Results 46 to 60 of 123
-
24-01-2012, 23:39 #46
Originally posted by Doug21
ευχαριστω! και δεν εχεις αδικο, γενικα ειμαι αγχωδης τυπος γιατι εχω αυτο που πολλοι ονομαζουν "ευχη και καταρα" το να ειμαι δηλαδη τελειομανης.
Αυτη η φορα παντως πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη γιατι αλλαζω τροπο σκεψης. Θα τρωω υγιεινα. Οπως ειπα και πριν ΔΕΝ νομιζω να υπαρχει ΕΝΑΣ υπερβαρος ανθρωπος που να μην τρωει ψωμια - γλυκα - τηγανητα - παχυντικα κρεατα. Αν τα κοψω αυτα αργα η γρηγορα θα φυγουν τα κιλα νομιζω
το πιο βασικό είναι αυτό που λες.
αυτές οι τροφές είναι λάθος (=παγίδα)
αλλα
το πραγματικά απάλευτο λάθος, είναι η ΠΟΣΟΤΗΤΑ.
γιατί μπορείς να φας, πραγματικά οτι θέλεις, ακόμα κι αυτά που γράφεις, αν ελέγχεις την ποσότητα, αλλα και μπορείς αν όχι να παχαίνεις, οπωσδήποτε να μην αδυνατίζεις αν τρως ενα βουνό απο φαινομενικά "αθώες" τροφές.(μόνο λαχανικά μπορείς να τρως σε ποσότητα και να αδυνατίζεις)
- 24-01-2012, 23:52 #47
Originally posted by 2sweet2b4go10
.(μόνο λαχανικά μπορείς να τρως σε ποσότητα και να αδυνατίζεις)
Τα λαχανικα δεν εχουνε θερμιδες?
24-01-2012, 23:59 #48
Στο περιπου απο οσο ξερω 10 ντοματες εχουν οσες θερμιδες εχει ενα ξυλακι παγωτο. Δεν μπορει κανεις ομως να με πεισει οτι αυτα τα δυο παχαινουν το ιδιο.
Με πολυ απλα μαθηματικα, ναι παχαινουν το ιδιο. Σιγουρα δεν ειναι το ιδιο βλαβερα και δεν εχουν τα ιδια θρεπτικα συστατικα.
οσο και να το περιπλεξουμε το θεμα, αν εξαιρεσουμε τις προσωπικες δυσκολιες του καθενα, τα παντα καταληγουν σε μια απλη μαθηματικη εξισωση ενεργειας. Αν τρως λιγοτερα απο αυτα που καις (ακομα και σοκολατες να ειναι) θα αδυνατισεις (περιτο να αναφερω οτι σιγουρα δεν ειναι υγειινο)
25-01-2012, 00:00 #49
ευχαριστω! και δεν εχεις αδικο, γενικα ειμαι αγχωδης τυπος γιατι εχω αυτο που πολλοι ονομαζουν "ευχη και καταρα" το να ειμαι δηλαδη τελειομανης.
Αυτη η φορα παντως πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη γιατι αλλαζω τροπο σκεψης. Θα τρωω υγιεινα. Οπως ειπα και πριν ΔΕΝ νομιζω να υπαρχει ΕΝΑΣ υπερβαρος ανθρωπος που να μην τρωει ψωμια - γλυκα - τηγανητα - παχυντικα κρεατα. Αν τα κοψω αυτα αργα η γρηγορα θα φυγουν τα κιλα νομιζω
αυτη τη φορα θα πετυχουμε!
δεν εχει σημασια ποσο χρονο και ποσο κοπο θα παρει...
ουτως η αλλως το αποτελεσμα θα αξιζει πολυ περισσοτερο!
και στο κατω κατω ας το δουμε κι αυτο σαν αλλη μια Ιθακη!
ας απολαυσουμε το ταξιδι!
ειναι σιγουρο οτι εχει πολλα να μας προσφερει!
25-01-2012, 00:03 #50
το οτι λεει ΜΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΟΝΟ κ οχι παραπανω , μπορει να εχει τις εξης εξηγησεις, οπως το κοβω εγω:
1) να εκπαιδευτει το στομαχισε μικρες ποσοτητες οποτε μετα απο λιγες μερςς θα μειωθει δραστικοτατα το αισθημα της πεινας
(ΑΜ προλαβει, γιατι παιζειμεχρι ανσυμβει αυτο να σου βγουν ταματια απο την πεινα κ να φας το συμπαν, αν ρωτας τη γνωμη μου :P )
2)η ντοματα προκαλει κατακρατηση (κ γι αυτο σε πολλα προγραμματαδιατροφης/διαιτες καποιοι διαιτολογοι τις απαγορευουν δια ροπαλου (μαζιμε τον αρακα κ τη μπανα πχ).
καλη αρχη, καλη δυναμη, δε διαβασα ολο το τοπικ, θαμπορουσα να εκφρασω διαφωνιες σε καποια θεματα, εχω καταληξει ομως οτι οχι μονο δεν εχει νοημα αλλα ισως τελικα δεν εχουμε κ το δικαιωμα να το κανουμε, διοτι πως μπορουμε να ξερουμε σε τι ψυχολογικη κατασταση ειναι αυτος στον οποιο καθε φορα απευθυνομαστε?ποσον καιρο κ ποσες προσπαθειες εκανε να μαζεψει τις δυναμεις του ν αρχισει την προσπαθεια του?
οποτε, το μονο που εχω να ξαναπω ειναι καλη επιτυχια!!! ελπιζω αυτη σοιυ η προσπαθεια να ευοδωθει κ να ειναι η τελευταια
25-01-2012, 00:42 #51
Originally posted by Engraved
.(μόνο λαχανικά μπορείς να τρως σε ποσότητα και να αδυνατίζεις)
Τα λαχανικα δεν εχουνε θερμιδες?
έτσι, πρακτικα, ΔΕΝ έχουν θερμίδες στην διατροφή
25-01-2012, 08:26 #52
γεια σας παιδια !
μερικες απαντησουλες
1) θελω να μου λετε και τα αρνητικα και τις διαφωνιες σας οσοι εχετε γιατι ισως βρω βοηθηματα σε αυτες.
2) Δεν νομιζω οτι το βαρος που παιρνεις ειναι απλα μια μαθηματικη εξισωση. Ειναι αυτο που ειπε και η κοπελα απο πανω μου, δεν ειναι μονο 'πηρα 2000 θερμιδες σημερα' ειναι 'οι θερμιδες που πηρα, ποσο καλες ειναι? ποσο ευκολα καιγονται? θα αφησουν λιπη η οχι?' αυτη ειναι τουλαχιστον η γνωμη μου. Μην ξεχναμε οτι πολλοι διαιτολογοι ειναι αντιθετοι στις διαιτες των θερμιδων.
3) πανω σε αυτο που μολις ειπα για τις θερμιδες... σκεφτειτε κατι ρε παιδες και θελω τη γνωμη σας. Στα κιλα που ειμαι και 2000-2500 θερμιδες να παιρνω ημερισιως παλι θα χανω. Αντε να σας τις κανω 1500 για να φανει το παραδειγμα μου. Ας πουμε οτι μενω νηστικος ολη μερα και τρωω απλα μια σοκολατα για πρωινο, μια για μεσημεριανο και μια για βραδινο. Συνολο 1500-2000 θερμιδες. Ε θα χασω κιλα? ΕΙναι διαιτα αυτο? Αφου και να τρως δε μαθαινεις, και ΟΛΗ η σοκολατα σχεδον θα γινει λιπος και θα αποθηκευτει (σε αντιθεση με το αν ετρωγα 20 ντοματες ας πουμε τη μερα)
4) οπως και να χει τη γνωμη μας λεμε και μονο τα αποτελεσματα μας δικαιωνουν τα οποια εσεις προς το παρων εχετε κι εγω οχι!
Αντε να αρχισω να χανω κι εγω! Η καταραμενη η ζυγαρια μας δειχνει μεχρι 150 κιλα κι ετσι ακομα ειμαστε στα σκοταδια! (155 εχω γραψει γιατι τοσο ειχα ζυγιστει σε φιλικη ζυγαρια πριν 1 μηνα περιπου)
25-01-2012, 09:09 #53
προσωπικα θα συμφωνησω μαζι σου οτι σημασια εχει η ποιοτητα της τροφης-σαφως κ η ποσοτητα, αλλα συνηθως οταν προκειται για ποιοτικη τροφη, δνε ειναι προβλημα η ποσοτητα.
δλδ, ποσο μαρουλι η λαχανο μπορει να φαει καποιος :O
σχετικα με τις θερμιδες θα προτεινα να ξεκινησεις με αρκετς κ να δεις πως θα παει.
αν χανεις , μη μειωσεις, αν δε χανεις , μειωνεις!!!
αλλα βλεπεις εισαι κ βιαστικος !!!
εκεινο στο οποιο διαφωνω καθετα ειναι τα χαπια!
αλλα εξηγησες τους λογους σου, τους οποιους σεβομαι κ καταλαβαινω.
25-01-2012, 11:08 #54
Originally posted by smart
25-01-2012, 11:30 #55
Originally posted by smart
ας βρεθει καποιοςνα μου πει οτι παχυνε επειδη εφαγε ενα μαρουλι κ εγω θα φαω τις κοτσιδες μου!!!!
(να δω αν παχαινουν και αυτες :P)
25-01-2012, 13:35 #56
το μονο σιγουρο ειναι οτι με την διαιτα κερδιζεις χρονια ζωης! και δεν μιλαω για το λογικο της υποθεσης! Απλα οταν δεν τρως η μερα δεν περναει με ΤΙΠΟΤΑ! :crazy:
26-01-2012, 01:56 #57
doug
τι ηλικια εχεις και τι υψος?
26-01-2012, 02:17 #58
γεια σας παιδια !
μερικες απαντησουλες
1) θελω να μου λετε και τα αρνητικα και τις διαφωνιες σας οσοι εχετε γιατι ισως βρω βοηθηματα σε αυτες.
2) Δεν νομιζω οτι το βαρος που παιρνεις ειναι απλα μια μαθηματικη εξισωση. Ειναι αυτο που ειπε και η κοπελα απο πανω μου, δεν ειναι μονο 'πηρα 2000 θερμιδες σημερα' ειναι 'οι θερμιδες που πηρα, ποσο καλες ειναι? ποσο ευκολα καιγονται? θα αφησουν λιπη η οχι?' αυτη ειναι τουλαχιστον η γνωμη μου. Μην ξεχναμε οτι πολλοι διαιτολογοι ειναι αντιθετοι στις διαιτες των θερμιδων.
3) πανω σε αυτο που μολις ειπα για τις θερμιδες... σκεφτειτε κατι ρε παιδες και θελω τη γνωμη σας. Στα κιλα που ειμαι και 2000-2500 θερμιδες να παιρνω ημερισιως παλι θα χανω. Αντε να σας τις κανω 1500 για να φανει το παραδειγμα μου. Ας πουμε οτι μενω νηστικος ολη μερα και τρωω απλα μια σοκολατα για πρωινο, μια για μεσημεριανο και μια για βραδινο. Συνολο 1500-2000 θερμιδες. Ε θα χασω κιλα? ΕΙναι διαιτα αυτο? Αφου και να τρως δε μαθαινεις, και ΟΛΗ η σοκολατα σχεδον θα γινει λιπος και θα αποθηκευτει (σε αντιθεση με το αν ετρωγα 20 ντοματες ας πουμε τη μερα)
4) οπως και να χει τη γνωμη μας λεμε και μονο τα αποτελεσματα μας δικαιωνουν τα οποια εσεις προς το παρων εχετε κι εγω οχι!
Αντε να αρχισω να χανω κι εγω! Η καταραμενη η ζυγαρια μας δειχνει μεχρι 150 κιλα κι ετσι ακομα ειμαστε στα σκοταδια! (155 εχω γραψει γιατι τοσο ειχα ζυγιστει σε φιλικη ζυγαρια πριν 1 μηνα περιπου)
3) εκανα εναν υπολογισμο για την ηλικια σου με την παραδοχη οτι το υψος σου ειναι 1.85 και μου προεκυψε οτι ο βασικος σου μεταβολισμος ειναι 2380 θερμιδες.
αυτο, χωρις ιδιαιτερες δραστηριοτητες εκγυμνασης. αν βαλεις γυμναστικη στην ζωη σου, αυξανει.
αυτο σημαινει, οτι με λιγοτερες θερμιδες απο αυτες, θα χανεις. και ΝΑΙ εχει μεγαλη σημασια η ποιοτητα της τροφης , περισσοτερο για την καλη μας υγεια.
για το αδυνατισμα, εχει μεγαλυτερη σημασια η κατανομη της τροφης.
δλδ, αν φας "κακες τροφες" με τις σωστες θερμιδες αλλα τις φας σταδιακα στη μερα κι οχι ολες μαζι, παλι θα χασεις.
στο παραδειγμα με τις σοκολατες, θα χασεις. αλλα δεν ειναι διατροφη αυτη...
αν τις φας ομως τις κακες τροφες σε ενα μεγαλο γευμα, μπορει να μη χασεις η να χασεις πολυ λιγοτερο απ οτι αν τις κατανειμεις.
στο παραδειγμα με τις ντοματες παλι θα χασεις, αλλα ΟΥΤΕ αυτο ειναι διατροφη. δεν μπορεις να τρως μονο ντοματες, ειναι λαθος, εκτος ανσ την βαρεσει καμια μερα και σου αρεσει...
4) τιποτε δεν εχουμε που εσυ δεν εχεις...
στο ιδιο καζανι βραζουμε, να εισαι σιγουρος γι αυτο.
η εννοια ολων μας ειναι να φτασουμε στα αποτελεσματα που θελουμε ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΑ!
αλλοι ειμαστε στην αρχη, αλλοι στην μεση, αλλα ολοι προσπαθουμε.
κι οτι σου λεμε ειναι γνωμες απο την μεχρι τωρα πορεια, δεν ειμαστε ουτε επιτυχημενοι, ουτε επαιοντες...
πολλοι εχουμε χασει στο παρελθον τα κιλα μας αλλα τα ξαναβαλαμε και ειμαστε παλισ την αρχη. αρα δεν το ειχαμε λυσει το προβλημα....
26-01-2012, 07:36 #59
doug
τι ηλικια εχεις και τι υψος?
26-01-2012, 09:23 #60
2sweet2b4go10 , νομιζω οτι καπου ισως εκανες λαθος στον υπολογισμο.
συμφωνα μ αυτο
http://www.vita.gr/html/ent/372/ent.6372.asp
ο βασικος μεταβολισμος του Doug21 ειναι 2940.
λαμβανοντας υποψην οτι:
"Βασικός μεταβολισμός (ΒΜ) είναι το ελάχιστο ποσό ενέργειας που απαιτείται για τη διατήρηση των βασικών λειτουργιών του οργανισμού στη ζωή. Είναι δηλαδή η ενέργεια που καταναλώνει ο οργανισμός, για τη λειτουργία της αναπνοής, το μεταβολισμό των κυττάρων, την κυκλοφορία του αίματος, τη δραστηριότητα του γαστρεντερικού σωλήνα και των ενδοκρινών αδένων, καθώς και τη θερμοκρασία του σώματος. "
http://www.eytrofia.gr/index.php?/ep...atisma-559.php
ειναι προφανες οτι αφου κ κανει καποιες στοιχειωδες ενεργειες μεσα στη μερα του, ο μεταβολισμος, ακομη κ χωρις ασκηση ειναι παραπανω απο τις προαναφερθεισες θερδμιδες. ( παραπανω απο 2940 δλδ).
αρα, ακομη κ με τοσες, λογικα, θα χανει.
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία