Αυτοπεποίθηση...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266

    Αυτοπεποίθηση...

    Την αυτοπεποιθηση την καλιεργεις με το να φροντιζεις τον εαυτο σου-να πας ενα κομμωτηριο,να τον περιποηθεις-να παρεις ενα καινουργιο αρωμα,να δεις μια αγαπημενη φιλη,να κανεις μικρα πραγματακια που σε ευχαριστουν.Σιγα σιγα κανοντας,θα ερθει...Νομιζω δεν ειμαι ειδικη...Οσο για αυτους που νομιζεις οτι σε κοιτανε κ πιστευευουν οτι πρεπει να χασεις 30,1)δεν ξερεις αν πιστευουν αυτο 2)ΕΣΥ ξερεις ποσο καλα τα πηγες αφου εχασες ηδη 30!και 3)ΓΡΑΦΤΟΥΣ κανονικα δεν σε νοιαζει κανενας τι κ αν πιστευει.Εσυ τα πας καταπληκτικα,συνεχισε!!!

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    6,974
    Καλησπέρα lipimeni. Έχεις δίκιο όταν λες ότι για να έχεις αυτοπεποίθηση πρέπει να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Δεν είμαι ειδικός για να σε συμβουλέψω, άλλωστε ο κάθε άνθρωπος σκέφτεται και λειτουργεί διαφορετικά. Θα σου πω όμως τι κάνω εγώ για να έχω και να διατηρώ με τα χρόνια την αυτοπεποίθησή μου. Εστιάζω στα καλά που έχω κάνοντας στην άκρη τα άσχημα. Όλοι μας έχουμε καλά στοιχεία, π.χ. μπορεί να είσαι ειλικρινής άνθρωπος ή καλή σαν φίλη ή καλή μαγείρισσα ή να έχεις ωραία μαλλιά, όλα μετράνε από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. ʼρχισε να σκέφτεσαι μόνο τα θετικά που έχεις. Έχω ζήσει κι εγώ αυτό το "το καημένο το κορίτσι" κι όχι μόνο για το πάχος μου. Το έχω ζήσει από τα 18 μου που έπαθα διαβήτη. Δεν υπάρχει ρατσισμός μόνο στο πάχος. Το να μου λένε με λύπηση "τι κρίμα να έχεις ζάχαρο' με τσάκιζε γιατί ήταν κάτι που ούτε ευθυνόμουν εγώ (όπως για το πάχος μου που στην τελική έτρωγα και πάχαινα) αλλά ούτε και μπορούσα να κάνω κάτι για να το διώξω από πάνω μου. Απέκτησα από τη μία μέρα στην άλλη μία ανίατη αρρώστεια που με έκανε να νοιώθω ότι από τη μία μεριά είμαι εγώ η διαβητική και από την άλλη μεριά όλοι οι άλλοι οι φυσιολογικοί. Για να μπορέσω να επιβιώσω και να έχω ισορροπημένη ψυχολογία έπρεπε να βρω έναν τρόπο να αντιμετωπίζω το ρατσισμό, τις κακοήθειες που άκουγα λόγω άγνοιας αν θες. Επειδή είμαι διαβητική με έχουν απορρίψει 2 φορές από δουλειά, επίσης σε έναν δεσμό που είχα ο φίλος μου τσακωνόταν με τη μητέρα του γιατί αυτή δεν με ήθελε επειδή ήμουν διαβητική και υπάρχουν πολλές στιγμές απείρου κάλλους που έχω ζήσει. Συν το ρατσισμό και τα σχόλια που βίωνα κάθε φορά που πάχαινα. Όλα αυτά λοιπόν μπόρεσα να τα αντιμετωπίσω και να είμαι καλά με τον εαυτό μου μόνο όταν άρχισα να εκτιμώ ότι καλό έχω. Επίσης δε γίνεται να μην ακούς τους γύρω σου γιατί ζεις ανάμεσά τους. Και όπως δίνεις βάση σε κάτι καλό που σου λένε έτσι δίνεις βάση και στο άσχημο που θα σου πουν. ʼρχισα λοιπόν να ξεσκαρτάρω τους ανθρώπους δίνοντας βάση μόνο στους ανθρώπους που ξέρω ότι με εκτιμάνε ή με συμπαθούνε ή με αγαπάνε. Εννοείται ότι δε γίνεται να αρέσω σε όλους. Όταν καταλαβαίνω ότι κάποιος δε με συμπαθεί ή λέει κάτι άσχημο από άγνοια, κλείνω τα αυτιά μου και τον συνδέω με Κάϊρο!!! Δέχομαι είτε καλή είτε κακή κριτική μόνο από αυτούς που νοιάζονται για μένα. Με όλα τα παραπάνω έχω καταφέρει να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και να μην πτοούμαι ότι κι αν συμβεί. Εύχομαι να καταφέρεις κι εσύ να βρεις το δρόμο σου και να αγαπήσεις πάλι τον εαυτό σου. :starhit:

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Γειά σου λυπημένη,
    συγχαρητήρια για τη πολύ σημαντική σου απώλεια την οποία και διατηρείς.

    Διαβάζω και ξαναδιαβάζω το μήνυμα σου και διστάζω να απαντήσω αλλά θα το επιχειρήσω. Απ'όσο αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα της αυτοπεποίθησης σου πηγάζει αποκλειστικά από την εμφάνιση σου... αυτό είναι καλό! Για δύο λόγους, πρώτον γιατί είναι κάτι που αντιμετωπίζεται και δεύτερον γιατί ξέρεις το τρόπο να το αντιμετωπίσεις, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή είσαι κουρασμένη.
    Αλήθεια, πιστεύεις οτι υπάρχει άνθρωπος που ΔΕΝ έχει πρόβλημα αυτοπεποίθησης; ʼλλος λόγω εμφάνισης, άλλος λόγω εξυπνάδας, άλλος λόγω χαρακτήρα, άλλος λόγω καταστάσεων, όλοι έχουμε τα κόμπλεξ μας και τα μειονεκτήματα που μας δημιουργούν πρόβλημα αυτπεποίθησης. Γιατί για μένα αυτό σημαίνει δεν έχω αυτοπεποίθηση, οτι δεν έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε κάποιο κόμπλεξ. Το θέμα είναι πόσο τα αφήνουμε αυτά να διαφεντεύουν τη ζωή μας...

    Ελπίζω να βρεις τη δύναμη να προχωρήσεις και να βρεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση!

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    LIPIMENI,υπαρχει καποιο γεγονος στη ζωη σου στο οποιο να εδωσες την ερμηνεια οτι δεν ειχες αυτοπεποιθηση;Κατι που σε εκανε να νομιζεις οτι ''εχασες''την αυτοπεποιθηση σου;Συνεβει κατι;

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    6,974
    Lipimeni ο λόγος που δικαιώνεσαι είναι γιατί εισπράττεις αυτό που εκπέμπεις. Η ψυχολογία μας είτε είναι καλή είτε κακή αντανακλάται πάντα στους ανθρώπους που έχουμε απέναντί μας. Πρώτοι εμείς δείχνουμε στους άλλους τα ελαττώματά μας κι ας μην το θέλουμε. Εγώ δεν ευθύνομαι για το διαβήτη βέβαια, ευθύνομαι όμως για το πάχος μου. Και τις περιόδους της ζωής μου που ήμουνα παχιά βίωνα και τα σχόλια και τα περίεργα βλέμματα και όλα όσα βιώνει ένας παχύσαρκος. Ήθελα να αδυνατίσω κυρίως για λόγους υγείας και μετά για όλα τα άλλα. Δεν άφηνα το πάχος να με πάρει από κάτω όμως. Το αποτέλεσμα είναι ότι ήμουν για χρόνια με κάποιον που δεν τον ενοχλούσαν τα κιλά μου και είτε πάχαινα πολύ είτε αδυνάτιζα ήταν ένα και το αυτό. Ως παχιά προσπαθούσα να μη λυπάμαι τον εαυτό μου κι ας μη μου άρεσα όταν με κοίταζα στον καθρέφτη! Και με λίγα λόγια στη σχέση μου αυτή εισέπραττα αυτό που αντανακλούσα με τη συμπεριφορά μου. Δεν καθορίζει το λίπος τον άνθρωπο, ούτε όλοι λειτουργούν και σκέφτονται σαν ζυγαριές!!! Υπάρχουν πολλοί που γοητεύονται από την προσωπικότητα ενός ανθρώπου και όχι από τα κιλά του. Μην απογοητεύεσαι και μην το βάζεις κάτω. Για όλους μας υπάρχει κάποιος εκεί έξω που περιμένει να τον γνωρίσουμε.....

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    6,974
    Όπως υπάρχουν πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων έτσι υπάρχουν και πολλές κατηγορίες ανθρώπων. Και ο εν λόγω κύριος "ωχ αυτή είναι χοντρή" δεν ανήκει στην κατηγορία που αξίζει τον κόπο να σε ενδιαφέρει. Εγώ έχασα πολλά κιλά γιατί η αδυναμία μου να διατηρήσω το βάρος μου σταθερό και τα προβλήματα υγείας που είχα με ανάγκασαν να κάνω χειρουργείο sleeve μήπως και σώσω ότι προλάβω. Επειδή έχω κάνει πολλές δίαιτες και ξέρω τι εστί βερύκοκο θεωρώ ότι η δική σου προσπάθεια είναι πιο αξιέπαινη και πολύ πιο δύσκολη από τη δική μου. Όλα γίνονται. Όπως έχασες 30 ολόκληρα κιλά έτσι θα καταφέρεις να χάσεις και όσα θέλεις ακόμα. Ο τρόπος δεν αλλάζει, το μυαλό μας αλλάζει. Κι εσύ αν προσπαθήσεις μπορείς να ξαναφέρεις το μυαλό σου στο "σωστό" δρόμο μιας διαιτητικής διατροφής.

  7. #7
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2,656
    lipimeni mou, έχω την εντύπωση ότι τα προβλήματα αυτοπεποίθησης πολλές φορές πηγάζουν από τη σχέση μας με την οικογένεια μας, αν πήραμε αποδοχή από εκείνους καθώς μεγαλώναμε, αν νιώσαμε αυτάρκεις και δυνατοί να "αποτινάξουμε το ζυγό" τους (με την καλή έννοια), αν τους σταματήσαμε όταν μας διαλύανε χωρίς κακή πρόθεση την ψυχολογία κάνοντας σχόλια για το πως ή ποιοι είμαστε. ΔΕν ξέρω αν εσύ έχεις τέτοια θέματα, απλά σου δίνω κάτι να σκεφτείς. Γιατί αν η διαλυμένη σου αυτοπεποίθηση έχει πηγή τη σχέση σου με τους γονείς σου, ίσως θα πρέπει να σκεφτείς να διαχειριστείς αυτά τα αρνητικά συναισθήματα πρώτα, να νιώσεις πιο δυνατή και να διευθετήσεις αυτό που σου συμβαίνει με τον καιρό..

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    αλλος θα πει κοιτα μια χοντρη, αλλος κοιτα μια κοντη, ενα ξυλαγγουρο, μια ψηλη, μια ξανθια, μια με μεγαλη μυτη, μια με κοντα ποδια, με πολυ μακρια ποδια, με μεγαλα αφτια, με πολυ κοντα ματια το ενα στο αλλο, με πολυ μακρια ματια το ενα απο το αλλο, με λιγα μαλλια, με χαλια κουρεμα, με χαλια χρωμα, με χαλια ντυσιμο, με βλαχικη προφορα, με φλουφλικη προφορα, σνομπ, ψωνιο,τσουλα, αγ@μητη, κακογουστη, με ακμη, με χαλαρωση, κτλ.... κτλ.... κτλ....


    οκ, μερικοι ανθρωποι πρεπει να παντα το αρνητικο κ ποτε το θετικο σε οποιονδηποτε αλλο...
    προσωπικατο βρισκω πολυ θλιβερο αλλααυτο χαρακτηριζει αυτους κ οχι τους αλλους.....

    εσυ για κατσε λιγο κ σκεψου τι εισαι (κ τι θες να εισαι)!!

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,527
    οχι :)

    αλλα ετσι νανιωθεις.... αυτο να βλεπεις σε σενα κ οχι την πιθανη χοντρη που πιθανως να δει ενας βεβαια βλακας!!!

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Lipimeni εγω θα σε λεω χαρουμενη για να το πιστεψεις. Μην πιστευεις οτι δεν εχεις αυτοπεποιθηση-γιατι τι ειναι η αυτοπεποιθηση να τη χασεις,καλτσα που την πηρε ο αερας στο απλωμα;Εκει ειναι η αυτοπεποιθηση βρε παιδι,κ εκει ειναι παντα δλδ μεσα σου απλως χρειαζεται να καλλιεργησεις το εδαφος για να την ξαναβρεις δεν εφυγε ποτε!Κ πιστευω πως το πρωτο βημα για να πιστεψεις οτι εχεις αυτοπεποιθηση ειναι αυτο:να ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ οτι εχεις αυτοπεποιθηση!

  11. #11
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2,266
    Τι κανεις;Πως εισαι σημερα;;)Σου βρηκα κατι που μπορει να σε ενδιαφερει:Αν πας στη σελιδα του ΚΕΑΔΔ κ πατησεις στα διαδικτυακα σεμιναρια,στο 9 σεμιναριο εχει:Δεξιοτητες που βοηθανε στην αυτοπεποιθηση.Δεν θυμαμαι ημερομηνια μεταδοσης θα το βρεις οταν πας εκει παντως ειναι αναμεσα στα θεματα του 9νατου σεμιναριου.Οποτε τη συγκεκριμενη ημερομηνια μπορεις να δεις το 9νατο.:smirk:

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •