Results 16 to 30 of 61
-
06-02-2012, 00:19 #16
Εχει τελειωσει ιατρικη αλλα μετα ακολουθησε πορεια εναλακτικης ιατρικης.Θεραπευει με αποχη απο το φαγητο κ το νερο κ εχω δει θαυματα απο θεραπειες του.θελει να μασας καθε μπουκια πανω απο 20 φορες,καθολου ινες,νερο με το κουτακακι κ πολλα αλλα.2 φορες πρσπαθησα να κανω μετα προτροπη της φιλης μου που κανει κοντα 20 χρονια μα δεν τα καταφερα.Δεν μπορω χωρις νερο.πανε κ πολλα μοντελα σε αυτον για χασιμο κιλων.
- 06-02-2012, 01:41 #17
Originally posted by Eli
Λέγοντας υπερτροφές εννοώ τροφές που είναι πολύ θρεπτικές, όπως ο συνδυασμός φρούτων με καρπούς. Όσο για τις μπάρες μάλλον θα έπρεπε να είμαι πιο συγκεκριμένη, σαφώς δεν μιλάω για αυτές του εμπορίου τις οποίες έχω καταργήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό εφόσον είναι φτωχές σε θρέψη και πλούσιες σε ζάχαρη. Μιλάω για μπάρες που υπάρχουν στο εμπόριο με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και μπισκότα βρώμης με ταχίνι και μέλι που φτιάχνω μόνη μου ή άλλα μπισκότα ανάλογα που επίσης φτιάχνω μόνη μου. Αυτές οι τροφές ως σνακ μπορεί να είναι υψηλές σε θερμίδες αλλά είναι πολύ θρεπτικές. Γενικά όμως όσο πιο ανεπεξέργαστες είναι οι τροφές που καταναλώνουμε τόσο πιο πολύ ενέργεια καταναλώνει και ο οργανισμός μας για να τις μεταβολίσει. Δεν παίζουν ρόλο μόνο οι θερμίδες σε μία τροφή αλλά και η ποιότητά της. Θεωρώ μεγάλο λάθος να αποκλείονται από μία διατροφή λόγω του ότι έχουν πολλές θερμίδες. Στο κάτω κάτω τέτοιες τροφές δεν χρειάζεται να τις τρώμε σε μεγάλη ποσότητα.
Ένας φυσιολογικός άνθρωπος χωρίς τάσεις υπερφαγίας μπορεί να μην προγραμματίζει τα γεύματα του και να τρώει 3 φορές την ημέρα χωρίς κανένα πρόβλημα. Για τους ανθρώπους με τάσεις υπερφαγίας και με νευρική βουλιμία αυτό απλά δεν παίζει. Οι πολύωρη αποχή από την τροφή οδηγεί μαθηματικά σε υπερφαγικό επεισόδιο συνεπώς θεωρώ ότι ανάλογα με το πρόβλημα πάει και το είδος της διατροφής. Υπάρχουν πολλές σχολές στο θέμα της διατροφής αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αν η διατροφή αυτή "δουλεύει" ή όχι. Προσωπικά για εμένα αλλά και για πολύ άλλο κόσμο δουλεύει πολύ καλά.
Εξηγώ συγκεκριμένα για τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Oι ξηροί καρποί... θερμιδική πυκνότητα μεγαλύτερη από σοκολάτα, μη πλήρεις πρωτεΐνες, πολυακόρεστα φυτικά λίπη(not good) και φυσικά τα Ω λιπαρά οξέα που περιέχουν είναι κυρίως Ω6 λιπαρά οξέα που δε λείπουν από τη διατροφή μας και δευτερευόντως τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέα. Αν τρώμε μια φορά την εβδομάδα λιπαρό ψάρι πρακτικά δε μας προσφέρουν απολύτως τίποτα. Για τα φρούτα τα έγραψα και παραπάνω, πολύ κατώτερη επιλογή από τα φρέσκα... πολλά ζάχαρα με μεγάλη θερμιδική πυκνότητα και το μόνο που προσφέρουν είναι ελάχιστες ίνες.
Χαίρομαι που δουλεύει αλλά δεν είναι μονόδρομος Έλλη, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Σύμφωνα με τα διαγνωστικά κριτήρια του σεμιναρίου έπασχα(πάσχω; δεν έχω καταλάβει αν τελικά θεραπεύεσαι και ποτέ) και γω από αδηφαγική διαταραχή και με ταλαιπωρεί ακόμα... αν και φυσικά δεν έχω 2 επεισόδια ανά εβδομάδα εδώ και πάρα πολύ καιρό... βοηθήθηκα αλλιώς αλλά έχω προς το παρόν ένα αποτέλεσμα το οποίο και ελπίζω να διατηρήσω. Δε φύτρωσα από ένα ροζ συννεφάκι να το παίζω εδώ μέσα αντιδραστικός χωρίς να έχω εμπειρία από υπερφαγικά επεισόδια, απλά με ενοχλεί αυτό που γίνεται να προσπαθούμε, με καλή πρόθεση, να τους βάλουμε όλους στο καλούπι που βοήθησε εμάς και γι'αυτό δεν έχω δώσει ποτέ συμβουλή χωρίς να μου ζητηθεί... και τότε πάλι πολύ γενικά πράγματα και διστακτικά. Μπορεί να λέω οτι μετραω απλά θερμίδες αλλά κοιτάω πολλά πράγματα στη διατροφή μου, δεν είμαι αφελής... εχω και εγώ κανόνες για το χρόνο που θα φάω κάτι, σχετίζονται περισσότερο με τη γυμναστική μου παρά με αυτά που αναφέρεις εσύ, έχω κανόνες ως προς τη σύσταση της διατροφής μου, δεν έχει υπάρχει μήνας εδώ και 7 μήνες που ο ΜΟ της ΣΗΠ για κάθε βασικό θρεπτικό συστατικό της διατροφής μου να μην είναι πάνω από 80%. Όπως ίσως διακρίνεις έχω κάνει και εγώ και πολλοί ακόμα εδώ μέσα τη μελέτη τους και ίσως έχουν καταλήξει σε μια διαφορετική προσέγγιση που έστω για αυτούς δουλεύει... ο,τι λέω μπορώ να το υποστηρίξω, δε λέω υπάρχει πιθανότητα να αραδιάζω συνεχώς βλακείες αλλά στο δικό μου μυαλό ξέρω γιατί τρώω ή δε τρώω κάτι και δε θέλω να μου συμπεριφέρονται σα να είμαι κάποιος αφελής που λέει λόγια του αέρα επειδή δε ξέρει καλύτερα.
06-02-2012, 08:44 #18
Kανω 5 γευματα την ημερα μονο γιατι πειναω και αν θα μπορουσα θα κρατουσα μονο 3 με μια αποσταση τουλαχιστον 5 ωρων το ενα με το αλλο.Εχω δοκιμασει διαφορα μοντελα διατροφης,απο τα μικρα συχνα γευματα μεχρι το να μενω νυστικη 15 ωρες και αυτο που εχω δει ειναι οτι ο οργανισμος μου(στομαχι,εντερο,ενεργει� �) δουλευει πολυ καλυτερα αν προλαβαινει να "καθαρισει"...καλα δεν ειναι πολυ σωστος ο ορος που το γραφω μαλλον αλλα δεν ξερω πως να το περιγραψω....αιθανομαι οτι πρεπει να χωνεψω τελειως,να αδειασει το στομαχι και μετα απο ωρα να ξαναβαλω τροφη
Το μονο θετικο για μενα που εχουν τα μικρα γευματα (αρα συχνα γευματα γιατι δεν μπορει να τρωμε 2-3 μονο μικρα) ειναι οτι με βοηθανε παρα πολυ στο να φευγει το λιπος απο την κοιλια.Απο το 2008 ειμαι σταθερη στα κιλα που εχω χασει και κανω συντηρηση ακολουθοντας ΟΛΑ αυτα που περιγραφει ο filipparas..
"3. Κάποιες συνήθειες που ενώνουν τη πλειοψηφία τους:
-Το 78% τρώει πρωινό(σημείωση δική μου: σχεδόν ταυτόσημο με το ποσοστό του γενικού πληθυσμού που τρώει πρωινό)
-Το 75% ζυγίζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα
-Το 62% βλέπει λιγότερες από 10ώρες/εβδομάδα τηλεόραση
-Το 90% ασκείται συστηματικά, κατά Μ.Ο. μια ώρα την ημέρα"
....αλλα καθε φορα που θα παρω 2-3 κιλα τα παιρνω στην κοιλια ενω το αλλο σωμα ειναι κανονικο,εκει με βοηθανε τα μικρα γευματα γιατι πεφτει η κοιλια πολυ πιο ευκολα :thumbup:
Οσο για τις υπογλυκαιμιες τις παθαινω μονο οταν συνηθιζω τον οργανισμο στα συχνα γευματα,τοτε οχι μονο υπογλυκαιμιες παθαινω αλλα σκοτωνω ανθρωπο απο τα νευρα μου αν δεν φαω κανονικα στην ωρα που εχω συνηθησει,ακομα και πονοκεφαλο εχω αν περασει η ωρα αρκετα,ομως αν για λιγες μερες κανω 3 αραια γευματα συνηθιζει ο οργανισμος μου πολυ ευκολα και εχω περισσοτερη ενεργεια και αισθανομαι πολυ καλυτερα χωρις να πειναω ενδιαμεσα.Πιστευω οτι δεν δουλευει το σωμα καθε ανθρωπου διαφορετικα,απλα ειναι ο δικος μας οργανισμος οπως τον συνηθισουμε εμεις γιαυτο αλλος θεωρει τα συχνα γευματα καλυτερα και αλλος την αποχη για ωρες απο το φαγητο.
Πιθανον οταν υπαρχει καποια διατροφικη διαταραχη να ειναι καλυτερα τα συχνα γευματα αλλα πιστευω για ενα υγιη οργανισμο που τρεφεται με αληθινες ανεπεξεργαστες τροφες δεν ειναι
06-02-2012, 13:11 #19
Εμένα η δική μου εμπειρία πάνω στις διατροφές και δίαιτες μου έχουν δείξει τα εξής:
Ημουν άνθρωπος που λειτουργούσε με αραιά και μεγάλα γεύματα και παρελειπα το πρωινο συστηματικά. Όταν είχα κατα καιρους δοκιμάσει διάφορες διαιτες με περιορισμένες θερμίδες αλλά καθολου στερητικές με την βοήθεια διαιτολόγου που μου μετρουσε πρωτεινες,υδατανθρακες κλπ αλλά και μόνη μου είχα αποτέλεσμα στην ζυγαριά κάθε εβδομάδα σχεδόν, πεινουσα βέβαια αλλά έλεγα στον εαυτό μου χωρίς πεινα δεν μπορώ να καταφέρω να χασω κιλά.
Όταν έκανα την σληβ αναγκάστηκα σε ένα νέο τροπο διατροφής, τα συχνα μικρα γεύματα διότι το στομάχι μου δεν μπορει να δεχθεί ποσότητα. Πέραν το γεγονός ότι χάνεις με απίστευτο ρυθμό αρχικά λόγω της μειωμένης πρόσληψης τροφής παρατήρησα το εξής αξιοσημείωτο το οποίο έγινε ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες που τρεφομαι πια ως φυσιολογικός ανθρωπος. Κάθε κιλό αντιστοιχεί σε καταπληκτικη απώλεια πόντων !!! Δηλαδη τους τελευταίους δυο μήνες έχω χάσει 2,100 κιλα και 7 πόντους από το στομάχι, 3 από κοιλια , 2 από περιφέρεια , 1 από γονατο, 1 από μηρο. Είχα μια υποψία και νωρίτερα διότι, όλοι μου έλεγαν ότι δεν φαίνομαι για τα κιλά που είμαι αλλά για λιγότερο, μου το είχε πει και η διαιτολόγος του γιατρού μου ότι με αυτη την επέμβαση χάνεις φοβερά ποσοστά λιπους και ποντων λογω των αναγκαστικών συχνων γευματων αλλά δεν το πίστευα. Ελεγα ότι είναι μπουρδες. Επρεπε να το δω πάνω μου για να το πιστεψω. Επίσης το μαγικό είναι ότι τώρα που έχω φτάσει σχεδόν στον στόχο για τους πόντους στο στομάχι (απεχω ένα ποντο από τον στόχο) σταματησα να χάνω από εκεί και άρχισα να χάνω από την κοιλιά που αντιστεκόταν μέχρι τώρα περισσότερο.
Με όλα τα παραπάνω θέλω να πω ότι εμένα τα συχνά μικρά γεύματα με έχουν βοηθήσει να χάνω πιο αργά μεν γιατί με την σληβ αν ήθελα ακόμη και τώρα θα μπορούσα να τρωω και μια-δυο φορες την ημέρα πολύ μικρή ποσότητα μονο και μονο μην λιποθημησω λόγω μη ύπαρξης πείνας και να χάνω ακόμη αβέρτα αλλά σίγουρα θα έχανα από τα λάθος συστατικά και γενικά όχι τόσο ποιοτικά.
Επισης έχω περισσότερη ενέργεια κάνοντας συχνά γεύματα γιατί ναι μεν δεν αισθάνομαι πείνα, αλλά αμα αφήσω πολλές ώρες το στομάχι μου χωρίς φαγητο με πιάνει ατονια
06-02-2012, 15:04 #20
Originally posted by filipparas
Δεν απορρίπτω τροφές λόγω θερμίδων προσωπικά σχεδόν ποτέ, απορρίπτω τροφές με πολλές θερμίδες που δε δίνουν όμως αίσθημα πληρότητας με τίποτα και ταυτόχρονα διατροφικά αν και υγιεινές δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο. Ίσα ίσα εδώ και μήνες τρώω τακτικότατα αποξηραμένα δαμάσκηνα και σύκα αν και θα μπορούσα να κάνω πολύ καλύτερες επιλογές(φρέσκα φρούτα δλδ) για λόγους ευκολίας και μόνο(δε χαλάνε, δε χρειάζονται καθάρισμα, πλύσιμο κλπ).
Εξηγώ συγκεκριμένα για τους ξηρούς καρπούς και τα αποξηραμένα φρούτα. Oι ξηροί καρποί... θερμιδική πυκνότητα μεγαλύτερη από σοκολάτα, μη πλήρεις πρωτεΐνες, πολυακόρεστα φυτικά λίπη(not good) και φυσικά τα Ω λιπαρά οξέα που περιέχουν είναι κυρίως Ω6 λιπαρά οξέα που δε λείπουν από τη διατροφή μας και δευτερευόντως τα πολύτιμα Ω3 λιπαρά οξέα. Αν τρώμε μια φορά την εβδομάδα λιπαρό ψάρι πρακτικά δε μας προσφέρουν απολύτως τίποτα. Για τα φρούτα τα έγραψα και παραπάνω, πολύ κατώτερη επιλογή από τα φρέσκα... πολλά ζάχαρα με μεγάλη θερμιδική πυκνότητα και το μόνο που προσφέρουν είναι ελάχιστες ίνες.
Χαίρομαι που δουλεύει αλλά δεν είναι μονόδρομος Έλλη, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Σύμφωνα με τα διαγνωστικά κριτήρια του σεμιναρίου έπασχα(πάσχω; δεν έχω καταλάβει αν τελικά θεραπεύεσαι και ποτέ) και γω από αδηφαγική διαταραχή και με ταλαιπωρεί ακόμα... αν και φυσικά δεν έχω 2 επεισόδια ανά εβδομάδα εδώ και πάρα πολύ καιρό... βοηθήθηκα αλλιώς αλλά έχω προς το παρόν ένα αποτέλεσμα το οποίο και ελπίζω να διατηρήσω. Δε φύτρωσα από ένα ροζ συννεφάκι να το παίζω εδώ μέσα αντιδραστικός χωρίς να έχω εμπειρία από υπερφαγικά επεισόδια, απλά με ενοχλεί αυτό που γίνεται να προσπαθούμε, με καλή πρόθεση, να τους βάλουμε όλους στο καλούπι που βοήθησε εμάς και γι'αυτό δεν έχω δώσει ποτέ συμβουλή χωρίς να μου ζητηθεί... και τότε πάλι πολύ γενικά πράγματα και διστακτικά. Μπορεί να λέω οτι μετραω απλά θερμίδες αλλά κοιτάω πολλά πράγματα στη διατροφή μου, δεν είμαι αφελής... εχω και εγώ κανόνες για το χρόνο που θα φάω κάτι, σχετίζονται περισσότερο με τη γυμναστική μου παρά με αυτά που αναφέρεις εσύ, έχω κανόνες ως προς τη σύσταση της διατροφής μου, δεν έχει υπάρχει μήνας εδώ και 7 μήνες που ο ΜΟ της ΣΗΠ για κάθε βασικό θρεπτικό συστατικό της διατροφής μου να μην είναι πάνω από 80%. Όπως ίσως διακρίνεις έχω κάνει και εγώ και πολλοί ακόμα εδώ μέσα τη μελέτη τους και ίσως έχουν καταλήξει σε μια διαφορετική προσέγγιση που έστω για αυτούς δουλεύει... ο,τι λέω μπορώ να το υποστηρίξω, δε λέω υπάρχει πιθανότητα να αραδιάζω συνεχώς βλακείες αλλά στο δικό μου μυαλό ξέρω γιατί τρώω ή δε τρώω κάτι και δε θέλω να μου συμπεριφέρονται σα να είμαι κάποιος αφελής που λέει λόγια του αέρα επειδή δε ξέρει καλύτερα.
Θα μου επιτρέψεις καταρχήν να έχω μία διαφορετική άποψη για την θρεπτική αξία των ξηρών καρπών (ανάλατων - άψητων να διευκρινίσω) την οποία σαφώς και δεν την βγάζω από το κεφάλι μου αλλά έχω διαβάσει πολλά για την θρεπτική τους αξία και τα οφέλη που προσφέρουν και δεν είναι μόνο τα Ω λιπαρά. Από την άλλη δεν είναι ανάγκη μία τέτοια τροφή να τρώγεται σε ποσότητα και σαφώς δεν πρέπει να γίνεται κατάχρηση γιατί όντως έχουν υψηλή θερμιδική αξία. Δεν θεωρώ όμως ότι για κάποιον που δεν τον καλύπτουν ή δεν του αρέσουν ότι θα πρέπει να τους καταναλώνει, αυτό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός και τίποτα δεν είναι με το ζόρι.
Πράγματι καμία διατροφή δεν είναι μονόδρομος, και ο καθένας μας ξέρει πολύ καλύτερα τι ταιριάζει περισσότερο στον εαυτό του, με βάση τα γούστα του, την καθημερινότητά του και τις ανάγκες του οργανισμού του. Προφανώς με έχεις παρεξηγήσει. Σε καμία περίπτωση και ουδέποτε είπα ή έστω υπονόησα ότι ζεις σε κάποιο ροζ σύννεφο ή ότι μιλάς αυθαίρετα. Ίσα ίσα θεωρώ ότι είσαι από τους πιο διαβασμένους και ψαγμένους μέσα στο φόρουμ απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεσαι επιθετικός προς εμένα και τις απόψεις μου περί διατροφής. Στο κάτω κάτω η διατροφή που κάνω και πράγματι υποστηρίζω με σθένος συνίσταται από έγκριτους διατροφολόγους Έλληνες αλλά και του εξωτερικού και δεν είναι κάποια κομπογιαννίτικη θεωρία που έτυχε να διαβάσω από κάποια αυθαίρετη πηγή. Τώρα αν εσύ δεν την πιστεύεις δικαίωμα σου όπως και δικό μου δικαίωμα είναι να μην πιστεύω στην μέτρηση ημερησίας κατανάλωσης θερμίδων, ΣΥΠ, λιπών κτλ το βρίσκω τουλάχιστον ψυχαναγκαστικό και ψυχοφθόρο. Δεν προσπαθώ να βάλω κανέναν σε κανένα καλούπι και ούτε να "προσηλυτίσω" σε κάποια συγκεκριμένη μέθοδο διατροφής. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει και είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.
"ο,τι λέω μπορώ να το υποστηρίξω, δε λέω υπάρχει πιθανότητα να αραδιάζω συνεχώς βλακείες αλλά στο δικό μου μυαλό ξέρω γιατί τρώω ή δε τρώω κάτι και δε θέλω να μου συμπεριφέρονται σα να είμαι κάποιος αφελής που λέει λόγια του αέρα επειδή δε ξέρει καλύτερα"
Είπα κάτι που σε έκανε να νιώσεις ότι σε υποβίβασα ή ότι σε θεωρώ αφελή; Σε καμία περίπτωση πάντως δεν είχα τέτοια πρόθεση, ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου.
06-02-2012, 18:09 #21
ωραιο θεμα ανοιξες Φιλιππε.
με εχει απασχολησει κι εμενα πολλες φορες αυτη η απορια.
εχω διαβασει πολλα και αντιφατικα μεταξυ τους, οπως οι περισσοτεροι απο μας.
ειμαι παντα σκεπτικη σε "επιστημονικες" ανακοινωσεις σε αυτο το θεμα που τοσο μας ταλαιπωρει, καθως ολοι "επιστημονες " ειναι (οι σκιτζηδες εξαιρουνται προς το παρον), παρ ολα αυτα ομως εχουν διαφορετικες αποψεις.
οποτε παντα καταληγω σε προσωπικο φιλτραρισμα , και κυριως στην γνωστη αλανθαστη επιστημονικη μεθοδο, "στου κασιδη το κεφαλι".
μετα την δοκιμη, κρατω οτι μου κανει κι οτι ταιριαζει σε μενα και τα αλλα τα αφηνω να περιφερονται γυρω μου, πολλες φορες με την σκεψη να δοκιμασω καποια αλλη στιγμη (ισως).
γενικα, το σκεπτικο μου ειναι "ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ"
στο θεμα της διατροφης, για εμενα που εχω αρκετα παραπανω κιλα ,αλλα οχι βουλιμια, "δουλευει", σημαινει:
1.Να μην βλαψω την υγεια μου.
2.ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ να χανω κιλα. η συντηρηση η η ΠΟΛΥ αργη απωλεια, δεν μου κανει γιατι απογοητευομαι και στην πορεια φτανει η στιγμη που χαλαρωνω και εγκαταλειπω. ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ.
3.Να πειναω οσο το δυνατον λιγοτερο.
4.Να τρωω τροφες που να μου αρεσουν.
με τα πολλα συχνα γευματα δεν ξερω πως ειναι η απωλεια κιλων συγκριτικα με τα λιγοτερα,ξερω ομως οτι πειναω πολυ περισσοτερο, με αποτελεσμα για να μην πειναω, η ποσοτητα που τρωω δεν με αδυνατιζει. και οταν μιλαω για ποσοτητα, μην φανταστεις καμια τρελλη ποσοτητα, απλα θελω μεσημερι και βραδυ να εχω μια κανονικη μεριδα, το μεσημερι φαγητου, το βραδυ σαλατας. ε με αυτες τις ποσοτητες και αλλα 3-4-5- whatever γευματα, εγω δεν αδυνατιζω και γιαυτο δεν μου κανει η διατροφη αυτη.
μεχρι τωρα, την καλυτερη ισορροπια απο αποψη πεινας-απωλειας-γευσης, εχω βρει στα 3 γευματα με μεγαλυτερη αποσταση.καμια φορα γινονται και 2.
αφενος, η ποσοτητα ειναι τετoια που και με χορταινει για πολλες ωρες και μπορω να φαω πραγματικα ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αν προσεξω την ποσοτητα, ακριβως γιατι δεν χρειαζεται να μοιρασω την τροφη σε 5-6-7 μεριδες.
δλδ μπορω να φαω και παστιτσιο (μεριδα εστιατοριου) αν φαω προσεκτικα τα αλλα δυο γευματα.
με τα μικρα συχνα γευματα, δεν εχω τετοια δυνατοτητα, γιατι αν φαω ενα παστιτσιο και εστω λιγα αλλα τροφιμα στα αλλα γευματα δεν θα χασω με καμια δυναμη.
αυτο θα με περιοριζει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σε τροφες μονο λαιτ για να μπορεσω να χασω κι αυτο με βαζει σε λογικη στερησης που και απεχθανομαι και πιστευω οτι ειναι η αρχη της κατρακυλας...
οποτε αγαπητε
διαβαζω τα παντα, διυλιζω, σκεφτομαι , δοκιμαζω, αλλα κανω παντα αυτο που δουλευει σε μενα αλλα ταιριαζει και στα κεφια και την ψυχολογια μου.
αυτα
keep up the good work
07-02-2012, 00:26 #22
@forty όποτε γράφεις μελετώ προσεκτικά, να το ξέρεις αυτό!
@2sweet2b4go10 σκεφτόμαστε με τον ίδιο περίπου τρόπο πάνω σε αυτά τα θέματα, εγώ λόγω φύλου ίσως έχω μια μεγαλύτερη πολυτέλεια σε ποσότητες σωστών τροφών και αρκετή ανοχή στη πιθανή κουτσουκέλα. Συμφωνώ με το πόστ σου.
Έλλη μου τώρα, είδα το κείμενο σου από το απόγευμα αλλά τώρα κάθομαι να σου γράψω που έχω χρόνο. Θέλω να ξέρεις ο, τι σε εκτιμώ ιδιαίτερα, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να φανώ εχθρικός ή επιθετικός απέναντι σου αλλά ειδικά στο γραπτό λόγο δε το καταφέρνω πάντα, έχει ξανατύχει να παρεξηγηθούν γραπτά μου οπότε μάλλον πρέπει να το προσέξω. Η αλήθεια είναι οτι με ενόχλησε σε κάποια φάση η συνεχής επανάληψη για τη διατροφή που ακολουθείς, καταλαβαίνω οτι το κάνεις επειδή τη πιστεύεις και πιθανόν να ήταν και υποσυνείδητο αλλά βαρέθηκα να διαβάζω σε κάθε υποδοχή νέου μέλους, σε κάθε μέλος που είχε πρόβλημα την ίδια συνταγή για επιτυχία λες και είναι το διαβατήριο προς το Παράδεισο. Και είδα και κάποια σχόλια πριν κάτι μέρες στο τόπικ των 3άδων που με τσάντισαν πολύ... Λάθος μου, ζητώ συγνώμη, έχει κάθε δικαίωμα να γράφεις οτι θες φυσικά και όσο συχνά θέλεις... άλλωστε δε γράφεις βλακείες αλλά ένα legitimate πλάνο διατροφής.
Δε ξέρω τι φαντάζεσαι οτι κάνω όταν μετράω θερμίδες, ΣΗΠ, λίπη κλπ και το λες ψυχαναγκαστικό και ψυχοφθόρο, πάντως για μένα είναι 5' από τη μέρα μου να τα περάσω στο πρόγραμμα του υπολογιστή, τπτ παραπάνω. ʼντε 1'΄παραπάνω αν φάω κάποια καινούρια τροφή...
Αυτό το τόπικ θα ακολουθήσουν και άλλα κατά καιρούς σχετικά με διατροφή, το φόρουμ τελευταία είναι εν πολλοίς μια συλλογή από "τι έφαγα" topics και καναδυό που συζητάτε τα δικά σας οι κυρίες. Απολύτως χρήσιμα αυτά, προσωπικά θα ήθελα να ανοίξει συζήτηση περί διατροφής και θα το προσπαθήσω, έστω και αν το κάνω με λάθος τρόπο ίσως.. δε ξέρω. Για πες λοιπόν για τα οφέλη των ξηρών καρπών όταν έχεις χρόνο!
07-02-2012, 10:06 #23
τελικα το θεμα μας ειναι να αποδειξουμε οτι υπαρχουν πολλοι αποδεκτοι τροποι διατροφης κ το θεμα ειναι τι ταιριαζει στον καθενα η οτι ο δικος μας ειναι ο σωστος τροπος?
απο προσωπικη εμπειρια ξερω οτι ο,τι δουλευει στον εναν δε σημαινει οτι θα δουλεψει κ στους αλλους!!
πολλες φορες δε δουλευει καν στον ιδιο για 2η φορα.... (εδω εγκειται η προσωπικη εμπειρια... δεν ειμαι διχασμενη προσωπικοτητα :P)
αρα, με ποια λογικη κρινουμε αν η διατροφη που κανουμε εμεις κ πολυ πιθανον να εχει σε εμας αποτελεσμα, εξυπακουεται οτι θα εχει κ στους αλλους? αρα ειναι πανακεια, αρα η μονη σωστη επιλογη?
τελος, οσον αφορα το "αφελης" εδω μεσα οι ανθρωποι που μου φανηκαν αφελης ηταν ελαχιστοι... κ το προβλημα τους ηταν γενικοτερο, δεν ηταν θεμα αφελειας...
ο καθενας εχει επιλεξει αυτο που επελεξε για πολυ συγκεκριμενους λογους- που σε πολλες περιπτωσεις ειναι ισως η απελπισια, αλλα ειναι κ αυτος λογος , ετσι δεν ειναι?- κ προσωπικα φιλιππαρα μου φαινεται παρα πολυ περιεργο που εχεις προβλημα με τα 3ωρα κ ξηρους καρπους κτλ κ δεν εχεις με τις σουπες (με κατι διαιτες με σουπες εννοω), κ αλλες διατροφικες επιλογες οι οποιες ειναι αν μην τι αλλο εντελως ανισορροπες!!!
τωρα, οσον αφορα τον υπερβαλοντα ζηλο καποιων ..... δε μ ενοχλει εφοσον ειναι καλοπροαιρετος!!
δοξα τω θεω, ολοι (υποθετω!!) εχουμε το στοιχειωδες IQ να επιλεξουμε κατοπιν κρισης...
ακομη κ αν διαφωνω με την εκαστοτε διατροφη....
(που,σημειωτεον, εχει προφανως πολυ μεγαλησημασια το πως θατη χειριστεις.... η ρια οτανανοιξε το τοπικ εχανε σταθερα 1 κιλο τη βδομαδα...)
και για να μη μεινουν αμφιβολιες, θεωρω καλοπροαιρετη κ την ελλη κ το φιλιππαρα....
07-02-2012, 12:32 #24
To πρώτο smart, το πρώτο... άλλωστε εγώ δεν έβαλα στη συζήτηση τις τριάδες αλλά και το τόπικ σκοπό είχε να συζητηθεί η πρακτική αποτελεσματικότητα των πολλών γευμάτων και το δικό μου συμπέρασμα είναι οτι δεν έχουν κάποιο πλεονέκτημα όπως τους αποδίδεται συχνά, όχι οτι είναι χειρότερος τρόπος διατροφής. Οπότε εντελώς άκυρο οτι προσπαθώ πείσω για κάποια δήθεν υπεροχή της δικής μου διατροφής. Όλες οι διατροφές διαιτολόγων σχεδόν αποτελούνται από πολλά γεύματα και βασικά σχεδόν όλες και εκτός διαιτολόγων, δε καταλαβαίνω γιατί θεωρήθηκε ως "επίθεση" στις 3άδες.
Όπως έγραψα και παραπάνω, ΠΟΤΕ δε πρότεινα τη διατροφή που ακολουθώ σε κανέναν, ΠΟΤΕ. Πιστεύω στην αξία της, πιστεύω οτι είναι ισορροπημένη και υγιεινή, πιστεύω οτι υπάρχουν και άλλα πλάνα εξίσου καλά ή και καλύτερα. Έχω γράψει κατά καιρούς σημεία της, γράφω τι τρώω, ως εκεί...
Με τα 3ωρα δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα, το έχω γράψει τόσες φορές, άλλες τόσες έχω γράψει οτι τη θεωρώ ισορροπημένη διατροφή ενώ την έχω συστήσει και μέσω U2U σε μέλη που έχουν ρωτήσει την άποψη μου, τόσο πολέμιος είμαι. Από κει και πέρα ο μηχανισμός περί σεροτονίνης(γιατί παράγεται με αυτή τη διατροφή και όχι με άλλες) κλπ δεν εξηγείται πουθενά επαρκώς(δεν έχω διαβάσει το βιβλίο) και δεν έχω πεισθεί ακόμα.
Για τους ξηρούς καρπούς... έτυχε να μπουν στη συζήτηση. Τυχαίνει να είναι τροφή που θεωρώ υπερτιμημένη με περιορισμένα οφέλη σε σχέση με αυτά που τους αποδίδονται, γι'αυτό μιλάω γι'αυτούς. Αν ήταν το σέλινο ή το μπέικον που είχα διαφορετική άποψη και ήθελα input, θα έγραφα για αυτά. Εκ του αποτελέσματος πολύ κακώς το έβαλα στη συζήτηση γιατί ούτε κάποια απάντηση πήρα και κακός βγήκα...
Σαφώς έχω πρόβλημα με τις σούπες και τα χάπια και όλα τα προφανή... αυτο που είδα τελικά είναι οτι όσο παραμένουν ψηλά τέτοια τόπικ τελικά τα βλέπει πιο πολύς κόσμος και όλο και κάποιος παρασύρεται. Γι'αυτό δε σχολιάζω συχνά σε τέτοια τόπικ. Έγραψε η κοπέλα στο "τι έφαγα σήμερα" για τις σούπες, της μιλήσαμε εγω και άλλα άτομα οτι κάνει λάθος και η απάντηση ήταν οτι όχι είναι ΟΚ και να ανεβάσει ένα τόπικ 2ετίας για τη δίαιτα τις σούπας, τι ακριβώς θέλεις να γράψω εκεί; Αν ήταν στην ευχέρεια μου τέτοια θέματα θα διαγράφονταν μαζί με ένα ΠΜ που θα πήγαινε στο συντάκτη και θα εξηγούσε τους λόγους... αλλα δε μπορώ να κάνω κάτι.
Ο χαρακτηρισμός "αφελής" αφορούσε εμένα, κανέναν άλλο. Μη μπαίνουν και λόγια στο στόμα μου... όσο για την απελπισία ναι ΟΚ είναι λόγος αλλά ως ένα βαθμό, εννοώ δλδ οτι η απελπισία δε κρατάει αιώνια και κάποια στιγμή ηρεμείς και σκέφτεσαι πιο ψύχραιμα. Αν δε συμβεί αυτό υπάρχει θέμα imo...
Tα έγραψα εντελώς ανάκατα, ελπίζω να βγαίνει νόημα
07-02-2012, 12:39 #25
παιδια τι γνωμη σας ............ εχασα 11 κιλα μονη μου ............και φυσικα θελω αλλα τοσα ..........να συνεχισω μονη μοθ ή να απεθυνθω σε ειδικο ? Σημειωτεον ενα μηνα τωρα εχω κολλησει ........ Η συμβουλη σας πολυτιμη ........
07-02-2012, 12:47 #26
βγαινει νοημα, αρα εγωειμαι καλυμμενη με το πρωτο μου ποστ...
χαιρομαι για αυτα που λες, αυτο υπεθετα απλα κλονιστηκα λιγο.... εννοω σταπερι διαφορων διατροφων...
ε μη βιαζεσαι, υποθετω θα απαντησει η ελλη, προσωπικα ειμαι πεισμενη για την ωφελεια των ξηρων καρπων αλλα δεν εχω τη διαθεση να μπω στη διαδικασια να το αποδειξω... γιατι αλλωστε, αφου αποτους 12 μηνες του χρονου, ζητημα να τρωω ξηρους καρπους 15 μερες.... αρα μου μενουν αλλες 7-8 για το 2012...
επιπλεον δε φημιζομαι ως ανθρωπος του μετρου....
ουφ.... μπορει να φαινονται ακαταληπτα οσα γραφω αλλα τελικα ο θυρεοειδης επεσε πολυ κ ειμαι σε περιεργη φαση.... πιθανως σε καμια βδομαδα να στρσω κ να μην ειμαι σαν να εχω παθει ηλεκτροσοκ διαρκειας.... μπορει να βγαζετε κ νοηματοτε
07-02-2012, 12:49 #27
αλμα, το εθμαειναι εσυτι πιστευεις? τι νιωθεις?
αλλος καταπιεζεται με διατροφολογο κ αλλος νιωθει καλυτερα γιατι εχει αλλος την ευθυνη, ακολουθει βηματα κ ετσι λειτουργει καλυτερα... προσωπικα ανηκω στη 2η κατηγορια... εσυ ξερεις σε ποια ανηκεις εσυ
07-02-2012, 13:02 #28
ʼλμα ηρέμησε, είσαι στα μισά της διαδρομής, μπράβο!
Από και και πέρα, εγώ δε τους συμπαθώ τους επιστήμονες του κλάδου γιατί θεωρώ οτι μας βλέπουν σα πορτοφόλια στη πλειοψηφία τους αλλά πολλοί βοηθιούνται. Σε τι θεωρείς οτι θα σε βοηθούσε ένας διατροφολόγος;
07-02-2012, 13:10 #29
Originally posted by konina
Φιλλιππε παρακολουθησα προσφατα μια εκπαιδευση κ μιλησαμε για το θεμα αυτο. Θα σου πω ακριβως αυτα που μας ειπαν κ μετα θα σου προσωπικη πειρα.
Όσον αφορα στο πρωινό: επειδη τη νυχτα (συνηθως :smilegrin: ) δεν τρωμε, το πρωι ξυπναμε με μια ταση προς υπογλυκαιμια... προφανως κ δεν παθαινουμε υπογλυκαιμια τοσο ευκολα, ομως ο οργανισμος όσο καθυστερεις το πρωινό νιωθει την αναγκη να εξοικονομησει αρκετη γλυκοζη (κ επειδη χρειαζεται αλλα κ επειδη των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγειρευουν) οποτε λογικα θα σου δημιουργησει λιγουρα για κατι που ανεβαζει την γλυκοζη αποτομα (π.χ. σφολιατοειδη, κρουασαν, λοιποι επεξεργασμενοι υδατανθρακες, πολλα φρουτα κτλ) ... ως αποτελεσμα η γλυκοζη σου θα παρα-ανεβει, θα παθεις υπεργλυκαιμια (εκτος απο εμφραγμα οταν συνειδητοποιησεις οτι παλι χαλασες τη διαιτα) το οποιο με απλα λογια σημαινει 1) αποθηκευση λιπους λογω του πλεονασματος της γλυκοζης και 2) υπερπαραγωγή ινσουλινης -> αποτομη πτώση της γλυκοζης, αρα υπογλυκαιμια κ φτου κ απο την αρχη... αυτο υποτιθεται οτι ισχυει κ για τις περιπτωσεις μεγαλης αποχης απο το φαγητο...
όσον αφορα τα συχνα γευματα: η λογικη ειναι ότι μετα απο 4 ωρες (που ειναι η διαρκεια που χρειζεται ο εγκεφαλος για να καταναλωσει τη γλυκοζη, η οποια ειναι η τροφη του) ο εγκεφαλος ξεκιναει να πειναει! κατ επεκταση θα ζητησει τροφη κ όσο του την καθυστερησουμε θα ζητησει ακομη περισσοτερο! οχι γτ πειναει περισσοτερο αλλά γτ όσο μένει νηστικος "φοβαται" ότι έρχονται περιοδοι πεινας αρα η τροφη που θα ζητησει θα ειναι περισσοτερη για να εχει κ για ωρα αναγκης!!! Αρα όταν ανα 3ωρο τρωμε ουσιαστικα ο εγκεφαλος έχει διαρκως καυσιμα (αρα δεν πειναει παραλόγως) κ όταν βεβαιωθει ότι δεν θα ξαναπεινασει αλλα ότι έχει μόνιμα προσβαση στο φαγητο, χορταινει μονο με το απαραιτητο κ δεν ζηταει παραπανω. ομοιως δεν νιωθει τη αναγκη να αποθηκευσει λιπος για ωρα αναγκης αλλα ενεργοποιειται ο μεταβολισμος κ καιει λιπος.
Βεβαια τεραστια σημασια εχει κ η ποιοτητα της τροφης γτ υπογλυκαιμιες κ στερητικα συνδρομα(λογω αβιταμινωσης) μπορουν να προκαλεσουν κ οι κακες επιλογες
Προσωπικα τωρα θα σου πω ότι όταν τηρουσα τη ληψη πρωινου κ τα πολλα γευματα, και παραπανω ετρωγα, και καλυτερο φαγητο, κ καλυτερα ενιωθα (πιο χορτατη) κ εχανα πιο γρηγορα(καλυτερος μεταβολισμος). οταν ετρωγα ενα μεγαλο γευμα την ημερα συστηματικα δεν έχανα καθολου, μονιμως πειναγα κ δεν ενιωθα καλα (ψυχοσωματικα). με απλη προσεκτικη διατροφη χωρις να δινω ιδιαιτερη σημασια στα γευματα χανω αργα εως καθολου κ πειναω αρκετα....
07-02-2012, 13:51 #30
Καλησπέρα παιδιά, έχω δουλίτσες και δεν προλαβαίνω να σας γράψω
. Όχι τίποτα άλλο αλλά οι απαντήσεις σε ένα τέτοιο θέμα θέλουν σκέψη και ηρεμία. Προσωπικά δεν έχω παρεξηγηθεί με τίποτα που έχει γραφεί στο συγκεκριμένο τόπικ και θεωρώ πολύ εποικοδομητικές τέτοιες συζητήσεις, αρκεί να γίνονται κόσμια και με σωστά επιχειρήματα. Σίγουρα όλοι θα μάθουμε περισσότερα πράγματα από μία τέτοια κουβέντα. Κατανοώ ότι όλοι μας έχουμε διαφορετικά προβλήματα και ο καθένας σωστά πράττει και προσπαθεί να βρει τον τρόπο που του ταιριάζει για να αντιμετωπίσει είτε κάποια διατροφική διαταραχή, είτε το περιττό του βάρος είτε και τα δύο μαζί.
Φίλλιπε θα σου απαντήσω σύντομα
Οι δυνατοί ήχοι από μηχανάκια με κάνουν έξαλλο-το έχει...
05-08-2025, 02:12 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή