Results 1 to 6 of 6
-
18-08-2008, 18:14 #1
Έχεις κάτσει ποτέ να συζητήσεις με τους γονείς σου? Δέν εννοώ απλά να λέτε τα νέα σας ή να προσπαθεί να επιβληθεί ο ένας στον άλλο σύμφωνα με τα θέλω και δεν θέλω. Να τους πείς δηλαδή πως νιώθεις, να τους ζητήσεις να σε ακούσουν αλλά να τους ακούσεις και εσύ με τη σειρά σου.
Με τους γονείς σου τι σχέση έχεις? Υπάρχει κάποια κόντρα απο μικρή ηλικία?
- 18-08-2008, 20:12 #2
zenia πόσο χρονών είσαι; γιατί πιστεύεις (πέρα απο τους γείτονες, που για μένα είναι προφαση για να σου διαλύσουν την σχέση) ότι αντιδρούν έτσι; το να σου χουν πει πως εχουν πάψει να σε αγαπούν το \'χουν πει πάνω στο θυμό τους κ η υπερβολική αγάπη τους κ προστασία τους φέρνει σ\'αυτο το σημείο. ίσως θα πρέπει να καταλάβεις τους βαθύτερους φόβους τους για να κατανοήσεις γιατί δεν θέλουν αυτή την σχέση ή ίσως προσδοκούν πράγματα απο σένα που δεν θα είναι εφικτά με ένα γάμο. εσύ ξερεις καλύτερα..
18-08-2008, 21:13 #3
Ετσι μοτ φαινονται κι εμενα οι γονεις σου.. Θυμωμενοι που εχασαν την... κούκλα τους. Πρέπει κάποιος να μαθαίνει στους γονεις οτι τα παιδιά τους απο ένα σημείο και μετα θα έχουν αυτόνομη θέληση.
Κορίτσι μου, ποσο χρονών είσαι?
Το θεωρείς απίθανο να βρείς μια παρτ τιμε απασχόληση για να αρχίσεις σιγα σιγα να οδεύεις προς την οικονομική ανεξαρτησία σου? Αλλα και για να δουν οι γονεις σου οτι είσαι αποφασισμένη να βαδίζεις χωρίς να σε κρατάν απο το χεράκι.
Βλέπεις οτι οι καβγάδες σε βλάπτουν και δεν οδηγουν πουθενά, αρχισε να μιλάς με πράξεις λοιπόν.
Η μια λύση είναι να υποταχτείς στην θέλησή τους, η αλλη να ξεφύγεις τελείως φεύγοντας.Και τα δυο μοιαζουν ανεφικτα στο τωρα. Και τα δυο ειναι τα άκρα. Η μέση οδός?
Να αρχίσεις σιγά σιγά να βγάζεις τις φωνες τους μέσα απο το κεφαλάκι σου:έχουν την εξουσία που εσυ τους δίνεις. Φίλτραρε και ακου μόνο αυτα που σε βοηθάνε. η άλλη να αρχίσεις να εχεις το δικό σου χαρτζιλίκι.
Και σίγουρα μπορείς και μόνη σου να βρεις μέσες οδούς.
Καλο κουράγιο!Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
19-08-2008, 17:04 #4
zenia, αφού είσαι 22 να υποθέσω ότι κοντεύεις να τελειώσεις τη σχολή; Αν σου παίρνει 10 ώρες (!!) την ημέρα φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί κάποια υπομονή μέχρι να ολοκληρώσεις τις σπουδές. Στο μεταξύ, δε χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις να κάνεις μια ήρεμη συζήτηση με τους γονείς σου. Έχουν αντίρρηση για τη συγκεκριμένη σχέση, θεωρούν γενικά ότι θα έπρεπε να έχεις άλλες προτεραιότητες σε αυτή την ηλικία αντί να επενδύεις σε μια μόνιμη σχέση, είναι γενικά ενάντια (πράγμα που δεν φαντάζομαι) στις σχέσεις; Προσπάθησε να κρατήσεις τα όποια λογικά επιχειρήματα σου θέσουν, να δείξεις ότι τους κατανοείς αλλά με την (ήρεμη και αποφασιστική, όχι θυμωμένη) στάση σου να προχωράς στις δικές σου επιλογές.
Ξέρω τον εκνευρισμό που προκαλεί η προσπάθεια τον γονέων να παρατείνουν την παιδική ηλικία, αλλά η μόνη λύση σε αυτό είναι να πιστέψεις εσύ η ίδια ότι μεγάλωσες και μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη των επιλογών σου. Εξάλλου παρόλο που λες ότι \'πάντα συμβιβαζόμουν\' και \'δεν με αφήνουν να κάνω αυτό που θέλω\', τελικά έστω και μετ\' εμποδίων το έχεις κάνει τα τελευταία 4 χρόνια, έτσι δεν είναι;
Ως προς τη σχέση σου, προσπάθησε να μην μπαίνετε στη θέση \'εμείς οι δύο ενάντια σε όλο τον κόσμο που ζηλεύει\', γιατί αυτό το σκεπτικό ναι μεν σας ενώνει, αλλά δεν αφήνει την μεταξύ σας σχέση να αναπτυχθεί.
19-08-2008, 19:52 #5
Originally posted by marina38
zenia, αφού είσαι 22 να υποθέσω ότι κοντεύεις να τελειώσεις τη σχολή; Αν σου παίρνει 10 ώρες (!!) την ημέρα φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί κάποια υπομονή μέχρι να ολοκληρώσεις τις σπουδές.
Πραγματικά γέλασα πολύ με αυτό....
Ως προς τη σχέση σου, προσπάθησε να μην μπαίνετε στη θέση \'εμείς οι δύο ενάντια σε όλο τον κόσμο που ζηλεύει\', γιατί αυτό το σκεπτικό ναι μεν σας ενώνει, αλλά δεν αφήνει την μεταξύ σας σχέση να αναπτυχθεί.
Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη παγίδα και ακόμη μεγαλύτερη συζήτηση. Έχω δει ζευγάρια να είναι τρελά ερωτευμένοι μεταξύ τους έχοντας είτε προβλήματα με την οικογένεια, είτε με την κοινωνία, είτε με πρώην, που έμειναν μαζί μόνο και μόνο από κόντρα σε....τι? Όταν σταμάτησαν να ονειρευονται πως όλοι τους μισούν και τρικλοποδιάζουν τη σχέση τους, απλά....τελείωσε.
Επί του προκειμένου...θεωρώ πως η φίλη μας είναι πολύ μικρή για να έχει τόσο μεγάλα προβλήματα.
Ζήσε καλή μου αυτό που έχεις, αλλά πρόσεχε: μη προχωρήσεις σε τίποτα παραπάνω μόνο και μόνο από κόντρα στους δικούς σου.
Σίγουρα δεν τους πολυαρέσει η σχέση και χωρίς σε καμία περίπτωση να είμαι ρατσίστρια, έχε υπόψιν σου πως υπάρχει μια γενικότερη καχυποψία απέναντι σε αυτή την εθνικότητα.
Απο κει και πέρα ξαναλέω πως είσαι πολύ μικρή για να ταλαιπωρείσαι από τέτοιου ειδους προβλήματα. Ούτε να παντρευτείς ζήτησες, ούτε να συζήσεις.
Παρόλα αυτά το να ανεξαρτητοποιηθείς οικονομικά, βλέπω πως είναι μια καλή αρχή για να μπορείς να λες τη γνώμη σου πιο ελεύθερα....
20-08-2008, 14:39 #6
Αυτό που εννοούσα zenia είναι να μην ασχολείστε με το τι λέει ο κόσμος και να μην αποτελεί θέμα συζήτησης μεταξύ σας. Σαν ζευγάρι σίγουρα έχετε πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε και να πείτε. Για παράδειγμα, αν περιγράφεις στο φίλο σου τι λένε οι γονείς σου στενοχωριέσαι κι εσύ κι εκείνος, οπότε προσπάθησε να αντιμετωπίζεις την κατάσταση πιο χαλαρά και να μην τη βάζεις μέσα στη σχέση σου. Για τα σχόλια και τις ερωτήσεις του κόσμου συμφωνώ ότι είναι ενοχλητικό, αλλά δεν θα αλλάξει η κατάσταση επειδή εκνευρίζεσαι. Απλά απάντησέ τους με δυο λέξεις και άλλαξε θέμα ή φύγε.
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια