Να ξεκινήσω κολυμβητήριο;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Να ξεκινήσω κολυμβητήριο;

Εδώ και ένα χρόνο πάω γυμναστήριο και τους τελευταίες μήνες πάω σίγουρα 4-5 φορές την εβδομάδα.
    Ωστόσο θα ήθελα να εντατικοποιήσω την προσπαθειά μου με κάποιο επιπρόσθετο είδος άσκησης. Έτσι σκέφτομαι την κολύμβηση η οποία ελπίζω να βοηθήσει στην απώλεια πόντων από την περιφέρεια και τα πόδια και στη σύσφιξη. Βέβαια έχω κάποιες απορίες και ανησυχίες. Έχω μια πισίνα στο μυαλό μου εδώ κοντά αλλά δε μπορώ να είμαι σίγουρη και για τις συνθήκες υγιεινής της. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια προς τα νότια προάστια της Αθήνας;
    Καταρχάς σχετικά με το θέμα της υγιεινής που όταν έχεις να κάνεις με πισίνα είναι λογικό να σε απασχολεί.
    Ύστερα με το τι ασκήσεις πρέπει να κάνω ώστε να έχω αποτελέσματα. Φαντάζομαι το να πηγαίνω από τη μία μεριά της πισίνας στην άλλη δε θα είναι αρκετό. Αλλά δεν ξέρω και τι ασκήσεις πρέπει να ακολουθήσω και αν θα υπάρχει κάποιος γυμναστής για να μου τις δείξει.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ελπίζω να μην έγινα κουραστική.

Senior Member
    το κολυμπι ειναι σιγουρα απο τις καλυτερες ασκησεις, αν οχι η καλυτερη που μπορει να επιλεξει κανεις.
    εκγυμναση- συσφιξη ολων των σημειων του σωματος με μηδενικη επιβαρυνση σπονδυλικης στηλης, συνδεσμων κλπ.
    για την υγιεινη , δεν χρειαζεται να φοβασαι. ολες οι επαγγελματικες πισινες χλωριωνονται και καταστρεφονται τα παντα. τωρα βεβαια, καποιοι αποφευγουν το χλωριο, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια :wink1:
    πισινες στην αθηνα, δεν γνωριζω.

Junior Member
    Ωραία, ωραία, άντε να ανοίξει λίγος ο καιρός,ώστε να ξεκινήσω το συντομότερο δυνατό. Θα ξεκινήσω την αναζήτηση μιας καλής πισίνας και τη συλλογή δικαιολογητικών από γιατρούς γιατί απαιτούν και μια χρονοβόρα διαδικασία.
    Και επίσης πρέπει να συμβουλευτώ και ένα γυμναστή για το τι είδους ασκήσεις να κάνω μέσα στο νερό.
    Έχω ενθουσιαστεί με την ιδέα του κολυμβητηρίου. Δε μπορώ να περιμένω!!

Senior Member
    Και πολύ καλά κάνεις κι έχεις ενθουσιαστεί...Πιστεύω ότι θα δεις αλλαγές στο σώμα σου όχι απαραίτητα σε κιλά αλλά σε σύσφιξη που είναι ό,τι καλύτερο!Καλή αρχή εύχομαι λοιπόν!

Junior Member
    λοιπόν και σ'αυτό έχω εμπειρία!!:crazy:
    δεν χρειάζεται να ρωτήσεις για ασκήσεις γιατί ο προπονητής θα είναι
    από πάνω σου!
    είναι η ποιο καλή γυμναστική!! αλλά το χλώριο δημιουργεί πολλά προβλήματα μια πισίνα με όζον θα ήταν η καλύτερη επιλογή αλλά δυσεύρετη και επιπλέον προσοχή στα ντουζ και ποτέ ξυπόλητη έξω από τη πισίνα! το μόνο αρνητικό για τα κορίτσια είναι ότι όταν είσαι στις μέρες σου δεν κάνεις και ότι ανοίγουν οι πλάτες! εγώ που έχω σώμα αχλάδι με βοήθησε να ισορροπήσω το σώμα μου!

Junior Member
    Αχ κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και για τις πολύτιμες πληροφορίες σας και σε αυτό και στο άλλο θέμα. Είναι πολύ εμψυχωτικό να έρχεσαι σε επαφή με άτομα που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα .
    Cinderella είχα την εντύπωση ότι στα περισσότερα κολυμβητήρια δεν υπάρχουν προπονητές από πάνω σου. Πχ στο Δήμο μου έχω την εντύπωση πως είναι μια πισίνα ανοιχτή συγκεκριμένες ώρες για το κοινό και μέχρι εκεί.
    Πισίνα με όζον; Δεν έχω ξαναακούσει για κάτι τέτοιο, θα αρχίσω την αναζήτηση .

Senior Member
    Αφού μένεις ΝΠ γιατί δε πας θάλασσα;

Senior Member
    να πας, να πας!! είναι όντως η καλύτερη γυμναστική και επίσης βοηθάει στην ψυχική ηρεμία.. στα περισσότερα κολυμβητήρια υπάρχει προπονητής από πάνω σου, αλλά έχουν επίσης και προγράμματα (αρκετά φθηνά) που μπορείς να γραφτείς, ας πούμε μια ομαδούλα 5-6 γυναικών και να κάνετε αεροβικές ασκήσεις κλπ. για πισίνες στην Αθήνα δεν ξέρω, αλλά αν δεν κάνω λάθος στις εγκαταστάσεις του οακα είναι με όζον οι πισίνες και σε πολύ καλή κατάσταση γενικά. :blush: