Καινούργια εδώ γύρω
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12

Καινούργια εδώ γύρω

Αρχικά καλησπέρα. Να ζητήσω συγνώμη εάν αυτό είναι το 1000οστό topic που ανοίγει κάποιος για να συστηθεί ωστόσο προσπάθησα να βρω κάτι σχετικό και δεν τα κατάφερα.

Είμαι 22 ετών και αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με το βάρος μου από παιδική ηλικία. Μεγάλωσα στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια όπου το φαγητό δεν πρέπει να πετιέται για κανένα λόγο και οφείλεις να τρως ότι σου σερβίρουν ως ένδειξη αγάπης. Σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη κίνησης έφτασα το 2010 να ζυγίζω 117 κιλά (με 1,68cm υψος).
    Λόγω όμορφου προσώπου ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με το συναναστρέφομαι ανθρώπους, ίσα ίσα είχα πάντα αρκετή αυτοπεποίθηση, γεγονός που λειτούργησε ως τροχοπέδη καθώς έπρεπε να δω τη ζυγαριά να σκαρφαλώνει σε τέτοια επίπεδα για να αφυπνιστώ και να αποφασίσω να κάνω κάτι για μένα!
    Ξεκίνησα να καταγράφω όλα όσα τρώω σε ένα αμερικανικό site (sparkpeople) ενώ παράλληλα ξεκίνησα να ασκούμαι. Έχασα μέσα σε ένα μήνα 7 κιλά και εν συνεχεία άλλα 3. Για κάποιο λόγο σταμάτησα εκεί.Ευτυχώς, για καλή μου τύχη κατάφερα να διατηρήσω αυτά τα κιλά για 2 χρόνια κ να μην τα πάρω πίσω. Πριν λίγο καιρό αποφάσισα να τελειώσω αυτό που ξεκίνησα και μετράω πλέον άλλα 6 κιλά μείον στη ζυγαριά. Αυτό που έχει λειτουργήσει για μένα και πάει πολύ καλά είναι η καταμέτρηση των θερμίδων που καταναλώνω κ ο περιορισμός τους, προσπάθεια για καθημερινή άσκηση, καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στο ΤΙ τρώω.Γενικά αισθάνομαι πολύ καλύτερα όσο περνάει ο καιρός και χαίρομαι που βλέπω αποτελέσματα στο σώμα μου. Παρακολουθώ ξένα αντίστοιχα foroum και είναι απίστευτη η χαρά μου που ανακάλυψα κ ένα ελληνικό. Ελπίζω να είμαι στο σωστό μέρος.

Καλησπερίζω λοιπόν αυτο-καλωσορίζομαι.

Senior Member
    Καλώς την! Είσαι στο σωστό μέρος, όρεξη για κουβέντα να έχεις! Ελπίζω να ολοκληρώσεις τη φροντίδα προς τον εαυτό σου που έχεις ξεκινήσει, είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι κράτησες σταθερό ό,τι έχασες, καλή σου συνέχεια!

Senior Member
    καλως ηρθες κ συγχαρητηριαγια την επιτυχημενη προσπαθεια κ την αποφασιστικοτητα σου !!
    ειναι πολυ ωραιο να βλεπςις τους κοπους σου να ανταμειβονται

Senior Member
    Goldfish καλώς ήρθες στην παρέα μας και ναι είσαι στο σωστό μέρος γιατί όλοι εδώ γνωρίζουμε τι θα πει παχυσαρκία και ο καθένας μας προσπαθεί να το αντιμετωπίσει όπως μπορεί, άλλοι με επεμβάσεις, άλλοι με δίαιτα και άσκηση, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας. Εφόσον σε σένα λειτουργεί η καταμέτρηση των θερμίδων συνέχισέ το σε συνδυασμό με άσκηση φυσικά που βοηθάει πολύ, κι ένα απλό περπάτημα να κάνεις κάθε μέρα μετράει πολύ κσι βοηθάει τον οργανισμό σου στο χάσιμο βάρους. Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου και μην ξεχνάς ότι είναι στο χέρι σου να πετύχεις αυτό που θέλεις.

Senior Member
    Καλως ηρθες "χρυσοψαρο"...Καλη συνεχεια στην απωλεια των κιλων σου.Το οτι καταφερες να διατηρησεις τα χαμμενα κιλα σου σημαινει οτι θα μπορεσεις να το κανεις και για τα επομενα....διοτι εκει ειναι το θεμα ...στη συντηρηση!

Senior Member
    Καλώς μας ήρθες και καλή πορεία να έχεις στην προσπάθειά σου!
    Πράγματι είσαι στο σωστό μέρος, μια και οι περισσότεροι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την παχυσαρκία και τα καλά της.
    Για ό,τι χρειαστείς είμαστε εδώ, για απαντήσεις, παρέα, μοίρασμα εμπειριών, τα πάντα!
    Καλή σου συνέχεια!

Senior Member
    Καλώς ήλθες αγαπητό χρυσόψαρο!!! Βρίσκεσαι στο κατώφλι του διψήφιου αν είναι σωστοί οι υπολογισμοί μου, με το καλό!!!

Senior Member
    Καλή επιτυχία και καλωσήρθες! :smirk:

Είστε όλοι γλυκύτατοι :smilegrin:
    Σας ευχαριστώ

Senior Member
    Καλως ορισες goldfish09 συγχαρητηρια για την μεχρι τωρα προσπαθεια και καλη συνέχεια για τα υπολοιπα ..........Θα δεις θα φυγουν πριν το καταλαβεις ......

Senior Member
    Γεια σου!!Ριξε μια ματια κ στο τοπικ τριαδες κ δυαδες μπορει να το βρεις ενδιαφερον κ να σε βοηθησει.:wink2:

Senior Member
    Originally posted by goldfish09
    Μεγάλωσα στην παραδοσιακή ελληνική οικογένεια όπου το φαγητό δεν πρέπει να πετιέται για κανένα λόγο και οφείλεις να τρως ότι σου σερβίρουν ως ένδειξη αγάπης.
    εύγε που κατάφερες να "προσπεράσεις" αντιλήψεις με τις οποίες μεγάλωσες τόσα χρόνια

ίσα ίσα είχα πάντα αρκετή αυτοπεποίθηση
    αυτή η αυτοπεποίθηση θα είναι σύμμαχος στο ταξίδι που ξεκινάς
    Ευτυχώς, για καλή μου τύχη κατάφερα να διατηρήσω αυτά τα κιλά για 2 χρόνια κ να μην τα πάρω πίσω.
    Ε, δεν ήταν μόνο η τύχη, κι εσύ κάτι έκανες

καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στο ΤΙ τρώω.
    :thumbsup:

welcome! καλή συνέχεια