νεύρα . Έτσι παίρνω πακέτο , αλλά δεν αφήνω και το σαχλαμαράκι .( Που είσαι Άβα ?? ) Επίσης το πακέτο το αφήνω στο γραφείο , δεν το παίρνω σπίτι . Ελπίζω σιγά σιγά να βρώ τη δύναμη ν΄αφήσω πίσω μου εντελώς κι αυτό το δαίμονα .
12-10-2012, 21:58 #209
Ντοράκι μου, κάθε λιθαράκι που βάζεις στην προσπάθεια σου σε φέρνει ένα βήμα πιο μακριά από την ριμαδοσυνήθεια. Και εγώ ακόμη δεν έχω μπορέσει να βρω το κουράγιο να πω το τέλος, αλλά το σκέφτομαι κάθε μέρα και μάλιστα πολλές φορές έντονα. Πάω έρχομαι, τελειώνει ο καπνός μου και επίτηδες δεν παίρνω άλλο μέχρι να μου γυρίσει το μάτι, αλλά πάντα υποκύπτω. Αφού το θέλω όμως και το οραματίζομαι πιστεύω ότι κάποια μέρα θα το καταφέρω. Έτσι και εσύ κορίτσι μου, μην σταματάς να το θέλεις και μην σταματάς την προσπάθεια σου, κάποια στιγμή θα δικαιωθείς...
13-10-2012, 02:03 #210
Ντόρα μου, τι να γράψω άραγε; Δεν έχω μούτρα.. Το πακέτο πάει σύννεφο... Πήγα προχθές να ξαναπιάσω το σαχλαμαράκι μου και μου φάνηκε τόσο λίγο, τόσο ψεύτικο, μπροστά στο αληθινό, βαρβάτο τσιγάρο!
Το σαχλαμαράκι μου βρίσκεται πάντα στην τσάντα μου, πάντα σε πρώτη ζήτηση, η οποία και δεν έρχεται..
Πρέπει να με πείσω ξανά, να προσπαθήσω, αν όχι να το κόψω, τουλάχιστο να το περιορίσω...
Λόγια, λόγια, λόγια.. Με κούρασα πια.
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή