Καλησπέρα, είπα να ξεκινήσω κι εγώ! - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 123
    Senior Member
    Originally posted by Doug21
    1. ελπιζω να ειδες το λαθος που εκανες πριν για τις θερμιδες ωστε να μη μετρας και τις δικες σου λαθος.
    2. τι σχεση εχει η αδηφαγικη διαταραχη? Προσωπικα ουτε την ειχα ουτε θα την εχω ποτε!
    1. το σαιτ γραφει πολυ συγκεκριμενα, με παραδειγμα δλδ, οτι το υψος ΠΡΕΠΕΙ να το βαλεις σε μετρα. γι αυτο πιστευω οτι κατι αλλο συμβαινει, οπως αυτο που σου ειπα, οτι σου λενε απευθειας τις θερμιδες που πρεπει να τρως για να αποκτησεις κανονικο βαρος.
    σκεψου εξαλλου οτι δεν ειναι δυνατον να λεει 2400 θερμιδες για υψος 2 εκατοστων...

2. δες το και θα δεις τι σχεση εχει.

Member
    1. ειπαμε στο σαιτ θελει εκατοστα και οχι μετρα. σου ειπα πως να το καταλαβεις. απο κει και περα αν θες να τις μετρας λαθος, μπορεις.

2. ξερω εδω και χρονια τι ειναι η αδιφαγικη διαταραχη. Αν θες ομως μου εξηγεις, τι σχεση νομιζεις οτι εχει αυτο με εμενα

Senior Member
    1. ειπαμε στο σαιτ θελει εκατοστα και οχι μετρα. σου ειπα πως να το καταλαβεις. απο κει και περα αν θες να τις μετρας λαθος, μπορεις.

2. ξερω εδω και χρονια τι ειναι η αδιφαγικη διαταραχη. Αν θες ομως μου εξηγεις, τι σχεση νομιζεις οτι εχει αυτο με εμενα
    1)γραφει---->" υψος (π.χ. 1.75)"
    αυτο σημαινει οτι θελει μετρα.
    στα δικα μου κιλα, ο υπολογισμος με μετρα βγαζει 1600 θερμιδες ενω με ποντους 1900. 300 θερμιδες διαφορα δλδ.
    δεν ξερω τι εννοει ο ποιητης, αλλα ειναι και παραλογο να δινει 1600 θερμιδες για υψος 1 ,7 ποντου....
    οποτε θεωρω οτι τα μετρα δινουν θερμιδες τροφης που πρεπει να τρως και εισαι ενταξει. για να αποκτησεις δλδ ιδανικο βαρος.

2) απλως, θεωρω οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι με αρκετο υπερβαρο, κανουν υπερφαγικα επεισοδια.
    υπερφαγικο επεισοδιο δεν ειναι ενα επεισοδιο των 10000 θερμιδων απαραιτητα... ξεκιναει απο απιστευτα μικρα ποσα... αν το δεις θα εκπλαγεις..
    αν θες πες μου κι εσυ που το εχεις ψαξει, πως κατεληξες οτι δεν σε αφορα η υπερφαγικη διαταραχη.

Member
    λοιπον, ξαναλεμε

1) θελει ΕΚΑΤΟΣΤΑ

2) κριτηρια υπερφαγικης διαταραχης

"Επανειλημμένα επεισόδια υπερφαγίας όπου καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα τροφής σε μικρό χρονικό διάστημα
    Κατά την διάρκεια αυτών των επεισοδίων υπάρχει μεγάλη αίσθηση απώλειας ελέγχου, το άτομο δηλαδή νιώθει πως δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει.
    Κατά την διάρκεια των επεισοδίων συμβαίνουν τουλάχιστον τρία από τα ακόλουθα:

- το άτομο τρώει πιο γρήγορα από τον συνηθισμένο ρυθμό --> 1/2 ανθρωπους τρωει γρηγορα

- το άτομο τρώει μέχρι να νιώσει δυσφορία --> φυσικα και σταματαω πριν νιωσω δυσφορια

- το άτομο τρώει μεγάλες ποσότητες φαγητού χωρίς να πεινάει --> τρωω ΜΟΝΟ οταν πειναω

- το άτομο τρώει μόνο του γιατί νιώθει ντροπή και αμηχανία --> δεν νιωθω καμια ντροπη ή αμηχανια οταν τρωω και βγαινω συχνα με ανθρωπους για φαγητο

- το άτομο νιώθει αηδία για τον εαυτό του και μεγάλες ενοχές --> δεν θα σχολιασω καν. Το οτι δεν μου αρεσουν τα κιλα μου δε σημαινει οτι νιωθω αηδια για τον εαυτο μου

- υπάρχει έντονη δυσφορία μετά το επεισόδιο υπερφαγίας --> ΚΑΜΙΑ δυσφορια μετα το φαγητο

Τα επεισόδια υπερφαγίας συμβαίνουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα για 6 μήνες
    Δεν χρησιμοποιούνται μέθοδοι εκκαθάρισης ή ελέγχου βάρους (εμετός, υπεργυμναστική κλπ) όπως στην νευρική βουλιμία, και αυτή είναι η κύρια διαφορά των δύο διατροφικών διαταραχών."

καλο ειναι λοιπον φιλη μου να διαβαζουμε πριν πουμε κατι και ΕΙΔΙΚΑ οταν μιλαμε για ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ που δεν ειναι παιχνιδακι του τυπου "τρωω πολυ, μου αρεσει το φαγητο κτλ"

Senior Member

καλο ειναι λοιπον φιλη μου να διαβαζουμε πριν πουμε κατι και ΕΙΔΙΚΑ οταν μιλαμε για ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ που δεν ειναι παιχνιδακι του τυπου "τρωω πολυ, μου αρεσει το φαγητο κτλ"

χαχχαχα
    νταγκ σε βλεπω εκνευρισμενο και δεν καταλαβαινω τον λογο
    τις θερμιδες να τις υπολογιζεις οπως σε βολευει καλυτερα. το σαιτ λεει πολυ συγκεκριμενα οτι θελει μετρα κι ετσι τις υπολογιζω κιεγω και χανω μια χαρα, με κανονικο ρυθμο.

και βεβαια εχω διαβασει, για ποιο λογο η προσωπικη επιθεση περι αδιαβασιας? δεν το καταλαβαινω...

δεν σου ειπα να δεις το σεμιναριο γιατι εχεις η δεν εχεις οποιαδηποτε διαταραχη. αυτο θα το δεις εσυ. εγω σου ειπα να το δεις ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ,γιατι εξηγει τον μηχανισμο που μας κανει να παχαινουμε και ΑΝ τυχον κανεις υπερφαγικα επεισοδια, ισως βοηθηθεις και σε αυτο. δεν ειναι υποχρεωτικο να το δεις. εγω το ειδα και επισης θεωρω οτι δεν εχω υπερφαγικη διαταραχη και ειμαι και 60 κιλα λιγοτερο απο σενα, τι σημαινει αυτο? εκανα ασχημα?

για να δεις λοιπον ποσο καλα διαβασμενη ειμαι, και να μην μου μηδενισεις το γραπτο :Ρ
    σου λεω οτι συμφωνα με το ΚΕΑΔΔ (και οχι με μενα)

διαγνωστικα κριτηρια για την αδηφαγικη διαταραχη ειναι
    να ισχυουν τουλαχιστον 3 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ, απο τα παρακατω:
    -το ατομο τρωει πιο γρηγορα απο το συνηθισμενο
    -τρωει μεχρι να μην μπορει να φαει αλλο
    -κανει υπερφαγικο οταν ειναι μονο η κρυφα απο αλλου ς(αυτο δεν σημαινει οτι δεν τρωει με αλλους , αλλα δεν τρωει υπερβολικα με αλλους)
    -νοιωθει αγχος και ενοχες σχετικα με την υπερφαγια του
    -νοιωθει κατα την διαρκεια, αισθηση απωλειας του ελεγχου
    -νοιωθει οτι κατι τον ωθει να φαει (μια δυναμη)
    -εχει γενικοτερα αγχος σε σχεση με την διατροφη
    -κανει υπερφαγικα επεισοδια 2 φορες την εβδομαδα επι 3 μηνες τουλαχιστον
    -δεν χρησιμοποιει μεθοδους εκκαθαριστικες

το πιο αξιοπεριεργο ομως απ ολα ειναι ο ορισμος που δινουν στο υπερφαγικο επεισοδιο.
    θεωρουν λοιπον περιεργως οτι υπερφαγικο μπορει να ειναι ενα γευμα απο 50 εως 5000 η και παραπανω θερμιδες ....
    που μπορει να διαρκεσει απο 1 λεπτο εως 24 ωρες και να γινει 3-5 φορες την εβδομαδα κατα μεσο ορο....

τα συμπερασματα δικα σας..

Member
    τελοσπαντων, οπως και να χει, δεν καταλαβαινω τον ολο διαλογο. Απο το πουθενα μιλας για συγκεκριμενες διαταραχες που με συμβουλευεις να διαβασω και να προσεχω. Για να κλεινει το συγκεκριμενο θεμα εδω

1- ευχαριστω για το ενδιαφερον, εκτος της αγαπης για το φαγητο και της παχυσαρκιας δεν ειχα ποτε καποιο αλλο συνδρομο η διαταραχη
    2- στο σαιτ θελει εκατοστα, αλλα οπως ειπες κι εσυ μπορεις να βαλεις οτι σε βολευει και σε συμφερει
    3- ας αλλαξει το θεμα και ας συζητησουμε τιποτα αλλο καλυτερα

μερικα σαιτ και παραδειγματα

1) http://www.freedieting.com/tools/calorie_calculator.htm --> 3101 θερμ.
    2) http://www.healthycalculators.com/ca...equirement.php --> bmr 2947.70 kαι αυτο που μας νοιαζει ωστε να διατηρησω βαρος 3537.24
    3) http://www.stevenscreek.com/goodies/calories.cgi --> Resting (basal) metabolic rate: 3712 calories per day
    4) http://www.mayoclinic.com/health/cal...ulator/NU00598 --> 2950 calories

βλεπεις λοιπον το ΓΙΑΤΙ χρησιμοποιεις λαθος το σαιτ για το οποιο μιλας. Απο εκει και περα ειπαμε, χρησιμοποιησετο οπως σε συμφερει!

Senior Member
    τελοσπαντων, οπως και να χει, δεν καταλαβαινω τον ολο διαλογο. Απο το πουθενα μιλας για συγκεκριμενες διαταραχες που με συμβουλευεις να διαβασω και να προσεχω.
    τι εννοεις "απο το πουθενα' βρε νταγκ...
    τοσες ωρες για θερμιδες και διατροφη δεν μιλαμε?
    τα συγκεκριμενα σεμιναρια εξηγουν τον τροπο που παχαινουμε και τον τροπο που μπορουμε να μην παχαινουμε!!! αν ειναι αυτο το θεμα ασχετο με την συζητηση μας, ποιο ειναι το σχετικο?
    και 10 κιλα να ηθελες να χασεις, θα σου προτεινα να τα δεις, δεν καταλαβαινω γιατι προσβληθηκες...

Senior Member
    Originally posted by 2sweet2b4go10

σου λεω οτι συμφωνα με το ΚΕΑΔΔ (και οχι με μενα)

διαγνωστικα κριτηρια για την αδηφαγικη διαταραχη ειναι
    να ισχυουν τουλαχιστον 3 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΑ, απο τα παρακατω:
    -το ατομο τρωει πιο γρηγορα απο το συνηθισμενο
    -τρωει μεχρι να μην μπορει να φαει αλλο
    -κανει υπερφαγικο οταν ειναι μονο η κρυφα απο αλλου ς(αυτο δεν σημαινει οτι δεν τρωει με αλλους , αλλα δεν τρωει υπερβολικα με αλλους)
    -νοιωθει αγχος και ενοχες σχετικα με την υπερφαγια του
    -νοιωθει κατα την διαρκεια, αισθηση απωλειας του ελεγχου
    -νοιωθει οτι κατι τον ωθει να φαει (μια δυναμη)
    -εχει γενικοτερα αγχος σε σχεση με την διατροφη
    -κανει υπερφαγικα επεισοδια 2 φορες την εβδομαδα επι 3 μηνες τουλαχιστον
    -δεν χρησιμοποιει μεθοδους εκκαθαριστικες

το πιο αξιοπεριεργο ομως απ ολα ειναι ο ορισμος που δινουν στο υπερφαγικο επεισοδιο.
    θεωρουν λοιπον περιεργως οτι υπερφαγικο μπορει να ειναι null ενα γευμα απο 50 εως 5000 η και παραπανω θερμιδες ....
    που μπορει να διαρκεσει απο 1 λεπτο εως 24 ωρες και να γινει 3-5 φορες την εβδομαδα κατα μεσο ορο....

τα συμπερασματα δικα σας..
    To δικο μου συμπερασμα ειναι οτι αν ενας διαιτολογος- διατροφολογος μου ελεγε οτι ενα γευμα 50 θερμιδων πχ ενα παστελι + που κατι με ωθει (μια δυναμη )να το φαω + το φαω πιο γρηγορα απο το συνηθησμενο + δεν χρησιμοποιω μεθοδους εκκαθαριστικες (αυτα ειναι 3 απο τη λιστα) σημαινει οτι εχω αδηφαγικη διαταραχη θα ετρεχα γρηγορα μακρια και θα εψαχνα για αλλο διατροφολογο :yes:

Senior Member
    φορτι
    ακριβως γιαυτο σας υπογραμμισα το περιεργο αυτης τους της δηλωσης.
    και δεν ειναι "ενας" απλος διατροφολογος ειναι το κεντρο διατροφικων διαταραχων, με πιστοποιηση απο το αντιστοιχο αγγλικονομιζω...
    το συγκεκριμενο σημειο (το "απο 50 θερμιδες") μου εκανε κι εμενα πολυ μεγαλη εντυπωση και τους εγραψα για να μου το διευκρινισουν αλλα με παρεπεμψαν να διαβασω το βιβλιο του κ. ζουμπανεα για να καταλαβω τι γινεται.
    ε δεν το διαβασα προς το παρον, εχω αλλες ασχολιες αυτο τον καιρο, ας μεινω με την απορια...

Senior Member
    κανε οτι αποφασισεις εσυ νταγκ.
    αν θελεις ομως, πηγαινε στο θρεντ που μιλαει για δυαδες και τριαδες γευματων.
    εχει εκει, στα αρχικα μνμτα ενα λινκ για τα σεμιναρια διατροφης που κανει το κεαδδ. παρακολουθησε τα , αν οχι ολα, οπωσδηποτε αυτο της αδηφαγικης διαταραχης.
    εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες για το πως αντιδρα ο οργανισμος με την τροφη και με τις διαιτες.
    νομιζω θα σε βοηθησει πολυ.
    το να παρει κανεις καποιες πληροφοριες που πιθανον του φανουν χρησιμες, δε σημαινει οτι εχει διαταραχη!
    εγω δεν καταλαβα καποια προσπαθεια να θιξει καποιον η 2sweetktl , να βοηθησει προσπαθει, ειρηνη υμιν!!!

Member
    Δεν γινεται αυτο με τα '3 απο ολα τα κριτηρια'. πολυ σωστα τα λεει ο/η φιλος/η απο πανω! για φανταστειτε να ειχε καποιος αδιφαγικη διαταραχη επειδη

- νιωθει ενοχες επειδη καταβροχθισε ενα ολοκληρο κεικ
    - δεν εκανε εμετο μετα
    - εχει αγχος με τη διατροφη

τα 3 κριτηρια που μολις ειπα τα εχουν 3,5 δισεκατομμυρια κοσμος...

Senior Member
    νταγκ
    ναι, αλλα και παχυσαρκοι ειναι 3,5 δισεκατομυρια κοσμος...
    υπερφαγικη διαταραχη δεν ειναι καποιο στιγμα η καποια διαστροφη... ειναι ΕΝΑΣ απο τους λογους που μπορει να κανουν καποιον παχυσαρκο..

Senior Member
    Originally posted by smart
    κανε οτι αποφασισεις εσυ νταγκ.
    αν θελεις ομως, πηγαινε στο θρεντ που μιλαει για δυαδες και τριαδες γευματων.
    εχει εκει, στα αρχικα μνμτα ενα λινκ για τα σεμιναρια διατροφης που κανει το κεαδδ. παρακολουθησε τα , αν οχι ολα, οπωσδηποτε αυτο της αδηφαγικης διαταραχης.
    εχει πολυ χρησιμες πληροφοριες για το πως αντιδρα ο οργανισμος με την τροφη και με τις διαιτες.
    νομιζω θα σε βοηθησει πολυ.
    το να παρει κανεις καποιες πληροφοριες που πιθανον του φανουν χρησιμες, δε σημαινει οτι εχει διαταραχη!
    εγω δεν καταλαβα καποια προσπαθεια να θιξει καποιον η 2sweetktl , να βοηθησει προσπαθει, ειρηνη υμιν!!!
    χαιρομαι που καταλαβες αυτο που πραγματικα ειπα.
    ειχα αρχισει να αναρωτιεμαι μηπως ειπα κατι προσβλητικο που δεν μπορω να αντιληφθω..

Member
    1) δεν υπαρχει λογος να δικαιολογουμαστε. προτεινε κατι η κοπελα, το πηρα στραβα, παει τελειωσε. κανεις δεν τσακωνεται. δεν εχουμε να χωρισουμε κατι. το αντιθετο μαλιστα.
    2) δεν ειπαμε οτι ειναι διαστροφη αλλα διαταραχη!
    3) το οτι καποιος ειναι παχυσαρκος δεν παει να πει οτι εχει και διαταραχες. ειδικα αν σκεφτειτε οτι παχυσαρκοι ειναι κατα παεριπτωσεις και αυτοι που ειναι 90 κιλα ας πουμε...

Senior Member
    1) δεν υπαρχει λογος να δικαιολογουμαστε. προτεινε κατι η κοπελα, το πηρα στραβα, παει τελειωσε. κανεις δεν τσακωνεται. δεν εχουμε να χωρισουμε κατι. το αντιθετο μαλιστα.
    2) δεν ειπαμε οτι ειναι διαστροφη αλλα διαταραχη!
    3)το οτι καποιος ειναι παχυσαρκος δεν παει να πει οτι εχει και διαταραχες. ειδικα αν σκεφτειτε οτι παχυσαρκοι ειναι κατα παεριπτωσεις και αυτοι που ειναι 90 κιλα ας πουμε....
    2) το ερωτημα ομως ειναι, μηπως ειναι πολυ διαδεδομενη αυτη η διαταραχη αναμεσα στους παχυσαρκους και αν οντως μπορει να το εχουν καποια....εκατομυρια ας πουμε... μπορει? ας μας το πει ο επιστημων
    3) αυτο ειναι κατι που το πιστευω κι εγω, αλλα το ψαχνω ακομα. γιαυτο και βλεπω σεμιναρια.. κατι μπορει να μου διαφευγει. αλλα θα το βρω
    φοβαμαι οτι οι επιστημονες εχουν διαφορετικη αποψη αν κρινω απο τα κριτηρια που βαζουν για τις διαταραχες ...

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast