spirulina!!!!!!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 6 of 6

Thread: spirulina!!!!!!

spirulina!!!!!!

geia sas re paidia....exw paaaara polu kairo na grapsw k mou eleipse.....exw erwthsh....exei parei kanenas apo sas spirulina???vohthaei h einai apla gia na nomizoume oti kanei kati???

Senior Member
    Είχα πάρει παλαιότερα αλλά δεν είδα διαφορά...... :/// Πιθανώς σε κάθε οργανισμό να αντιδρά διαφορετικά βέβαια...

Junior Member
    Θα ήθελα να μαζέψουμε κάποια μέρα σε ένα topic όλα τα ματζούνια που κατά καιρούς εμφανίζονται υποσχόμενα μαγικά και να βρεθεί ένα, όχι δύο, ΕΝΑ που να δουλεύει (όχι τον κόσμο).

Junior Member
    Spirulina, Nuratrim, Re-code, Prevent, Solgar all-in-one, Phen 375, Maple syrup, Meridia, Kilokiller woman, Neera, Global silhouette Elancyl, Lipotox, XS, CLA, Τσίχλα αδυνατίσματος, Αcai berry, Alli, Size one, Thinopuntia, Malibu miracle, και το ?αγαπημένο? μου (ειρωνικά πάντα): Πράσινο τσάϊ τεράστια διαφημιστική απάτη γνωστής εταιρείας για το οποίο μάλιστα μας τονίζουν ότι πρέπει, πρέπει όμως, να καταναλώνεις και συγκεκριμένο αριθμό μπουκαλιών την ημέρα.

Εγώ να καταθέσω τη δική μου εμπειρία με τη spirulina...Έχει εδώ και λίγους μήνες που την καταναλώνω καθημερινά και οφείλω να ομολογήσω πως έχω δει διαφορά στον οργανισμό μου. Γενικά το ανοσοποιητικό μου ήταν πολύ εξασθενημένο εδώ και λίγα χρόνια και έπεφτα στο κρεβάτι με το παραμικρό κρυολόγημα. Με τη spiroulina νιώθω πολύ πιο ενεργητική (και αποτελεί και μία αιτία για να πιω νερό που συχνά το ξεχνάω). Με βοήθησε λοιπόν σε αυτό τον τομέα. Ως προς το αδυνάτισμα...τι να πω. Έχει σχεδόν δύο μήνες που προσέχω τη διατροφή μου κ έχω χάσει 10 κιλά συνεπώς το σώμα μου αλλάζει ούτως ή άλλως. Δεν μπορώ λοιπόν να της αποδώσω εύσημα ως προς αυτό. Έχω ακούσει γιατρό να την εκθειάζει διότι εμπεριέχει CLA που επηρεάζει τα λιποκύτταρα και βοηθάει στην απώλεια βάρους, όπως έχω ακούσει και γιατρό να την χαρακτηρίζει ως την απόλυτη απάτη.
    Για εμένα μια δοκιμή δε βλάπτει. :smilegrin:

καθαρά προσωπική άποψη βασισμένη στην εμπειρία μου.

Senior Member
    Η σπιρουλίνα απ'όσο ξέρω είναι ένα φύκι που αποτελεί εξαιρετική(και πολύ ακριβή επίσης) πηγή φυτικής πρωτεινης. Το GLA που περιέχει είναι Ω6 λιπαρό οξύ που παράγει και ο οργανισμός μας και γενικά δε λείπει από τη διατροφή μας(αυτά που ίσως χρειαζόμαστε οι περισσότεροι αν δε τρώμε τακτικά ψάρια και άλλες πηγές Ω3 είναι τα DHA και EPA σα συμπλήρωμα). Στην απώλεια βάρους είμαι πεπεισμένος προσωπικά πως λίγο ως μηδενικό ρόλο παίζουν τέτοια συμπληρώματα και αν κάποιος το πλασάρει ως βοήθημα σε αυτό το τομέα θα συμφωνήσω με το γιατρό της goldfish.

Πάντως θα το ξεχώριζα(μαζί με το πράσινο τσάι ίσως λόγω αντιοξειδωτικών, όχι βέβαια τα μπουκάλια που αναφέρονται αλλά τα κλασσικά φακελάκια) από τα υπόλοιπα σκευάσματα που αναφέρει η gigi και τα οποία θεωρώ ψιλοαπάτες σύμφωνα με τη δική μου λογική.