Results 1 to 15 of 24
-
12-02-2012, 19:16 #1
Επαναπροσδιορισμός αρχικού στόχου;
Πάντα είχα παραπάνω κιλά. Με ύψος 1,64 πριν 5 χρόνια ήμουν περίπου 85, εκείνη την περίοδο είχα χάσει 10 και έτσι τα τελευταία 4 χρόνια ήμουν σταθερή στα 75.
Εδώ και ένα χρόνο (από τις 14 Φεβρουαρίου του 2011) έχω ξεκινήσει πολύ καλή διατροφή την οποία την έχω κάνει τρόπο ζωής και την οποία ακολουθώ χωρίς καμία πίεση και το ευχαριστιέμαι μάλιστα, πίνω πολύ νερό, γυμνάζομαι τουλάχιστον 3 φορες την εβδομάδα, τους τελευταίους μήνες 4 σίγουρα).
Είχα ξεκινήσει από τα 75 κιλά με ύψος 1,64. Είδα ένα ποστ μου από το Μάιο που ήμουν 68 και θα έπρεπε να αισθανθώ περίφανη με τον εαυτό μου που σήμερα ζυγίζω 60 κιλά. Ωστόσο είμαι σταθερή τους τελευταίους μήνες εκεί γύρω στα 59,9-61 και η ζυγαριά δε λέει να ΄πέσει ενώ τα κάνων όλα σωστά.
Τελικό στόχο είχα τα 59 κιλά, ωστόσο τώρα που τα έχω φτάσει και δε βλέπω την επιθυμητή διαφορά πάνω μου, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω, έχω επαναπροσδιορίσει το στόχο και θέλω να φτάσω τα 55. Αν και δεν είμαι σίγουρη για το πόσα ακόμα έπρεπε να χάσω ή αν δε θα έπρεπε να χάσω και θα έπρεπε να κάνω πιο πολύ γυμναστική.
Αυτή η σταθερότητα με έχει ρίξει ψυχολογικά και αναρωτιέμαι αν θα κατέβω σύντομα.. Τέλος πάντων, όπως και να έχει θα συνεχίσω την προσπάθεια και ίσως εντάξω περισσότερη άσκηση , αν και ήδη κάνω αρκετή.
- 12-02-2012, 19:30 #2
Τα 59 κιλα ειναι μια χαρα για το υψος σου, αλλα και στα 55 δεν θα ειχες καποιο προβλημα, δηλαδη να εισαι πολυ αδυνατη. Η αποφαση ποσα κιλα περιπου πρεπει να 'σαι ειναι δικη σου. Ξεκινησες 85 κιλα και τωρα εισαι 59 αυτο ειναι τεραστιο κατορθωμα. Εισαι ενας ανθρωπους που εχασε 26 κιλα, εγω στη θεση σου θα ημουν πολυ περηφανη. Επισης μην στενοχωριεσαι που εχει κολλησει η ζυγαρια. Εμενα εχει κολλησει για 2 μηνες σε σχεση με τα κιλα,μην ανησυχεις ο οργανισμος σου θα παρει μπρος. Ακομα δεν χρειαζεται να εξαντληθεις στη γυμναστικη. Η γυμναστικη να ξερεις δεν σου εγγυειται οτι θα χασεις κιλα, καποιες φορες χανεις μονο λιπος. Τελος καλυτερα θα ηταν να ακολουθησεις μια σωστη διατροφη αφου θελεις να χασεις μονο 4 κιλα και να μην ακολουθησεις καποια διαιτα express.
17-02-2012, 00:17 #3
Συμφωνώ απολύτως.
Τα 26 κιλά είναι μεγάλη πρόοδος. Μπράβο.
17-02-2012, 00:38 #4
Συγχαρητήρια για την πρόοδο σου!!!Ειλικρινά outstanding!!!!Μη σε αγχώνει το παρακάτω...Καμιά φορά και το άγχος είναι ανασταλτικός παράγοντας....
17-02-2012, 00:47 #5
συγχαρητηρια!!! :thumbup:
βρισκω πολυ σημαντικο οχι μονο το οτι εχασες τοσα κιλα αλλα κυριως το οτι τα εχασες χωρις να πιεστεις κ αλλαζοντας τον τροπο ζωης σου!!!
οσο για τον τελικο στοχο... αυτο που ξερω εγω ειναι οτι σταματας να χανεις οταν φτανεις στα κανονικα σου κιλα... αν χασεις,χανεις παρα πολυ δυσκολα κ ξαναπαιρνεις πολυ ευκολα κ ερχεσαι παλι στα ιδια κιλα.
αρα, μηπως πρπεει να ακουσεις το σωμα σου ?
17-02-2012, 00:51 #6
Έχει δίκιο η smart....Δε γίνεται να χάσεις με τον ίδιο ρυθμό που έχανες στα περισσότερα κιλά...κάνε μία συντήρηση για αρκετό διάστημα, άφησε το σώμα σου να σταθεροποιηθεί...και μετά ίσως αν του ζητήσεις περισσότερα να ανταποκριθεί πιό πρόθυμα.
17-02-2012, 01:03 #7
Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια και την εμψύχωση. Εύχομαι καλή δύναμη και σε εσάς και καλή συνέχεια με την προσπαθειά σας.
Και διατροφολόγους που έχω ρωτήσει μου έχουν πει πως για να μη χάνεις και να έχεις σταθεροποιηθεί στα ίδια κιλά τόσους μήνες κάτι σημαίνει και πως δε χρειάζεται να πιέσεις κάτι να γίνει από τη στιγμή που και τρέφεσαι σωστά και συνεχίζεις και την προσπάθεια με άσκηση.
Το θέμα μου ωστόσο είναι πως δεν είμαι ευχαριστημένη με το σώμα μου κυρίως με περιφέρεια και μπούτια και με απογοητεύει πολύ το γεγονός ότι ενώ τρέφομαι καλύτερα από ποτέ και έχω λιώσει 1 χρόνο τώρα στη γυμναστική δεν έχω τα αποτελέσματα που θα ήθελα.
Βέβαια θα μου πείτε πως τόσα χρόνια λάθος διατροφής και απραξίας όσον αφορά στη σωματική άσκηση καθώς και οι συνεπειές τους δε γίνεται να εξαφανιστούν έτσι μέσα σε ένα χρόνο...
17-02-2012, 01:05 #8
Γιατί δε συμβουλεύεσαι ένα γυμναστή για άλλους τρόπους εκγύμνασης?εγώ είχα κάνει πλύ ωραία πόδια με power plate ας πούμε...
17-02-2012, 01:24 #9
Τις τελευταίες 2 ώρες ψάχνω για αποτελέσματα και κυρίως παρενέργειες του Power plate. Το πιστεύεις;; Τυχαίο;
Με είχε δελεάσει πολύ. Έχω ωστόσο λίγο ανησυχήσει με τις παρενέργεις που μπορεί να προκαλέσουν στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον λόγω των κραδασμών. Φοβάμαι να ρισκάρω τη μελλοντική μου υγεία για τους κάποιους πόντους που θέλω να χάσω.
Βέβαια διάβασα πως αν αυτός που σου δείχνει ξέρει και είναι από πάνω σου συνέχεια και παρατηρεί το πώς το κάνεις δε θα υπάρξει θέμα.
Είχα ρωτήσει και στο γυμναστηριό μου και μου είχαν πει για πακέτο των 15 συνεδριών. Εσύ έχεις δει τα επιθυμητά αποτελέσματα; Μέσα σε τι χρονικό διάστημα;
17-02-2012, 01:30 #10
Ένιωσα το σφίξιμο από την πρώτη κιόλας φορά, απίστευτο και όμως...Αποτελέσματα ήδη από την τέταρτη με πέμπτη αλλά έκανα 3 φορές την εβδομάδα μαζί με διατροφή και πολύ περπάτημα.Μου έκανε μία πολύ καλή γυμνάστρια. Δεν πρέπει να φεύγει από πάνω σου λεπτό φυσικά γιστί μπορεί να κάνεις κατά λάθος κίνηση που δεν πρέπει. Σφίγγει πολύ, βοηθά λίγο στην κυτταρίτιδα, χάνεις και πόντους...Αυτά από προσωπική μου εμπειρία σε συνδυασμό πάντα με αερόβια, πολύ νερό, διατροφή....όχι δίαιτα, διατροφή!!!
17-02-2012, 01:39 #11
Έτσι έτσι, έχεις απόλυτο δίκιο, διατροφή! Κι εγώ πάντα αποφεύγω τη χρήση της λέξης "δίαιτα".
Θα το ψάξω κι άλλο για το power plate. Το σκεφτόμουν σοβαρά να ξεκινήσω τον Απρίλιο αλλά με τόσα που διάβασα η αλήθεια είναι πως τρομοκρατήθηκα. Και το θέμα είναι πως δεν έχω και κάποιο κριτήριο για την επιλογή η μη κάποιου συγκεκριμένου γυμναστή. Όλοι όταν στα παρουσιάζουν , τα παρουσιάζουν σα να είναι οι expert και σα να μην έχουν παρενέργειες και όλα τέλεια γιατί θέλουν απλά να βγάλουν λεφτά. Πάντως ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση, είναι πολύ σημαντικό να στο λέει κάποιος που έχει εμπειρία από αυτό.
17-02-2012, 12:00 #12
Aimsgirl Καλημέρα!! έκανα περίπου 3 μήνες power plate και μπορώ να πω ότι έχει άμεσα αποτελέσματα, τουλάχιστον σε σύσφιξη, γιατί έκανα ταυτόχρονα και διατροφή και δεν ξέρω αν τα κιλά και οι πόντοι οφείλονται σ'αυτό, σίγουρα βοήθησε αλλά δε ξέρω πόσο!
αν αποφασίσεις να το κάνεις πρέπει να ψάξεις καλά το γυμναστή!
όταν ο δικός μου έλειπε για διακοπές έκανα με έναν άλλο και μου τσάκισε τη μέση! με το δικό μου δεν είχα πρόβλημα ποτέ!
Αλλά να ξέρεις ότι πρέπει να το αντικαταστήσεις σιγά σιγά με γυμναστική πρώτον γιατί έχει''πλατό''από ένα σημείο και μετά πρέπει να αλλάξεις τρόπο άσκησης για να δεις αποτελέσματα αλλιώς κάνεις απλά συντήρηση! και Δεύτερον θα σου προσφέρει μυς και σύσφιξη, χάσιμο κυτταρίτιδας αλλά όχι αντοχές γιατί δεν είναι φυσικός τρόπος άσκησης! συνεπώς εγώ το προτείνω για αρχή αν είσαι αγύμναστος ώστε να μπεις πιο γρήγορα στο κόσμο της φυσικής γυμναστικής και να βλέπεις τεράστιες αλλαγές στο σώμα σου στην υγεία σου στις αντοχές σου και στη ζωή σου γενικότερα!!
και όταν λέω φυσική δεν εννοώ μηχανήματα με βάρη!!!
17-02-2012, 12:49 #13
Γειά σου. Σ'ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου σχετικά με το Power plate. Ανησυχώ πολύ για τις μελλοντικές επιπτώσεις του στην υγεία. Θέλω πολύ να ξεκινήσω.
Γενικά γυμνάζομαι εντατικά ένα χρόνο σε γυμναστήριο, πηγαίνω 4φορές την εβδομάδα και κάνω διάδρομο, ποδήλατο , ομαδικά, βάρη, ελειπτικό γενικά τα πάντα. Αλλά θα ήθελα να εντατικοποιήσω την προσπάθεια είτε με κολύμβηση, είτε με power plate. Και κάνω και εδώ και ένα χρόνο πολύ σωστή διατροφή χωρίς καθόλου παρασπονδίες και ''αμαρτίες'' :P
Φοβάμαι την επιλογή γυμναστή καθώς δεν έχω κριτήριο επιλογής του. Ο δικός σου που κοντά είναι περίπου; Μήπως έπαιρνα και από αυτόν μια γνώμη.
Βλέπω ξεκινήσαμε πάνω κάτω από τα ίδια κιλά και έχουμε ίδιο στόχο. Σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
17-02-2012, 12:52 #14
συγχαρητηρια για την φοβερη προοδο!
και κυριως για τον ισορροπημενο τροπο που αντιμετωπισες το θεμα της διατροφης σου!!
συμφωνω σε οσα ειπωθηκαν.
οταν εισαι κοντα στα ιδανικα σου κιλα, χανεις πολυ δυσκολα.
μην απογοητευεσαι.
μεινε σταθερη στην καλη σου διατροφη και συνεχισε την γυμναστικουλα σου. μπορει οι αλλαγες που θα δεις απο αυτην να σε ικανοποιησουν και να μην θελεις πλεον να χασεις αλλο.
αν θελησεις ωστοσο, μπορεις να το κανεις, λιγο πιο αργα απ οτι μεχρι τωρα, αλλα θα γινει
μην απογοητευεσαι και μην χαλασεις το καλο και επιτυχημενο σου συστημα διατροφης.
17-02-2012, 13:14 #15
Σ'ευχαριστώ πολύ 2sweet2b4go10
Μακάρι να γίνει , ακόμα κι αν αργήσει. Γενικά δεν ήμουν πολύ της υπομονής και της πειθαρχίας στη ζωή μου. Ωστόσο σε αυτό το θέμα διατροφή-άσκηση έχω μείνει έκπληκτη με τον εαυτό μου τον τελευταίο χρόνο και έχω δει μια πλευρά του που ήταν άγνωστη για μένα τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ελπίζω να συνεχίσω και να ενισχύσω την προσπαθειά μου με περισσότερη άσκηση για μια καλύτερη ζωή.
Γιατί το θέμα δεν είναι να έχω ένα καλό σώμα αυτό το καλοκαίρι ώστε να μπορώ να βγω σε μια παραλία αλλά το ζήτημα είναι να έχω ένα υγιές σώμα για το υπόλοιπο της ζωής μου.
Καλή συνέχεια και σε εσένα. Βλέπω ότι ενώ έχεις ξεκινήσει ικρό χρονικό διάστημα, τα πας πολύ καλά!! Keep the god job
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία