Results 1 to 15 of 38
-
17-02-2012, 22:39 #1
Μειωση των υπερφαγικων επεισοδιων
Ενω έχω κάνει τόση προοδο.. 1 η 2 φορες την εβδομαδα με πιανει υπερφαγικο επεισοδιο.... ψαχνω να βρω το λογο αλλα δεν μπορω.. μπορει να φταει η διατροφη μου, ψυχολογικοι παραγοντες..δεν ξερω..
θα προσπαθησω να βρω το λογο..οποτε εδω θα γραφω τι τρωω καθημερινα..και ψυχολογικες καταστασεις που μπορει να με ωθησουν στην υπερφαγια..
Λοιπον σημερα μετα απο ξενυχτι ξυπνησα και δεν ειχα πολυ ορεξη αλλα τρωγωντας που λενε ερχεται η ορεξη..
πρωινο: 3 ξερα δαμασκηνα, 2 φετες ψωμι, τυρι κοταζ(100 γρ) 2 βραστα αυγα.
δεκατιανο: 1 ποτηρι γαλα με μπισκοτα
μετα πεινουσα και εφαγα ενα καροτο, γκρειπφρουτ
μεσημεριανο: σουπα λαχανικων(2 μεριδες) και 2 τυροπιτακια
καφες, ενα σοκολατακι, ενα κομματακι μηλοπιτα
μηλο
μετα παλι μηλο
τωρα δεν μπορω να πω οτι πειναω.. οι αλλοι για βραδυνο φαγανε κρεπες με μερεντα αλλα δεν εφαγα γιατι ημουνα οκ...αλλα τωρα σαν να γουργουριζει το στομαχι μου λιγο..το πολυ πολυ να φαω ενα γιαουρτακι
- 17-02-2012, 22:44 #2
Το γεγονός ότι αντιστάθηκες ενώ οι άλλοι έτρωγαν είναι πολύ σημαντικό και μπράβο σου!Επίσης, είναι πολύ καλο που τρως αρκετά φρούτα όπως είδα....Με αυτή τη μέθοδο της καταγραφής ίσως να ελέγξεις καλύτερα τον εαυτό σου οπότε, τί χάνεις να δοκιμάσεις?Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου :)
17-02-2012, 23:35 #3
eri στα υπερφαγικά οδηγούνε πολλές συνιστώσες, δεν σε οδηγεί μόνο μια αιτία!
Το φαγητο είναι μια διέξοδος, ένα ξέσπασμα αλλού κρύβονται τα αληθινά αίτια!
Εμένα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ στον έλεγχο της βουλιμικής μου τάσης η διατροφή με τα τρίωρα κ τις δυάδες!
17-02-2012, 23:46 #4
Break μου μήπως μπορείς λίγο να μου το εξηγήσεις αυτό?Το είδα σαν ποστ αλλά δεν έχει εξήγηση, μόνο συνδυασμούς νομίζω...Επειδή προσπαθώ μόνη να φτιάξω τη διατροφή μου, θα ήθελα να έχω γνώση για ό,τι μπορεί να βοηθήσει είτε τώρα είτε μελλοντικά μιας και προβλέπεται μακροχρόνια προσπάθεια...
18-02-2012, 00:27 #5
Αστερόσκονη βρίσκομαι αρκετά χρόνια στο φαυλο κύκλο αυστηρή δίαιτα - κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής - τύψεις κ πάλι από την αρχή!
Με τη συγκεκριμένη διατροφή επιδιώκετε η διατήρηση της γλυκόζης στο αίμα στα φυσιολογικά επίπεδα καθώς επισης κ η επαρκής παραγωγή της ορμόνης σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η ορμόνη αυτή δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας!!!!
Επίσης η συγκεκριμένη ορμόνη δημιουργείτε κ με τη κατανάλωση σοκολάτας!
Στα κύρια γεύματα κάνεις μια τριάδα(για τη δημιουργία της σεροτονίνης) πιο συγκεκριμένα πρωτείνη + υδατάνθρακα + φρέσκο π.χ γάλα(πρωτεινή) + δημητριακά(υδατάνθρακα) + φρούτο(το φρέσκο)
κ στα ενδιάμεσα κάνεις δυάδα δηλ υδατάνθρακα + φρούτο (για τη διατήρηση της γλυκόζης)
επίσης τρως κάθε 2,5 με 3,5 ώρες
Εμένα τουλάχιστον αυτή η διατροφή με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ελπίζω να βοήθησα!
18-02-2012, 01:47 #6
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!ίιδες αποτέλεσμα δηλαδή?Την ακολουθείς καιρό?Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων...
18-02-2012, 11:21 #7
να συνεχισω λιγο ακομη την εξηγηση της λογικης 3ωρων, 3δων-2αδων?
(μεχρι να παρει πρεφα η ελλη το τοπικ , οπτε θ αναλαβει εκεινη ;) )
καποια πραγματα τα καλυψε η break:)
κατα τα λοιπα, η λογικη ειναι η εξης:
στις συνηθεις διαιτες στερουμε το σωμα μας απο θρεπτικα συστατικα.
μ αυτον τον τον τροπο το σωμα μας μαθαινει οτι ανατακτικα χρονικα διαστηματα θαπρομηθευτει ο,τι χρειαζεται κ ετσι σιγα σιγα σταματανα ζητα παραπανω τροφοδοσια, γιατι ξερει οτι δε θα υπαρξουν συνθηκες στερησης κ ελλειψης, αρα δεν υπαρχει λογος ναεχει αποθεματα.
υπαρχουν πολλοι οπαδοι της μεθοδου οπως κ πολλοι πουθεωρουν ολητην επιχειρηματολογια ..εεεεε...χμμμμ...αςτο πω ευγενικα :χαζομαρες :D
προσωπικα την ακολουθω κ βλεπω οτι και σε μενα πιανει!
μπορεις να βγαλεις μονος σου ενα προγραμμα διατροφης,δεν απατει εξειδικευμενα τροφιμα (αρα δεν επιβαρυνεσαι οικονομικα)-εκτος κ αν εσυ αποφασισεις να τα προσθεσεις στη διατροφη σου.
νιωθεις χορτατος ολη μερα, αρα δεν πεφτεις με τα μουτρα στο φαγητο και χανειςκ κιλα:)
18-02-2012, 16:10 #8
Eri_k μου από τι θυμάμαι από το τόπικ σου έχεις δύσκολο ιστορικό με μεγάλη ταλαιπωρία υπερφαγικών επεισοδίων κατά κύριο λόγο μάλλον ψυχολογικών αιτιών. Το εξωτερικό μάλιστα θυμάμαι δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση μιας και αναγκάστηκες να αφήσεις πίσω σου ότι αγαπούσες. Θύμισε μου σε παρακαλώ τώρα μένεις Ελλάδα ή ακόμη είσαι εξωτερικό;
Είμαι και εγώ λάτρης των τριάδων-δυάδων ανά τρίωρα και κάνω αυτή τη διατροφή πολύ καιρό. Σίγουρα δεν εξαλείφουν παντελώς τα υπερφαγικά αλλά τα μειώνουν σημαντικά τουλάχιστον στην περίπτωση μου. Έχω ακόμη στιγμές αδυναμίας αλλά το σίγουρο είναι ότι με βοήθησαν να απαλλαχθώ από το διατροφικό χάος στο οποίο ζούσα. Τώρα πια και εγώ κάνω σπάνια υπερφαγικά, σχετικά μικρά κιόλας και γενικά νιώθω να έχω μπει σε μία τάξη, σιγά σιγά προσπαθώ να χάσω και τα κιλά που έβαλα στην πορεία της άστατης και κακής διατροφής μου. Από τη στιγμή που έστρωσα την διατροφή μου πλέον νιώθω και εγώ ότι είναι στο χέρι μου να αδυνατίσω και να επιστρέψω στα παλιό μου ποθητό βάρος. Θα πάρει χρόνο αλλά η όλη διαδικασία είναι σαφώς πιο ευχάριστη από μία δίαιτα :). Τίποτα βέβαια δεν γίνεται με μαγικό τρόπο και όλες οι προσπάθειες απαιτούν θυσίες και εγκράτεια, απλά με αυτή τη διατροφή είναι πολύ πιο εύκολο να τις κάνεις και παράλληλα να φέρεις ισορροπίες στον ταλαιπωρημένο σου οργανισμό.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες ευχαρίστως θα σου γράψουμε με τα κορίτσια όσα γνωρίζουμε για να σε βοηθήσουμε να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη διατροφή. Όπως είπε και η smart (χεχεχε το είχα πάρει από καιρό χαμπάρι το τόπικ αλλά δεν είχα χρόνο να γράψω ;)) είναι διατροφή που την προσαρμόζεις πολύ εύκολα στα γούστα σου και στην καθημερινότητά σου και δεν θέλει ειδικά φαγητά. Ανάλογα με τα δικά σου γούστα κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς και στην πορεία μπορεί να γίνει και τρόπος ζωής :).
18-02-2012, 23:17 #9
Originally posted by break
Αστερόσκονη βρίσκομαι αρκετά χρόνια στο φαυλο κύκλο αυστηρή δίαιτα - κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής - τύψεις κ πάλι από την αρχή!
Με τη συγκεκριμένη διατροφή επιδιώκετε η διατήρηση της γλυκόζης στο αίμα στα φυσιολογικά επίπεδα καθώς επισης κ η επαρκής παραγωγή της ορμόνης σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η ορμόνη αυτή δημιουργεί μια αίσθηση πληρότητας!!!!
Επίσης η συγκεκριμένη ορμόνη δημιουργείτε κ με τη κατανάλωση σοκολάτας!
Στα κύρια γεύματα κάνεις μια τριάδα(για τη δημιουργία της σεροτονίνης) πιο συγκεκριμένα πρωτείνη + υδατάνθρακα + φρέσκο π.χ γάλα(πρωτεινή) + δημητριακά(υδατάνθρακα) + φρούτο(το φρέσκο)
κ στα ενδιάμεσα κάνεις δυάδα δηλ υδατάνθρακα + φρούτο (για τη διατήρηση της γλυκόζης)
επίσης τρως κάθε 2,5 με 3,5 ώρες
Εμένα τουλάχιστον αυτή η διατροφή με έχει βοηθήσει πάρα πολύ ελπίζω να βοήθησα!
ενδιαφερον :D ! θα το δοκιμασω και θα σ πω αποτελεσματα!!
18-02-2012, 23:38 #10
Originally posted by Eli
Eri_k μου από τι θυμάμαι από το τόπικ σου έχεις δύσκολο ιστορικό με μεγάλη ταλαιπωρία υπερφαγικών επεισοδίων κατά κύριο λόγο μάλλον ψυχολογικών αιτιών. Το εξωτερικό μάλιστα θυμάμαι δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση μιας και αναγκάστηκες να αφήσεις πίσω σου ότι αγαπούσες. Θύμισε μου σε παρακαλώ τώρα μένεις Ελλάδα ή ακόμη είσαι εξωτερικό;
Είμαι και εγώ λάτρης των τριάδων-δυάδων ανά τρίωρα και κάνω αυτή τη διατροφή πολύ καιρό. Σίγουρα δεν εξαλείφουν παντελώς τα υπερφαγικά αλλά τα μειώνουν σημαντικά τουλάχιστον στην περίπτωση μου. Έχω ακόμη στιγμές αδυναμίας αλλά το σίγουρο είναι ότι με βοήθησαν να απαλλαχθώ από το διατροφικό χάος στο οποίο ζούσα. Τώρα πια και εγώ κάνω σπάνια υπερφαγικά, σχετικά μικρά κιόλας και γενικά νιώθω να έχω μπει σε μία τάξη, σιγά σιγά προσπαθώ να χάσω και τα κιλά που έβαλα στην πορεία της άστατης και κακής διατροφής μου. Από τη στιγμή που έστρωσα την διατροφή μου πλέον νιώθω και εγώ ότι είναι στο χέρι μου να αδυνατίσω και να επιστρέψω στα παλιό μου ποθητό βάρος. Θα πάρει χρόνο αλλά η όλη διαδικασία είναι σαφώς πιο ευχάριστη από μία δίαιτα :). Τίποτα βέβαια δεν γίνεται με μαγικό τρόπο και όλες οι προσπάθειες απαιτούν θυσίες και εγκράτεια, απλά με αυτή τη διατροφή είναι πολύ πιο εύκολο να τις κάνεις και παράλληλα να φέρεις ισορροπίες στον ταλαιπωρημένο σου οργανισμό.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες ευχαρίστως θα σου γράψουμε με τα κορίτσια όσα γνωρίζουμε για να σε βοηθήσουμε να δοκιμάσεις τη συγκεκριμένη διατροφή. Όπως είπε και η smart (χεχεχε το είχα πάρει από καιρό χαμπάρι το τόπικ αλλά δεν είχα χρόνο να γράψω ;)) είναι διατροφή που την προσαρμόζεις πολύ εύκολα στα γούστα σου και στην καθημερινότητά σου και δεν θέλει ειδικά φαγητά. Ανάλογα με τα δικά σου γούστα κάνεις τους δικούς σου συνδυασμούς και στην πορεία μπορεί να γίνει και τρόπος ζωής :).
19-02-2012, 00:00 #11
Originally posted by ASTEROSKONI
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!ίιδες αποτέλεσμα δηλαδή?Την ακολουθείς καιρό?Συγγνώμη για τον καταιγισμό ερωτήσεων...
Μη ζητάς συγνώμη, όπως βοηθήθηκα εγώ από κάποια άτομα θα είναι μεγάλη μου χαρά να βοηθήσω κ εγώ!
Πολλά κιλά δεν έχω χάσει αλλά θα σου πω που με έχει βοηθήσει η συγκεκριμένη διατροφή! Στο ΜΥΑΛΟ, μπορώ πλέον να το ελέγχο καλύτερα! Το δικό μου θέμα ήτανε να απενοχοποιηθώ κ που δεν έχω πάει, έχω γυρίσει όλους τους διαιτολόγους κ ενδοκρινολόγους της Αθήνας χωρίς κανένα αποτέλεσμα!
Πριν τρεις μήνες, μετά απο παρότρυνση μιας φίλης κ την ευχαριστώ πολύ,πήγα σε έναν διαιτολόγο που είναι αυτής της φιλοσοφίας κ πραγματικά ήτανε η πρώτη φορά που ένας επιστήμονας με έκανε να τα δώ απο μια άλλη οπτική γωνία που μέχρι πρωτινός δεν μπορούσα αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να συνεχίσω λόγω του οικονομικού! Όχι πως ο άνθρωπος παίρνει πολλά αλλά εάν δεν εργάζεσαι κ τα λίγα σου φαίνονται πολλά!
Οπότε τώρα το παλεύω μόνη μου, δεν μπορώ να πω πως έχω απαλλαχτεί τελείως απο τους δαίμονες του μυαλού μου, που συνήθως ο δικός μου δαίμονας σκέφτεται "αφού μωρέ έφαγες φάε κ το ένα, φάε κ το άλλο κ απο αύριο κομμένα όλα" κ κατέληγα να τρώω τα πάντα τώρα τουλάχιστον μπορώ να το ελέγχο κ να σκέφτομαι δεν χρειάζεται να τα φάω όλα σήμερα υπάρχει κ το αύριο!!!!!!!!
Ελπίζω να μη σε κούρασα!
19-02-2012, 00:02 #12
σαββατο και δεν ειχα βουλιμικο επεισοδιο :D παμε πολυ καλα! (αν και εφαγα αρκετα σημερα ;/)
αλλα λιγο το κρυο, λιγο η βαρεμαΡΑ μου !και ειμαι όλη μερα στ σπιτι κ δεν κάνω τιποτα!!
πρωινο: γαλα με βρωμη, 2 δαμασκηνα
δεκατιανο 2 κουλουρια με σουσαμι, 1 μπανανα,
επειδη πεινουσα κι αλλο εφαγα!1 μηλο,γκειπφρουτ, 5 αμυγδαλα,1 πορτοκαλι
(εμ τι να κανω απο το να φαω κατι αλλο ειπα να το ριξω στ φρουτα) :D
μεσημερι: ψαρι στ φουρνο με πατατες και σαλατα!
απογευματινο: κοτοσπουπα (απο αυτες που προσθετεις μονο νερο)
βραδυ: φασολακια
μετα εφαγα γιαουρτι 0%
κ ενα μηλο!
ασχετο αλλα θα ηθελα να ρωτησω ποια ειναι η γνωμη σας για τα γαλακτοκομικα 0%?? προσωπικα εγω τα προτιμω αλλα προσφατα ακουσα οτι δεν ειναι καλα...
19-02-2012, 00:11 #13
eri κ εμένα η πείνα μου είναι ψυχολογική, εάν έτρωγα μόνο όταν πεινούσα θα ήμουνα πολύ αδύνατη, εδώ γελάμε:lol::lol::lol:
Προσπάθησα να βρώ τις αιτίες(κ με τη βοήθεια ψυχολόγου) που με οδήγησαν να έχω τέτοια σχέση με το φαγητό κ κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν είναι μια μόνο αιτία, είναι πολλές επίσης συνειδητοποιήσα πως θέλει αρκετό χρόνο κ πολύ δουλειά με τον αυτό μας ώστε να βρούμε τις ισορροπίες μας!
19-02-2012, 00:46 #14
beak!! ποσο σε καταλαβαινω! εγω πηγα σε ψυχολογο για διαφορετικο λογο (παλι καλα) και εκει συνειδητοποίησα οτι εχω προβλημα...φαντασου δεν ειχα καταλαβει καν οτι εχω προβλημα..
ακριβως!! αυτο θελω και εγω, να τα βρω με τον εαυτο μου!! γιατι η πιο ευκολη λυση ειναι να κανεις μια διαιτα αστραπη, να χασεις τα κιλα αλλα μετα θα τα αναπαρεις..ισως και διπλα.. γιατι; ναι μεν η στέρηση σε οδηγει να φας πάρα πολυ αλλα και το ότι μετα απο τη διαιτα γυριζεις στις παλιες συνήθειες.. το θεμα ειναι να βρουμε τις ισορροπιες μας!!! (μου πηρε πολυ καιρο να το καταλαβω αυτο) :)
19-02-2012, 20:46 #15
πάλι σήμερα ειχα τρεληη ορεξη!!!
πρωι: 3 φέτες ολικης με cottage 150 gr
1 μεγααλο κομματι μιλφει (το απόλαυσα) σκεφτόμουνα να φαω και 2 αλλα κρατηθηκα!! ειμαι πολυ χαρουμενη!
δεκατιανο: 3 ξερα συκα,2 μηλα
μεσημεριανο: σαλατα ροκα, 1 φετα ολικης, κοτοσουπα (ετοιμη)
απογευματινο: γιαουρτι 0% με κομματια φρουτων και 1 κουταλια μελι
βραδυνο: αρακας με ρυζι, κ σαλατα λαχανο
και τωρα τρωω ενα μηλο!
γενικα εχω μειωσει τα αναψυκτικα και τους χυμους και πινω νερο, κ τρωω ολοκληρα τα φρουτα κ οχι χυμους, κοκα κολα δεν εχω πιεει εδω και πολυ καιρο..
Ένα μικρό γρομπαλακι στον λαιμό δεξιά κάτω από το σαγόνι
26-06-2025, 12:41 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή