Results 1 to 15 of 24
-
17-03-2012, 23:29 #1
Είναι εφικτό να πάρει κάποιος 8 κιλά σε 28 ημέρες;
Καλησπέρα παιδιά?
Δεν ξέρω πώς να γράψω χωρίς να γίνω μελό or smth, αλλά μια απελπισία τη νιώθω, όπως και κάμποσα νεύρα.
Πριν από 5,5 χρόνια έβαλα γαστρικό δακτύλιο. Έχασα γύρω στα 50+ κιλά. Τα τελευταία 2 χρόνια χάνω απελπιστικά αργά. 2-3 κιλά/χρόνο.
Ξεκίνησα από τα 182 και μέχρι πριν 6 μήνες ήμουν 129-130 κιλά χωρίς να μπορώ να χάσω άλλα για πολύ μεγάλο διάστημα.
Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα υγείας που ακόμα δεν έχω βρει τί είναι και μέσα στις υποψίες μου ήταν και ενδεχόμενο πρόβλημα με τον δακτύλιο. Τον ήλεγξα και ο γιατρός μου με καθησύχασε πως δεν συμβαίνει κάτι.
Επειδή, παρ' όλ' αυτά πονούσα υπερβολικά πολύ στην κοιλιά, πάνω αριστερά, κάτω από το στήθος περίπου, είπαμε να ανοίξουμε λίγο τον δακτύλιο και από τα 6 ml που είχα για πολύ καιρό (όπου και θεωρούσε ο γιατρός που πως είναι πολλά και ίσως θα ήταν καλύτερα να είχα λιγότερα), αφήσαμε 3 ml.
Οι πόνοι έφυγαν στο καπάκι για μεγάλο διάστημα, αλλά επανερχόντουσαν που και που χωρίς να έχω καταλάβει κάτω από ποιες συνθήκες. Συν ότι είχε διαπιστωθεί φλεγμονή (αυξημένη ΤΚΕ και CRP) για πολλούς μήνες.
Όλα αυτά έγιναν τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε. Μέχρι και το Γενάρη -πριν 2 μήνες- είχα πάρει 2 κιλά περίπου, κάτι που το περίμενα κιόλας.
Μέχρι που μέσα στο Γενάρη σε διάστημα 4 εβδομάδων πήρα 6-8 κιλά.
Το διάστημα αυτό ήμουν εκτός σπιτιού και η αλήθεια είναι πως δεν μπορούσα να έχω τη διατροφή μου σε απόλυτο έλεγχο χωρίς αυτό να σημαίνει πως έτρωγα και τόσο άσχημα. Απλώς έτρωγα μαγειρεμένα σπιτικά φαγητά από άλλους και λίγα γλυκά παραπάνω, λόγω ημερών.
Έφτασα να είμαι σήμερα 140 κιλά, να προσέχω τη διατροφή μου στο βαθμό που μπορώ (προσπαθώ να κυμαίνομαι στις 1700 kcal)
Και να μην μπορώ να χάσω ούτε μισό κιλό.
Να σημειώσω πως παίρνω από 15 Φεβρουαρίου κάτι χάπια για τον θυρεοειδή -με συνταγή γιατρού- γιατί διαπιστώθηκε πως έχω χαμηλή έκκριση μιας ορμόνης λόγω του ότι ο θυρεοειδής μου έχει μικρό μέγεθος για τον σωματότυπό μου και δεν μπορεί να εκκρίνει την πόσότητα των ορμονών που χρειάζομαι.
Μέρχι στιγμής δεν έχω δει καμιά διαφορά.
Φυσικά η απορία παραμένει?
Βρίσκω τα 6-8 κιλά υπερβολικό αριθμό για 4 εβδομάδες. Είναι κάτι εφικτό;Βρίσκω τα 6-8 κιλά υπερβολικό αριθμό για 4 εβδομάδες. Είναι κάτι εφικτό;
Εδώ και 3 ημέρες πίνω κάθε πρωί Lipotox (τα φακελάκια) με την ελπίδα να βοηθήσει την κατάσταση.
Δυστυχώς δεν έχω τη δυνατότητα να έχω έντονη δραστηριότητα λόγω προβλήματος με τη μέση, αλλά προσπαθώ να περπατάω 10'-15' πιο πολύ για λόγους υγείας γενικότερα.
Τί να κάνω για να ξεκολλήσω; Με έχει κουράσει αυτή η κατάσταση μια ολόκληρη ζωή, κυριολεκτικά.
- 17-03-2012, 23:53 #2
πραγματικα παραξενο να παρεις 8 κιλα σε ενα μηνα αν και πραγματικα δε ξερω ποιος ειναι ο φυσιολογικος ρυθμος που θα πρεπει να μπαινουν,
για τη περιπετεια με το δακτυλιο δεν εχω ιδεα να σε πω,τελευταια ακουσα οτι γινονται τετοιες εγχειρησεις για χασιμο κιλων.
δικη μου γνωμη στο θεμα ειναι να ρωτησεις το γιατρο που σε εγχειρησε για ολα αυτα τα ερωτηματα.
ο ενδοκρινολογος που πηγες για το θυροειδη τι σε ειπε;
εχω και γω υποθυροειδισμο-hashimoto-αλλα τοσα κιλα δε μπαινουν μονο και μονο απο προβλημα θυροειδους.
μη στεναχωριεσαι,ξεκαθαρισε με το γιατρο και βγαλε μια ακρη.μετα συνεχισε την προσπαθεια που κανεις.
18-03-2012, 00:07 #3
Ο γιατρός που με χειρούργησε με διαβεβαίωσε πως ό,τι αφορά το δακτύλιο όλα είναι ΟΚ. Έτσι άρχισα να ψάχνω ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αξονικές, γαστρεντεροσκοπήσεις, με είδαν 1002 γιατροί. Έτσι κατέληξα και σε ενδοκρινολόγο -με προτροπή της γαστρεντερολόγου- ο οποίος μου είπε αυτό που έγραψα παραπάνω.
Δηλαδή πως ο αδένας έχει μικρότερο μέγεθος από όσο θα έπρεπε με συνέπεια να παράγει λιγότερη ποσότητα ορμονών από αυτήν που θα χρειαζόταν ο σωματότυπός μου. Αν φτάσω στο κανονικό μου βάρος θα είναι εντάξει. Επειδή όμως δημιουργείται φαύλος κύκλος μου έδωσε χάπια για να συμπληρώσει ό,τι δεν εκκρίνει ο αδένας από μόνος του.
Να συνεχίσω την προσπάθεια που κάνω, αλλά δεν έχει αποτελέσματα. Χρόνια τώρα δεν χάνω βάρος. Και αντ' αυτού έβαλα και τόσα κιλά ξαφνικά.
Δεν ξέρω αν το έχεις νιώσει ποτέ, αλλά το να προσπαθείς χωρίς αποτέλεσμα είναι από τα πιο ψυχοφθόρα πράγματα.
18-03-2012, 00:28 #4
Καταρχήν καλωσόρισες:grin:
Ούτε εγώ έχω εμπειρία από τέτοιου είδους επεμβάσεις αλλά ελπίζω κάποιος με παρόμοια εμπειρία να σε βοηθήσει. Καλό θα ήταν όμως να αναφέρεις κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το φύλο σου, το υψος σου, την ηλικία σου.
Οσο για τα lipotox, ρώτησες τον γιατρό σου πριν τα πάρεις; Είναι απαγορευτικά για άτομα που πάσχουν απο θυρεοειδή, το γράφουν και πάνω. Ανεξάρτητα απο αυτό πάντως, να ξέρεισ ότι δεν κάνουν τιποτα αλλό απο τα να αντικαθιστούν ένα γεύμα, ενα συμπλήρωμα διατροφής είναι στην ουσία, τίποτα μαγικό.
Πάντως συνέχισε να προσπαθείς και έχε υπομονή, θα φανούν και τα αποτελέσματα. Οσο για την άσκηση, επίτρεψε μου να πω ότι το 10λεπτο περπάτημα δεν είναι τιποτα, προσπαθησε να το αυξήσεις σταδιακά τουλάχιστον.
18-03-2012, 00:49 #5
Originally posted by NothingLeft
Ο γιατρός που με χειρούργησε με διαβεβαίωσε πως ό,τι αφορά το δακτύλιο όλα είναι ΟΚ. Έτσι άρχισα να ψάχνω ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αξονικές, γαστρεντεροσκοπήσεις, με είδαν 1002 γιατροί. Έτσι κατέληξα και σε ενδοκρινολόγο -με προτροπή της γαστρεντερολόγου- ο οποίος μου είπε αυτό που έγραψα παραπάνω.
Δηλαδή πως ο αδένας έχει μικρότερο μέγεθος από όσο θα έπρεπε με συνέπεια να παράγει λιγότερη ποσότητα ορμονών από αυτήν που θα χρειαζόταν ο σωματότυπός μου. Αν φτάσω στο κανονικό μου βάρος θα είναι εντάξει. Επειδή όμως δημιουργείται φαύλος κύκλος μου έδωσε χάπια για να συμπληρώσει ό,τι δεν εκκρίνει ο αδένας από μόνος του.
Να συνεχίσω την προσπάθεια που κάνω, αλλά δεν έχει αποτελέσματα. Χρόνια τώρα δεν χάνω βάρος. Και αντ' αυτού έβαλα και τόσα κιλά ξαφνικά.
Δεν ξέρω αν το έχεις νιώσει ποτέ, αλλά το να προσπαθείς χωρίς αποτέλεσμα είναι από τα πιο ψυχοφθόρα πράγματα.
NothingLeft γεια σου κι από μένα. Ναι είναι εφικτό να πάρει κάποιος 6-8 κιλά σε ένα μήνα. Χωρίς να είμαι ειδήμονας φαντάζομαι πως μετά από επέμβαση για χάσιμο κιλών ο ρυθμός του μεταβολισμού μειώνεται σημαντικά. Ειδικά αν έχουν περάσει και αρκετά χρόνια από την επέμβαση. Το γεγονός ότι έχεις και το προβληματάκι με το θυρεοειδή, συν το ότι δεν εκείνο το μήνα δεν κατάφερες να προσέξεις τη διατροφή σου, μπορεί πιστεύω εύκολα να οδηγήσει στην αύξηση. Χρειαζόμαστε νομίζω μόνο 500 θερμίδες έξτρα τη μέρα για να βάλουμε μισό κιλό την εβδομάδα. Είναι πολύ εύκολο αυτές οι 500 να γίνουν 1000 χωρίς να το καταλάβουμε, ειδικά αν για λόγους εργασίας αναγκαζόμαστε να τρώμε έξω. Θυμάμαι κάποτε που είχα κάνει ένα επαγγελματικό ταξίδι γύρω στις 10 μέρες. Έτρωγα κυρίως από το μενού του ξενοδοχείου και επειδή ήταν εποχή που πρόσεχα, επέλεγα κυρίως φαγητά που έμοιαζαν να είναι μαγειρεμένα στη σχάρα και σαλάτες. Είχα τσιμπήσει και κανένα γλυκάκι σίγουρα, συν το πρωινό που ήταν πλούσιο και αντί δημητριακά πλάκωνα τα κρουασάν. Νόμιζα όμως τουλάχιστον πως δεν θα έβαζα κιλά γιατί όλη μέρα ήμουν στο πόδι και περπάταγα πολύ. Όταν επέστρεψα συνειδητοποίησα ότι από 123 είχα βρεθεί στα 128 ? μόνο σε 10 μέρες! Το είχα συζητήσει το θέμα με ένα γνωστό μου διατροφολόγο και μου είπε ότι μπορεί να νόμιζα ότι τρώω διαιτητικά αλλά κάθε μπιφτέκι που έτρωγα στο ξενοδοχείου είχε μαριναριστεί στο βούτυρο πριν και ότι και οι σαλάτες τους έχουν τόσο πολύ λίπος που μπορεί μια σαλάτα να είχε 1000 θερμίδες.
Έχεις κάνει καθόλου εξέταση για υπερινσουλιναιμία; μπορεί να ευθύνεται και η ινσουλίνη σου για την απότομη αύξηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις την εξέταση, κι αν όντως υπάρχει θέμα, ο ενδοκρινολόγος θα σου γράψει ένα χαπάκι που θα το παίρνεις με το φαγητό και βοηθά πάρα πολύ, μαζί με διατροφή με μειωμένους υδατάνθρακες.
Σε καταλαβαίνω πως είναι να μην μπορείς να ασκηθείς όσο θες. Το έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε απότομα εδώ και κάποιους μήνες πιθανότατα λόγω του ότι το σώμα μου δεν μπορεί πια να αντέξει το βάρος μου αλλά το παλεύω. Η καλύτερη άσκηση είναι το κολύμπι. Θα κτίσεις και μυική μάζα και μπορεί η ζυγαριά να μην κάνει βουτιές προς τα κάτω αλλά θα χρειάζεσαι συνεχώς μικρότερο νούμερο παντελόνι. Το λέω στον εαυτό μου να το ακούει αυτό που ντρέπομαι να εμφανισθώ στην παραλία. Όμως αν και την τελευταία εβδομάδα έχασα 3-4 κιλά ξέρω πολύ καλά πως στο βάρος μου θα μπορούσα να χάσω τα διπλάσια αν γυμναζόμουν.
Μην σε παίρνει από κάτω. Μείνε πιστή στο πλάνο σου και μην σπαταλάς τη ζωή σου για το κιλό που θα πέσει ή θα ανέβει. Σκέψου θετικά. Σκέψου ότι πριν 5-6 χρόνια είχες 40 κιλά φορτίο πάνω σου και τώα είσαι σίγουρα πιο υγιής και κομψή. Και μια συμβουλή από κάποια έχει σχέση μίσους-λατρείας με τη ζυγαριά. Μην ανεβαίνεις συχνά. Το ιδανικό είναι μια φορά το μήνα. Εγώ δεν αντέχω και ανεβαίνω 1 τη βδομάδα αλλά την κοιτάω κάθε μέρα και θέλω να ζυγιστώ να δω αν έχασα. Αν μια μέρα εχω κατακράτηση υγρών και με δείξει μισό κιλό πάνω αυτό είναι μεγάλη παγίδα για την ψυχολογία μου και τη συνέχιση της προσπάθειας μου.
Όποτε χρειάζεσαι στήριξη εδώ είμαστε.
18-03-2012, 00:50 #6
Originally posted by NothingLeft
μηπως πρωτα πρεπει να στεθεροποιηθει ο θυροειδης σου,και μετα θα αρχισεις να χανεις...ετσι γινεται φανταζομαι.αν ο θυροειδης δεν ειναι σταθεροποιημενος-κι αυτο θα γινει με τα χαπια που παιρνεις-τοτε χανεις πιο δυσκολα
αληθεια ποια χαπια παιρνεις;
18-03-2012, 00:57 #7
Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα, αν και είμαι μέλος καιρό τώρα.
Βασικά, δεν με απασχολεί τόσο -σε αυτό το post :P - το θέμα του δακτυλίου, αλλά η ξαφνική αύξηση κιλών και που δεν τα βλέπω να πέφτουν έστω και ελάχιστα.
Σωστά, δεν τα ανέφερα.
Γυναίκα, 34 ετών, 1.70m/140kg.
Αλήθεια; Αν και διάβασα το χαρτάκι που έχει μέσα το κουτί, δεν πρόσεξα να λέει κάτι για θυρεοειδή ανάμεσα στα υπόλοιπα. Θα τον ρωτήσω λοιπόν.
Ναι, το ξέρω πως δεν είναι κάτι μαγικό, απλώς είπα μήπως βοηθούσε για λίγο την κατάσταση μιας και υπήρχαν στο σπίτι έτσι κι αλλιώς (αγορασμένα από τον πατέρα μου που δεν του άρεσε τελικά :P )
Ναι, είναι λίγο, πράγματι, αλλά πονάω μετά και στη μέση και στο ένα πόδι και προτιμώ να μπορώ να το κάνω από λίγο και συχνά, παρά περισσότερο και πιο σπάνια επειδή θα μου πάρει καιρό για να μην πονάω.
18-03-2012, 01:14 #8
τι είναι τα λιποτοξ;
18-03-2012, 01:19 #9
@Juice, το έχω σκεφτεί αυτό που λες, αλλά παρ' όλ' αυτά μου φαίνεται υπερβολικό το νούμερο. Δεν πρέπει να ξέφευγα πάνω από 2.500 θερμίδες τις μέρες που έτρωγα γλυκά. Και σκέψου πως για να συντηρήσω το βάρος μου σε απόλυτη ακινησία χρειάζομαι 3000+.
Πράγματι, ο μεταβολισμός μου πρέπει να έχει σοβαρό θέμα από παλιά. Στα 20 (136kg) μου έκανα πιστά δίαιτα με 1.500 θερμίδες και πολύ περπάτημα κι έχανα 2 κιλά το μήνα. Έχασα 24 κιλά σε ένα χρόνο και μετά σταμάτησα να χάνω κάνοντας την ίδια διατροφή για 6 μήνες.
Ενάμιση χρόνο δίαιτας. Μου φαίνεται ασύλληπτο. Δεν θα μπορούσα να το ξανακάνω. :P
Δεν νομίζω να έχω κάνει ποτέ τέτοια εξέταση. Μόνο για σάκχαρο το οποίο είναι πάντα μεταξύ 80-90.
Αχ να 'ξερες πόσο σε νιώθω. Ξέρω πως είναι να ντρέπεσαι στην παραλία... Το καλοκαίρι μετά από 12 χρόνια έκανα μπάνιο στην θάλασσα κι αυτό γιατί βρήκαμε μια έρημη που είχε ελάχιστο κόσμο.
Δεν το συζητάμε για κολυμβητήριο. Εκτός του ότι δεν υπάρχει στην πόλη μου, δεν θα το τολμούσα κιόλας αν υπήρχε. :P
Χάνεις τρομερά γρήγορα! Εντυπωσιακά γρήγορα. Να σκεφτείς τον 1ο μήνα της επέμβασης είχα χάσει 5 κιλά. Δεν ξέρω αν ξέρεις τί τρώνε τον 1ο μήνα της επέμβασης γαστρικού δακτυλίου. Ουσιαστικά τίποτα. :P
Ο ρυθμός μου ήταν 1kg/μήνα όταν έχανα βάρος.
Σε ζηλεύω και σε θαυμάζω κι εδώ γύρω θα είμαι να σε χαίρομαι! Έτσι όπως πας σε 3-4 μήνες θα είμαστε ίδια κιλά!
Αχ δεν μπορώ αν δεν ζυγίζομαι κάθε μέρα. :P
Δεν με ρίχνει αν δεν χάνω, όσο με ρίχνει όταν βάζω. Βασικά γι αυτό ζυγίζομαι για να βλέπω αν έχω βάλει κι όχι για το αν έχω χάσει.
Πάντα έχω κατά νου την κατακράτηση.
@lineal, euthyrox λέγονται. Στην αρχή τα έπαιρνα κάθε μέρα, αλλά μου προκαλούσαν ταχυκαρδίες και μου είπε να τα παίρνω μέρα παρά μέρα.
Υποτείθεται στις 20 μέρες θα έβλεπα αποτελέσματα. Εκτός και αν θεωρείται αποτέλεσμα ότι δεν έχω πάρει επιπλέον βάρος. :P
18-03-2012, 01:20 #10
18-03-2012, 01:21 #11
18-03-2012, 01:25 #12
και γω τα eythyrox παιρνω των 150 ml ενα καθε μερα εκτος κυριακης...βεβαια ντρεπομαι που το λεω αλλα εχω αμελησει να παω να εξεταστω,θα το κανω κι αυτο το χω στο προγραμμα.
των ποσο ml παιρνεις;
εγω επαιρνα κατι αλλα,ειναι πιο γνωστα ευρεως,αλλα στην εγκυμοσυνη δε ξερω γιατι,δεν εκαναν δουλεια και ειχε ξεφυγει λιγο ο θυροειδης και αυτο ειναι επικινδυνο οταν εγκυμονεις.
ετσι ξεκινησα τα eythyrox για τα οποια η ενδοκρινολογος μου με ειπε οτι ειναι πολυ καλα και οντως ειναι μια χαρα.
μηπως να σε δινε μικροτερη δοση;
18-03-2012, 01:27 #13
Των 50mg είναι. Ούτε που το θυμόμουν και το είδα τώρα. :P
18-03-2012, 01:29 #14
ναι mg εγω ml εγραψα...
18-03-2012, 01:31 #15
περιμενε λιγο μονο των 50 παιρνεις;εγω παιρνω των 150!!!
μηπως οι ταχυκαρδιες ειναι απο τον μη ρυθμισμενο θυροειδη σου;γιατι και γω το εχω αυτο αλλα να ξερεις ειναι ενα απο τα συμπτωματα του υποθυροειδισμου.
αν θες παρε και μια δευτερη γνωμη...ειναι υπουλη η ασθενεια αυτη και στο ξαναλεω αν δεν ειναι σωστα ρυθμισμενη και κιλα δε χανεις και ταχυκαρδιες εχεις και συναισθηματικη ασταθεια θα εχεις-νευρα καταθλιψεις κλπ κλπ.
συγνωμη αν σε ταραζω,αλλα θελω να σε βοηθησω γιαυτο στα λεω αυτα.
50mg μου φαινονται πολυ λιγα γιατι παιζει ρολο το βαρος αλλα και το υψος για τη δοσολογια...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή