Results 61 to 75 of 123
-
26-01-2012, 17:28 #61
σμαρτ
τι να σου πω, δεν το υπολόγισα μόνη μου.
συμβουλεύομαι αυτόν εδώ τον υπολογιστή όπως κάνω και για τον εαυτό μου.
http://www.weider.com.gr/calories_ca...tion=calculate
απ οτι ξέρω είναι έγκυρος.
doug
κάνε μια βόλτα σε αυτό το λινκ έχει και πλάνα για υπολογισμούς γευμάτων.
(μόνο τα συμπληρώματα μην κοιτάξεις σε παρακαλώ. οτι χρειαζόμαστε υπάρχει στις τροφές...)
- 26-01-2012, 23:33 #62
το υπεθεσα οτι δεν το υπολογισες μονη σου
απλα οι θερμιδεςμου φανηκαν εξαιρετικα λιγες για εναν αντρα 150 κιλων.
στο λινκ που εδωσες βαζω τις εξης παραμετρους:
βαρος:150
υψος1,85
ηλικια:26
κ μου βγαζει βασικο μεταβολισμο 3,231 θερμιδες!!!
η εγω εβαλα λαθος νουμερα η εσυ :S
27-01-2012, 01:56 #63
χαχαχαχα
αποκλειεται βρε σμαρτ
το εκανα αλλες 5-6 φορες μολις τωρα και παντα μου βγαζει τα ιδια.
εγω μαλιστα υπολογιζα 155 κιλα οπως λεει το τικερ.
για 150 που βαζεις εσυ, βγαζει 2315 θερμιδες
η αληθεια ειναι οτι κι εμενα μου φαινονται λιγες, ισως ομως ειναι ετσι επειδη δεν εχει μεσα κανενος ειδους δραστηριοτητα εκτος κι αν προσθεσεις γυμναστικη
ΧΑ! κατι βρηκα. αν δεν βαλεις υποδιαστολη στο υψος και τον κανεις τον ανθρωπα 186 μ υψος, βγαζει το δικο σου αποτελεσμα. το λεει ομως οτι θελει υποδιαστολη στο υψος
27-01-2012, 02:27 #64
Αυτοί οι τυποι ειναι πάρα πολύ off για παχύσαρκα άτομα, βασικά αφορούν νεους ανδρες αθλητές. Γύρω στις 2000 είναι ο δικός μου βασικός μεταβολισμός στα 90 κιλα και στα 105 ήταν 2400 μετρημένα.
To πιο αξιόπιστο site που είχα βρει είναι όταν έψαχνα για μένα είναι το http://www.bmi-calculator.net/bmr-ca...calculator.php και τον Doug τον βγάζει σχεδόν 3000 θερμίδες που μου φαίνεται φυσιολογικό *1,2 για τη σχετικά καθιστική ζωή που κάνει 3600 θερμίδες είναι οι ενεργειακές του ανάγκες περίπου. Από εκεί υπολογίζουμε τι έλλειμμα θέλουμε να έχουμε κλπ...
27-01-2012, 06:54 #65
παιδια καλημερα.
Οταν για ενα φυσιολογικο ατομο το κανονικο ειναι 2000 θερμιδες, για μενα ΔΕΝ μπορει να ειναι κατω απο 3000 τωρα για να μην πω παραπανω. Βρηκα αρκετα σαιτ χτες και το εψαξα, αλλα το ηξερα κι απο παλια. αν το google λιγο θα δειτε!
βρε παιδια δεν καταλαβα που διαφωνειτε στις θερμιδες! αφου στο σαιτ που μου δωσατε
μου εβγαλε οντως "Θερμίδες βασικού μεταβολισμού: 3,310"
27-01-2012, 22:12 #66
Πως κυλάνε οι πρώτες μέρες αρχηγέ; Προσπάθησε να τρως αρκετά και να μη νιώθεις πείνα!
Originally posted by Doug21
γεια σας παιδια !
2) Δεν νομιζω οτι το βαρος που παιρνεις ειναι απλα μια μαθηματικη εξισωση. Ειναι αυτο που ειπε και η κοπελα απο πανω μου, δεν ειναι μονο 'πηρα 2000 θερμιδες σημερα' ειναι 'οι θερμιδες που πηρα, ποσο καλες ειναι? ποσο ευκολα καιγονται? θα αφησουν λιπη η οχι?' αυτη ειναι τουλαχιστον η γνωμη μου. Μην ξεχναμε οτι πολλοι διαιτολογοι ειναι αντιθετοι στις διαιτες των θερμιδων.
3) πανω σε αυτο που μολις ειπα για τις θερμιδες... σκεφτειτε κατι ρε παιδες και θελω τη γνωμη σας. Στα κιλα που ειμαι και 2000-2500 θερμιδες να παιρνω ημερισιως παλι θα χανω. Αντε να σας τις κανω 1500 για να φανει το παραδειγμα μου. Ας πουμε οτι μενω νηστικος ολη μερα και τρωω απλα μια σοκολατα για πρωινο, μια για μεσημεριανο και μια για βραδινο. Συνολο 1500-2000 θερμιδες. Ε θα χασω κιλα? ΕΙναι διαιτα αυτο? Αφου και να τρως δε μαθαινεις, και ΟΛΗ η σοκολατα σχεδον θα γινει λιπος και θα αποθηκευτει (σε αντιθεση με το αν ετρωγα 20 ντοματες ας πουμε τη μερα)
4) οπως και να χει τη γνωμη μας λεμε και μονο τα αποτελεσματα μας δικαιωνουν τα οποια εσεις προς το παρων εχετε κι εγω οχι!
Αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι προτείνω να τρως σοκολάτες, δε το έκανα εγώ και το θεωρώ μεγάλο λάθος, για αρκετούς λόγους:
1ον, αν τρώς τροφές θερμιδικά πυκνές όπως σοκολάτες, τηγανητά κλπ δε θα χορταίνεις και τελικά θα τρως περισσότερες θερμίδες απ'ότι υπολόγιζες. Το βασικότερο κριτήριο για μένα τους πρώτους ειδικά μήνες ήταν το φαγητό που τρώω να με χορταίνει και στο στομάχι και στο μάτι, μιλάμε για μεγάλες ποσότητες από σαλάτες, ζελέδες κλπ.
2ον, εκτός από τις θερμίδες παίζει ρόλο η σύσταση, πρέπει να παίρνεις βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και... προσωπική μου(και όχι μόνο) άποψη είναι σημαντικό ειδικά σαν άνδρες να παίρνουμε αρκετή πρωτεΐνη
3ον, ακόμα και να καταφέρεις να ακολουθήσεις τη "διαιτα της σοκολάτας" όπως είπες και εσύ δε μαθαίνει να τρως σωστά οπότε πως θα συνεχίσεις στη ζωή σου;
Αυτά προς το παρόν, δε προτείνω να μετράς θερμίδες γιατί ξέρω οτι για τους περισσότερους είναι δύσκολο και κουραστικό, απλά κάνουμε κουβέντα.
28-01-2012, 07:45 #67
Σημερα ειναι ουσιαστικα η 6η μερα κανονικης διαιτας (τα γλυκα, τηγανητα κτλ τα εχω κοψει +1 μια βδομαδα) και ολα πανε μια χαρα. Οπως τα υπολογιζω παιρνω περιπου στις 1000 με 1500 θερμιδες τη μερα.
Οπως τα εψαξα και σε ενα αλλο σαιτ χρειαζομαι
3100 για να μεινω σταθερος
2000 για να φτασω τα 99.9 στις 13/2/2013 (ηθελα να ρωτησω αν ξερετε εδω πως το υπολογιζουν. Λαμβανουν υποψιν οτι σε 5-6 μηνες ας πουμε δεν θα ειμαστε τα ιδια κιλα με τωρα?)
παντως ακομα περιμενουμε να αρχισει να δειχνει αυτη η ζυγαρια!
28-01-2012, 08:12 #68
Doug21, όσο μειώνονται τα κιλά, μειώνονται και οι θερμιδικές σου ανάγκες, τόσο για να διατηρήσεις το βάρος όσο και για να το χάσεις. Λογικά λοιπόν υπολογίζουν ότι όσο χάνεις τόσο μειώνονται και οι θερμίδες που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να χάνεις. Κάνε ένα τεστ και βάλε στους ίδιους υπολογισμούς 110 κιλά ας πούμε αντί για 155 και θα το δεις κατευθείαν.
28-01-2012, 10:58 #69
Originally posted by gigi23
Doug21, όσο μειώνονται τα κιλά, μειώνονται και οι θερμιδικές σου ανάγκες, τόσο για να διατηρήσεις το βάρος όσο και για να το χάσεις. Λογικά λοιπόν υπολογίζουν ότι όσο χάνεις τόσο μειώνονται και οι θερμίδες που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις να χάνεις. Κάνε ένα τεστ και βάλε στους ίδιους υπολογισμούς 110 κιλά ας πούμε αντί για 155 και θα το δεις κατευθείαν.
προφανως υπολογιζουν καποιες θερμιδες κοντα σε πιο κανονικα κιλα συμφωνα με το υψος το φυλο και την ηλικια σου, ωστε τρωγοντας αυτες να τα φτασεις, χωρις να αλλαξεις κατηγορια.
δλδ, σου προτεινουν απευθειας τις θερμιδες που πρεπει να τρως για να χασεις, αν δεν γυμναζεσαι, αν γυμναζεσαι , κλπ.
αλλιως δεν εξηγειται
28-01-2012, 11:02 #70
Originally posted by Doug21
παιδια καλημερα.
Οταν για ενα φυσιολογικο ατομο το κανονικο ειναι 2000 θερμιδες, για μενα ΔΕΝ μπορει να ειναι κατω απο 3000 τωρα για να μην πω παραπανω. Βρηκα αρκετα σαιτ χτες και το εψαξα, αλλα το ηξερα κι απο παλια. αν το google λιγο θα δειτε!
βρε παιδια δεν καταλαβα που διαφωνειτε στις θερμιδες! αφου στο σαιτ που μου δωσατε
μου εβγαλε οντως "Θερμίδες βασικού μεταβολισμού: 3,310"
3100 βγαζει μονο οταν βαλεις το υψος σου σε ποντους.
αλλα δεν το θελει σε ποντους, το θελει σε μετρα, με υποδιαστολη, οποτε βγαζει 2380 οπως σου ειπα.
ΑΛΛΑ
το συμπερασμα μου ειναι, οτι μαλλον σου δινει απευθειας τις θερμιδες που μπορεις να τρως για να χασεις τα επιπλεον κιλα.
αλλιως δεν εξηγουνται τοσο λιγες για τα κιλα αυτα.
οι 1000 που λες, νομιζω οτι ειναι λιγες για σενα.
με τις 1500-1700 θα χανεις μια χαρα.
κι εγω χανω με 1500 που ειμαι πολυ λιγοτερα και γυναικα. εσυ θα χανεις στανταρ.
28-01-2012, 15:18 #71
λοιπον οχι, οπως στο ειπα ειναι! βρηκα τι λαθος κανει η σελιδα αυτη με το υψος! θελει ΕΚΑΤΟΣΤΑ και ΟΧΙ μετρο.εκατοστα. Αν βαλεις 1,87 το παιρνει σαν 1,87 εκατοστα!
αυτο μπορεις να το δεις ευκολα διοτι σου εχει ακριβως τις ιδιες θερμιδες (ενα δυο εκατοστα διαφορα) ειτε βαλεις 0.5 ειτε βαλεις 1.87! οποτε το θελει σε εκατοστα! ελπιζω να σε βοηθησα! εξαλλου με τις 3000+ θερμιδες συμφωνουν ολα τα σαιτ!
28-01-2012, 15:19 #72
παντως ανεξαρτητως βασικου μεταβολισμου,θεωρω οτι εχεις περιορισει υπερβολικατιςθερμιδες σου Doug.
δε θα κουραστεις πιστευεις?
28-01-2012, 15:24 #73
οχι απλα πιστευω, αλλα ξερω οτι θα κουραστω και κουραζομαι ηδη. Αλλα οπως ειπα πιο πανω, κανω διαιτες ολη μου τη ζωη. Νομιζω πρεπει να κουραζεσαι, αλλιως δεν ειναι διαιτα. εχει να κανει με τις συνηθειες βεβαια. Η γυναικα μου που ειναι 55 κιλα με κανονικο σωματοτυπο κτλ απο παντα τρωει περιπου 1500 θερμιδες και αυτες πολλες λεω. Οποτε εγω θα κουραζομαι πολυ περισσοτερο!
Μολις εφαγα μεσημεριανο. Οριστε για οσους ενδιαφερονται!
- μισο μπροκολο
- μια κουταλια μαγιονεζα light
- μια ντοματα
- 10 ελιες
- 2 κουταλιες της σουπας γλυκοξινη σαλτσα (το εψαξα πρωτα και οι θερμιδες της ειναι σουπερ καλα!)
- 1 ψαρι
με λιγα λογια ψαρακι και σαλατα! (πρωινο δεν εφαγα. Ξερω πολλοι διαφωνουν, αλλα δεν μπορω το πρωινο)
28-01-2012, 16:14 #74
κανε οτι αποφασισεις εσυ νταγκ.
αν θελεις ομως, πηγαινε στο θρεντ που μιλαει για δυαδες και τριαδες γευματων.
εχει εκει, στα αρχικα μνμτα ενα λινκ για τα σεμιναρια διατροφης που κανει το κεαδδ. παρακολουθησε τα , αν οχι ολα, οπωσδηποτε αυτο της αδηφαγικης διαταραχης.
εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες για το πως αντιδρα ο οργανισμος με την τροφη και με τις διαιτες.
νομιζω θα σε βοηθησει πολυ.
28-01-2012, 16:22 #75
1. ελπιζω να ειδες το λαθος που εκανες πριν για τις θερμιδες ωστε να μη μετρας και τις δικες σου λαθος.
2. τι σχεση εχει η αδηφαγικη διαταραχη? Προσωπικα ουτε την ειχα ουτε θα την εχω ποτε!
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή