Results 16 to 30 of 48
Thread: κινδυνευει η υγεια μου;
-
05-03-2012, 17:17 #16
Ενταξει θα κανω μια προσπαθεια μονη μου να δω εαν μπορω να τα καταφερω και εαν δω οτι η κατασταση χειροτερευει θα μιλησω στην μητερα μου και θα σκεφτω για επαγγελματικη βοηθεια αν και ειμαι υπερβολικα περιφανη για να δεχτω την βοηθεια καπιου αλλου...οχι γενικα δεν μιλαω με την μητερα μου σχεδον καθολου και δεν εχω αδερφια
- 05-03-2012, 17:21 #17
Εva μου η μητερα σου εχει μονο εσενα και κανενα αλλον ............σ ΄αγαπαει οσο τιποτα αλλο στον κοσμο , εισαι η μονακριβη κορη της . προσπαθησε πρωτα απόλα να της μιλησεις ............... οσο για την βοηθεια δεν ειναι κακο να την ζητησεις , δεν εχει καμμια σχεση ο εγωισμος και η περηφανεια με την βοηθεια που ζητας ......... Ειναι για να σε βοηθησει ........... Εμεις παντως θα ειμαστε εδω να σε ακουμε και να σε βοηθησουμε οσο μπορουμε ενταξει;
05-03-2012, 17:25 #18
Ναι ευχαριστω πολυ οι συμβουλες σας ηταν πολυ χρησιμες
05-03-2012, 17:27 #19
evanescence2 μου και εγώ το πρόβλημα της διατροφικής μου διαταραχής (αδηφαγική διαταραχή - binge eating disorder) το πάλευα χρόνια μόνη μου και μάλιστα δεν ήξερα καν ότι πάσχω από κάποια διαταραχή, νόμιζα ότι απλά είμαι αδύναμη ως χαρακτήρας και δεν μπορώ να επιβληθώ στον εαυτό μου. Δυστυχώς στις διατροφικές διαταραχές δεν μπορείς να το παλέψεις μόνη σου όσο σκληρή και περήφανη και ανεξάρτητη και αν είσαι. Εγώ το πρόβλημα μου, όπως και πολλά άλλα παιδιά εδώ μέσα μάθαμε να το διαχειριζόμαστε μόνο με βοήθεια διατροφολόγων ή ψυχολόγων ή με την υποστήριξη της οικογένειας και φίλων. Τελείως μόνη δεν παίζει να το παλέψεις. Συγνώμη που γίνομαι χείμαρρος, δεν θέλω να σε πιέσω, όταν θα νιώσεις έτοιμη κάνε τις κινήσεις σου. Μέχρι τότε είμαστε και εμείς εδώ για να βοηθήσουμε σε ότι θέλεις και για ψυχολογική υποστήριξη. Να προσέχεις τον εαυτό σου και να σκεφτείς πολύ σοβαρά να πας στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας.
05-03-2012, 17:27 #20
Εva θα περιμενουμε νεα σου καθε μερα .........ενταξει ;
05-03-2012, 17:31 #21
Ναι θα σας ενημερωνω εαν προκυψει κατι καινουργιο..Eli εσυ ειχες καποιο συμπτωμα στην υγεια σου;
05-03-2012, 17:35 #22
Ρε συ evanescence2 δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η μαμά σου και ο μπαμπάς σου ξέρουν ότι κάνεις εμετό, χαρακώνεσαι και έχεις ήδη κάνει μία απόπειρα αυτοκτονίας και δεν ανησυχούν. Είμαι σίγουρη ότι τρέμουν από την αγωνία τους και δεν ξέρουν πως να σε χειριστούν και αυτό μπορεί να μοιάζει και με αδιαφορία στα δικά σου μάτια. Είσαι και μοναχοκόρη βρε κορίτσι μου μόνο εσένα έχουν στον κόσμο πως γίνεται να μην σε νοιάζονται; Είμαι βέβαιη ότι σε αγαπάνε και πεθαίνουν από ανησυχία αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν για να σε βοηθήσουν και προκειμένου να μην τα κάνουν και χειρότερα μπορεί να σε αφήνουν και στην ησυχία σου... μήπως είσαι και αντιδραστικός χαρακτήρας με ξεσπάσματα θυμού;
05-03-2012, 17:40 #23
Δεν ξερω μπορει να ειναι και ετσι γιατι γενικα δεν ειναι οτι αδιαφορουν για εμενα εχτες η μητερα μου ανακαλυψε ποσο ειχα φαει και μου ειπε οτι θα ψαξει την τουαλετα και κατι τετοια και φωναζε αντι να καταλαβει οτι υπαρχει προβλημα δεν ειναι ενας ηλιθιος βαθμος στο σχολειο..γενικα δεν εχω ξεσπασματα θυμου οι συνιθυσμενοι καυγαδες μανας και κορης
05-03-2012, 17:41 #24
Originally posted by evanescence2
Ναι θα σας ενημερωνω εαν προκυψει κατι καινουργιο..Eli εσυ ειχες καποιο συμπτωμα στην υγεια σου;
Με άλλα κορίτσια που μιλάω όμως με νευρική βουλιμία αντιμετώπιζαν ή και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με τα δικά σου.
05-03-2012, 17:45 #25
Εγω δεν εχω αυξομειωσεις βαρους.αυτο που φοβαμαι ειναι οτι εαν επισκεπτω εναν οδοντιατρο η παιδιατρο θα καταλαβει αμεσως οτι εχω οισοφαγιτιδα γιατι ειμαι εμφανες και θα το μαθουν οι γονεις μου ετσι και θα γινω ρεζιλι
05-03-2012, 17:49 #26
Δυστυχώς στο ξαναλέω evanescence2 μου οι περισσότεροι γονείς δεν ξέρουν πως να χειριστούν τις διατροφικές διαταραχές και ξεσπάνε από την ανησυχία τους σε απειλές και φωνές νομίζοντας ότι έτσι θα συνετίσουν τα παιδιά τους. Αυτό όμως που δυστυχώς δεν ξέρουν οι γονείς είναι ότι οι διατροφικές διαταραχές είναι ένα είδος εθισμού. Δεν μπορείς να ζητήσεις από έναν αλκοολικό να σταματήσει να πίνει, ακόμη και αν του φωνάξεις, τον απειλήσεις ή τον κάνεις να ντραπεί δεν πρόκειται να κόψει το ποτό. Χρειάζεται θεραπεία και συγκεκριμένα βήματα. Έτσι είναι και με τις διατροφικές διαταραχές και με τους εμετούς. Αν π.χ. κάνεις 2-3 εμετούς την μέρα δεν γίνεται να τους κόψεις έτσι απλά μαχαίρι. Θέλει χρόνο και στήσιμο μίας καλά ισορροπημένης διατροφής από πίσω. Οι εμετοί θα κοπούν σταδιακά καθώς μαθαίνεις τεχνικές διαχείρισης των συναισθημάτων σου και καθώς μαθαίνεις να τρως ισορροπημένα, σωστά και συχνά.
05-03-2012, 17:52 #27
Originally posted by evanescence2
Εγω δεν εχω αυξομειωσεις βαρους.αυτο που φοβαμαι ειναι οτι εαν επισκεπτω εναν οδοντιατρο η παιδιατρο θα καταλαβει αμεσως οτι εχω οισοφαγιτιδα γιατι ειμαι εμφανες και θα το μαθουν οι γονεις μου ετσι και θα γινω ρεζιλι
05-03-2012, 17:54 #28
Ευχαριστω και παλι για την βοηθεια σας...πρεπει να βγω γιατι εχω μαθημα θα ξαναμπω το απογευμα και εαν χρειαστω κατι αλλο θα σας ενημερωσω
05-03-2012, 17:56 #29
Στο καλό και καλό μάθημα και εγώ πρέπει να φύγω. Θα τα ξαναπούμε καλή συνέχεια !:kiss:
05-03-2012, 21:06 #30
Βρηκα κανεναν αλλο που να εχει βουλιμια και να εχει παθει οισοφαγιτιδα η να εχει πονο στο στηθος...σιγουρα δεν ειναι ιδεα μου αλλα ειμαι η μονη που το παθαινω?
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία