Results 1 to 1 of 1
-
10-03-2012, 12:25 #1
ton76 & marimari, αυτο που ελεγα τις προαλλες!
Οπως ελεγα και μας τελειωσε ο χρονος
Εχω παρατηρησει με αρκετες διαιτες/διατροφες οτι πολλοι χρησιμοποιουν μια μεθοδο που ειχα πρωτοακουσει σε εναν γριφο, ο γριφος εχει ως εξης
" 3 φιλοι πανε σε ενα ξενοδοχειο, πληρωνουν για ενα δωματιο 10 ευρω ο καθενας, συνολικα, 30 ευρω, πανε πανω στο δωματιο και ο ιδιοκτητης τυχαινει και ειναι φιλος τους, και βλεπει τα ονοματα τους, και στελνει πανω τη ρεσεψιονιστ να τους δωσει πισω 5 ευρω εκπτωση, σαν δωρο.
η ρεσεψιονιστ παει πανω και τους εξηγει και τους δινει πισω 5 ευρω, αλλα δεν μπορουσαν να σπασουν 5 ευρω σε 3 μερη, οποτε πηρε ο καθενας απο 1 ευρω, και δωσανε 2 ευρω φιλοδωρημα στη ρεσεψιονιστ.
που σημαινει...
εφοσον πηραν 1 ευρω πισω, πληρωσανε 9 ευρω ο καθενας, 3χ9 = 27, και 2 ευρω το φιλοδωρημα, 29. Που ειναι το χαμενο ευρω; "
Ειναι ξεκαθαρο σε καποιον που ξερει μαθηματικα οτι ειναι λαθος ο υπολογισμος, αλλα σε καποιον που δεν ξερει (οπως γινεται με διατροφες/διαιτες και διαφορα επιστημονικα) μετα το "που σημαινει..." παντα υπαρχει μια εξηγηση που -φαινεται- να ειναι λογικη. Αυτο το παρατηρησα επισης οταν διαβαζα διαφορα σχετικα με το κρεας και τη χορτοφαγια/φυτοφαγια, για παραδειγμα σε ο,τι vegan διαβασεις για τα benefits λενε οτι χωνευεις πολυ πιο γρηγορα και "περναει" απο μεσα σου μεσα σε μερικες ωρες, ενω το κρεας κανει μεχρι και μια ολοκληρη μερα, "που σημαινει" οτι σου προκαλει δυσκοιλιοτητα.
Στη πραγματικοτητα, οι φυτικες τροφες εχουν παρα πολλα απεπτα και για αυτο περνανε τοσο γρηγορα, και ειναι απεπτα λογω φυτικων ινων, οι φυτικες ινες ειναι απεπτες, το κρεας κανει μεχρι και μια ολοκληρη μερα να διασπαστει διοτι εχει μεγαλη απορροφιση απο τον οργανισμο, και λογω αυτου οι εκκενωσεις δεν ειναι αναλογες με τη ποσοτητα που τρως, σε αντιθεση με τις φυτικες τροφες.
Ο λογος που μπορει καποιος να παθει δυσκοιλιοτητα, δεν ειναι επειδη τρωει πολυ κρεας, ειναι επειδη ΔΕΝ τρωει αρκετες φυτικες ινες, με τη ιδια λογικη που ενα φυτο στον κηπο, δεν ξεραθηκε επειδη εχει πολυ ηλιο, ξεραθηκε επειδη ΔΕΝ ειχε αρκετο νερο.
Και κρεας να μην τρωει καποιος, αν πλακωθει στο ψωμι που δεν εχει φυτικες ινες, παλι θα εχει δυσκοιλιοτητα.
Εν κατακλειδι!
το συμπερασμα που εχω βγαλει, οταν καποιος μιλαει και δινει εξηγησεις για καποια καινουρια διαιτα/διατροφη, παντα παντα παντα το ψαχνω και εγω μονη μου για επαληθευση, και παντα συμβουλευω να αμβιβαλουν ολοι τα παντα και να το ψαχνουν και μονοι τους, συμπεριλαμβανομενου και αυτα που λεω εγω.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση