SLEEVE- Στατιστικά μετά από 7-8 - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 60
    kalispera na rotiso pou ekanes to xirourjio;

Senior Member
    το μυαλο μας καθοριζει το στομαχι , οχι το στομαχι το μυαλο, γνωμη μου παντα! και τα στατιστικα για μενα ειναι μεγαλες αφρατες καλοθρεμενες μπουρδες

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    εγώ τώρα ψιλομπερδεύτηκα....εφόσον ήξερες πως η σλήβ δεν ήταν η κατάλληλη επέμβαση για εσένα,τότε γιατι δεν επιλέξατε κάποια άλλη???

yg κωνσταντίνα αν είναι εύκολο μην γράφεις greeklish

Senior Member
    Originally posted by mitsokolo
    το μυαλο μας καθοριζει το στομαχι , οχι το στομαχι το μυαλο
    :thumbup:

sijnomi aggeloudaki ala kati exi pathi to laptop mou ke den boro

Senior Member
    Originally posted by mitsokolo
    το μυαλο μας καθοριζει το στομαχι , οχι το στομαχι το μυαλο, γνωμη μου παντα!

Θα συμφωνήσω κ εγώ μαζί σου αλλά τότε γιατί παχύναμε κ αφήσαμε τον εαυτό μας να φθάσει τόσα κιλά?

Senior Member
    Έλενα μου υποθέτω πως το μιτσοκολάκι μας μιλάει για εμάς που είμαστε χειρουργημένοι,τουλάχιστο� � εγώ έτσι το βλέπω,έχουμε την επέμβασή μας σαν βοήθεια και είναι χαζομάρα να υποκύπτουμε στο στομάχι μας και να μην ακολουθούμε τους κανόνες μας

Senior Member
    aggeloydaki μου στο κύκλο μου γνωρίζω αρκετά άτομα που έχουν κάνει κάποια επέμβαση.
    Θα αναφέρω κάποιες περιπτώσεις, μια κοπέλα έχει κάνει sleeve πριν 3,5 χρόνια έχει χάσει όλα τα κιλά κ διατηρείται, μια άλλη γνωστή μου κ αυτή με sleeve έχασε στην αρχή κ μετά τα ξαναπήρε σχεδόν ολα τα κιλά.
    Επίσης γνωρίζω κοπέλα που έκανε παράκαμψη έχασε κάποια κιλά, όχι όλα κ μετά ξαναπήρε 25 ολόκληρα κιλά κ μου έκανε φοβερή εντύπωση γιατί πίστευα πως με τη παράκαμψη δεν γίνεται να ξαναβάλεις βάρος (γνωρίζω κ άλλες με περιπτώσεις απλά ανέφερα ενδεικτκά αυτες τις τρεις).

κ ξέρεις σα τι συμπέρασμα κατέληξα?
    Πως ότι μα ότι κ να κάνεις θέλει να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες που στη τελική είναι ίδιοι για όλους τους ανθρώπους, με ή χωρίς επέμβαση απλά στη περίπτωση της επέμβασης είναι "λίγο πιο εύκολο" να ακολουθηθούν!

Senior Member
    break μου και εγώ ξέρω άτομο που έχει κάνει την μεγάλη παράκαμψη και δεν έφτασε ποτέ στα ιδανικά του κιλά,έχασε πολλά και τα ξαναπήρε όλα πίσω,αλλά όπως μου είπε η μάνα του,στους πρώτους μήνες κιόλας πήγαινε στο σουβλατζίδικο και έπαιρνε 3-4 γύρους και επειδή δεν μπορούσε να τους φάει όλους μαζί,μόλισ ξεφούσκωνε από τον έναν πήγαινε στον επόμενο,συν τα αναψυκτικά που έπινε!και στις επανεξετάσεις έχω ακούσει πολλές ιστορίες κυρίως από άτομα χειρουργημένα 7-10 χρόνια που έχουν πάρει κιλά πίσω γιατί είτε πίνουν αλκοόλ είτε τρώνε ζάχαρη

Φυσικά και πρέπει να ακολουθούμε κανόνες όλοι μας,χειρουργημένοι και μη,απλά με την επέμβαση έχεις βοήθεια σημαντική!με την σληβ αρχικά μικρό στομάχι και έλλειψη όρεξης και ευκαιρεία να τρως σωστά και με την παράκαμψη επίσης αρχικά τρως λίγο,δεν πεινάς και η δυσσαπορόφηση παίζει μεγάλο ρόλο.Αλλά καμία επέμβαση δεν μας "σώζει" αν δεν μάθουμε να τρώμε αλλιώς

Senior Member
    Originally posted by aggeloydaki
    Αλλά καμία επέμβαση δεν μας "σώζει" αν δεν μάθουμε να τρώμε αλλιώς
    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thum bup:

Πολύ σωστή κουβέντα!

Senior Member
    Originally posted by sleeve
    Αχ, αυτή ειναι η ατάκα του Στέλιου(αν μου επιτρέπεις να μιλαω στον ενικό). Μηπως δεν εγινε ησ ωστη επιλογη επεμβασης.Που φυσικα δεν ειναι δικη σου αλλα του γιατρου.

Για μενα η απαντηση ειναι, οχι , δεν ηταν η sleeve η καταλληλη επέμβαση.Δεν ετρωγα ποσοτητες.Τσιμπολογουσα. Ομως εδω δεν εγραψα για να κατηγορησω την επεμβαση αυτη οτι άλλα περίμενα κ άλλα έγιναν!

Για ολα γνωριζα.Και οτι ανοιγει το στομάχι κ οτι η πεινα επανερχεται κ οτι παιρνεις κανονικα κιλα.

Εγω εκανα συγκεκριμένες ερωτησεις.

1.Γινεται να επανελθει η πεινα μεσα στον 1ο χρονο;
    2.Διαταράσσεται η ινσουλινη, σακχαρο, η επιθυμια εν πασει περιπτώσει για ζάχαρη; Ενω η διατροφη μου οπως ειπα περιλαμβανει ολες τις τροφες κ αποφευγω τηγανητα κ ψωμια πολλά, ζητάει πιο εντονα το γλυκο απ ότι πριν την επέμβαση.Πχ πριν την επεμβαση ηθελα παγωτο,κρέμες, τωρα θελω ακομη κ γλυκα ταψιού σε καθημερινη βάση,λουκούμια, γλυκά που σπανια ετρωγα!Οσο πιο γλυκο τοσο το καλυτερο.Και αν φαω ποσοτητα παθαινω κατι σαν dumping δηλ εντονη κοπωση κ ατονια κ υπνηλια πολλες φορες.Αδυναμια που κραταει κ ωρα μερικες φορες.
    3.Τελικα αν τρως καθε 3 ωρες μηπως ανοιγει πιο γρηγορα; Μην επαναλαμβανομαι σε οσα ειπα κ σας κουραζω.

Δεν κατηγορησα την επεμβαση.Απλα ακουσα διαφορα,ειδα κ σε μενα καποια κ ειπα να τα μεταφερω προς συζητηση.

Κατι ακομα να ρωτησω που δεν το εψαξα.Η λαιμαργια δηλ να τρωω γρηγορα κ αμασητα ξανά οπως παλια, οδηγει εκτος απ τους εμετους, σε ανοιγμα του στομαχου; ΔΙοτι κ τον 1ο χρονο πολυ γρηγορα εγκατελειψα το αργο μασημα κ λεω μηπως κ απ αυτο το ανοιξα πιο γρηγορα.
    Αφού σου απάντησα με όσα ξέρω και άφησα την λάθος εκλογή προς το τέλος λόγω πιθανής μη σωστής ενημέρωσης(που συμβαίνει πολύ συχνά για συγκεκριμένους λόγους)αυτό που είχες να πεις,ήταν ότι είπα μια ατάκα που την λέει ο γιατρός(αυτό πάλι ποιος στο είπε;;δεν έχω προσωπική επαφή με το γιατρό ούτε είναι δικά του λεγόμενα αλλά δικά μου,πολλοί ξέρουν τις ενδείξεις για την κατά το δυνατόν τιαριαστή επέμβαση, άσχετα αν δεν την κάνουν τελικά).Αυτό λέγεται εμπάθεια....;;ίσως....
    εν πάσει περιπτώση,μιας και στα προηγούμενα απάντησα αλλά μάλλον δεν σε καλύψαν ή δεν σε ικανοποίησαν οι απαντήσεις,δεν νομίζω ότι μπορεί το στομάχι να μεγαλώσει τόοοοσο πολύ πια,εκτός αν εξαρχής ήταν μεγάλο.Η μεγαλύτερη ζημιά είναι τα γλυκά που ρίχνουν σε φαύλο κύκλο,πρόσληψη ζάχαρης,γρήγορη προώθηση στο έντερο,κόπωση,αποζήτηση γλυκαντικής ύλης κοκ

Junior Member
    ετρωγα γλυκα και πριν την επεμβαση.γενικα δεν τρωω πολυ φαγητο,στην ουσια δεν εχω προγραμματισμενα γευματα-μεσημεριανο-βραδυνο,αλλα τσιμπολογαω γλυκα καθε μερα...
    αυτο αν μπορουσα να νικησω,δε θα ειχα προβλημα παραπανισιων κιλων.
    οταν εκανα τη σληβ πιστευα οτι ειναι σωστη επιλογη και ειχα πολλες επιφυλαξεις για την παρακαμψη,γιατι πιστευα οτι θα διαταραξει πολυ τις γαστρεντερικες λειρουργιες.
    γι αυτο οταν πηγα στο γιατρο του συζητησα κατευθειαν για σληβ,απο την ερευνα που ειχα κανει εγω για μεγαλο διαστημα πριν.

Senior Member
    Aftersleeve τα παιδιά που έχουν κάνει παράκαμψη γνωρίζουν καλύτερα, αλλά έχω την εντύπωση ότι όταν κάνεις παράκαμψη πρέπει να αποφεύγεις τα γλυκά για να μην έχεις πρόβλημα με διάρροιες. Η εμμονή στα γλυκά είναι θέμα μυαλού αλλά είναι και θέμα οργανισμού πολλές φορές. Ως διαβητική γνωρίζω πως επηρεάζεται ο οργανισμός από τις αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα και θέλω να σου πω ότι θα σε βοηθούσε πολύ αν είχες προγραμματισμένα τα γεύματά σου, όσο γίνεται φυσικά. Δεν είναι απαραίτητο να έχεις υπογλυκαιμία για να ζητάει ο οργανισμος σου γλυκό. Η καθημερινή αυξομείωση του σακχάρου στο αίμα σου δημιουργεί πολλές φορές τη λιγούρα για γλυκό. Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι φταίει το μυαλό σου ενώ στην πραγματικότητα στο ζητάει ο οργανισμός σου. Είμαι κι εγώ γλυκατζού παρότι διαβητική και πάντα προτιμούσα να μη φάω φαγητό αρκεί να φάω γλυκό! Τώρα με το sleeve επειδή αναγκαστικά κάνω μικρά και συχνά γεύματα, με αποτέλεσμα να είναι καλά ρυθμισμένο το ζάχαρό μου για πρώτη φορά στη ζωή μου, με παραξενεύει απίστευτα το γενονός ότι δεν θέλω να τρώω γλυκά όπως πριν το sleeve! Γι'αυτό σου λέω κάνε μία προσπάθεια να φτιάξεις λίγο τη διατροφή σου τρώγοντας τακτικά κάθε μέρα και ίσως αυτό να σε βοηθήσει να μη θέλεις τόσο πολύ τα γλυκά.

Senior Member
    με την παράκαμψη αν φας λιπαρά γλυκά έχεις διάροιες,αν φας γενικά γλυκά παθαίνεις dumping (όχι και πολύ ευχάριστο ) καθώς επίσης και η ζάχαρη απορροφιέται μια χαρά από τον οργανισμό.Καμία επέμβαση δεν μας βοηθάει αν τρώμε γλυκα=ζάχαρη και αλκοόλ

Senior Member
    Originally posted by aftersleeve
    ετρωγα γλυκα και πριν την επεμβαση.γενικα δεν τρωω πολυ φαγητο,στην ουσια δεν εχω προγραμματισμενα γευματα-μεσημεριανο-βραδυνο,αλλα τσιμπολογαω γλυκα καθε μερα...
    αυτο αν μπορουσα να νικησω,δε θα ειχα προβλημα παραπανισιων κιλων.
    οταν εκανα τη σληβ πιστευα οτι ειναι σωστη επιλογη και ειχα πολλες επιφυλαξεις για την παρακαμψη,γιατι πιστευα οτι θα διαταραξει πολυ τις γαστρεντερικες λειρουργιες.
    γι αυτο οταν πηγα στο γιατρο του συζητησα κατευθειαν για σληβ,απο την ερευνα που ειχα κανει εγω για μεγαλο διαστημα πριν.
    Τσιμπολόγημα και γλυκά δεν συνάδουν με τη σληβ......Που είδες να έχει γραφτεί αυτό;Με τις παρακάμψεις μπορεί να εμφανιστεί διάρροια,αλλά αυτό είναι το μήνυμα για να μην το ξαναφάς αλλά και σημάδι ότι αποβλήθηκαν από τον οργανισμό τα λιπαρά και δεν θα πάρεις όλες τις θερμίδες.Γι αυτό βρίσκουμε ΣΩΣΤΟ γιατρό που μας τα εξηγεί όλα αυτά πριν κάνουμε οτιδήποτε και να μας κατευθύνει στη σωστότερη λύση,χωρίς ιδιοτέλεια.......όχι γουρούνι στο σακκί,σληβ θέλω,έλα να στην κάνω......Πρέπει να κάνεις περισσότερο αγώνα,αλλά πρέπει να το κάνεις με το εργαλείο που έχεις.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast