Results 31 to 45 of 123
-
24-01-2012, 12:45 #31
Doug21 καλη επιτυχια πρωτα απ΄ολα !!! ευχομαι να εχεις συντομα το αποτελεσμα του Φιλιππου . Οσο για τον τονο να σου πω το εξης : Οι διατροφολογοι πλεον προτινουν το τονο σε λαδι και οχι σε νερο . Και ο δικος μου γιατροφολογος το ιδιο μου ειχε συστησει , τονο σε λαδι οχι νερο γιατι εχει πιο πολυ αλατι αρα περισσοτερο κατακρατησει υγρων . Τρωγε αφοβα λοιπον τονο σε λαδι απλα στραγγιζε τον . Κλη επιτυχια και παλι ..........
- 24-01-2012, 14:57 #32
Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
Θεωρώ οτι θα είσαι ΟΚ αν πίνεις πολύ νερό, γυμνάζεσαι λίγο, τρως αρκετά φρούτα και λαχανικά, τρως κάθε 3 ώρες περίπου, τα 3 κύρια γεύματα της ημέρας συμπεριλαμβάνουν λαχανικά/καλούς υδατάνθρακες/πρωτείνη, αντικαταστήσεις το λευκό ψωμί/μακαρόνια/ρύζι με ολικής άλεσης, μειώσεις την πρόσληψη του αλατιού κτλ κτλ. Σε κάποιους λειτουργεί να έχουν ένα ελεύθερο γεύμα την εβδομάδα για να μη νιώσουν στέρηση και κάνουν υπερφαγικά. το τελευταίο λένε οτι μπουστάρει και το μεταβολισμό.
Και σημαντικό είναι επίσης να μην αυτο-χαστουκίζεσαι αν κάνεις παραστρατήματα
24-01-2012, 15:55 #33
ευχαριστω για τις συμβουλες παιδια!
@νατασα, πας στο σαιτ που το εφτιαξες, το ξαναφτιαχνεις αλλα με τα σωστα Options που εχει καπου εκει και τα αλλαζεις, κι εδω βαζεις αν δεν κανω λαθος το λινκ της εικονας μονο με [img] [/img] απο μπρος και πισω. Δεν προλαβαινω τωρα να στα πω λεπτομερως αλλα στειλε μου ενα μηνυματακι αν θες μεχρι το βραδυ που θα γυρισω απο δουλεια και θα στο εξηγησω ακριβως, εκτος κι αν προλαβει και στο εξηγησει αλλος πρωτα!
24-01-2012, 16:19 #34
Καλως ηρθες και απο μενα
θελω να πω πως ισως ειναι προτιμοτερο να το δεις σαν αλλαγη του τροπου ζωης σου και οχι σαν διαιτα. Οποιοσ κανει μια σωστη διατροοφη δεν σημαινει οτι πειναει. ενα βραδινο μονο με φρουτα και λαχανικα ισως να χρειαζεται καποιες φορες, αλλα μακροπροθεσμα αν καθε μερα νιωθεις το αισθημα της πεινας, στο τελος υποκυπτεις και συνηθως με τον χειροτερο τροπο.
Επειδη ρωτησες για τον τονο σε λαδι, εγω προτιμο το περισσοτερο αλατι για παραδειγμα γιατι ουτως η αλλως πινω πολυ νερο, και το λαδι ναι εχει θερμιδες. λιγο απο δω λιγο απο κει, αν τα βαλεις κατω και τα μετρησεις μαζευονται πολλα. με 70 θερμιδες τρως 2 φρουτα για παραδειγμα
ελπιζω να μην σε επρηξα, καλη αρχη και καθε επιτυχια σου ευχομαι!
24-01-2012, 16:21 #35
Originally posted by Engraved
Καλως ηρθες και απο μενα
θελω να πω πως ισως ειναι προτιμοτερο να το δεις σαν αλλαγη του τροπου ζωης σου και οχι σαν διαιτα.
24-01-2012, 20:23 #36
Γιατί πρέπει να είναι οι διαιτολόγοι τόσο απόλυτοι ε;
1ον, πρέπει να σε πείσουν οτι είναι αυθεντίες για να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους και να πληρώσεις την αμοιβή τους. Καλώς ή κακώς δε το κάνουν για τη ψυχή της μάνας τους, είναι επαγγελματίες. Κι ας μην αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν στη πλειοψηφία τους...
2ον, είναι πιο εύκολο για αυτούς να δώσουν ένα "απόλυτο" διαιτολόγιο" παρά να συζητήσουν με τον πελάτη τους. Το ίδιο κάνω κι εγώ στη δουλειά μου, δίνω αυστηρές οδηγίες για να γλιτώσω κόπο και χρόνο από τυχόν παρερμηνείες.
24-01-2012, 21:05 #37
Originally posted by filipparas
Γιατί πρέπει να είναι οι διαιτολόγοι τόσο απόλυτοι ε;
1ον, πρέπει να σε πείσουν οτι είναι αυθεντίες για να ακολουθήσεις τις συμβουλές τους και να πληρώσεις την αμοιβή τους. Καλώς ή κακώς δε το κάνουν για τη ψυχή της μάνας τους, είναι επαγγελματίες. Κι ας μην αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν στη πλειοψηφία τους...
2ον, είναι πιο εύκολο για αυτούς να δώσουν ένα "απόλυτο" διαιτολόγιο" παρά να συζητήσουν με τον πελάτη τους. Το ίδιο κάνω κι εγώ στη δουλειά μου, δίνω αυστηρές οδηγίες για να γλιτώσω κόπο και χρόνο από τυχόν παρερμηνείες.
@doug21 παμε γερα , με τσαμπουκα
24-01-2012, 22:05 #38
Doug
καλώς ήρθες και καλή επιτυχία.
για τα λαχανικά που ρωτούσες, πραγματικά, μπορείς να φας κι ένα μποστάνι μαρούλια αν θέλεις και να είσαι οκ με το αδυνάτισμα, καθώς αυτού του είδους τα λαχανικά (όχι οι πατάτες) έχουν ελάχιστες θερμίδες και δεν σε επιβαρύνουν.
ο λόγος που μπορεί να το έβαλαν στην δίαιτα των χαπιών που πήρες,μπορεί να είναι για υπάρχει γενικά ένα κλίμα "αυστηρής" διατροφής, να μη νομίζει κανείς ότι μπορεί να παίζει με τις ποσότητες. @@ρια δηλαδη...
όσο κι αν έχω ψάξει στην πορεία των ετών ενασχόλησης με την διατροφή, ο μόνος λόγος που μου φάνηκε σοβαρός και πράγματι θα δικαιολογούσε μικρή ποσότητα ακόμα και στα λαχανικά, είναι ότι όταν εξακολουθείς να τρως μεγάλη ποσότητα τροφής, έστω κι αν αυτή είναι αέρας με βιταμίνες, όπως τα λαχανικά, ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ. Ετσι, θα χάνεις όσο κάνεις την συγκεκειμένη διατροφή, αλλα μόλις ξαναπάς σε μια διατροφή με πολλά λιπαρά, θα θέλεις πάλι μεγάλες ποσότητες κι αν αυτές δεν είναι πλέον μαρούλια, αλλα σουβλακια, θα παχύνεις ταχύτατα.
παρ όλα αυτά, οι περισσότερες σύγχρονες δίαιτες, επιτρέπουν οση πρασινάδα θέλεις, αρκεί να μη βάλεις περισσότερο λάδι απ όσο προβλέπεται..
για τα αναψυκτικά τύπου λάιτ έχω ακούσει κι εγώ διάφορα. σε γενικές γραμμές, το σχόλιο είναι οτι δεν είναι κάτι υγιεινό, αλλά δεν επιβαρύνουν με θερμίδες. έχω ακούσει όμως οτι έχουν αλάτι, οπότε αν και χωρίς θερμίδες, κάνουν μεγάλη κατακράτηση.
επίσης, τπτ καλό δεν ακούγεται για το ανθρακικό.
προσωπική μου γνώμη είναι, αν το θεωρείς μεγάλη βοήθεια, να πίνεις απο κανένα,χωρίς να το παρακάνεις.
το λάδι του τόνου που συζητούσες, δεν είναι απαραίτητα 70 θερμίδες... παρόλου που και 70 θρμίδες σε μια συντηρητική διατροφή ειναι μετρήσιμες.
μια κουταλιά σούπας λάδι έχει 150 θερμίδες. πιστεύω οτι μια κονσέρβα έχει πολύ παραπάνω απο μια κουταλιά.
ΑΝ όμως τον στραγγίξεις πολύ καλά, μπορείς να τον βάλεις στην σαλάτα με το λάδι που έχει απομείνει και να μην βάλεις πρόσθετο λάδι στην σαλάτα. ανακάτεψέ την όπως είναι.
πρόσεχε μόνο, σε αυτή την περίπτωση να παίρνεις τόνο σε ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (έχουν 1-2 μάρκες), γιατι τους περισσότερους τους έχουν σε σπορέλαιο και όπου βλέπεις σπορέλαιο σε έτοιμα τρόφιμα, υπολόγιζε ότι παλιόλαδο υπάρχει..
ααααυταααά
κουράγιο και καλή δύναμη
24-01-2012, 22:14 #39
ευχαριστω και παλι ολους για τις συμβουλες! λοιπον οι δικες μου σκεψεις τωρα!
Αν δεν κανω τρομερο λαθος επειδη πηρα 2 τονους προχτες στο σουπερ μαρκετ και στα συγκρινα ηταν 99 θερμιδες ο σε νερο και 169 ο σε λαδι. Θα το ξαναδω ομως να σας πω. Εννοειται οτι το λαδι δε το τρωω, απλα οτι εχει κολλησει πανω στον τονο.
Γενικα παντως δε θελω να αρχισω με ακραια. Πιστευω τους στοχους που εχω βαλει και στην υπογραφω μου θα μπορεσω να τους φτασω και χωρις ακραια. Βεβαια αν δω οτι κολλαει το πραγμα, φυσικα και θα ξεκινησω πιο αυστηρα.
Σημερα ας πουμε ολη μερα εχω φαει
2-3 παξιμαδακια (τα μικρα)
μια ντοματα
5 ελιες
1 τονο σε λαδι
1 κουταλια του γλυκου μαγιονεζα light
1 ποτηρι γαλα (που πρεπει μαζι με τα φακελακια του λιποτοξ να πιω)
και τωρα ετοιμαζομαι να φαω ενα πιατο με αρακα και καλαμποκι (θα ηθελα και τη γνωμη σας πανω σε αυτο κατα ποσο παχαινουν) απλα βρασμενα με ενα αυγο.
Κατα τη γνωμη μου τωρα, για καποιον στο υψος μου και στα κιλα μου αυτα δεν ειναι καν αρκετα και τα θεωρω και λιγο ακραια, αλλα θα ηθελα πολυ την αποψη σας
24-01-2012, 22:24 #40
με το "ματι", εγώ θα έλεγα οτι είσαι εντάξει.
αλλά επειδή έχεις πολλά γεύματα μπρόστά σου και μπορεί να χάσεις τον μπούσουλα και να ξεφεύγεις χωρίς να το θέλεις απο απλό μπέρδεμα, εγώ θα σου πρότεινα να έχεις έναν θερμιδομετρητή και να κάνεις μια σούμα στο τέλος της ημέρας να ξέρεις που βρίσκεσαι.
θερμιδομετρητές έχει ακόμα και στο νετ, ονλάιν.
έτσι θα παρακολουθείς καλύτερα και με πόσες θερμίδες χάνεις, με πόσες μένεις στα ίδια, με πόσες βάζεις.
θα έχεις εσύ τον έλεγχο και θα νοιώθεις οκ, ακόμα κι όταν δεν χάνεις όταν θα ξέρεις οτι τα έχεις κάνει όλα καλά.
το έκανε και ο φίλιππος και τα πηγε περίφημα
24-01-2012, 22:34 #41
νομιζω ομως οτι ειμαι αντιθετος με τις θερμιδες. να εξηγησω.
Στο περιπου απο οσο ξερω 10 ντοματες εχουν οσες θερμιδες εχει ενα ξυλακι παγωτο. Δεν μπορει κανεις ομως να με πεισει οτι αυτα τα δυο παχαινουν το ιδιο. Γενικα λοιπον στις διαιτες μου προσπαθω να τρωω υγιεινα ανεξαρτητως θερμιδες. με λιγα λογια προσπαθω να αποφευγω
γλυκα
λιπαρα
ψωμια
μακαρονια
τηγανητα
κτλ
και οτι αλλο τρωω δεν κοιταω θερμιδες, κοιταω μονο αν εχει υδατανθρακες και λιπαρα και αυτο μονο αν δεν ειναι υγιεινο (ας πουμε αρακαδες, οσπρια κτλ δεν μπορω να τα αποφυγω)
24-01-2012, 22:45 #42
καλως σε βρισκουμε Doug!
Βασικα εγω θελω να σου πω κατι διαφορετικο.
ΧΑΛΑΡΩΣΕ!!!
Και θα το εξηγησω...
Απο τα γραφομενα σου μου φαινεται οτι εισαι παααρααα πολυ αγχωμενος με το θεμα της διαιτας!
δεν λεω κι εμενα μου εχει γινει εμμονη και ισως μου αρεσει κιολας (!)
αλλα νομιζω οτι εσενα σε αγχωνει το ολο θεμα.....
διορθωσεμε αν κανω λαθος!
απλα η γνωμη μου απο προσωπικη πειρα ειναι να ξεκινας τη διαιτα με ενα χαμογελο!
να πεις στον εαυτο σου και να το πιστευεις οτι " αυτη η φορα δεν ειναι σαν ολες τις αλλες! Αυτη θα ειναι η τελευταια μου διαιτα γιατη αυτη τη φορα θα τα καταφερω!"
νομιζω αν το λεμε συχνα στον εαυτο μας αυτο θα το πιστεψουμε και θα λειτουργησει υπερ μας!
θα τα καταφερουμε!!
καλη αρχη κι απο μενα!
24-01-2012, 22:56 #43
ευχαριστω! και δεν εχεις αδικο, γενικα ειμαι αγχωδης τυπος γιατι εχω αυτο που πολλοι ονομαζουν "ευχη και καταρα" το να ειμαι δηλαδη τελειομανης.
Αυτη η φορα παντως πιστευω οτι θα ειναι διαφορετικη γιατι αλλαζω τροπο σκεψης. Θα τρωω υγιεινα. Οπως ειπα και πριν ΔΕΝ νομιζω να υπαρχει ΕΝΑΣ υπερβαρος ανθρωπος που να μην τρωει ψωμια - γλυκα - τηγανητα - παχυντικα κρεατα. Αν τα κοψω αυτα αργα η γρηγορα θα φυγουν τα κιλα νομιζω
24-01-2012, 23:11 #44
Συμφωνώ Doug, δε φτάσαμε τόσα κιλά επειδή κάναμε λάθη στις λεπτομέρειες. Τουλάχιστον στην αρχή τα αυτονόητα αρκούν!
24-01-2012, 23:31 #45
Originally posted by Doug21
νομιζω ομως οτι ειμαι αντιθετος με τις θερμιδες. να εξηγησω.
Στο περιπου απο οσο ξερω 10 ντοματες εχουν οσες θερμιδες εχει ενα ξυλακι παγωτο. Δεν μπορει κανεις ομως να με πεισει οτι αυτα τα δυο παχαινουν το ιδιο. Γενικα λοιπον στις διαιτες μου προσπαθω να τρωω υγιεινα ανεξαρτητως θερμιδες. με λιγα λογια προσπαθω να αποφευγω
γλυκα
λιπαρα
ψωμια
μακαρονια
τηγανητα
κτλ
και οτι αλλο τρωω δεν κοιταω θερμιδες, κοιταω μονο αν εχει υδατανθρακες και λιπαρα και αυτο μονο αν δεν ειναι υγιεινο (ας πουμε αρακαδες, οσπρια κτλ δεν μπορω να τα αποφυγω)
αφου εχεις σκεφτει τον "τροπο σου", να κάνεις αυτό που σκέφτηκες.
μου είχες δώσει την εντύπωση οτι δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τον τρόπο που θα ακολουθείς και ψάχνεσαι, γιαυτό στο πρότεινα.
στις βασικές αρχές που έβαλες για την διατροφή σου, επίσης συμφωνώ.
ούτε με το χωρίς μέτρημα διαφωνώ, άλλωστε κι εγώ δικό μου τρόπο εφαρμόζω.
βέβαια έχω ενσωματώσει όλη την μέχρι τώρα εμπειρία μου σε αυτόν
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία