Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, μία από εσάς. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 33
    Originally posted by konina
    Originally posted by nocontrolfreak
    Βασικά δεν είχα ακούσει κάτι για αυτό το πρότυπο. Από ότι είδα λιγάκι, αν αφορά την κατανάλωση τριών πραγμάτων στα 3 κύρια γεύματα και 2 πραγμάτων στα ενδιάμεσα γεύματα, τότε είναι πολύ καλό!!! Ειδικά αν η κάθε τριάδα αποτελείται από 1. φρούτο ή λαχανικό, 2. ομάδα πρωτεΐνης (γαλακτοκομικό, αυγό ή κρέας), 3. ομάδα αμύλου (δημητριακά, πατάτα, κτλ).

Με αυτόν τον τρόπο παίρνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι, και για να μην στα πολυλογώ, ο οργανισμός παίρνει ό,τι χρειάζεται για να παράγει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ πρόδρομο της σεροτονίνης (η ουσία που μας κάνει να χαιρόμαστε!!!!)

Οπότε, αν κατάλαβα καλά, είναι σούπερ πρότυπο διατροφής!

Αν δεν κατάλαβα καλά, μπορείς να μου πεις δύο λόγια γι αυτήν και θα σου απαντήσω!
    Κορίτσια καλημέρα.... ξέρω ξέρω έχω να μπω καιρό και πετάγομαι σαν την .... !!! αλλά σε αυτό μπορώ να βοηθήσω. Παρακολούθησα πρόσφατα ένα επαγγελματικό πρόγραμμα αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών και μιολησαμε διεξοδικα για την διατροφη αυτή.

Όπως είπε και η Έρρικα οι 3αδες βοηθούν στην παραγωγή της σεροτονίνης, η οποία καταναλώνεται μέσα σε 6 ώρες, γι'αυτό πρέπει Πρ-Μεσ-Βρ να είναι 3αδα. Από την άλλη πλευρά, ο εγκέφαλος χρειάζεται γλυκόζη για να λειτουργήσει την οποία καταναλώνει κάθε 4 ώρες οπότε για να μην έχεις "πεινασμένο" εγκέφαλο πρέπει ανα 3ωρο να τρως κάτι Φυσικό (που θα προκαλέσει απότομη αύξηση της γλυκόζης) συνδυασμένο με κάτι Αμυλούχο ή κατι Ζωικό (που θα δώσει διάρκεια στην αίσθηση κορεσμού-αν θυμαμαι καλά-. οπότε όλα τα ενδιάμεσα είνια 2άδες.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    1) μιλώντας λίγο υπερβολικά θα έλεγα ότι είναι σαν φυσικο αντικαταθλιπτικό
    2) μειώνεται η τάση για συναισθηματική υπερφαγία (η οποία όμως θα πρέρπει να αντιμετωπιστεί εν γένει - ε'ιτε από εμάς είτε με τη βοηθεια κάποιου ψυχολογου-
    3) ακριβως επειδη ο οργανισμος νιώθει πλήρης, δεν νιώθει ότι στερειται και δεν νιωθει ότι πρέπει να αποθηκευσει λιπος για τις δυσκολες εποχες που επονται, ενεργοποιειται ο μεταβολισμος και καιει περισσοτερο
    4) επειδη ο οργανισμός "μαθαινει" ότι σε 3 ώρες θα του ξαναδωσεις φαγητο, αρκειται σε λιγοτερο φαγητο (δηλ. νιωθεις κορεσμο πιο γρηγορα)
    5) είναι η ιδανικη διατροφη γενικοτερα , αλλά ειδικα στα υπερφαγικα κανει θαυματα!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
    1) πρέπει όπωσδηποτε να τρως το πολύ ανα 3ωρο! ακόμα κι αν πρόκειται να φας το μεσημεριανό πχ σε 3,5 ώρε πρέπει στο 3ωρο να φας 2αδα κι ας φας σε μιση ώρα μετα το μεσημεριανο
    2) ο διαιτολόγος που συνέγραψε τη δίαιτα αυτή απαγορεύει την καταμέτρηση θερμίδων!!!!!θεωρεί ότι τα σωστά γεύματα θα ενεργοποιήσουν τον οργανισμό και θα δουμε σταδιακά απώλεια...
    3) πεταμε τις ζυγαριες!!έχουμε σαν μετρο συγκρισης τα ρουχα κ τις μεζουρες

ΚΑΤΑ- από προσωπικη μου απόψη υστερα απο εφαρμογη
    1) μου ήταν δυσκολο να τηρω ταυτοχρονα 3αδες και 2αδες και να μένω εντός θερμιδικών ορίων (πχ 1200) με το ζόρι είχα προσαρμοστει στις 1300+ , καθώς δεν μπορώ να ξεχάσω παλιές συνήθειες και μετράω ακόμα θερμίδες.
    2) δεν θυμομουν πάντα ή δεν ήταν εφικτό πάντα να τρώω εντός 3ωρου
    3) θέλει υπομονή γιατί αρχικά σταματάς τα υπερφαγικά και μετά βλέπεις απώλεια (ενώ εγώ ανεβαίνω κάθε μέρα στη ζυγαριά)
    4) μπορεις πανευκολα να την πατησεις και να τρως "κακες" τροφες απλά και μόνο επειδή τηρειται η τριάδα ή η διαδα!!! πχ μπύρα με λουκανικάκι και αγγουράκι (οκ ως συντηρηση, άπαπα αν θες να χάσεις βάρος) ή για απόγευμα μήλο με 1 μπισκοτάκι νταιτζέστιβ (οκ ως λογική αλλά αν παίρνεις μόνο από το απογευματινό 250 θερμίδες την έβαψες). Εγώ πχ έπαιρνα πολλούς επεξεργασμένους υδατανθρακες ήρεμη ότι τηρώ 3αδες και 2αδες... ΣΥΝΕΠΩΣ ακόμα και εδώ χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα και στην ποιότητα

Νομίζω ότι το σημαντικότερο επίτευγμα της διατροφής αυτής είναι η μείωση και ο έλεγχος των υπερφαγικιών... δηλαδη σε περίπτωση βουλιμίας ή αδηφαγικής διαταραχης νομίζω ότι είναι ΤΟΠ!!! τώρα αν καταφέρουμε να ελεγξουμε τα υπερφαγικα, τα βουλιμικά (αν γίνονται) και να σταματησουμε την προσληψη βαρους (που νομιζω ότι είναι ο πρωτος στοχος) τότε ακόμα κι εγώ το ψάχνω πώς ακριβώς θα υπάρχει μια σταθερη απώλεια....

ελπίζω να βοήθησα... Έρικα συγχαρητήρια για την προσπάθεια σου και για το θάρρος σου να μιλήσεις ανοιχτά...
    Καλύτερα δεν θα μπορούσα να το θέσω!!!!!!!! Βασικά η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει η καλύτερη διατροφή, η πιο κατάλληλη. Η καλύτερη και πιο λειτουργική λύση είναι ένας συνδυασμός όλων, ανάλογα με την περίπτωση αλλά και το άτομο! Στην περίπτωσή σου, ίσως το να μετράς αδρά τις θερμίδες για λίγες ημέρες ίσως να σε διευκόλυνε! Αν και 1200 είναι αρκετά λίγες. Ο στόχος 1300-1500 είναι πολύ πιο εφικτός μακροπρόθεσμα.

Τώρα για τους στόχους, για να σου δώσω ένα παράδειγμα, είναι το να πίνεις 3 μικρά μπουκαλάκια νερό την ημέρα, ή 2 φρούτα μέσα στην ημέρα, ή να κάνεις κάποια άσκηση 3 φορές την εβδομάδα, ή να σκεφτείς 5 λεπτά πριν ανοίξεις το ψυγείο. Μικρούς στόχους, εύκολους, ακριβείς, μετρίσημους, που δεν φαίνονται δύσκολοι, αλλά βοηθούν στο χτίσιμο νέων καλύτερων συνηθειών!

Senior Member
    Originally posted by ton76
    2sweet2b4go10 οσον αφορα αυτο που εθεσες προς την Ερικα , αφιλοκερδως δεν ειναι!!!! απο κει και περα νομιζω οτι καπου ενοχληθηκα που χρησιμοποιηθηκε το φορουμ ως διαφημιση για διαιτολογικο γραφειο!!!
    α!
    μαλλον παρερμηνευσα τοτε, οταν μας ειπε οτι δεν γραφει για να ψαρεψει εδω πελατες, αλλα γραφει για να βοηθησει οποιον θελει.
    συμπερανα (αυθαιρετα προφανως) οτι αυτο σημαινε αφιλοκερδως.

Ρε παιδιά γιατί το συζητάμε ακόμα; Ζήτησα χρήματα για να απαντήσω σε ερωτήσεις?? Η κρίση μας έχει κάνει καχύποπτους νομίζω.

Βασικά σκεφτόμουν να οργάνωνα μαζί με μία φίλη μου που είναι ψυχοθεραπεύτρια ένα workshop πάνω στο θέμα του binge eating disorder, αλλά θέλω χρόνο για να μαζέψω και να οργανώσω το υλικό. Θα σας πω πριν να το διαδώσουμε!

Senior Member
    Προσωπικά δεν βρίσκω τιποτα μεμπτό στη συμμετοχή της nocontrolfreak στο φόρουμ, τυγχάνει να είναι διαιτολόγος, αυτό δεν είναι επιλήψιμο, άλλωστε και άλλα παιδιά είναι επαγγελματίες με συναφή ειδικότητα στο πρόβλημα των διατροφικών διαταραχών, όπως η Konina που είναι ψυχολόγος και μας έχει βοηθήσει όλους με το λόγο και τη σκέψη της. Κάθε βοήθεια δεκτή!

Senior Member
    οχι δεν ζητησες χρηματα για τις ερωτησεις αλλα "τυγχανει" το πρωτο πραγμα που ειπες προσωπικα σε μενα ειναι που εισαι και ποσα παιρνεις την επισκεψη . δεν νομιζω οτι αυτο ειναι καχυποψια.....

Senior Member
    οχι δεν ζητησες χρηματα για τις ερωτησεις αλλα "τυγχανει" το πρωτο πραγμα που ειπες προσωπικα σε μενα ειναι που εισαι και ποσα παιρνεις την επισκεψη . δεν νομιζω οτι αυτο ειναι καχυποψια.....
    ουπς! :shocked2:

Χιλια σορυ, αλλά νόμιζα ότι αυτό με ρώτησες!

Βασικά ήταν καφρίλα από μέρους μου και το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή, αλλά ακόμα μαθαίνω πώς να τα χειρίζομαι αυτά τα θέματα και ειλικρινά, νόμιζα ότι ήθελες να μάθεις και αυτό! Ήταν βλακεία μου γιατί πρώτα ήταν καλύτερο να μιλήσω για αυτά που δίνω και ύστερα γι αυτά που παίρνω. Οπότε ζητώ συγγνώμη. Αυτόματα δε σημαίνει ότι δεν αγαπώ τη δουλειά μου και ότι δεν την κάνω καλά. Και επαναλαμβάνω ότι όπως και να το κάνουμε είναι η δουλειά μου!

Τελικά δεν βγήκε τίποτα από ότι ήθελα. Το τελευταίο που ήθελα είναι να απολογούμαι. Το φόρουμ πέρσυ τέτοια εποχή με βοήθησε πάρα πολύ και ήθελα να δώσω κάτι πίσω. Αλλά δε με βοηθάει αυτο το θέμα γιατί μάλλον λέω πράγματα που παρεξηγούνται. Επομένως δεν βρίσκω το όφελος να υπάρχει αυτό το θέμα.

Πραγματικά εύχομαι το καλύτερο σε όλες και όλους!!!!!!!!!

Junior Member

βοηθειααααααα

χρειαζομαι βοηθεια

Senior Member
    Καλημέρα νενάκι, τι συνέβει και χρειάζεσαι βοήθεια; Μπορείς να μας γράψεις δυο λόγια μπας και μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε;

Senior Member
    nocontrolfreak μην φρικάρεις καλέ :lol:
    Προσωπικά πιστεύω ότι από τη στιγμή που θέλεις αφιλοκερδώς να προσφέρεις την βοήθειά σου κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει. Είναι λογικό να είναι κάποια μέλη λίγο πιο καχύποπτα αλλά αν οι προθέσεις σου είναι αγνές δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Απλά απ' όσο γνωρίζω δεν κάνει να αναφέρουμε ονόματα, τιμές και γενικά ότι μπορεί να παρεξηγηθεί ως διαφήμιση ακόμη και αν η πρόθεση δεν είναι αυτή. Οποιαδήποτε γνώση και γνώμη μπορεί να βοηθήσει έστω και ένα άτομο από το φόρουμ είναι κέρδος.

Junior Member

γεια σου! ¨)

παντα ημουν υπερβαρη αλλα ειχα καταφερει να κατεβω στα 85 κιλα (θαυμα) για εναν χρονο!αλλα τελευταια εχω βαλει αρκετα παλι κ εχω ανεβει στα 103..δεν με παιρνει να πληρωνω γυμναστηριο η διαιτολογο..απλα περπαταω οσο μπορω.θελω συμβουλες γιατι δεν αντεχετε αλλο ενω ξερω οτι μπορω να συνεχιζω να βαζω κιλα.
    ευχαριστω

Junior Member

¨/

παιδια συγνωμη αλλα εχω μπερδευτει μ αυτο το συστημα δεν ξερω αν και που ποσταρω τα μηνυματα....¨(

Senior Member
    Νοncontrolfreak γιατι ερμηνευεις 1 γνωμη καποιου,σαν συνολικη;
    Εγω για παραδειγμα,χαρηκα πολυ που εδωσες τη βοηθεια σου κ τις γνωσεις σου κ παρακαλω να το συνεχισεις γιατι ατομα που εχουν και επαγγελματικη ειδικευση στο θεμα ειναι κατα τη γνωμη μου πολυτιμα.Τωρα αν μια ερμηνεια σου για ενα ατομο κ την οποιαδηποτε γνωμη εχει σε κανει να αποχωρεις γενικα ,διαλεξε την αλλη ερμηνεια π.χ.παρε τη δικη μου γνωμη η της ΕLI η....η....Εξαλλου δεν δικαιουσαι να ανοιξεις ενα τοπικ τη στιγμη που οπως πολυ ειλικρινα κατεθεσες ειχες κ συ παρομοια προβληματα;Παλια εμπαινε εδω ο Spaceride διαιτολογος κ αυτος με παρομοια προβληματα-δεν φανταζεσαι τι ωραια τοπικ εβαζε.Και γιατι να σε ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ 1 αρνητικη γνωμη κ οχι 1 θετικη;Ειναι απλως μια γνωμη τι να κανουμε υπαρχουν ανθρωποι αλλοι καχυποπτοι η επιφυλακτικοι ,αλλοι ευγνωμονες...Διαλεγεις κ παιρνεις
    :starhit:Ασχετα απο τις αναλυσεις κ χωρις πολυ μπλα-μπλα θα χαρω να σε ξαναδω.Αντε γιατι σουχω κ ερωτησεις!!!!

Senior Member
    Νενάκι μου δεν είναι δύσκολο. Στο κάτω μέρος της σελίδας γράφεις στο πλαίσιο και μετά πατάς το "post reply" και δημοσιεύεις το γραφόμενα σου στο εκάστοτε τόπικ που βρίσκεσαι. Τώρα αν θέλεις βοήθεια για να περιορίσεις το φαγητό και τα υπερφαγικά και για να μην βάλεις άλλο βάρος θα σου πρότεινα να έρθεις στο τόπικ με τίτλο "τρίωρα και τριάδες γευμάτων" στην Βουλιμία, εκεί είμαστε ένα παρεάκι από άτομα που κάνουμε διατροφή για να περιορίσουμε τα υπερφαγικά και σιγά σιγά να χάσουμε κιλά για όσες από εμάς έχουμε περιττά κιλά. Είναι μία διατροφή που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στον περιορισμό της υπερφαγίας και γενικά της χαοτικής διατροφής. Έλα να διαβάσεις τι κάνουμε και ότι απορίες έχεις με χαρά μας θα στις απαντήσουμε.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast