Results 1 to 15 of 21
-
07-02-2012, 16:53 #1
να θυσιάσω τη σαλάτα ή τις βιταμίνες?
εχω μια αναρρωτηση κ θελω τη γνωμη σας!
δεν ξερω αν ειστε αρκετα κοπροσκυλα κ εσεις ωστε γυριζοντας το μεσημερι αποτη δουλειαναβαριεστε ναμπειτε στη διαδικασιανα καθαρισετε, πλυνετε, κοψετε λαχανικα γιασαλατα...
εγω προφανως ναι :thumbdown:
ανρωρρωτιεμαι λοιπον:
ειναι καλυτερο να εχω τη σαλατα ετοιμη κομμενη κ ας φευγουν οι βιταμινες? (που πανε ποτεδεντο καταλαβα :P )
ή να μη ντρωω καθολου σαλατα?
(δεδομενου οτι στατιστικα δεν υπαρχουν κ πολλες ελπιδες να κανω τη σαλατα εκεινη την ωρα!!)
η απαντηση φανταζει ευλογη.... αλλαισως υπαρχει κ αλληλυσηπουδεντην εχωσκεφτει :S
- 07-02-2012, 17:03 #2
Εγω πλενω τα λαχανικα ολα μαζι,συνηθως τα μαρουλια η σπανακι,τα βαζω σε ενα μεγαλο ταπερ στο ψυγειο και απο εκει βγαζω και κοβω,ετσι ειναι πανευκολη η σαλατα γιατι η χειροτερη δουλεια ειναι το πλυσιμο.Αν το κανεις ετσι δεν θα σου παρει πανω απο 1-2 λεπτα να την κοψεις στο πιατο :thumbup:
07-02-2012, 17:08 #3
σ ευχαριστω που απαντησες
πραγματι, το χειροτερο ειναι το πλυσιμο κ για μενα εξισου χαλια ειναι κ το ξεκαθαρισμα (πχ ποια φυλλα πρεπει να πεταχτουν, ποια να μεινουν!!)
αλλα αν τα βαλω πλυμμενα στο ψυγειο δε θα χαλασουν?
τα στεγνωνεις πρωτα?
οταν πχ βαζω κομμενο μαρουλι η λαχανο στο ταπερ, απο πανω βαζω χαρτι κουζινας κ μετατο κλεινω!
απορροφα την υγρασια κ διατηρειται μια χαρα... κανεις κατι παρομοιο?
07-02-2012, 17:12 #4
Σμαρτακι και εγω το ιδιο κανω εχω πλυμενο μαρουλι με ς στο ψυγειο και πολλες φορες και κομμενο. Ειναι προτιμοτερο απο καθολου . Εξαλλου με τη σαλατα χορταινεις πιο ευκολα ........ Σαφως λοιπον σαλατα και ας εχει και λιγες λιγοτερες βιταμινες ............. Εξαλλου οι ειδικοι απαγορευουν μεχρι και το μαχαιρι , με το χερι θελουν να κοβουμε τα λαχανικα γιατι διαφορετικα οξειδωνονται ......αρα παλι χανουν βιταμινες και εκεινη την ωρα να την φτιαξεις .......Σαλατα και παλι σαλατα πως και να εχει.............:roll:
07-02-2012, 17:12 #5
Ναι τα αφηνω στο σουρωτηρι να στεγνωσουν πρωτα και μετα τα βαζω στο ταπερ και δεν παθαινουν τιποτα!Δεν βαζω καθολου χαρτι γιατι ειναι τελειως στεγνα.
Τις ντοματες και τα αγγουρακια μπορεις να τα πλυνεις και να τα βαλεις σε μια πιατελα και ας ειναι βρεγμενα δεν θα παθουν τιποτα.
Μια αλλη σαλατα που φτιαχνω συχνα ειναι λαχανο-καροτο με μαγιονεζα,τα ψιλοκοβω και ανακατευω και τη μαγιονεζα και κραταει τουλαχιστον 3 μερες αλλα σιγουρα δεν κραταει ολες τις βιταμινες οπως αν την εκοβα εκεινη την ωρα
07-02-2012, 17:21 #6
μμμ... ωραια!!
θα το δοκιμασω λοιπον!!
το λαχανο+καροτο+μαγιονεζα θα πρεπει να ναι πολυ ενδιαφερον... ειχα ακουσει κ παραλλαγη με γιαουρτι+μουσταρδα(+τονο) αντι για μαγιονεζα αλλα ποτε δεν τολμησα κανενα απο αυτα...
ισως ειναι ωρα να κανω τις σαλατες μου λιγοτερρο βαρετες :grin:
αλμα, αντε κ το μαρουλι το κοβεις χωρις μαχαιρι.... το λαχανο τι το κανεις??? παιρνεις ενα φυλλο λαχανου κ μασουλας πηγαινοντας περα δωθε?
07-02-2012, 17:24 #7
χαχαχαχα δεν ξερω Σμαρτακι , οταν το λενε τι ακριβως εχουν στο μυαλο τους ........Μαλλον καμμια κατσικα να μοιρικαζει ..........
07-02-2012, 17:40 #8
Κι εγώ το ίδιο κάνω με τα λαχανικά!Τα πλένω μαζεμένα και σε ένα μεγάλο μπολ βάζω μαρούλι, σπανάκι ρόκα και άλλα φυλλώδη και στο ψυγείο! ʼσε που τώρα το χειμώνα πέρα από τη βαρεμάρα είναι και παγωμένο και το νερό!!Αν δεν τα κόψεις αλλά τα βάλεις ολόκληρα στο ψυγείο δεν χάνουν καθόλου βιταμίνες! Και επίσης δεν χρειάζεται να τα στεγνώσεις, αρκεί να φύγουν τα πολλά νερά και ας είναι βρεγμένα τα φύλλα! Με λίγη υγρασία διατηρούνται φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα!Απλά μην τα κλείσεις τελείως, κάλυψέ τα με μια μεμβράνη και στις άκρες άφησε λίγο κενό
07-02-2012, 18:12 #9
Ηθελες να γράψω τις(πολύ προχώ ομολογουμένως) τεχνικές μου για να γελάσεις ε;
1ον, η σαλάτα λάχανο-καρότο είναι πάρα πολύ καλή, μεγαλύτερο πλεονέκτημα οτι τα συγκεκριμένα λαχανικά μπορείς να τα κόψεις στο τρίφτη οπότε είναι πιο γρήγορο και μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού. Εγώ τη τρώω με κότατζ και κέτσαπ και όχι με μαγιονέζα, είμαι πολύ περήφανος για την έμπνευση μου, είναι και ωραίο! Δοκιμάστε το!
2ον οι πρασινάδες είναι άτιμες και επικίνδυνες, νομίζω η ρόκα είναι πιο γρήγορη και εύκολη στο κόψιμο σε σχέση με τα άλλα που είναι ογκώδη και δύσκολα στο χειρισμό, τη προτιμώ. Από κει και πέρα το πλύσιμο μου είναι να τα βάζω σε μια λεκάνη με νερό και να τα κουνάω με λύσσα, προτιμώ να πεθάνω από το να καθαρίσω μαρουλόφυλλο μαρουλόφυλλο... βέβαια όλο και κάτι κάνει κρίτσι κρίτσι, όλο και κάτι είναι σάπιο, αλλά ΟΚ, χωματάκι του Θεού είναι και φέυγει δια της γνωστής οδού φαντάζομαι.
Καταραμένη ζωή, κόβω σαλάτες κάθε μέρα, άτιμη κοινωνία... πότε θα βρω γκο... εχμ, κοπέλα να μου κόβει τις σαλάτες μου λέτε; Βέβαια το σκέφτομαι οτι θα με περάσει για τρελό όταν τη ρωτήσω πόσα γραμμάρια μαρούλι έκοψε και πόσα σπανάκι αλλά θα το ξεπεράσει...
Τις τελευταίες μέρες έχω γίνει και πολύ νοικοκύρης, καθαρίζω και μήλα!!!
07-02-2012, 18:24 #10
αχαχαχαχα!!!
filipparas, αν επρεπε να με φιλεψεις κ να φαω απ τη σαλατα σου θα πεθαινα εγω .. οχι τοσο γιατο χωμα.... οκ,αυτο μπορω νατο αντεξω...πιθανολογω.... οσο για τα σαλιγκαρακια!!
να λοιπον πως πλενω εγω το μαρουλι:το καθαριζω φυλλο φυλλο κ το βαζω σε μια λεκανη με νερο κ ξυδι.... μετα το περναω φυλλο φυλλο κατω απο τρεχουμενο νερο.....
ειναι πλεον σαφες γιατι βαριεμαι ε?
(νοητη αγγελια-εννπειτια εκ μερουςτου φιλιππαρα- : ζητειται γκ... εεεμμ.. κοπελα να μη βαριεται να πλυνει σαλατα!! :P )
07-02-2012, 18:42 #11
Φίλιππε να κάνω μια πολύ βασική ερώτηση?Αφού ζαλίσεις αρκετά τα λαχανικά μέσα στη λεκάνη, έπειτα την αναποδογυρίζεις για να φύγει το νερό ή τα μαζεύεις και έπειτα το πετάς???
07-02-2012, 19:04 #12
Καταρχήν σαφώς και θυσιάζω βιταμίνες , παρά να θυσιάσω τη σαλάτα .
Εγώ βολεύομαι πολύ με χόρτα βραστά ή κουνουπίδι που θα παιδευτώ να τα καθαρίσω , να ταπλύνω να τα βράσω μια φορά την εβδομάδα κι έχω σαλάτα για 4 μέρες .
Επίσης λάχανο- καρότο κόβω σ΄ενα μεγάλο τάπερ για 3-4 φορές και μετά στο ψυγείο , τώρα μαρούλι και τέτοια απλά με τη βρύση ανοιχτή το βάζω αποκάτω κι ανοίγω τα φύλλα κάτω απ το τρεχούμενο νερό . Ακόμη ντομάτα-αγγουράκι είναι μια λύση που δεν θέλει πολλα - πολλα .
07-02-2012, 22:33 #13
Originally posted by Cherie
Φίλιππε να κάνω μια πολύ βασική ερώτηση?Αφού ζαλίσεις αρκετά τα λαχανικά μέσα στη λεκάνη, έπειτα την αναποδογυρίζεις για να φύγει το νερό ή τα μαζεύεις και έπειτα το πετάς???
Λοιπόν, τα μαζεύω και συνεχίζω να φτιάξω τη σαλάτα μου και προφανώς δε ξανασχολούμαι με τη λεκάνη μέχρι να φτάσει η στιγμή να τη ξαναχρησιμοποιήσω, όπως και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιώ στη κουζίνα φυσικά.
smart please, φυσικά αν έπρεπε να σε φιλέψω θα έφτιαχνες εσύ τη σαλάτα, απορώ δλδ τι σκέφτεσαι!!!
07-02-2012, 23:11 #14
and the OSCAR kalou plysimatos salatas, goes tooooooooooooooooo..... smaaaaart!!!!!!!!!
ΝΑΙ! αυτος ειναι ο σωστος τροπος πλυσιματος μαρουλιου!
το ερωτημα περι βιταμινων ηδη απαντηθηκε πολυ σωστα.
εγω συνηθως πλενω επιτοπου την πρασιναδα,αλλα για τεμπελικες στιγμες εχω λαχανο στο ψυγειο που θελει μονο ροκανισμα..
βεβαιαμ θα ομολογησω οτι εχω κανει μια επενδυση και πηρα το σωστο σκευος ετοιμασιας-κοπης-φυλαξης σαλατας αλλα δεν το χρησιμοποιω παντα,
ειναι το γνωστο σαλατ σεφ της τιλεμαρκετιγκ που πλενει στραγγιζει κοβει αποθηκευει τα παντα,αν και αρχικα το πηρα λογω του στραγγισματος γιατι σκουπιζα το μαρουλι φυλλο-φυλλο λες και θα το στολιζα.
07-02-2012, 23:39 #15
i want to thank my mam,mydad,my sister, my friends, the letucces , the capagges, the farmville (που εμαθα τα ονοματα των λαχανικων st agglika εστω κ ανορθογραφα :P)....
:smilegrin:
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία