Τί θέμα?? - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 76 to 90 of 110

Thread: Τί θέμα??

  1. #76
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2,713
    Δεν ξερω γιατι αλλα μου δινεις την αισθηση οτι δε θες να βοηθηθεις,αλλα να διαιωνιζεις μια κατασταση.Ηθελα να σε ρωτησω τι κερδιζεις απ\'αυτη την κατασταση(στο ξαναρωτησα)αλλα μαλλον δεν ωφελει γιατι σε βλεπω να μη θες να ξεκολησεις οπως λες.Παντως αν δε θες δε γινεται τιποτα!

  2. #77
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    429
    Δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν το κάνω με τη θέλησή μου. Κι ο γιατρός αυτό μου λέει , οτι δεν θέλω να ξεκολλήσω... Οτι αρκούμαι με το παγωτάκι μου και δεν μπορώ να δω την παγωτομηχανή που υπάρχει δίπλα...\\
    Δεν μπορώ να δώ πόσο πιό ωραία είναι η άλλη κατάσταση...

  3. #78
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2,713
    Με τη θεληση σου το κανεις,δεν τα κινει αλλος τα δικα σου νηματα...Κ στο γιατρο με τη θεληση σου πας,κ δω με τη θεληση σου γραφεις ..κ.λ.π.απλα σ\'αρεσει για καποιο λογο εδω που εισαι.Δε χρειαζεται να δεις μια αλλη κατασταση για ναθες να φυγεις απο καποια που δε σου αρεσει....

  4. #79
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    home which home
    Posts
    2,326
    Προσπαθησε να παρατεινεισ το συναισθημα που εχεις και μετα την ψυχοθεραπεια..στην αρχη 5 λεπτα, μετα 20, μετα μια ωρα, 5 ωρες και δες πως αυτο επηρεαζει τη ζωη σου και τις πραξεις σου.. πιστευεις ειναι εφικτο?

  5. #80
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    home which home
    Posts
    2,326
    Επισης, να πεις στον ψυχοθεραπευτη σου οτι φοβασαι ότι αμα παρεις τα ματια σου απο το παγωτακι για να δεις την παγωτομηχανη: α) φοβασαι οτι θα σου κλεψουν το παγωτακι, β) φοβασαι οτι η παγωτομηχανη θα ειναι τελικα χειροτερη απο το παγωτακι, γιατι το παγωτακι, το εχεις, το ξερεις, ενω την παγωτομηχανη οχι ασε που θελει και κοπο αφου το ενα το εχεις το αλλο πρεπει να πας να το βρεις, γ) φοβασαι οτι θα πεσει κεραυνος να σε καψει που τολμησες να θελησεις κατι καλυτερο απο το παγωτακι σου γιατι η παγωτομηχανη δε σου αξιζει η θα τιμωρηθεις ως αχαριστος και ετσι γ) δε θα εχεις ουτε παγωτακι ουτε παγωτομηχανη.

    Με το να σου λεει ο ψυχοθεραπευτης σου δες την παγωτομηχανη δεν κανει τιποτα, γιατι εχεις πολυ γερες αντιστασεις (τις παραπανω). Αυτες πρεπει να επιλυσει, οχι να σε παρει σωνει και καλα και να σε βαλει μες στην παγωτομηχανη (αν και αυτο μπορει να ηταν καλη ιδεα :P)

  6. #81
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    429
    Παιδιά τα λέτε γαμάτα!!! :)
    καλά πώς τα καταλαβαίνετε? μου άρεσε πολύ η άποψη της carrie για τους λόγους που δεν αλλάζω...
    sorry που δεν μπορώ να πώ περισσότερα αλλά έχω συνεδρία και πρέπει να φύγω.Ευχαριστώ πάντως πολύ (τώρα σκέφτομαι ποιά να πώ πρώτη μήπως η άλλη παραξηγηθεί :) ) τεσπα θα σκεφτώ αυτά που είπατε και θα ξαναμιλήσουμε

  7. #82
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    24
    GreenPeyote γειά σου κι απο μένα.!
    Διάβασα απο την αρχή όλα αυτά που σε απασχολουν καθώς και τις πολυ ευστοχες τοποθετίσεις ολων αυτών που συμμετειχαν σε αυτη την τοσο αληθινή και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ συζήτη και θα ηθελα αν μου επιτρεπεις να συμμετεχω λεγοντας σου πως πρεπει κατ΄αρχας να ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ.Μεσα σου υπαρχει συνεχως μια ΕΝΤΑΣΗ.
    Κατσε σε μια πολυθρόνα χαλαρα και παιρνε αργες βαθιες ανασες ενω συγχρονως προσπαθησε να χαλαρωσεις ολους τους μυες του σωματος σου.ΟΛΟΥΣ.Ξεκινα απο τα ποδια και ανεβενε προς τα πανω μεχρει να χαλαρωσεις και τους μυες του προσωπου σου .Νιωσε την πληρη χαλαρωση και το μεγαλειο της.απολαυσε τον αερα που εισπνεεις και καθως εκπνεεις βγαζε απο μεσα σου οτι βρώμικο και μαυρο υπαρχει.Ναι οντως εισαι κατι θεϊκο .Ολοι ειμαστε.οι περισοτεροι ομως δεν το ξερουν.ειμαστε μερος της συμπαντικης δυναμης και εχουμε πολλες δυνατοτητες.Εσυ ξερεις οτι εχεις αυτη τη δυναμη και γιαυτο εσθανεσαι ξεχωριστος.και εισαι αφου πολυ λιγοι εχουν αυτη την γνωση.Εισαι ομως σε Μεγαλη ψυχολογικη ενταση και ταραζεις συνεχως τα νερα μεσα στο μυαλο σου και στην ψυχη σου με της αρνητικες σκεψεις λες και μονο εσυ μπορεις να εισαι τοσο καχυποπτος τοσο ανασφαλεις τοσο ακραιος τοσο μπερδεμενος τοσο μονος τοσο ηλιθιος και τοσο πανεξυπνος μαζι τοσο διαφορετικος κτλ....
    ΗΡΕΜΙΣΕ!Γινε και λιγο τεμπελης εχει κι αυτο την πλακα του!απολαυσε την ηρεμια .μην σκεφτεσε ΤΙΠΟΤΑ.Πετα με τις κλωτσιες οτι δισαρεστο παει να μπει στο κεφαλι σου .οι ασχημες σκεψεις ειναι μια συνηθεια και σου κανουν το μυαλο σου οτι αυτες γουσταρουν.να σαι σε εγριγορσημονο για να του κλεινεις την πορτα και να επιτρεπεις την εισοδο μονο σε ευχαριστες.ευχαριστες και στηρες.γιατι μπορει μια ευχαριστη να σου γενησει μια δυσαρεστη και να πεις απο που ξεφυτρωσε τωρα αυτη!αρα μαπα το καρπουζι και αυτη η μεθοδος.Ολα θελουν μεθοδικοτητα και εξυπναδα.Θελει εξυπναδα και πονηρια για να διαχειρηστουμε το εαυτο μας.να τον καλοπιανουμε να τον φροντιζουμε να τον ενθαρινουμε αλλα να οτα παει να μας σαμποταρει τον σαμποταρουμε εμεις πρωτοι αφου δεν προκειτε να ανοιξουμε την πορτα μα ς στις αρνητικες σκεψεις.ατικατεστισε τες με οτιδηποτε αλλο.οτιδηποτε.οδο χαζο και ριχο και αν ειναι.αρκει να γεμισε το κενο για να μην υπαρχει χορος για τιποτα κακο.εχεις εθηστει στις αρνητικες σκεψεις και οπως το ναρκωτικο ενο ξερεις οτι σου κανει κακο και σε σκωτωνει απο την αλλη νιωθεις οτι δεν μπορεις χωρις αυτο.

  8. #83
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    24
    Να γεμιζεις συνεχως το μυαλο σου με τα τοσο θετικα οπως ηΥΓΕΙΑ σου , ο εαυτος σου ,το σπιτακι σου ,η πανεμορφη χωρα σου κτλ.Μην περνας ολα τα πραγματα απο μεγενθετικο φακο.μην ασχολησε τοσο.ενα κλοκ ειναι στο μυαλο.ενας διακοπτης .Γυρισε τον.ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ.Μην απογοητευεσε.Δεν εχεις ζησει τα χειροτερα και δεν εχεις υπομονη.αλλα πως αφου αυτη η συνεχεις ενταση εχει τον πρωτο ρολο μεσα σου.Γιαυτο πρεπει να μαθεις στον εαυτο σου να Χαλαρωνει και να μην ειναι στην τσιτα για απολυτως τιποτα.τιποτα να μην αφηνεις να ταραζει την ηρεμη λιμνουλα που θα υπαρχει μεσα σου.στην αρχη οι προσπαθειες θα ειναι συνηδητες και δισκολα θα τα καταφερνεις αλλα στο τελος θα σου γινει συνηθεια να σκεφτεσε θετικα η τουλαχιστον ουδετερα χωρις να σε πνιγουν αυτες οι ηλιθιες σκεψεις που σε εχουν βασανισει τοσο.μην το επιτρεπεις αλλο.παρτο εγωηστικα.το δικο σου θα γινει.δεν θα αφησεις αυτες τις ηλιθιες σκεψεις να σε κανουν οτι θελουν.Πες ¨ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΟΟ!!¨ (ετσι για να γελασουμε και λιγο).Και δραστιριοποιησου κανε πραγματα χωρις να το σκεφτεσαι αν θα σου αρεσει και πως θα το κανεις και θα τα καταφερω ?εδω καλυτερα δεν ειμαι?ΟΧΙ.Μην δινεις στον εαυτο σου το περιθωριο να σκεφτει.Θα κανεις πραγματα γιατι ετσι πρεπει τελεια και παυλα.αλλα θα τα κανεις οπως σου βγενει και οπω εσυ κρινεις.

  9. #84
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    24
    Ετσι ειναι η ζωη .δεν ειναι ευκολη και δεν χρειαζετε να τη δυσκολευουμε κι αλλο.Ηζωη ειναι η ιδια για ολους .ο τροπος που επιλεγει να την αντιμετωπιζει ο καθενας μονο διαφερει.
    και αυτος ο ψυχολογος που πηγαινεις μην νωμιζεις (η μαλλον μην εισαι σιγουρος)οτι ειναι απολυτα ισοροπημενος μεσα του ή οτι ειναι ευτιχισμενος αι ικανοποιημενος απο τη ζωη.Το πιο πιθανο ειναι να εχει και αυτος τα ψυχολογικα του.ολος ο κοσμος εχει .μηπως νωμιζεις πως μονο εσυ εισαι τοοσοο νοημον που μπορεις να τα αναλυεις ολα τοοοοσο πολυ ?ο περισσοτερος νοημον κοσμος εχει αναρωτηθει πολες φορες αυτα που εσυ αναρωτιεσε και που νωμιζεις πως δεν ειναι φυσιολογικα.απλα ολοι καποια στιγμη κουραζομαστε και την κανουμε με ελαφρα απο την τοσο ψυχοφθορα ταση να τα πολυαναλιουμε ολο τοοοσο πολυ.εισαι απλα ενα ανυσηχο πνευμα .δαμασε τις σκεψεις σου.κανε αυτο το δωρο στον εαυτο σου.ολος (σχεδον)ο κοσμος υποφερει δεν εισαι μονοσ σου βρε χαζο!υπομονη θελει.ποιος σου ειπε οτι η ζωη ειναι ευκολη και ευχαριστη παντα?λιγες ειναι η φορες που ειναι πραγματικα ευχαριστη.συνηθως ειναι κατι ουδετερο.μην ψαχνεις λοιπον κατι το μεγαλιωδες .ετσι ειναι η ζωη πεζη ,γριζα με καποιες πολυγρομ,ες πινελιες που και που.ολοι σηκωνουμε τον δικο μας σταυρο.Και το αν ο δοκος σου ειναι πιο βαρης απο των αλλων αυτο δεν μπορεις να το ξερεις.εσυ αυτοκαταστρεφεσε κλεισμενος στο κουκουλι σου αλλοι αυτοκαταστρεφονται καπως αλλιως ο καθενα ς οπως εχει μαθει και οπως βολευετε.καποιοι εχουν το προτερημα να προσποιουνται πως ολα βαινουν καλα (ενω δεν υσχιει )και καποιοι οχι.με τον καιρο συνηθηζεις και αποδεχεσε τη ζωη ετσι οπως ειναι.οπως ενα ανοστο φαγητο που δεν μπορεις να το φας με τιποτα στην αρχη και στη συνεχεια σου αρεσει και το τρως ακομα και με ευχαριστηση.

  10. #85
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    home which home
    Posts
    2,326
    well done niht

  11. #86
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    24
    Σ΄ευχαριστω carrie.
    Kαληνύχτα.

  12. #87
    Senior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Αθήνα
    Posts
    429
    Αγαπητή niht, σ\' ευχαριστώ πολύ για το μηνυμά σου, φυσικά και μπορείς να συμμετέχεις και χάρηκα πολύ για την άποψή σου...
    Όταν διάβασα στην αρχή αυτό που είπες να χαλαρώσω σε μία πολυθρόνα με έπιασε ταχυπαλμία, δεν ξέρω γιατί. Όντως όλοι οι μύες του σωματός μου πρέπει να είναι σε ένταση, σαν να είμαι διαρκώς σφιγμένος και σε \"ετοιμότητα\". Προσπάθησα να κάνω αυτό που είπες αλλά δεν είδα να χαλαρώνω... Αυτό το σφίξιμο και η ένταση πρέπει να έχει πολύ βαθιές ρίζες, οτι και να κάνω έχω την αίσθηση οτι δεν φεύγει, ίσως μόνο όταν κοιμάμαι.
    Πρέπει να πώ οτι τα περισσότερα που έγραψες δεν τα κατάλαβα, δεν ξέρω γιατί σαν να μην λειτουργεί το μυαλό μου, σαν να έχει αδρανοποιηθεί από το φόβο. Αυτές οι συμβουλές που μου έδωσες νιώθω οτι δεν είναι για μένα, οτι δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Ίσως καλά τα λές αλλά δεν βλέπω να μπορώ να τα κάνω αυτά και να τα καταλάβω.
    Αυτά που μου έκαναν αίσθηση και τα κατάλαβα από αυτά που είπες είναι τα παρακάτω:

    \"λες και μονο εσυ μπορεις να εισαι τοσο καχυποπτος τοσο ανασφαλεις τοσο ακραιος τοσο μπερδεμενος τοσο μονος τοσο ηλιθιος και τοσο πανεξυπνος μαζι τοσο διαφορετικος κτλ....\"

    \"και αυτος ο ψυχολογος που πηγαινεις μην νωμιζεις (η μαλλον μην εισαι σιγουρος)οτι ειναι απολυτα ισοροπημενος μεσα του ή οτι ειναι ευτιχισμενος αι ικανοποιημενος απο τη ζωη.Το πιο πιθανο ειναι να εχει και αυτος τα ψυχολογικα του.ολος ο κοσμος εχει .μηπως νωμιζεις πως μονο εσυ εισαι τοοσοο νοημον που μπορεις να τα αναλυεις ολα τοοοοσο πολυ ?ο περισσοτερος νοημον κοσμος εχει αναρωτηθει πολες φορες αυτα που εσυ αναρωτιεσε και που νωμιζεις πως δεν ειναι φυσιολογικα\"

    Τα παραπάνω ένιωσα οτι μου ταιριάζουν, οτι έχω μία τέτοια αίσθηση μοναδικότητας , οτι οι άλλοι δεν έχουν παρόμοια συναισθήματα κ.τ.λ.

    Τί να πώ ρε παιδιά , δεν ξέρω τί γίνεται... Σήμερα στη συνεδρία που είχα μου είπε ο γιατρός οτι δεν είναι παγωτάκι αυτό που έχω αλλά μία σταγονίτσα παγωτού σε ένα κουτάλι και νομίζω οτι είναι κάτι το φοβερό. Μου είπε οτι δεν γίνεται όλο αυτό συνειδητά. Οτι δεν την συντηρώ αυτή τη κατάσταση συνειδητά αλλά οτι βάζω κι εγώ το χεράκι μου...
    Όταν μου το λέει αυτό νιώθω θυμό και αντίδραση, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται αυτό. Πώς μπορώ εγώ να συναινώ σε όλη αυτή τη πίκρα που βιώνω...Μου λέει προτιμάς να το παίζεις παρά να κάνεις έρωτα με γυναίκα, να σου δίνουν λεφτά οι γονείς σου παρά να βγάζεις τα δικά σου, να μένεις στο σπίτι παρά να κάνεις άλλα πράγματα.Δεν μπορείς να δείς
    μου λέει πόσο πιό ωραία είναι η άλλη κατάσταση. Θές μου λέει να σε πάρει κάποιος με το ζόρι -εγώ ή το χέρι του Θεού- και να σε αλλάξει. Εγώ θυμώνω και του λέω οτι για όλα αυτά δεν υπάρχουν φόβοι που με κρατάνε? Και μου λέει οτι υπάρχουν πολλοι φόβοι που παρεμβάλλονται. Ε τότε του λέω πώς λέτε οτι το θέλω όλο αυτό? Ή φοβάμαι ή το θέλω....Δεν συμβιβάζονται και τα δύο. Και όταν του λέω αυτό δεν απαντάει και τσαντίζομαι.
    Παράδειγμα μου λέει οτι προτιμάς να το παίζεις παρά να κάνεις έρωτα με μία γυναίκα. Και του λέω πως έχω κάνει έρωτα με γυναίκα , γιατί λοιπόν δεν βλέπω οτι είναι καλύτερο αυτό και να αλλάξω? Και μου λέει γιατί παρεμβάλλονται 1000 φόβοι ... Άρα του λέω δεν είναι οτι δεν θέλω αλλά οτι φοβάμαι... Τί να πώ δεν ξέρω , σας φαίνονται παράλογα αυτά που λέω?

  13. #88
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    home which home
    Posts
    2,326
    Ζεις το καλυτερο δυνατο σεναριο που μπορεις να φανταστεις για τον εαυτο σου, οποτε ποιο ειναι το παραπονο σου τελικα? Αμα δεν ξερεις τι ακριβως θεσ να αλλαξεις, αμα δεν ονειρευεσαι, αμα δεν εχεις θεληση να κανεις κατι ή να ζησεις κατι, δε θα γινει κατι! Οποτε αυτο που θες αυτο γινεται. Εχεις πεισει τον εαυτο σου οτι αυτο ειναι το καλυτερο και το ασφαλεστερο για σενα. Οποτε τι θες απο τον ψυχιατρο? Κανακεμα. Ειναι αντικαταστατης των γυναικων και των φιλων. Ετσι: α) θα περασουν τα χρονια μεχρι να πεθανεις και μετα δεν εχει καμια σημασια τι εκανες τοσα χρονια σε αυτη τη ζωη, αφου δε θα θυμασαι πως εχεις ζησει και τι εκανες ουτε θα νιωθεις πια τιποτα (εκτος και αν υπαρχει μετα θανατον ζωή οποτε θα κανεις μια ανασκοπηση της ζωής σου απο εκει ψηλα και θα δεις οτι ενω ουτως ή αλλως καποτε θα πεθαινες, εσυ δεν τα εζησες πληρως τα χρονια που σου δοθηκαν, απο φοβο μην πεθανεις!!!!Ομως να ξερεις, αν πεθανεις, πριν πεθανεις, δε θα πεθανεις όταν πεθανεις!Οποτε, καλυτερα να εχεις ζησει πριν πεθανεις), ή β) θα γινει κανενα θαυμα (ολα ειναι πιθανα, αλλα πρεπει να τα θες κι εσυ, κι ο Ιησους στη Ναζαρετ όπου δεν τον πιστευανε δε μπορεσε να κανει πολλα θαυματα)

  14. #89
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,537
    Originally posted by GreenPeyote

    \"λες και μονο εσυ μπορεις να εισαι τοσο καχυποπτος τοσο ανασφαλεις τοσο ακραιος τοσο μπερδεμενος τοσο μονος τοσο ηλιθιος και τοσο πανεξυπνος μαζι τοσο διαφορετικος κτλ....\"

    \"και αυτος ο ψυχολογος που πηγαινεις μην νωμιζεις (η μαλλον μην εισαι σιγουρος)οτι ειναι απολυτα ισοροπημενος μεσα του ή οτι ειναι ευτιχισμενος αι ικανοποιημενος απο τη ζωη.Το πιο πιθανο ειναι να εχει και αυτος τα ψυχολογικα του.ολος ο κοσμος εχει .μηπως νωμιζεις πως μονο εσυ εισαι τοοσοο νοημον που μπορεις να τα αναλυεις ολα τοοοοσο πολυ ?ο περισσοτερος νοημον κοσμος εχει αναρωτηθει πολες φορες αυτα που εσυ αναρωτιεσε και που νωμιζεις πως δεν ειναι φυσιολογικα\"

    Τα παραπάνω ένιωσα οτι μου ταιριάζουν, οτι έχω μία τέτοια αίσθηση μοναδικότητας , οτι οι άλλοι δεν έχουν παρόμοια συναισθήματα κ.τ.λ.
    Και όμως ........ έχουν !
    Τα συναισθήματα μας εναλλάσσονται και χίλιες σκέψεις έρχονται στο λεπτό (σχήμα λόγου , δεν τις μέτρησα :P) Αλλα δεν τις δίνουμε τόση σημασία όσο εσύ . (Με την ένοια της υπερανάλυσης .)
    Είναι φυσικό οταν πρόκειται να κάνεις κατι , να περνάνε χίλια απο το μυαλό σου και να νιώθεις και φόβο . Εσυ όμως επιλέγεις πόση σημασία θα δόσεις σε κάθε σου σκέψη .
    Εχω κάνει κάποιες φορές πράγματα ενάντια στον φόβο μου , και ας έτρεμαν ακόμα και τα πόδια μου . Η θα τον αφήσεις να σε νικήσει ή θα νικήσεις εσύ ...............

  15. #90
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    2,713
    Originally posted by GreenPeyote
    ...... Ε τότε του λέω πώς λέτε οτι το θέλω όλο αυτό? Ή φοβάμαι ή το θέλω....Δεν συμβιβάζονται και τα δύο. Και όταν του λέω αυτό δεν απαντάει και τσαντίζομαι.
    Εννοειται πως γινεται να θες κ να φοβασαι ταυτοχρονα!Το ενα δεν αναιρει το αλλο...Κ οχι μονο να θες αλλα να το πρατεις κ παλι να φοβασαι κ.ο.κ.Θα κανεις κατι,θα φοβηθεις ισως κ υπερβολικα 1,2,10,20 φορες κ καποια στιγμη θα σου φυγει κ ο φοβος κ θ\'αρχισεις ν\'απολαμβανεις.Γι\'αυτο ισως πρεπει ν\'αρχισεις τις πραξεις αφου η σκεψη δε σε βοηθαει.Συμφωνεις?

Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •