ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΜΑΝΙΚΑΚΙ! - Page 34
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 34 of 64 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast
Results 496 to 510 of 950
    Senior Member
    οκ θα σας πω

Senior Member
    τζινα μπορω να παω μονη μου για θα χρειστω βοηθεια μετα την εξεταση ?
    ειπα να παω μονη για να παει το παιδι σχολειο
    αλλα αν χρειαζετε να του πω να ερθει μετα

Senior Member
    Καλλιόπη δε νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα μετά. Κι εγώ μόνη μου πήγα και γύρισα με το λεωφορείο σπίτι μου. Όταν τελειώσει η εξέταση σε αφήνουν ένα τέταρτο με 20 λεπτά να ξεκουραστείς σε μία καρέκλα. Εγώ από τα 5 λεπτά κιόλας ένοιωθα εντάξει όπως πριν αλλά περίμενα να έρθουν να μου βγάλουν την πεταλούδα από το χέρι.

Senior Member
    οκ ευχαριστω

Senior Member
    Κορίτσια καλημέρα !!!!!!!!!!!!!!
    Ξύπνησα σήμερα με αρκετή διάθεση αλλά και με λίγο αδυναμία, δεν μπορώ να κοιμηθώ στο κρεβάτι μου γιατί είναι χαμηλά το ύψος των 2 μαξιλαριών που έχω αλλά βολεύτηκα μία χαρά στον γωνιακό καναπέ μου. Δεν μπορώ να κοιμηθώ χαμηλά γιατί έχω τάσεις για εμετό.
    Λοιπόν ξεκινάω την ιστορία μου.....
    Την Πέμπτη 8/3/2012 πήγα στο νοσοκομείο (αυτήν την ημ/νία είχα ούτοσι άλλος κλείσει πριν μία εβδομάδα για επέμβαση αλλά με μία επιφύλαξη σε περίπτωση απεργίας όπως με ενημέρωσε η γραμματέας του) . Ανέβηκα στον 5ο όροφο που ήταν η κλινική, η γραμματέας του γιατρού μου, μου είπε να κατέβω στον 1ο για τον προεγχειρητικό , εκεί με περίμενε μια μεγάλη ουρά και ταλαιπωρήθηκα περιμένοντας την σειρά μου. όταν μπήκα μέσα ο γιατρός μου έδωσε οδηγίες για το τί εξετάσεις θα έπρεπε να κάνω. Αρχικά πήγα δίπλα να βγάλω καρδιογράφημα και στην συνέχεια στο ισόγειο για ακτ/φία θώρακος σε αυτά τα δύο ταλαιπωρήθηκα λιγότερο γιατί δεν είχε σχεδόν καθόλου αναμονή. Ενώ τα έκανα όλα αυτά ο άντρας μου ήταν στην ουρά για να βγάλει εισιτήριο για εισαγωγή . Πάλι πήγα στον 1ο για να δώσω τις εξετάσεις στον γιατρό, πάλι ουρά , πάλι ταλαιπωρία. όταν μπήκα μέσα μου πήρε αίμα και ιστορικό. Με τον φάκελλο που έφτιαξε μου είπε να πάω καρδιολόγο για γνωμάτευση (θα έβλεπε το καρδιογράφημα) . Εκεί δεν πήρε πολύ χρόνο . Και τέλος στον 4ο για αναισθησιολόγο (όπου μου πήρε και εκείνος ιστορικό) τον οποίο και περιμέναμε αρκετά γιατί πέραν από την ουρά που είχε έμπαινε και έβγαινε στο χειρουργείο. Ανεβήκαμε στον 5ο, έδωσα τον φάκελο και μου έδωσαν κρεβάτι.

Senior Member
    Το πρωί ήμουν 3η για το χειρουργείο , με πείραν κατά τις 11 και τελείωσα κατά τις 2 από την ανάνηψη (η προετοιμασία είναι η εξής χωρίς φαγητό από τις 8 το βράδυ και χωρίς νερό από τις 12 το βράδυ, όταν ήρθε το φορείο στο δωμάτιο έπρεπε να γδυθώ και να φορέσω κάτι κάλτσες για να μην πάθω θρόμβωση και ένα αραχνοΰφαντο"νυχτικάκι" , ανέβηκα στο φορείο σκεπάστηκα και με πήγαν στο χειρουργείο)
    Έκανα και αφαίρεση χολής (19 πέτρες παρακαλώ είχα , μου τις έδωσαν για σουβενίρ)
    Όταν ξύπνησα πονούσα αρκετά αλλά αμέσως μου χορήγησαν παυσίπονη και όλα καλά (πονούσα στην κοιλιά δεν ξέρω που, στα ράμματα, στο στομάχι , στην χολή ???? όλα μαζί μάλλον )
    Με πήγαν στο δωμάτιο και είχα οξυγόνο μέχρι να βρω επαρκώς τις αισθήσεις μου γιατί μία κοιμόμουν και μία ξυπνούσα.
    Κατά τις 6 το απόγευμα έκανα την πρώτη μου βόλτα αλλά περιορίστηκα στο δωμάτιο αρχικά γιατί είχα ακόμα ζαλάδες.
    Περίπου κάθε 1 ώρα σηκωνόμουν για περπάτημα, λίγος χώρος βέβαια στον διάδρομο γιατί είχε και κόσμο, αλλά έπρεπε και να περπατήσω.
    Ώρα με την ώρα όλα πήγαιναν καλύτερα , δεν είχα καθόλου πόνο, μόνο ανακατευόμουν και το 1ο βράδυ δεν κοιμήθηκα καθόλου γιατί παρόλο που μου είχαν κάνει αντιεμετική εγώ κατάφερα και έκανα 5 φορές εμετό. Είχα και το σωληνάκι στην μύτη και αισθανόμουν φοβερά άβολα . Ξαφνικά το βράδυ αισθάνθηκα τρομερή ζαλάδα, ήρθαν οι νοσοκόμες και η εφημ. γιατρός και μου πήραν πίεση, είχε ανέβει η μεγάλη στο 17 και καπάκι κάνω εμετό και καπάκι με έπιασε κρύος ιδρώτας, αισθανόμουν ότι θα έμενα στον τόπο αλλά όλα πήγαν καλά, όλο αυτό δεν κράτησε παραπάνω από 2 λεπτά. Μου είπαν ότι μπορεί να το έπαθα από το σωληνάκι το οποίο με δυσχέρανε.
    Όλο το ΣΚ πέρασε πολύ καλά και χωρίς προβλήματα, το πρωί το Σαββάτου ήρθε ο γιατρός και μου έβγαλε το σωληνάκι , αισθάνθηκα υπέροχα, ανακουφίστηκα τρομερά.
    Το μόνο που είχα ένα πρόβλημα ήταν ότι δεν έβρισκαν φλέβα για να πάρουν αίμα αλλά και αυτό ξεπεράστηκε (αφού με έκαναν σουρωτήρι) ήρθαν 2 καταπληκτικοί γιατροί και βρήκαν με την 1η αίμα.

Senior Member
    Το ΣΚ είχα πολύ ησυχία γιατί δεν ήταν ψυχή στον όροφο , μόνο 3 ασθενείς ήμασταν και είχε απόλυτη ησυχία, ήμουνα και μόνη μου στο δωμάτιο. Από το Σάββατο μπορούσα μα πίνω νερό , χαμομήλι και ζωμό σούπας, όσο πιο κρύο τόσο καλύτερα , ζεστό και καυτό απαγορεύετε .
    Έφτασε και η Δευτέρα και πήρα εξιτήριο. Μου έδωσε οδηγίες διατροφής και συνταγή για αντιπηκτικές ενέσεις και χαπάκι να μην εκκρίνει το στομάχι πολλά υγρά (χαπάκι και ενέσεις θα τα κάνω για 1 μήνα)

Στις οδηγίες διατροφής που μου έδωσε για το σπίτι πέρνα από ζωμό κρέατος και λαχανικών περιελάμβανε και ζελέ χωρίς ζάχαρη, γιαούρτι 2% , γάλα 1,5% και φρουτοχυμούς σουρωμένους..... και ρωτώ τώρα, γίνετε να τα καταναλώσω αυτά ή λάθος κάνω στην ανάγνωση ???
    Δεν ειναι νωρίς για γάλα γιαούρτι ζελέ και χυμό, δεν πέφτουν βαριά ????????????

Senior Member
    Marymary σιδερενια!Περαστικα σου κ καλες κατηφορες!

Senior Member
    Γλαύκη σε ευχαριστώ πολύ.

Ελπίζω η ιστορία μου να μην είναι κουραστική προς ανάγνωση . Ήθελα να είμαι όσο πιο περιγραφική γίνετε για τα μελλοντικά μανίκια.

Μπορείτε οι παλιότεροι να μου απαντήσετε σε αυτό που προανέφερα ??? Δηλαδή :
    Στις οδηγίες διατροφής που μου έδωσε για το σπίτι πέρνα από ζωμό κρέατος και λαχανικών περιελάμβανε και ζελέ χωρίς ζάχαρη, γιαούρτι 2% , γάλα 1,5% και φρουτοχυμούς σουρωμένους..... και ρωτώ τώρα, γίνετε να τα καταναλώσω αυτά ή λάθος κάνω στην ανάγνωση ???
    Δεν ειναι νωρίς για γάλα γιαούρτι ζελέ και χυμό, δεν πέφτουν βαριά ????????????

Μαίρη καλημέρα,
    έκανα σλιβ πριν από 45 μέρες. Στην αρχή έπινα μόνο υγρά. το γάλα ήταν από τα αγαμημένα μου γιατι μου έδινε μία πληρότητα. Το γιαούρι με πέθανε στον πόνο στο έντερο-έχω σπαστικό έντερο, και το ζελέ επίσης με ζόριζε. Πολύ καλό μου έκανε ο χυμός πορτοκάλι γιατί ένιωθά πραγματικά ότι έπερνα βιταμίνες και ήταν πολύ ανανεωτίκο.
    Γενικά νομίζω ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. όλα αυτά κάνει να τα τρώς αλλά μπορει να μην τεριάζουν στο δικό σου σύστημα.
    θα έλεγα για 2-3 μέρες να πιείς μόνο υγρά και μετά λίγο γιαύρτι και ζελέ να δείς πώς πάει.

Καλή επιτυχία, η αρχή είναι λίγο ενοχλητική αλλά θα σε ανταμοίψει με γρήγορη απώλεια

Senior Member
    καλημερα μεριμερι και σιδερενια ξανα!
    και εμενα μου ειχε ζελε τον πρωτο καιρο, αυτο δεν βαραινει καθολου, για γιαουρτι δεν θυμαμαι να σου πω την αληθεια, αλλά οι γιατροί ξέρουν τι δινουν οποτε μην αγχωνεσαι!

Senior Member
    καλημερα κ γρηγορα να δυναμωσεις κ καλη απωλεια! κ εγω απο την αρχη ετρωγα γιαουρτακια κ γαλα κ ζελε κ πηγαναν μια χαρα κατω. βεβαια τα ξεκινησα 12 μερες μετα την επεμβαση γιατι εμεινα μεσα 11 μερες. δε ξερω αν αυτες οι μερες βοηθησαν στο να τα δεχτω τοσο ευκολα. δοκιμασε σιγα σιγα κ μη τα φοβασαι ,για να στα επιτρεπει ο γιατρος λογικα μπορεις .αα στους χυμους για κοιταξε μηπως σου λεει αραιωμενους με νερο? σε εμενα ετσι ελεγε κ η αληθεια ειναι οτι κ παλι λιγο με ζοριζαν.

Senior Member
    Καλημέρα marymary σιδερένια , σου ευχομαι να σου πανε όλα καλα και να χάσεις και εσυ σφαίρα τα περιττά κιλά σου...
    Όσον αφορα τις οδηγίες διατροφής που σου έδωσαν , πιστεύω πως ο καθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά σε όλα αυτά.
    Εμένα ο γιατρός μου δεν μου ειχε δώσει γιαούρτι , και τον ζελε μου είπε απο την 2η εβδομαδα , το ζελε θελει λίγο προσοχή γιατι εγω το έτρωγα γρήγορα , κατεβαινε ευχάριστα και στο τέλος τουμπάνιαζα, τους χυμούς όπως επίσης και το νερό μου αρεσε να το πίνω με παγάκια.
    Το σίγουρο είναι πως μετα απο λίγες ημέρες που θα δεις τα θεαματικά αποτελέσματα δεν θα θυμάσαι τίποτα απο τα οσα περιγραφεις πιο πανω
    Καλή σου επιτυχία

Senior Member
    Marymary σου εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και όλα να πάνε καλά στη νέα σου ζωή. Επειδή ο κάθε οργανισμός αντιδράει διαφορετικά πρέπει μόνη σου να αρχίσεις να δοκιμάζεις αυτά που σου έχουν δώσει σα διατροφή και να δεις τι σε ενοχλεί και τι όχι. Όσον αφορά το γάλα και το γιαούρτι αν δεις ότι σου πέφτουν βαριά μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις γάλα και γιαούρτι χωρίς λακτόζη. Θα τα βρεις στο σούπερ μάρκετ. Συνήθως ο φρουτοχυμός μήλο πέφτει πιο ελαφρύς στο στομάχι. Ο χυμός motion έχω παρατηρήσει ότι ενοχλεί αρκετούς γι'αυτό αν τον πάρεις καλύτερα να τον αραιώσεις με λίγο νερό. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου και ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε εμείς.

Γεια σας!!!!!!!!!!!!!!!! έχω πολύ καιρό να σας μιλήσω και μου λείψατε! Είχα κάτι τρεχάματα υγείας του μπαμπά μου αλλά τώρα είναι όλα οκ οπότε ξαναμπήκα στην παρέα σας!

Μαιρούλα σιδερένια! κουράγιο, τα δύσκολα πέρασαν!. Πριν μερικές μέρες έκλεισα μήνα και όλα είναι καλα! Τρώω απ΄όλα .....διαιτητικά΄πάντα.....αλλά είμαι ακόμα κολλημένη στα 20 κιλά! Που θα πάει όμως δεν είναι στο χέρι του!!!!

Λοιπόν έχω πρόταση!!!!!!!! την άλλη εβδομάδα θα είμαι Αθήνα για να δω τον γιατρό... θέλετε να βρεθούμε για καφεδάκι??????? Αφού τα λέμε που τα΄λέμε από εδώ ...να τα πούμε και απο κοντά!

Page 34 of 64 FirstFirst ... 24323334353644 ... LastLast