Αδηφαγικη διαταραχη
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
    Senior Member

Αδηφαγικη διαταραχη

γεια σας ! Λιγο πολυ οι περισσοτεροι με ξερετε εδω.... ! πασχω απο αδηφαγικη διαταραχη και παλευω μονη μου τοσο καιρο να το ξεπερασω αλλα τιποτα.. ετσι αποφασισα να παω απο δευτερα και παλι σε διαιτολογο ειδικευμενο στισ διατροφικες διαταραχες.. αισιως με ολα τα υπερφαγικα ξεσπασματα εχ φτασει τα 72 κιλα .. κ απο ψυχολογια ας μην το συζηταω... Θελω απο ολους τη βοηθεια σας και ειδικα απο καποιον που το εχει περασει..η το περναει ακομα..

Senior Member
    γεια σου χριστινα,
    συγνωμη αλλα δε γνωριζω τι ειναι αυτη η διαταραχη.
    φανταζομαι θα ειναι κατι σαν τα βουλιμικα επεισοδια;
    πως καταλαβες οτι εχεις τη διαταραχη αυτη;
    σου εκαναν διαγνωση;
    εγω δεν εχω κατι τετοιο,αλλα γενικα μαρεσει το φαγητο κι ετσι τρωω πολυ,μπορω ομως σε γενικα πλαισια να αυτοσυγκρατηθω.
    μακαρι να πανε ολα καλα κοπελα μου και καλη δυναμη!!!

Γεια σου Χριστινάκι! Εγώ όντως σε θυμάμαι και ένας απο τους λόγους φυσικά είναι ότι τα έιχες καταφέρει περίφημα.
    Δεν χρειάζεται να το τραγικοποιείς και να το μεγαλοποιείς στο μυαλό σου, είναι απλά ένα πισωγύρισμα. Ηδη έχεις πάρει την καλύτερη απόφαση να συμβουλευτείς ειδικό,
    οπότε και η επάνοδος είναι θέμα χρόνου. Το σημαντικότερο είναι να συνειδητοποιήσεις το πρόβλημα και εσύ δεν άργησες και τόσο να το κάνεις.
    Οσο για τη βοήθεια που ζητάς, εμεισ είμαστε εδώ να το ξέρεις. Τα έχω περάσει και εγώ αυτά, η μάλλον για να είμαι ειλικρίνης ακόμα τα περνάω απλά σε μικρότερη συχνότητα, και σίγουρα σε καταλαβαίνω όσο δεν πάει. Εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε ειδικό, ούτε έχω καταφέρει να κατηγοριοποιήσω τα υπερφαγικά μου αλλά το μοναδικό που έχω να σου δώσω σα συμβουλή είναι να χαλάρώσεις, το αγχος και ο πανικός το κάνουν πολύ χειρότερο και το ξέρεις.
    Αλήθεια, τι είναι αυτό που σε οδήγησε στα ξεσπάσματα αυτα; Αλλαξε κάτι στη ζωή σου, απο στεναχώρια, απο βαρεμάρα, απο στέρηση, τι;
    Καλή σου δύναμη κοριτσάκι, αφου τα κατάφερες μία, μπορείς και δεύτερη. Να μας λες για την πρόοδο σου και γενικά ό,τι σου κατέβει. (Α,και αν μετράς ημέρες χωρίς υπερφαγικό, count me in, να δούμε ποιά θα κερδίσει :P)

Senior Member
    Καλησπέρα xristinakalb
    είμαι και εγώ ομοιοπαθούσα και πάω σε διαιτολόγο ειδικό στις διατροφικές διαταραχές πάνω από ένα χρόνο τώρα. Το παλεύω με διατροφή, άσκηση και συμπληρώματα διατροφής και πάει αρκετά καλά. Ότι θέλεις να συζητήσουμε στην διάθεση σου .

Senior Member
    σας ευχαριστω ολους για τα ποστ σας..!
    τη διαγνωση για τη διαταραχη μου την εκανε η προηγ. διαιτολογος μου.. αλλα και γω το εχ ψαξει πολυ και μονη μου..!
    η αληθεια ειναι πως δεν ξερω τι ειναι αυτο που μου το προκαλει ...αλλα τ πραγματα εχουν γινει πολυ ασχημα τελευταια..τα επεισοδεια ειναι τοσο μεγαλα που πολλες φορες παω και νοσοκομειο
    τωρα αυριο θα παω σε καινουριο διαιτολογο ειδικο σε διατροφικες διαταραχες..ελπιζω ολα να πανε καλα..
    αν και πολλες φορες κανω υπονομευτικες σκεψεις περνοντας απ το μυαλο μου πως για ακομα μια φορα ξεκιναω διαιτα και πως παλι δν θα τα καταφερω καθως ενα χρονο τωρα ειμαι μονιμως σε διαιτα αλλα ποτε δεν τα καταφερνω με τοσα υπερφαγικα
    εσεις τι κανετε για να αποφυγετε ξεσπασματα ??

Senior Member
    Σταμάτησα να κάνω δίαιτα!

Senior Member
    Χριστίνα μου θα στα πει και ο διαιτολόγος που θα πας μιας και είναι ειδικευμένος σε διατροφικές διαταραχές. Όταν έχουμε διατροφική διαταραχή το πρώτο που κάνουμε είναι να σταματήσουμε να κάνουμε δίαιτα. Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να μάθει να τρώει σωστά γιατί με τις πολλές δίαιτες και την άστατη διατροφή, νηστεία - υπερφαγία, έχουμε ταλαιπωρήσει τον οργανισμό μας. Το σημαντικό είναι να μάθεις να τρέφεσαι σωστά και ισορροπημένα, υγιεινά και θρεπτικά και με συχνά γεύματα για να μην πεινάς και να μην έχεις λιγούρες. Εμένα ο διατροφολόγος μου που επίσης είναι εξειδικευμένος στις διατροφικές διαταραχές μου είχε πει στο πρώτο ραντεβού: εδώ δεν ήρθες για να χάσεις κιλά, ήρθες για να βάλεις μυαλό, αν βάλεις μυαλό θα χάσεις και κιλά... και αυτό παλεύω λοιπόν εδώ και ένα χρόνο να ισορροπήσω την διατροφή μου και να μάθω να τρώω σωστά και φυσιολογικά αλλάζοντας παράλληλα παλιές κακές συνήθειες του παρελθόντος. Είναι μία μακρόχρονη διαδικασία αλλά στην πορεία μου έγινε πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα.

Senior Member
    Η αληθεια ειναι και εγω που δεν έκανα εμετο απο τη στιγμη που τρωω αν τριωρο και δεν πειναω και τρωω ισσοροπημενα ........... Σήμερα μαλιστα ενα χρονο μετα θυμηθηκα ενα αδηφαγικο που ειχα κανει και ξενυχτησα ολη νυχτα με κοκα κολα και ενα στομαχι χαλια (δεν θα το ξεχασω ποτε αυτο το αδηφαγικο, το χειροτερο απ όλα ) . τωρα με τα τριωρα μπορει να μην τα κανω παντα σωστα άλλα εχω βρει την υγεια μου ............... Και το κυριοτερο δεν μπορω να ξανακανω διαιτα οπως οριζουν οι διαιτες που λιμοκτονεις .............. Διατροφη και πάλι διατροφη ............ Απλα οργανωση θελει .......

Senior Member
    το θεμα ειναι πως λογο της διαταραχης εχω βαλει πολλα κιλα... απ τα 57 πηγα στα 72.. για αυτο κ πηγαινω στο διαιτολογο ! μου ειπε πως θα μου κανει διαφορες εξετασεις για να δει μηπως μου το προκαλει και κατι αλλο ορμονικο πχ ολο αυτο.... οποτε τη διαιτα θα τη συνεχισω.. απλα θελω να μαθω να τρωω και οταν δεν κανω διαιτα... γιατι 2 χρονια τωρα η κανω διαιτα η τρωω με υπερφαγικα.. και αυτο ειναι που θελω ουσιαστικα να ξεπερασω.. να φτασω τα κιλα που θελω και μετα να τρωω νορμαλ !

Senior Member
    xristinakalb ριξε μια ματια στο topic με τα τριωρα και τριαδες ............ αν μπορεις διαβασε λιγες σελιδες ...............εμενα αυτο με εμαθε να τρωω απο το φαγητο που μαγειρευω και να κανω διαιτα ταυτοχρονα .............Με εσωσε , καταλαβα οτι διαιτα δεν ειναι να λιμοκτονεις μονο αλλα σωστη διατροφη απο ολες τις ομαδες ............

Senior Member
    και γω τοσο καιρο διαιτα διαιτολογου κανω.. με ανα 3 ωρες φαγητο.. και φαγητο που μου αρεσει... αλλα και παλι κανω τρελα υπερφαγικα...

Χριστινάκι αν θες παράλληλα και να αδυνατίσεις και να καταπολεμήσεις τη διαταραχή είναι κομματάκι δύσκολο.
    Θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο, ενα πράγμα.
    Θα μπορόύσα πολύ εύκολα να σου πω κάνε συντήρηση που είναι το ιδανικό, η όπως σου είπε η Ελι να σταματήσεις τη δίαιτα, αλλά έτσι δεν ικανοποιείται το άλλο μας θέλω
    που είναι το αδυνάτισμα. Το είχα δοκιμάσει πολλές φορές και εγώ να κάνω συντήρηση,
    όντως μειόνονταν τα υπερφαγικά γιατί δεν στερούμουν αλλά απο την άλλη σκεφτόμουν "χέστηκ@ για τη διαταραχή εγώ ένα ωραίο σώμα θέλω", και αυτό
    κομμάτι τησ διαταραχής ήταν πιστεύω. Το θέμα λοιπόν είναι να βάλεις εσύ τισ προτεραιότητες σου,
    αν πάνω απολα σε ενδιαφέρει η ψυχική σου υγεία παρατα τη διαιτα, αν πάλι βρισκεσαι στη φάση που ήμουν εγώ προσπάθησε να τα συνδυάσεις κάπως.
    Εγω απλά άκουγα το σώμα μου, δεν έκανα καμια στερητική δίαιτα και όταν μου καθόταν να φάω κάτι το έκανα αλλά την επομενη μέρα προσπαθούσα να
    μη ξεφυγω πάλι. Βασικά το πήγαινα εναλλαξ μια μέρα διαιτα- μία συντήρηση. Και όταν έτρωγα τη σοκολάτα, δεν σκεφτόμουν ε τώρα που το χάλασα ασ φάω το σύμπαν, προσπαθόυσα τουλάχιστον να σταματήσω να σκέφτομαι έτσι, δεν τα καταφερνα πάντα εννοείται.
    Πάντως σε καμία περιπτωση μην κάνεισ δίαιτα του τύπου ψητό σαλάτα γιατι τα ξέρεισ τα αποτελέσματα. Αυτά. Α και εγω τα έχασα τα κιλά όταν τελικά σταμάτησα να βιάζομαι,πολύ σημαντικό. Απλά κάνε μια ισορροπημένη διατροφή που να ταιριάζει στα γούστα σου και μην πιέζεις τον εαυτο σου.
    Good luck:starhit:

Senior Member
    Χριστίνα μου εγώ την τελευταία φορά έβαλα 35 ολόκληρα κιλά!! Και αυτά παλεύω να χάσω. Μου έχουν μείνει άλλα 26. Που θα πάει θα τα καταφέρω και εγώ. Προς το παρόν συντηρούμαι εδώ και μήνες σταθερή και τρώω φυσιολογικά χωρίς στερήσεις και παράλληλα εκπαιδεύομαι. Τον τελευταίο καιρό κατάφερα να ελαττώσω και το βραδινό μου χωρίς να νιώθω ότι στερούμαι. Δυστυχώς για εμάς που έχουμε αδηφαγική διαταραχή η δίαιτα είναι απαγορευτική γιατί πυροδοτεί τα υπερφαγικά επεισόδια μαζί με κάποιους άλλους παράγοντες. Με διατροφή καλή και ισορροπημένη και άσκηση τα κιλά μπορούν να χαθούν χωρίς να κάνουμε στερητικές ή ιδιαίτερα υποθερμιδικές δίαιτες. Και το πιο σημαντικό είναι όταν φτάσουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά μας να ξέρουμε πλέον και πως να τα κρατήσουμε, αυτό επιβάλλει εκπαίδευση μακροχρόνια και αλλαγή πολλών συνηθειών του παρελθόντος. Παρόλα αυτά είναι πολύ εφικτό και προς μεγάλη μου έκπληξη πολύ ευχάριστο.

Senior Member
    Originally posted by xristinakalb
    και γω τοσο καιρο διαιτα διαιτολογου κανω.. με ανα 3 ωρες φαγητο.. και φαγητο που μου αρεσει... αλλα και παλι κανω τρελα υπερφαγικα...
    Δεν είναι μόνο οι ώρες Χριστίνα είναι και οι συνδυασμοί που θα πρέπει να κάνεις με τις τροφές για να μην πυροδοτείς τα υπερφαγικά επεισόδια. Επίσης όσο καλή διατροφή και να κάνεις και πάλι τα υπερφαγικά που και που θα γίνονται για καιρό. Δεν σταματάνε από την μία μέρα στην άλλη...

Senior Member
    Γειά σου Χριστινάκι, φυσικά και σε θυμόμαστε!!! Πήγαινε στο ραντεβού με τον ειδικό να δούμε τη διάγνωση(αν και τα κριτήρια είναι τόσο γενικά που θεωρητικά τουλάχιστον όλοι πάσχουμε) και ακολούθησε τις οδηγίες σου.

Αν σου πει να μη κάνεις δίαιτα στερητική(θυμάμαι πολύ καλά πόσο λίγο έτρωγες) ή να ακολουθήσεις κάποιο πλάνο με ωράριο/συνδυασμούς κλπ προσπάθησε να τα ακολουθήσεις. Ξέρω πως δε θα είναι εύκολο γιατί θες να χάσεις τα κιλά άμεσα και γιατί, κακά τα ψέματα, τα πλάνα αυτά είναι πολύ δύσκολα στην εφαρμογή... αλλά είναι για καλό σου.

Αν θες ενημέρωσε μας μετά την επίσκεψη σου... και εμείς εδώ θα είμαστε πάντα όταν θες να μοιραστείς κάτι.

Page 1 of 2 12 LastLast