καταθλιψη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6
    Senior Member

καταθλιψη

Μια φιλη μου εχει τρομερο προβλημα με τα κιλα της και την εικονα της. Πιστευει οτι ειναι ασχημη και χοντρη(ειμαι μονο 65 κιλα) και δεν θελει να βγαινει πια απο το σπιτι μονο για να πηγαινει πανεπιστημιο και σουπερμαρκετ. Σε μια συζητηση που ειχαμε μου ειπε οτι οταν μπαινει σε μαγαζι με ρουχα(δηλαδη τις μερικες φορες τους τελευταιους μηνες που την εχω πεισει να παμε στα μαγαζια) θελει να κρυφτει πισω απο κατι να μην την βλεπουν,δεν θελει να δοκιμαζει ρουχα θελει να κανουν οι αλλοι γρηγορα (και τους πιεζει να κανουν γρηορα) δεν θελει να κοιταει αλλους ανθρωπους γιατι φοβαται οτι θα την δειχνουν και θα τη λενε χοντρη,οτι οι κοπελες στο καταστημα θα τι κοιτανε και θα αναρωτιουνται τι ηρθε να ψωνισει η χοντρη τωρα και αλλα πολλα τετοια. Δεν θελει να βρισκεται με αλλους ανθρωπους,δεν μπορει. Ολη αυτη η κατασταση την εχει ριξει πολυ ψυχολογικα και με ανησυχει, δεν μπορω να την βλεπω ετσι γιατι ειναι φιλη μου αλλα δεν ξερω πως να αντιδρασω. Βεβαια της λεω οτι δεν ειναι χοντρη οτι ειναι ομορφη αλλα εκεινη λεει πως της λεω ψεμματα. Τι θα με συμβουλευατε να κανω,να της πω,πως να χειριστω γενικα την κατασταση;

Ευχαριστω εκ των προτερων

Υ.Σ Συγγνωμη για το μακρυ ποστ μου

Senior Member
    Πραγματικα δεν ξερω τι να σου πω.Αν αντιδρα λεγοντας οτι της λες ψεμματα εχει ηδη τη γνωμη της.Παρεπιπτοντως μαλλον εννοεις οτι η φιλη σου ειναι 65 κιλα ετσι;Γιατι εγραψες ειμαι κ μπερδευτηκα αλλα μαλλον απο παραδρομη το ν εγινε μ.Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ 65 κιλα κ νομιζει οτι ειναι χοντρη δλδ.δεν εχει καμμια επαφη με την πραγματικοτητα.Νομιζω οτι δεν υπαρχει κατι που μπορεις να κανεις εφοσον εχει επιλεξει να ζει ετσι με γνωμωνα την διαστρεβλωμενη αυτη εικονα,αν ΑΥΤΗ η ιδια δεν καταλαβει τον παραλογισμο.Τι αλλο να κανεις εσυ αναρωτιεμαι...Ισως να της πεις να παει σε ενα ειδικο ψυχικης υγειας υποθετω.

Senior Member
    sweetgirl όλα τα παραπάνω που έγραψες αφορούν μια φιλή σου ή εσένα ? είναι πολύ σημαντικό αν αφορά εσένα πρώτα από όλα να το αποδεχθείς ότι έχεις αυτή την λανθασμένη εικόνα για τον εαυτό σου. Μετα την αποδοχή μπορεις να αρχίσεις να το δουλεύεις. Αλλά δεν θέλω να πω παραπάνω μέχρι να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ποιον αφορα.
    Ανώνυμα είμαστε εδω ουτως ή αλλως.

Senior Member
    Κatie οχι δεν αφορουν εμενα, αγαπαω τον ευατο μου και εχω υπαρξει παχυσαρκη στο παρελθον και παλι τον αγαπουσα. Οπως ειπα αδυνατω για αθλητικου λογους (αν εχει τυχει να δεις τον στοχο που θελω να φτασω και να πεις αυτη ειναι τρελη)Η αληθεια ειναι οτι η φιλη μου εχει το προβλημα . Πιο συγκεκριμενα η φιλη μου ειχε καταθλιψη απο μικρη αλλα ποτε για λογους εμφανισης.Δεν μπορω να καταλαβω τι της συμβαινει , την αγαπαω και δεν θελω να την βλεπω σε τετοια κατασταση. Εχει αποκοψει σχεδον απο τους παντες και τα και φοβαται πολυ τις γνωμες των αλλων. Το θεμα αυτο με εχει φερει σε απογνωση

Senior Member
    Υπάρχει περίπτωση να έχει αποκτήσει κάποια διατροφική διαταραχή η φίλη σου sweetgirl. Συνήθως τα άτομα που έχουν διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό τους βρίσκονται μονίμως υπό το καθεστώς κάποιας δίαιτας το οποίο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δυστυχώς σε πολλά άτομα προκαλεί διατροφικές διαταραχές μαζί με διαστρεβλωμένη εικόνα σώματος. Προσπάθησε λίγο να δεις τι διατροφικές συνήθειες έχει η φίλη σου. Π.χ. τρώει ποτέ με παρέα; Ή πάντα λέει ότι έχει φάει όταν βρίσκεστε με παρέα που τρώει και αρνείται να φάει; Γενικά πως αντιμετωπίζει το θέμα διατροφή. Είχε πρόσφατα αυξομειώσεις στο βάρος της; Με ποιο τρόπο έγιναν αυτές; Γενικά ψάξε λίγο τι κρύβεται πίσω από αυτή τη φοβία της. Το θέμα που έχει μπορεί να είναι πολύ βαθύ και το βρίσκω λίγο δύσκολο να μπορέσεις από μόνη σου να την βοηθήσεις αλλά αν θέλεις πραγματικά να την βοηθήσεις ξεκίνα από εκεί. Λογικά μπορεί να χρειάζεται βοήθεια από ψυχολόγο, το θέμα είναι ότι αν έχει και διατροφικό πρόβλημα παράλληλα ένας ψυχολόγος μη εξειδικευμένος δεν θα μπορέσει να την βοηθήσει ολοκληρωμένα.

Senior Member
    Επισης μην εισαι σε απογνωση χωρις να της το επικοινωνεις.Πες της το!Πες της πως αισθανεσαι ταρακουνησε την εκτος αν το εχεις κανει ηδη.(Οποτε περναμε στο πλανο β)