Mικρά συχνά γεύματα... τι προσφέρουν τελικά; Είναι τόσο σημαντικά; - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 31 to 45 of 61
    Senior Member
    Φιλιππε επειδη κολλησα ................νοιωθω οτι θα μου δωσει τη "μαγικη συνταγη" να ξεκολησω.............

Senior Member
    Όσο για το θέμα του ειδικού να πω εν συντομία ότι μέχρι πρόσφατα ήμουν εντελώς κατά για τον ίδιο λόγο που αναφέρει ο Φίλλιπος, αλλά και γιατί ποτέ δεν μπορούσα να ακολουθήσω ένα συγκεκριμένο πλάνο διατροφής που θα μου έδινε κάποιος διαιτολόγος και ήξερα ότι θα απογοητευθώ πολύ σύντομα. Πλέον έχω αλλάξει άποψη καθώς είχα την τύχη να γνωρίσω κάποιους συμβούλους υγείας (διατροφολόγους κ ψυχολόγους) οι οποίοι με βοήθησαν πολύ. Βέβαια ο διατροφολόγος δεν είναι πανάκεια. Θεωρώ ότι θέλει καλή έρευνα πρώτου αποφασίσεις να συμβουλευτείς κάποιον και όταν το κάνεις τελικά να ξέρεις ότι αυτός μπορεί να σου δείξει τον δρόμο, να σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες αλλά η δουλειά που θα κάνουμε στον εαυτό μας είναι προσωπική υπόθεση. Παρόλα αυτά το ξανατονίζω ότι θέλει προσοχή η επιλογή του διατροφολόγου γιατί πρώτον δεν μας ταιριάζουν όλοι και δεύτερον κυκλοφορούν πολλοί απαράδεκτοι διαιτολόγοι στην αγορά που όντως σε αντιμετωπίζουν ως πορτοφόλι και όχι ως άνθρωπο και περισσότερο ζημιά κάνουν παρά καλό.
    ʼλμα μου θεωρώ ότι τα πας πολύ καλά και από μόνη σου και δεν είναι απαραίτητα ανάγκη να απευθυνθείς σε ειδικό, εκτός και αν θέλεις κάποιον να σε πιάσει για λίγο από το χέρι και να σου δώσει μία καλύτερη ώθηση και πιο αναλυτική ενημέρωση, ώστε να νιώθεις μία ασφάλεια. Το θέμα είναι εσύ πως νιώθεις και αν πραγματικά το χρειάζεσαι

Senior Member
    Alma μου θεωρώ ότι επειδή έχεις χάσει αρκετό βάρος , το σώμα παιρνει το χρονό του να σταθεροποιηθεί και μετά να συνεχισει την απώλεια.Όταν μου συνέβαινε εμένα αυτό σταματούσα την ζυγαριά και έπιανα την μεζούρα. Μπορεί να εκπλαγείς θετικά από την απωλεια πόντων. Επίσης είχα ρωτησει την διατροφολόγο μου γιατί ενώ τρωω τόσο λίγο ( λόγω σληβ) καμια φορά κολάει η ζυγαρια για βδομάδες και μου είχε απαντήσει οτι δεδομένου ότι τηρώ το προγραμμα της διατροφής μου και γυμναστικής οταν κολάει η ζυγαρια θα πρεπει να πεταω από χαρα γιατι τότε είναι που χάνω περισσότερο λίπος το οποιο επειδη δεν ζυγίζει αρκετα δεν φαίνεται και εύκολα στην ζυγαριά. Πράγματι μετά από εβδομάδες κολληματος μπορεί να έβλεπα 2-3 κιλα μαζεμενα να φευγουν χωρις να το καταλάβω.

Senior Member
    Katie μου σε ευχαριστω ειναι βαλσαμο τα λογια σου .............. ξερω και εγω οτι δεν κανω κρεπαλες ...........τρωω διαιτιτικα στις τριαδες μου αλλα καμμια φορα μπαινει ενα διαβολακι μεσα μου μηπως κανω κατι λαθος !

Senior Member
    το ξέρω αυτο το διαβολάκι , εμένα με ωθούσε συνήθως σε εκρήξεις υπερφαγίας απο την απογοήτευση. Πρόσεξε το και απομακρύνσου απο την ζυγαριά σου αν νιωθεις ευαλωτη και ότι σε επιρεάζει . Μιλα με τον ευατό σου και επιβράβευσε τον για όλα οσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα! Ενα ψωροκόλλημα είναι όλοι το παθαίνουμε ακόμη και οι χειρουργημένοι!!!

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    ʼλμα μου δεν νομίζω ο διαιτολόγος-διατροφολόγος να μπορέσει να σε βοηθήσει αυτή την στιγμή,εξάλλου η προηγούμενη διατροφή που ακολουθούσες κατάλαβα πως ήταν πολύ στερητική και περιοριστική με αποτέλεσμα και να σε κουράζει και να σε κάνει να θέλεις το κάτι παραπάνω.Λογικό είναι να κουράστηκες και λογικό είναι κ ο οργανισμός σου να κάνει και μια στάση απώλειας κιλών,είμαι σίγουρη πως αν ακολουθήσεις το πρόγραμμά σου θα δεις αποτελέσματα,μην το βάζεις κάτω!!!και μην ανεβαίνεις συνέχεια στην ζυγαριά πιο πολύ σε αγχώνει αυτό!

σχετικά με το θέμα των πολλών κ μικρών γευμάτων...στην ζωή μου έχω κάνει πολλές δίαιτες,και από γιατρούς κ μόνη μου.Τα περισσότερα κιλά που έχω χάσει (γύρω στα 35) τα έχασα τρώγοντας 2 κύρια γεύματα και έαν και όποτε το θυμόμουν ένα σνάκ την ημέρα.ομως αυτό έγινε όταν ήμουν στα 19 μου ,και τα κιλά που έχασα τα κράτησα αρκετά χρόνια και μετά πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μου ήταν :lol::lol::lol: Στα 28 μου με διατροφή γιατρού που δεν περιελάμβανε ενδιάμεσα γεύματα αλλά αποκλειστικά κ μόνο 3 ,ένιωθα τρελή πείνα!!!προσπαθούσα να κρατηθώ με νύχια κ με δόντια για να μην τρώω ενδιάμεσα,και πιστέψτε με ήταν κανονική πείνα όχι εγκεφαλική,και πλέον δεν έχανα και κιλά παρά με το σταγονόμετρο!Στα 31 μου γνωστός διατροφολόγος μου είχε δώσει 3 γεύματα την ημέρα,και 2 σνακ αλλά δεν ήταν υποχρεωτικά,είχα την δυνατότητα να τα φάω αποκλειστικά και μόνο εάν ένιωθα πείνα,πλέον έτρωγα ένα σχετικά πλούσιο πρωινό κ αυτό με βοηθούσε να μην πεινάω μέχρι το μεσημέρι,το μεσημεριανό μου ήταν πάντα μία πλούσια μερίδα φαγητού και το βράδυ πάντα κάτι λίγο πιο ελαφρύ,λοιπόν με αυτή την διατροφή έχανα κάθε μήνα κιλά καθαρού λίπους (η μηνιαία λιπομέτρηση μας το έδειχνε ) όπως καταλάβατε λοιπόν δεν μπορώ να μιλήσω για το εάν έχουν χρησιμότητα ή όχι τα πολλά γεύματα ,εμένα μέχρι προ επέμβασης με είχαν διευκολύνει τα 2 κύρια γεύματα.Μετά επέμβασης οφείλω να κάνω 5 γεύματα γιατί έτσι μου είπε ο χειρούργος μου βασικά με την ποσότητα που τρώω με μόνο 2 κύρια γεύματα δεν υπήρχε περίπτωση να λάβω καθημερινά την απαραίτητη για μένα πρωτεΐνη ,ο γιατρός στην επανεξέτασή μου που τον ρώτησα αν πρέπει να διατηρήσω τα 5 γεύματα ήταν απόλυτος,πρέπει να τα κρατήσω ακόμα και αν αυτό που θα φάω θα είναι μισό μήλο ή 2 κριτσίνια,προφανώς για να το λέει κάποιο ρόλο θα παίζει στο πως λειτουργεί ο οργανισμός μου και στο πως χάνει.

Νομίζω πως είναι καθαρά θέμα οργανισμού και τι μας βολεύει,αλλά δεν μου αρέσει που διαβάζω πως τρώνε κάτι λίγο μεσημέρι-βράδυ και στο ενδιάμεσο ψωμολυσάνε για να έχουν -όπως πιστευουν - μεγαλύτερη και γρηγορότερη απώλεια!Το θέμα είναι να τρως όσο πρέπει και να κατανέμεις έτσι την τροφή σου μέσα στην ημέρα ώστε να μην νιώθεις καταπιεσμένος !

α για τους ξηρούς καρπούς εμένα ο χειρούργος ,μου τους απαγόρεψε γιατί μου είπε είναι ουσιαστικά κενές θερμίδες,δεν θα μου δώσουν κάτι παραπάνω και επιπλέον λόγω των φλουδιών μπορεί να μου δημιουργήσουν άλλα προβλήματα .Οφείλω να ομολογήσω πως σε αυτό τον παρακούω κ μερικές φορές τρώω μερικά ωμά αμύγδαλα .ελπίζω να καταλάβατε αυτό που ήθελα να πω και να μην τα έγραψα πολύ μπερδεμένα :roll:

Senior Member
    Originally posted by filipparas
    @forty όποτε γράφεις μελετώ προσεκτικά, να το ξέρεις αυτό!

Senior Member
    Φίλιππε χαίρομαι που ξεπέρασες το δισταγμό σου και άνοιξες αυτό το θέμα! Ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια!
    Μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ πολλά πράγματα που έκανα στο παρελθόν, μέχρι και σε τετράδια ανέτρεξα για να δω τι με βοήθησε τελικά περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια που παλεύω με τις διατροφές!Όχι ότι δεν το έχω ξανακάνει, αλλά πάντα κοιτούσα για άλλα πράγματα. Αυτό λοιπόν που συμπέρανα για μένα είναι πως δε μετράει καθόλου ο αριθμός των γευμάτων μου μέσα στη μέρα αναλογικά με την απώλεια. Υπήρχαν περίοδοι που έκανα 4-5 γεύματα και άλλες που έκανα μόνο 2(μεσημέρι-βράδυ). Το πρωινό δεν το άντεχα και δεν το αντέχω ακόμα, οπότε το πρώτο μου γεύμα το κάνω συνήθως μετά τη 1 το μεσημέρι(εξαιρούνται κάποιες μικρές περίοδοι που λόγω συγκεκριμένου διαιτολογίου έτρωγα κάτι μικρό το πρωί, πιέζοντας τον εαυτό μου!). Και τώρα αυτό που πιστεύω ότι είναι το ιδανικότερο για μένα, που δεν με καταπιέζει, και με βοηθάει να μείνω για μεγάλο διάστημα σε μία διατροφή(η οποία πάντα διακόπτεται όχι γιατί κουράζομαι και πεινάω, αλλά γιατί θα προκύψει κάτι που θα με οδηγήσει σε βουλιμικό)...Η καταμέτρηση θερμίδων(η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από απλές τροφές) και η αποφυγή απλών καραεπεξεργασμένων υδ/κων το βράδυ. ΜΌΝΟ αυτό! Μπορεί να φάω 8 φορές μέσα στη μέρα, μπορεί και μόνο 2.Μπορεί να φάω αργά το βράδυ, μόλις 1 ώρα πριν κοιμηθώ, και πάντα χάνω κιλά με αυτό τον τρόπο. Έχω ήσυχο το κεφάλι μου, δεν με τρώει το άγχος μήπως έφαγα πολύ, και ακόμα κι αν δω κάποια αύξηση στη ζυγαριά, πλέον δεν απογοητεύομαι γιατί ξέρω ότι δεν έχω κάνει λάθος. Ίσως αν έλεγα το πρόγραμμα αυτό σε κάποιον ειδικό να το απέρριπτε χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά τελικά μόνο οι ίδιοι μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας ταιριάζει περισσότερο(μιλάω πάντα για λογικά και ισορροπημένα πράγματα).:grin:

Senior Member
    Κι εγώ πιστεύω ότι καταρχήν ο καθένας όπως έχει συνηθίσει και πράγματα που μπορεί εναν να τον έχουν βολέψει , κάποιον άλλο να το δυσκολέβουν και ανάποδα . Εμένα προσωπικά τα συχνά γευματα μ΄εχουν βοηθήσει . Ελέγχω πολύ καλύτερα την πείνα μου και μπορώ να διαχειριστώ πολύ καλύτερα τα κυρίως . Χθες για παράδειγμα έκανα το λάθος να φάω το μεσημέρι παραπάνω όχι πολύ , 1,5 μαφιν με σταφίδες επιπλέον, όυτε καν πολύ γλυκό ήταν και τ΄απόγευμα δεν έφαγα τίποτε . Έ το βράδυ δεν μπορούσα να σταματήσω το τσιμπολόγημα , κάτι που είχα πολύ καιρο να το πάθω . Τώρα αν θα έχανα περισσότερο ή λιγότερο με 2 μεγάλα γεύματα δεν το ξέρω και δεν θα το μάθω και ποτέ γιατί κάθε φορα οι συνθήκες είναι διαφορετικές .
    Πέρα απ΄αυτά όμως θ΄αναφέρω κάτι που ειπώθηκε στα online σεμινάρια : Αναφέρθηκε το παράδειγμα 2 ομοζυγωματικών διδύμων που τρέφονται με τον ίδιο αριθμό θερμίδων καθημερινά αλλά ό ένας τις καταναλώνει σε 2 μεγάλα γεύματα και ό άλλος σε 5-6 . Ειπώθηκε λοιπόν ότι μετά απο ένα χρόνο θα έχουν το ιδιο βάρος αλλά διαφορετική σύσταση σώματος . Κατά πόσο ισχύει δεν ξέρω , το παράδειγμα είναι θεωρητικό και το πείραμα μη πραγματοποιήσιμο .

Senior Member
    Originally posted by aggeloydaki

α για τους ξηρούς καρπούς εμένα ο χειρούργος ,μου τους απαγόρεψε γιατί μου είπε είναι ουσιαστικά κενές θερμίδες,δεν θα μου δώσουν κάτι παραπάνω και επιπλέον λόγω των φλουδιών μπορεί να μου δημιουργήσουν άλλα προβλήματα .Οφείλω να ομολογήσω πως σε αυτό τον παρακούω κ μερικές φορές τρώω μερικά ωμά αμύγδαλα .ελπίζω να καταλάβατε αυτό που ήθελα να πω και να μην τα έγραψα πολύ μπερδεμένα :roll:

ΑΑΑΑΑ πολύ το συμπαθώ το χειρούργο σου:tumble::tumble::tumble:... πλάκα κάνω. Χαίρομαι πάντως που δεν είμαι ο μοναδικός που δεν έχει και τη καλύτερη άποψη για τους ξηρούς καρπούς.

Senior Member
    εχω διαβασει καποια πραγματα για τις ωφελιμες ουσιες των καρπων,μονο που εχουν μεγαλυτερη αξια για οσους δεν τρωνε κρεας- γαλακτοκομικα.οταν τρως πρωτεινες- λαχανικα-φρουτα,δεν εχουν τπτ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ κι επειδη προσφατα ειδα ποσο ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΛΛΕΣ θερμιδες εχουν, αποφασισα οτι προτιμαω με τις ιδιες θερμιδες να φαω κανονικα....
    τα αθωα καρυδακια εχουν 325 θ.τα 50 γραμμαριακια!!! νο θενκς

δεν θα τα ελεγα "κενες θερμιδες" και σιγουρα για τους χορτοφαγους ειναι σημαντικα.εγω τρωω απ ολα ομως και προτιμω ενα μαυρο ψωμακι με λιγο ζαμπον αντι να φαω μια χουφτα καρυδια...

Senior Member
    Οταν λεμε 5 γευματα τη μερα ενοουμε 3 κυρια κ 2-3 σνακ οπου το σνακ μπορει να ειναι 1 αμυγδαλο κ μια σταφιδα!Το γραφω αυτο για να μη νομισει κανεις οτι το σνακ ειναι ενα κανονικο γευμα.Βεβαια αν καποιος πειναει πολυ μπορει να φαει περισσοτερο ειναι θεμα επιλογης.Απο την εμπειρια μου εχω να καταθεσω οτι οποτε ετρωγα 3 γευματα τη μερα χωρις ενδοιαμεσα επεφτα με τα μουτρα στο φαγητο κ ετρωγα παρα πολυ.Τωρα που τηρω τα 3 κ τα σνακς,παρατηρω οτι ενω στη αρχη ετρωγα πολυ κ κυρια κ σνακς τωρα εχω ηρεμησει κ τρωω λιγωτερο απολα.Γενικα ενω παντα ετρωγα πολυ μετα απο κανα 2 βδομαδες με τα πολλα γευματα εχω περιορισει τις ποσοτητες σε μεγαλο βαθμο.Προς το παρον τουλαχιστον για να μη λεω κ μεγαλα λογια αφου στην περιπτωση μου η μεγαλη καταναλωση τροφης οφειλεται κ σε συνηθεια κ σε ψυχολογικους λογους του τυπου τροφη ισον παρηγορια-τα γνωστα.

Senior Member
    To τσιμπολόγημα σε λιλιπούτειες μερίδες μετράται ως ενδιάμεσο ή κάνουμε το κινέζο;;;;; Τσιμπαω συνεχεια το ψωμο σημερα !!! Φταει το κρυο και το φεγγαρι δεν εξηγειται διαφορετικα ..............:grind::grind::grind::grind::grind:: grind::grind:

Senior Member
    Originally posted by lessing
    Οταν λεμε 5 γευματα τη μερα ενοουμε 3 κυρια κ 2-3 σνακ οπου το σνακ μπορει να ειναι 1 αμυγδαλο κ μια σταφιδα!Το γραφω αυτο για να μη νομισει κανεις οτι το σνακ ειναι ενα κανονικο γευμα.Βεβαια αν καποιος πειναει πολυ μπορει να φαει περισσοτερο ειναι θεμα επιλογης.Απο την εμπειρια μου εχω να καταθεσω οτι οποτε ετρωγα 3 γευματα τη μερα χωρις ενδοιαμεσα επεφτα με τα μουτρα στο φαγητο κ ετρωγα παρα πολυ.Τωρα που τηρω τα 3 κ τα σνακς,παρατηρω οτι ενω στη αρχη ετρωγα πολυ κ κυρια κ σνακς τωρα εχω ηρεμησει κ τρωω λιγωτερο απολα.Γενικα ενω παντα ετρωγα πολυ μετα απο κανα 2 βδομαδες με τα πολλα γευματα εχω περιορισει τις ποσοτητες σε μεγαλο βαθμο.Προς το παρον τουλαχιστον για να μη λεω κ μεγαλα λογια αφου στην περιπτωση μου η μεγαλη καταναλωση τροφης οφειλεται κ σε συνηθεια κ σε ψυχολογικους λογους του τυπου τροφη ισον παρηγορια-τα γνωστα.
    οταν κανεις τα 5-6 γευματα, με τον τροπο που σε ικανοποιει εσενα, χανεις κιλα, εσυ προσωπικα?

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast