Results 16 to 30 of 950
Thread: ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΝΙΚΑΚΙ!
-
25-01-2012, 16:39 #16
Γειά σας κορίτσια. Εγώ έχω κάνει sleeve πριν 7 μήνες στο Ιπποκράτειο. Έχει πολύ καλούς γιατρούς, νοσοκόμες και ο αναισθησιολόγος είναι αστέρι! Εγώ καπνίζω και είμαι διαβητική ινσουλινοεξαρτώμενη. Παρόλα αυτά μετά το χειρουργείο ξύπνησα αμέσως, χωρίς βήχα ή άλλο πρόβλημα. Πρέπει να σας πω βέβαια ότι εγώ αντέχω στον πόνο και δεν φοβάμαι. Έχω καταλάβει δε ότι όσο πιο ήρεμος, δυνατός και αισιόδοξος είσαι τόσο πιο γρήγορα αναρρώνεις. Το ίδιο απόγευμα σηκώθηκα, πήγα στην τουαλέτα και περπάτησα λίγο. Έκανα μία φορά εμετό αλλά μου έβαλαν φάρμακο στον ορό και δεν ξαναέκανα. Από το επόμενο πρωί βολτάριζα κανονικά. Μην ανησυχείτε για την παροχεύτεση γιατί ούτε πονάει ούτε τίποτα. Στο χειρουργείο κάνουν 5 μικρές τρυπούλες στο ύψος του στομαχιού και στη μία βάζουν ένα σωληνάκι το οποίο καταλήγει σε ένα σακουλάκι. Έτσι ελέγχουν ότι όλα πάνε καλά μετεγχειριτικά. Δεν τρως ούτε πίνεις νερό αλλά δεν διψάς γιατί έχεις τον ορό και δεν πεινάς καθόλου φυσικά. Την 3η μέρα μου έδωσαν να πιω ένα μπλε υγρό και έγινε το στόμα μου μπλε σαν στρουμφάκι χιχιχι. Έτσι ελέγχουν ότι το στομάχι έχει κλείσει καλά και δεν υπάρχει από κάπου διαφυγή. Έμεινα στο νοσοκομείο 3 ημέρες και βγήκα την 4η το πρωί. Και μετά από δύο μέρες πήγα και μου έβγαλαν την παροχέτευση, όπου δεν πονάει. Στις 10 ημέρες από το χειρουργείο μου έβγαλαν τα ράμματα όπου επίσης δεν πόνεσα. Η κάθε τρύπα έχει από 2 ράμματα εκτός από την τρύπα που ήταν η παροχέτευση όπου κλείνει μόνη της. Μου έδωσαν διατροφικές οδηγίες για 10 μέρες μόνο υγρά, για 15 μέρες αλεσμένα φαγητά και για 15 μέρες μαλακή τροφή. Επίσης μου έδωσαν χάπια για το στομάχι που πήρα για 25 μέρες και αντιπηκτικές ενέσεις. Ο κάθε ασθενής διαφέρει οπότε δεν ξέρω π.χ. αν σε εσάς δώσουν αντιπηκτικές ενέσεις, άλλοι πήραν αντιβίωση ενώ εγώ δεν πήρα. Στη διατροφή θα σας πουν για πόσο καιρό θα είναι τα υγρά και τα αλεσμένα, δεν είναι σε όλους το ίδιο. Εγώ συνήλθα γρήγορα χωρίς προβλήματα. Τις πρώτες μέρες μόνο όταν ξάπλωνα είχα παλινδόμηση, δηλαδή μου ανέβαιναν τα υγρά του στομάχου αλλά μου είπαν ότι θα περάσει κι έτσι κι έγινε. Τώρα ζω ένα θαύμα γιατί είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχασα 36 κιλά χωρίς να το καταλάβω!!!!! Χωρίς πείνα, χωρίς στερήσεις, χωρίς άγχος. Θέλει βέβαια προσοχή γιατί δεν αρκεί μόνο το μικρό στομάχι για να αδυνατίσουμε. Πρέπει να κάνουμε σωστή και θρεπτική διατροφή. Τώρα που είμαι στη φάση ακόμα του αδυνατίσματος προσέχω να μην τρώω παχυντικά φαγητά και πολλά γλυκά. Δε σημαίνει βέβαια ότι δεν τρώω και γλυκό που και που. Προσέχω όμως προς το παρόν μέχρι να χάσω όλα τα κιλά και μετά στη φάση της συντήρησης τα πράγματα θα είναι κάπως πιο χαλαρά. Τώρα όμως ξέρω ότι αν κάποια στιγμή δεν προσέξω και πάρω π.χ. 2 κιλά μπορώ πιο εύκολα να κάνω δίαιτα και να τα ξαναχάσω γιατί θα έχω από δω και πέρα σύμμαχο το στομάχι μου. Μετά την επέμβαση δεν θα μπορείτε να τρώτε από την αρχή όλα τα φαγητά όπως πριν. Αυτό διαφέρει στον καθένα μας. ʼλλος δεν μπορεί το κρέας, άλλος το ψωμί κ.ο.κ. Δημιουργείται μία δυσανεξία σε κάποια φαγητά όπου με τον καιρό καλυτερεύει. Επίσης δεν θα μπορείτε να πιείτε μεγάλη ποσότητα νερού με τη μία. Πρέπει να πίνετε μικρές γουλιές λίγο λίγο στη διάρκεια της ημέρας. Και όσο περνάει ο καιρός θα μπορείτε να πίνετε μεγαλύτερη ποσότητα και πιο γρήγορα. Ελπίζω να κάλυψα εν μέρει τις απορίες σας. Για οτιδήποτε άλλο θελήσετε με ρωτάτε. Καλή επιτυχία και στις δυό σας Μαρία και Κατερίνα. Εύχομαι να σας πάνε όλα καλά και να μετράμε γρήγορα μαζί τα κιλά μας προς τα κάτω!!!:starhit:
- 25-01-2012, 21:59 #17
Τζινάκι οι πληροφορίες σου είναι πολύτιμες!!!
ευτυχώς και εγώ αντέχω τον πόνο και γενικά αντιδρώ πολύ ψύχραιμα σε δύσκολες καταστάσεις.
στρουμφάκι ε????? χιχιιχιχχιχιιχ
Μακάρι να πάνε όλα κάλά γιατί κυρίως με νοιάζει να μην απουσιάσω πολύ από την δουλέιά!
Καλή συνέχεια στην κατάβαση σου!!!! είμαι σίγουρη ότι είναι η πιο ευχάριστη κατρακύλα που έχεις πάρει!:tumble::wink1:
26-01-2012, 00:33 #18
Κατερίνα μου εφόσον είσαι και δυνατή όπως λες τότε είναι που δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και θα συνέλθεις πολύ γρήγορα. Το γέλιο με το μπλε υγρό είναι ότι δεν κατάλαβα ότι βάφει. Το πίνω λοιπόν, βγαίνω έξω από το δωμάτιό μου, πάω στο νοσοκόμο και του λέω γελώντας "το ήπια όλο, τώρα τι γίνεται; " Μου λέει λοιπόν ο νοσοκόμος "τώρα γύρνα όπως είσαι και πήγαινε να κοιταχτείς στον καθρέφτη". Ομολογώ ότι δεν ήταν η απάντηση που περίμενα, εγώ ήθελα να μου εξηγήσει γιατί το ήπια. Απορημένη λοιπόν πάω στον καθρέφτη και τι να δω;;!! Τα χείλια μου, τα ούλα μου και η γλώσσα μου ήταν τελείως μπλε!! Πολύ γέλιο! Έβγαλα και φωτογραφία με το κινητό την καταμπλέ γλώσσα μου για ενθύμιο.
26-01-2012, 00:43 #19
χαχαχαχαααα τζινα δε το σκεφτηκα να βγαλω φωτο! χιχχι εγω το επινα ηρθε ο γιατρος με τους μαθητες του να τους κανει μαθημ, χαχαχα κ γελουσα με το στομα κ τα δοντια μπλε! σα τον δρακουμελ ημουν κ ειχε πεσει πολυ γελιο.
26-01-2012, 00:51 #20
Εσύ Αλίνα είχες κι ολόκληρο κοινό να σε θαυμάζει! :lol: Εγώ ευτυχώς μία που βγήκα από το δωμάτιο και μία που μπήκα τρέχοντας. :lol:
26-01-2012, 01:03 #21
χαχαχαχαχαααα ναι ασε! κ δε μπορω να μη γελαω κιολας! μια χαζομαρα μονιμη την εχω το χαζοχαρουμενο αρα τους εδειχνα το ωραιο στοματακι μου συνεχεια χιχιχιχ
26-01-2012, 02:03 #22
Originally posted by ΤΖΙΝΑ
Κατερίνα μου εφόσον είσαι και δυνατή όπως λες τότε είναι που δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και θα συνέλθεις πολύ γρήγορα. Το γέλιο με το μπλε υγρό είναι ότι δεν κατάλαβα ότι βάφει. Το πίνω λοιπόν, βγαίνω έξω από το δωμάτιό μου, πάω στο νοσοκόμο και του λέω γελώντας "το ήπια όλο, τώρα τι γίνεται; " Μου λέει λοιπόν ο νοσοκόμος "τώρα γύρνα όπως είσαι και πήγαινε να κοιταχτείς στον καθρέφτη". Ομολογώ ότι δεν ήταν η απάντηση που περίμενα, εγώ ήθελα να μου εξηγήσει γιατί το ήπια. Απορημένη λοιπόν πάω στον καθρέφτη και τι να δω;;!! Τα χείλια μου, τα ούλα μου και η γλώσσα μου ήταν τελείως μπλε!! Πολύ γέλιο! Έβγαλα και φωτογραφία με το κινητό την καταμπλέ γλώσσα μου για ενθύμιο.
26-01-2012, 02:04 #23
χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχα χαχαχαχαχα:smilegrin::smilegrin::smilegr in::smilegrin:
καλά μιλάμε με έκανες ν κυλιέμαι στα γέλια!!!!
26-01-2012, 02:06 #24
Είχε κανείς πρόβλημα με βιταμίνες ή με την απώλεια μαλλιών?
26-01-2012, 08:24 #25
Καλημέρα.Τζίνα ευχαριστώ κ εγώ με τη σειρά μου για την ενημέρωση.Κατερίνα κ εγώ έχω την απορία με τα μαλλιά..τι γίνεται?
26-01-2012, 08:45 #26
Καλημέρα. Έχετε δίκιο ξέχασα να σας πω για τα μαλλιά! Αυτό είναι ένα πονεμένο θέμα. Στον 4ο μήνα άρχισε η άτιμη η τριχόπτωση η οποία είναι μεγάλη. Τώρα, 3 μήνες μετά, συνεχίζει η τριχόπτωση αλλά έχει μειωθεί πολύ ευτυχώς. Δεν θα μείνετε καραφλές χιχιχιχι, αλλά αραιώνουν τα μαλλιά. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε αλλά δεν είναι και τόσο τρομερό γιατί ξαναβγαίνουν τα μαλλιά. Όσον αφορά στις βιταμίνες θα σας πει ο γιατρός σας αν πρέπει να πάρετε ή όχι. Δεν χρειάζεται όλοι οι σλιβάτοι να πάρουν βιταμίνες.
26-01-2012, 12:16 #27
κατερινα σε ποιο θα χειρουργηθεις? στο παραρτημα η στο κανονικο ιπποκρατειο?
26-01-2012, 12:26 #28
- Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
Κορίτσια καλή επιτυχία και στις δύο σας.να ξέρετε πως όσο καλύτερη ψυχολογία θα έχετε τόσο πιο ανώδυνα θα περάσετε την όλη διαδικασία!Το θέμα πόνου είναι πολύ σχετικό,εγώ πόναγα μόνο την πρώτη μέρα όταν ξύπνησα από την επόμενη ήμουν μια χαρά,σηκώθηκα και περπάτησα το ίδιο βράδυ σέρνοντας τους ορούς μου κ τον καθετήρα,βασικά ο άνδρας μου τα έσερνε,εγώ έκανα την κυρία
To πόσες μέρες θα φάτε υγρά ή αλεσμένα είναι καθαρά θέμα κάθε γιατρού και τακτικής που ακολουθεί,εγώ ας πούμε υγρά ήπια μόνο μία ημέρα και από εκεί και πέρα αλεσμένα για 2 εβδομάδες περίπου.Επίσης το αν θα βάλουν παροχέτευση ή όχι (η παροχέτευση πάντως είναι τα μάτια του γιατρού μας για το τι γίνεται εκεί μεσα) και το πότε κόβουν επίσης τα ράμματα είναι σχετικό,εγώ τα έκοψα σχεδόν έναν μήνα μετά.Αυτή τουλάχιστον την τακτική έχει ο δικός μου γιατρός σε σληβάτους και μη
Κατερίνα τις πρώτες ημέρες μετά από το χειρουργείο όταν γυρνάμε σπίτι μας νιώθουμε μία μικρή έως μεγάλη εξάντληση,δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορέσεις να γυρίσεις αμέσως στην εργασία σου,το ικα πάντως δίνει αρχικά έναν μήνα άδεια
Το θέμα των μαλλιών όπως είπε και η τζίνα είναι πικρή ιστορία,,,και εγώ άρχισα να έχω τεράστια απώλεια στους 4 μήνες,τώρα πια έχει μειωθεί και έχω και πολλά καινούρια μαλλιά,αλλά στην αρχή όταν το ζεις είναι ένα μεγάλο σοκ ,τουλάχιστον εγώ έτσι ένιωθα παρόλο που είχα πλούσια μαλλιά και ήξερα πως δεν μπορεί να τα χάσω όλα ή μήπως μπορούσα?
26-01-2012, 13:14 #29
monadiki θα χειρουργηθώ στο παράρτημα!
Αγγελουδάκι σε ευχαριστώ πολύ! η ψυχολογία μου προς το παρόν είναι καλή και δεν με πολυνοιάζει ούτε η παροχεύτευση΄ούτε ο πόνος ούτε τίποτα....ξαναλέω προς το παρόν! σε λίγο μπορείτε να με ακούτε να κάνω κοκοκοκοκοuzzled: είναι κάτι που θέλω πολύ και ξέρω πως θα με βοηθήσει να αποκτήσω καλύτερη ζωή!
Όσο για την δουλειά είανι ένα θεματάκι.....έχω φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης και δεν μπορώ να λείψω πολύ αλλά και πάλι δεν θα πιεστώ ιδιαίτερα και να πάθω και κάτι!:bigsmile:
αχ τα μαλλάκια μου τα κλαίω από τώρα....ευτυχώς είναι πολλά και φουντωτα οπότε ελπίζω να μου φανεί πιο ήπια η απώλεια! αν όχι......τι να πω ....δεν βαριέσαι...δεν θα σκάσω για τρίχες!!!!
26-01-2012, 16:18 #30
Τις επεμβάσεις sleeve τις κάνουν μόνο στο μικρό Ιπποκράτειο, στο παράρτημα δηλαδή. Ξέχασα να σας πω ότι έχουν μόνο δύο ή τρία τρίκλινα δωμάτια και συνήθως βάζουν τους ασθενείς σε δίκλινο. Εμένα επειδή το βιβλιάριό μου καλύπτει τρίκλινο και με έβαλαν αναγκαστικά σε δίκλινο πλήρωσα τη διαφορά. Μου έκαναν εισαγωγή, υπέγραψα μία υπεύθυνη δήλωση ότι θα πληρώσω τη διαφορά δωματίου και πήγα σπίτι μου γιατί έπρεπε να παραγγείλουν τα υλικά για το χειρουργείο. Τρίτη έκανα εισαγωγή, Παρασκευή ήρθαν τα υλικά και χειρουργήθηκα και Τρίτη πήρα εξιτήριο. Αυτοί παρόλο που Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ήμουν σπίτι μου, αφού είχε γίνει εισαγωγή με χρέωσαν κανονικά από Τρίτη σε Τρίτη. Είναι περίπου 30 ευρώ την ημέρα και μου έβγαλαν ένα κουστούμι 200 ευρώ. Έδωσα μόνο τα 100 και τα άλλα 100 ακόμα τα χρωστάω όντας άνεργη!! Και τι έγινε; Θα στείλουν το χρέος στην εφορία, χέστ@@α! Δεν ξέρω τώρα, 7 μήνες μετά, αν λειτουργούν το ίδιο τα πράγματα εκεί απλά σας το αναφέρω για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή