Results 16 to 30 of 60
Thread: SLEEVE- Στατιστικά μετά από 7-8
-
05-03-2012, 13:59 #16
Επίσης αυτό που είναι σημαντικό όπως λέει η Πωλίνα είναι να μην αποκλείσεις ομάδες τροφών. Ένα γεύμα σου θα είναι πλήρες όταν διαθέτει και την σαλάτα και την πρωτεΐνη και τον υδατάνθρακα. Μπορεί ο υδατάνθρακας όμως να μην είναι άσπρο ψωμί αλλά ένα κρίθινο παξιμάδι που έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πολλές φυτικές ίνες.
- 05-03-2012, 14:25 #17
Επίσης μπορεί ο υδατάνθρακας να είναι η σαλάτα :spin::cul:
05-03-2012, 15:18 #18
Πράγματι και η σαλάτα υδατάνθρακας είναι αλλά ο συνδυασμός πρωτεΐνης μόνο με σαλάτα είναι φτωχός συνδυασμός, χρειάζεται να περιλαμβάνει και μία τροφή σε μετρημένη ποσότητα από ζυμαρικό, πατάτα, ρύζι, ψωμί, παξιμάδι κτλ. Βασικά θα έλεγα ότι η σωστή τοποθέτηση είναι μία τροφή ολικής άλεσης αντί για υδατάνθρακα που έγραψα
Μία πλήρης και υγιεινή ημερήσια διατροφή θα πρέπει να είναι όπως το παρακάτω σχήμα:
05-03-2012, 15:29 #19
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης
http://www.diabetes.org.cy/data/pahi...s_diavetes.pdf
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ
Ο Σακχαρώδης Διαβήτης γενικά είναι μια πάθηση κατά την οποία ο οργανισμός και
συγκεκριμένα το πάγκρεας δεν παράγει ή δεν χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη για να
κρατήσει το σάκχαρο σε φυσιολογικές τιμές και έτσι ακολουθεί μια κατάσταση χρόνιας
υπεργλυκαιμίας.
Σ.Δ. τύπου 2 (ΣΔ2) ή Διαβήτ ης των ενηλίκων
? Κατά κανόνα εμφανίζεται σ ε ενήλικες άνω των 55 χρόν ων, τελευταίως όλο
και συχνότερα και σε νεαρ ές ηλικίες.
? Πάνω από 90% όλων των Δι� �βητικών έχουν Σ.Δ. τύπου 2
? Πάνω από 85% όλων των διαβ� �τικών είναι υπέρβαροι ή � �αχύσαρκοι
? Η αιτία για αυτού του τύπ ου Διαβήτη , τουλάχιστο � �τα αρχικά στάδια, δεν
είναι η έλλειψη ινσουλίνης αλλά απεναντίας τα άτομα αυτά έχουν
περισσότερη ινσουλίνη στο αίμα από το φυσιολογικό. Η συχνότερη αιτία
είναι μια δυσλειτουργία της ινσουλίνης (ινσουλινική αντίσταση) η οποία
προέρχεται συνήθως από την παχυσαρκία ή από μια κληρονομική
προδιάθεση ή και τα δύο.
------------------------------------------------------------------------
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ
Εμένα η διαβητολόγος μου , που με παρακολουθούσε στην περίοδο της εγκυμοσύνης όπου παρουσίαζα ζάχαρο με ενημέρωσε
ότι σε άτομα παχύσαρκα το πάγκρεας (που εκκρίγνει την ινσουλίνη στον οργανισμό ) δεν είναι ικανό να παράγει αρκετή ποσότητα για να ρυθμίσει τα επίπεδα ζαχάρου στον οργανισμό μας , με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα , έχει ¨κουραστεί ¨ από το βάρος το οποίο κουβαλά ο παχύσαρκος, όταν ο παχύσαρκος αποκτήσει ιδανικό βάρος τότε και το πάγκρεας "ξεκουράζετε¨ και οι ποσότητες που εκκρίγνει είναι επαρκείς για την ισορροπία του οργανισμού . Αυτά αφορούν τον Σακχαρώδη Διαβήτης τύ που 2 (ΣΔ2) .
05-03-2012, 15:34 #20
http://www.diabetes.org.cy/data/pahi...s_diavetes.pdf
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑ
Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας είναι ο
ακρογωνιαίος λίθος τόσο γ ια την αποτροπή ή επιβράδ υνση του ΣΔ2, όσο και για την καλή
ρύθμιση και κυρίως μείωση του καρδιαγγειακού κινδύ νου όταν διαπιστωθεί ΣΔ2.
Επίσης σε γυναίκες που έχ ασαν περισσότερα από 5 κιλά σε διάστημα 10 ετών και άνω, ο
κίνδυνος εμφάνισης διαβήτ η μειώθηκε μέχρι και 50%.
Υπάρχουν επίσης πολλές μελέτες που έχουν δείξει ότι η απώλεια βάρους βελτιώνει τα
επίπεδα σακχάρου στα άτομα με ΣΔ2. Μικρή απώλεια βάρους, γύρω στα 5 κιλά, συχνά
επιτυγχάνει πολύ καλύτερη ρύθμιση που μπορεί να φτάσει μέχρι και σε διακοπή των
αντιδιαβητικών δισκίων. Όσο δε πιο μεγάλη απώλεια βάρους υπάρχει τόσο πιο
αποτελεσματική ρύθμιση το υ ΣΔ2 επιτυγχάνεται.
Απώλεια 10% του σωματικού βάρους βελτιώνει την γλυκαιμική ρύθμιση επιτυγχάνοντας
μείωση της γλυκοζιλιωμένης αιμοσφαιρίνης που αποτελεί αξιόπιστο δείκτη της
σακχαραιμίας. Επιπλέον αυτή η μείωση του βάρους έχει θετική επίδραση στην ευαισθησία
των περιφερικών ιστών στη ν ινσουλίνη, στη δυσλιπιδ� �ιμία και στην υπέρταση.
Γενικά απώλεια 10% βάρους
? Μειώνει κατά ποσοστό μεγα λύτερο του 20% της ολικής � �νησιμότητας.
? Μειώνει κατά 50% της γλυκό� �ης στο αίμα σε άτομα με � �ιαβήτη.7
? Μειώνει κατά 10% της ολικής χοληστερόλης, κατά 15% της LDL (?κακής?
χοληστερόλης), κατά 30% των τριγλυκεριδίων και αύξηση 8% της HDL (?καλής?
χοληστερόλης).
? Μειώνει την αρτηριακή πίε ση (κατά 10mmHg την συστολικ� � και κατά 20mmHg την
διαστολική πίεση).
Συμπερασματικά η παχυσαρκία συνδέεται στενά με τον ΣΔ2 και μπορεί να ειπωθεί ότι
αποτελεί τον «προθάλαμο» του διαβήτη. Μείωση της παχυσ� �ρκίας με οποιαδήποτε μέσ� �
οδηγεί σε μείωση της πιθανότητας εμφάνισης ΣΔ2 ενώ η απώλεια βάρους σε
υπέρβαρους/παχύσαρκους διαβητικούς τύπου 2 έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη
ρύθμιση του σακχάρου (ακό� �α και μέχρι σημείου πλήρ� �υς υποχώρησής του) καθώς και την
εντυπωσιακή μείωση της θν ησιμότητας από καρδιαγγει ακά νοσήματα.
05-03-2012, 22:23 #21
Ο δικός ,που γιατρός ,μου ανέφερε ότι κάνοντας την επέμβαση sleeve δεν σημαίνει ότι αυτόματος θα μείνω αδύνατος για πάντα ?το sleeve είναι το 60% της προσπάθειας που πρέπει να κάνω ,όλα εξαρτιούνται από εμένα .
Ο οργανισμός μου θα χάσει τα περιττά κιλά ,άλλα αν δεν υπάρξει προσπάθεια και από εμένα η επέμβαση θα αποτύχει .
Μετά από δυο χρονιά ,θα έχω συνηθίσει τον τρόπο διατροφής τον όποιο πρέπει να προσπαθήσω να διατηρήσω.
Η γυμναστική πρέπει να γίνει καθημερινή .
Επίσης μου ανέφερε ότι πρέπει στην πορεία να συμβουλευτώ και ψυχολόγο για να με βοηθήσει να μην σκέπτομαι τα γλύκα και τους πειρασμούς ως την μοναδική απολαυστική ευχαρίστηση στο τραπέζι .
ʼρα πιστεύω ότι το πρόβλημα του συμφορουμιτη ??sleeve?? είναι καθαρά ψυχολογικό και αντιμετωπίζεται.
05-03-2012, 23:01 #22
blazen συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες δεν αρκεί η απώλεια βάρους αλλά και η δική μας συμμετοχή για την διατήρησή του.
06-03-2012, 00:05 #23
sleeve καταρχήν καλωσήλθες! Πρέπει να ξέρεις πως οι επεμβάσεις δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα σε όλους και αρκετές φορές μάλιστα το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός σε ένα τέτοιο χειρουργείο μπορεί να εκπλήξει και τους ίδιους τους γιατρούς. Θα μπορούσες να μας πεις τι περίπου ποσότητες τρως κάθε μέρα?
Έλλη μου έχεις δίκιο με το σχεδιάγραμμα που έβαλες ότι αυτή είναι η σωστή διατροφή για κάποιον που θέλει να προσέξει την υγεία του όμως για τους εγχειρισμένους ανάλογα με τον τύπο του χειρουργείου που έχουν κάνει ισχύουν άλλα κριτήρια
06-03-2012, 00:07 #24
Αυτό που μου είπε ο Διαμαντής στο λαικό είναι να μη ξεγελάσω την εγχείρηση. ήτοι να μη τρώω πολλά γλυκά και να μη τσιμπολογάω. Απ τη σιτμή που άρχισα να τρώω έβαλα προσωπικό στόχο τις 1200-1400 θερμίδες. Πολλές φορές έκοβα το γεύμα μου στη μέση γιατί δε μπορούσα να το κατεβάσω και το συνέχιζα σε μισή ώρα. Απ τη μια δομούσα θεωρητικά το σωστό τρόπο διατροφής ( ισσοροπημένη διατροφή κάτω απο 1100 θερμίδες δε νομίζω να υπάρχει) απο την άλλη αφ ενός έπαιζα με την ινσουλίνη στο αίμα μου καθώς το κάθε γεύμα διαρκούσε 1 ώρα σχεδόν οπότε τρόμπαρε με ισνουλίνη το σώμα μου με αποτέλεσμα να μη γίνονται σωστά οι καύσεις και αφ ετέρου και συνακόλουθα να έχω σχετική μικρή μείωση βάρους μέχρι στιγμής ( 3 μήνες 18 κιλά). Απ την άλλη έχω διαβάσει πως δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες είναι διαιτα καταστροφής για το σώμα, αλλά οι υδατάνθρακες επιβραδύνουν το χάσιμο κιλών. Τι θέλω να πω με αυτη τη φλυαρία? Αυτό : Βασικό είναι να εκπαιδευτούμε σε νέους τρόπους διατροφής, σε τρόπους που δεν συνάδουν κατ ανάγκη με τους δοκιμασμένους τρόπους για άτομα μη εγχειρισμένα. Επίσης ο καθένας θα βρει την δικιά του ισοροπία στο τι θέλει να τρώει και πως. Πιο πάνω κάποις είπε τη λέξη " ενσυνείδητα" και νομίζω οτι αυτο ειναι το κλειδί. Η εγχείρησ δνε είναι αυτοματος πιλότος ναι, αλλά δίνει τα λειτουργικά εργαλεία για την βασική αλλαγή μας απέναντι στο θέμα διατροφή. Το οποίο όμως δεν είναι απλά βιολογικό. Η σχέση με την τροφή είναι βασικά ψυχολογική σχέση. Στην ουσια πρέπει οσο χάνουμε κιλά και αποστασιοπούμαστε απο την εικόνα του εαυτού ως ύλη μας δίνετια η ευκαιρία να αποστασιοποιηθούμε και να επανακαθορίσουμε την συμβολική μας σχέση με την τροφή και το τι συμβολίζει απο καταπιεσμένες μας ανάγκες.
Οσο για την 7ετία μετά την εγχείρηση και εγω διάβασα τις μελέτες για τη σχέση χασίματος βάρους με το είδος της εγχείρησης ( τελικά καταλήγουν ότι όλες οι εγχειρήσεις μετά την επταετία στατιστικά έχουν τα ίδια αποτελέσματα) και με το κατα μεσο ορο ποσοστό χασίματος βάρους. Μέσος όρος σημαίνει αυτο ακριβώς μέσος όρος δλδ άλλος έχασε και κράτησε όλα τα κιλά του χαμένα και άλλος τα έβαλε όλα, στατιστικό νούμερο είναι όχι νομοτέλεια. Απο την άλλη η ανάγνωση ότι μετά απο επτα χρόνια θα έχω χάσει το 40-60% του βάρους που θεωρητικά θα έπρεπε να χάσω, δε με χαλάει καθόλου. ξεκίνησα με 115 κιλά, είμαι 97 δε με φαντάζομαι στα 60 κιλά των 30 μου χρόνων αλλά στα 75 κιλά 8α είμαι θεά και νομίζω ένας μέσος άνθρωπος με κινητικότητα και ευπρεπή αισθητική παρουσία καθώς και με υγεία όχι ιδιαιτερα βεβαρυμένη λόγω πάχους. Αν στη πορεία γίνω 60 κιλά και δε γίνω τυχαία ( γιατι δε τρώω τπτ και γιατί μου έχει γίνει Obsesion να χάσω πολλλλά κιλά), τότε ίσως έχω την ευκαιρία να τα κρατήσω αλλιώς, θα είναι μια παρένθεση που τελικά στην διαδρομή της ζωής μου δε θα είναι δομικά ενταγμένη. Σαν να λέμε πως μου τυχαίνει ένα λαχείο και δε πάω να το εισπράξω γιατί θα ρπέπει να πληρώσω την εφορία. Μονο που στην δικιά μας περίπτωση το τι πληρώνουμε , πως και πότε το ορίζουμε εμείς τόσο με τις διατροφικές μας συνήθειες όσο και με την ψυχολογική μας υπόσταση.Νομίω οτι η δουλειά που έχουμε να κανουμε μετά την εγχείρησ δνε έχει να κάνει με την χαλάρωση τόσο , όσο με την διάθεση μας να οικοδομήσουμε άλλη εσωτερική εικόνα εαυτού - ενδυναμωμένοι, Ουφφφ και εγω κουραστηκα με τα μπλα μπλα μου!!!!
06-03-2012, 09:25 #25
Originally posted by welldah
sleeve καταρχήν καλωσήλθες! Πρέπει να ξέρεις πως οι επεμβάσεις δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα σε όλους και αρκετές φορές μάλιστα το πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός σε ένα τέτοιο χειρουργείο μπορεί να εκπλήξει και τους ίδιους τους γιατρούς. Θα μπορούσες να μας πεις τι περίπου ποσότητες τρως κάθε μέρα?
Έλλη μου έχεις δίκιο με το σχεδιάγραμμα που έβαλες ότι αυτή είναι η σωστή διατροφή για κάποιον που θέλει να προσέξει την υγεία του όμως για τους εγχειρισμένους ανάλογα με τον τύπο του χειρουργείου που έχουν κάνει ισχύουν άλλα κριτήρια.
06-03-2012, 23:34 #26
Καλωσήρθες,πολλά τα ερωτήματα που βάζεις....
1.Δεν έχω ακούσει ποτέ να έχει κάποιος αυξημένο σάκχαρο μετά από βαριατρική επέμβαση,καθότι ο οργανισμός έχει να μεταμβολίσει πολύ λιγότερη ποσότητα τροφής και φυσικά το σάκχαρο δεν έχει άμεσση σχέση με τη στενή έννοια με τη ζάχαρη.Ως υδατάνθρακας που θα ,μεταμβολιστεί,ναι έχει,αλλά υδατάνθρακες υπάρχουν και στα αμυλώδη
2.Υπογλυκαιμία σημαίνει ότι έχει πέσει χαμηλά ο γλυκαιμικός δείκτης,όχι ότι υπάρχει κατ ανάγκη έλλειψη γλυκού,απλά όταν πέσει έχουμε έντονη την επιθυμία καθώς και συνειρμικά από τους διαβητικούς που ακούμε να έχουν λίγη ζάχαρη μαζί τους αν πέσουν σε τέτοιο επεισόδιο.Μπορεί να υπάρξει υπογλυκαιμία αν έχεις μείνει νηστική για πολλές ώρες(και σε φυσιολογικό άνθρωπο μπορεί να συμβεί) ή αυτό που έφαγες δεν είναι επαρκές για εκείνη τη χρονική στιγμή και την εργασία που επιτελείς(πχ χειρωνακτική).Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με συχνότερα 'χρήσιμα' γεύματα ώστε και ο δείκτης να μην πέφτει και να υπάρχει κορεσμός ώστε να μην υπάρχει η όρεξη για γλυκό ή να μειωθεί.
3.Η όρεξη ελλατώνεται δραματικά το πρώτο εξάμηνο (εφόσον έχει αφαιρεθεί ο θόλος του στομάχου που εκρίνει την γκρελίνη και δεν το κάνουν όλοι οι χειρουργοί για λόγους ιδιοτελής ή κακής τεχνικής)και επανέρχεται έκριση ορμόνης από το τελικό τμήμα του εντέρου ώστε να εξισορροπηθεί η λειτουργία του οργανσιμού,δεν επανέρχεται όμως στην πρότερη κατάσταση.Εκτός αν δεν έχει αφαιρεθεί ο θόλος,οπότε καληνύχτα.Μήπως δεν σου έβγαλε το θόλο και έκανε 'ξεχειλωμένη' βερσιόν;
4.Η χωρητικότητα του στομάχου απ'όσο ξέρω σε μια σωστή σληβ είναι στα 60 μλ (του αδερφού μου τόσο είναι και έχει χάσει το 100% του πλεονάζοντος βάρους και είναι στο 2ο χρόνο,ενδεχομένως και να βάλει 5-6 και εφόσον είναι συνεπής θα μείνει εκεί).Μήπως δεν έχεις τελικά 100 μλ αλλά έχει αφήσει μεγαλύτερη χωρητικότητα(πολλοί το κάνουν για λόγους όπως παραπάνω)
5.Το γεγονός ότι δεν σου έδωσε διατροφικές συμβουλές και το ότι δεν τον βλέπεις(από δική σου πρωτοβουλία ή δική του αμέλεια; )είναι κακό,καθώς οι οδηγίες είναι απαραίτητες για μια ζωή και στις επεμβάσεις αυτές ο γιατρός μας έχει ευθύνη για εμάς εφ όρου ζωής,δεν κάναμε επέμβαση για κρεατάκια.
6.Η εμφάνιση υπογλυκαιμίαςκατά περίπτωση σημαίνει διαβήτης;
7.Αν όντως τρως γλυκό κάθε μέρα,θα σου δώσω την απάντηση που δίνει ο γιατρός μου σχετικά με την πορεία σου: αναμενόμενο...Γλυκό μας λέει(άσχετα ότι δεν το κάνουμε)στη γιορτή και στα γενέθλια μας
8.Μήπως η σληβ δεν ήταν η κατάλληλη μέθοδος για εσένα;έτρωγες πριν την επέμβαση γλυκά καθημερινά σχεδόν όπως μετά την επέμβαση;
07-03-2012, 00:18 #27
Η καθε επεμβαση ειναι ενα δυνατο βοηθημα στον ασθενη,κανεις δεν ειπε οτι η σληβ ή η καθε αλλη επεμβαση ειναι συμβατη με γλυκα.Ειδικοτερα στη σληβ οπου παιρνεις το 100% απο τις θερμιδες απο οτιδηποτε,ειναι μια περιοριστικη επεμβαση.
Γι'αυτο το λογο εαν τρως επι καθημερινη βαση εστω 1 γλυκο(πχ.μεγεθος κερασματος),μετα απο 5 χρονια μπορει να εχεις παρει ενα σημαντικο νουμερο κιλων πισω μονο απο αυτο.
Πιστευω οτι την απαντηση στην απορια σου δεν μπορει να σου την δωσει κανεις απο εμας,παρα μονο ο θεραπων ιατρος σου ο οποιος θα σου δωσει εκ νεου οδηγιες για τη κατασταση σου.Ψαξε στη πηγη για το προβλημα σου,ειναι το καλυτερο που εχεις να κανεις.
07-03-2012, 16:42 #28
γεια σας!!παιδια κι εγω ειμαι χειρουργημενος με σληβ εδω και 3 χρονια.ειχα καταφερει να χασω οχι μονο το πλεοναζον βαρος αλλα και να πεσω πιο χαμηλα απο το βαρος στοχο.το θεμα ειναι οτι το τελευταιο χρονο δεν ξερω τι φταιει και εχει ανοιξει η ορεξη μου.μπορω να φαω οσο φαγητο θελω.τρωω ενα μικρο πιατακι αλλα μετα απο 10-15' το στομαχι μου αδειαζει οποτε δεν υπαρχει περιορισμος.
το χειροτερο ειναι οτι τρωω γλυκα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...μια μερα να μη φαω γλυκο,μου φαινεται γολγοθας...:sniffle:
το αποτελεσμα ειναι οτι εχω παρει 20 κιλα...
και αναρωτιεμαι κι εγω μηπως η σληβ δεν ηταν η καλυτερη επιλογη για μενα,μηπως επρεπε να κανω καποια εγχειρηση που να συμβαλλει και σε δυσσαποροφηση.
το εχω συζητησει με το γιατρο μου,αλλα περιμενει μαλλον να βαλω ολα τα κιλα πισω για να ξαναγινω υποψηφιος για νεα βαριατρικη επεμβαση.....
τι να πω?ειμαι απογοητευμενος,καποιοι ανθρωποι δε μπορουν απλα να ζησουν χωρις γλυκο,ζητουν την απελευθερωση ντοπαμινης που προκαλει στον εγκεφαλο!!
07-03-2012, 17:36 #29
aftersleeve,έτρωγες γλυκά και πριν την επέμβαση,τσιμπολογούσες γενικά φαγητό;
07-03-2012, 17:53 #30
Αχ, αυτή ειναι η ατάκα του Στέλιου(αν μου επιτρέπεις να μιλαω στον ενικό). Μηπως δεν εγινε ησ ωστη επιλογη επεμβασης.Που φυσικα δεν ειναι δικη σου αλλα του γιατρου.
Για μενα η απαντηση ειναι, οχι , δεν ηταν η sleeve η καταλληλη επέμβαση.Δεν ετρωγα ποσοτητες.Τσιμπολογουσα. Ομως εδω δεν εγραψα για να κατηγορησω την επεμβαση αυτη οτι άλλα περίμενα κ άλλα έγιναν!
Για ολα γνωριζα.Και οτι ανοιγει το στομάχι κ οτι η πεινα επανερχεται κ οτι παιρνεις κανονικα κιλα.
Εγω εκανα συγκεκριμένες ερωτησεις.
1.Γινεται να επανελθει η πεινα μεσα στον 1ο χρονο;
2.Διαταράσσεται η ινσουλινη, σακχαρο, η επιθυμια εν πασει περιπτώσει για ζάχαρη; Ενω η διατροφη μου οπως ειπα περιλαμβανει ολες τις τροφες κ αποφευγω τηγανητα κ ψωμια πολλά, ζητάει πιο εντονα το γλυκο απ ότι πριν την επέμβαση.Πχ πριν την επεμβαση ηθελα παγωτο,κρέμες, τωρα θελω ακομη κ γλυκα ταψιού σε καθημερινη βάση,λουκούμια, γλυκά που σπανια ετρωγα!Οσο πιο γλυκο τοσο το καλυτερο.Και αν φαω ποσοτητα παθαινω κατι σαν dumping δηλ εντονη κοπωση κ ατονια κ υπνηλια πολλες φορες.Αδυναμια που κραταει κ ωρα μερικες φορες.
3.Τελικα αν τρως καθε 3 ωρες μηπως ανοιγει πιο γρηγορα; Μην επαναλαμβανομαι σε οσα ειπα κ σας κουραζω.
Δεν κατηγορησα την επεμβαση.Απλα ακουσα διαφορα,ειδα κ σε μενα καποια κ ειπα να τα μεταφερω προς συζητηση.
Κατι ακομα να ρωτησω που δεν το εψαξα.Η λαιμαργια δηλ να τρωω γρηγορα κ αμασητα ξανά οπως παλια, οδηγει εκτος απ τους εμετους, σε ανοιγμα του στομαχου; ΔΙοτι κ τον 1ο χρονο πολυ γρηγορα εγκατελειψα το αργο μασημα κ λεω μηπως κ απ αυτο το ανοιξα πιο γρηγορα.
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....