Results 61 to 75 of 157
-
01-03-2013, 22:53 #61
Originally posted by ton76
Τασο καλο ! Σημερα συγκεκριμενα τυχαια στο φαρμακειο μου κανανε λιπομετρρηση σε ποσοστο 33% . Θεωρω υψηλο αρκετο κ προφανως απορροια των κακιστων διαιτων που εκανα κατα καιρους που μεν εχασα βαρος αλλα μαλλον οχι λιπος!! Επεσα πραγματικα πιο πολυ γι αυτο παρα για τα κιλα τα κια!!
- 01-03-2013, 22:53 #62
Τασο μου με εβγαλε σχεδον 67 κιλα αλλα ντυμενη βαρια κ παπουτσια κ ειχa πιει zero. Ακριβως επιτελους με καταλαβαινει καποιος τι κανω τωρα πες μου ??? Τι διατροφη για χασιμο λιπους?:thumbdown:
01-03-2013, 22:56 #63
Originally posted by need2loose
Τασο καλο ! Σημερα συγκεκριμενα τυχαια στο φαρμακειο μου κανανε λιπομετρρηση σε ποσοστο 33% . Θεωρω υψηλο αρκετο κ προφανως απορροια των κακιστων διαιτων που εκανα κατα καιρους που μεν εχασα βαρος αλλα μαλλον οχι λιπος!! Επεσα πραγματικα πιο πολυ γι αυτο παρα για τα κιλα τα κια!!
01-03-2013, 22:58 #64
Originally posted by Tassos67
Η ζυγαριά σας λέει ʽψέματαʼ
http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=8693
"Ωστόσο, το 28% των ανδρών και το 30% των γυναικών που δεν θεωρούνται παχύσαρκοι σύμφωνα με τον ΔΜΣ (ΔΜΣ < 30 kg/m2) στην πραγματικότητα ορίζονται ως παχύσαρκοι σύμφωνα με το ποσοστό του σωματικού τους λίπους, κάτι που θα ήταν αδύνατο να βρεθεί μόνο από το ΔΜΣ. "
Όποιο μέλος βαριέται να το διαβάσει όλο ας πάει κατευθείαν στα συμπεράσματα στο τέλος του άρθρου.
Οι περισσότεροι τα ξέρουμε αλλά μάλλον δεν τα έχουμε συνειδητοποιήσει.
Για μένα ήταν ένα καλό χαστούκι ώστε να συνειδητοποιήσω ότι ο δρόμος είναι πολύ μακρύτερος και πολύ-πολύ δυσκολότερος από ότι νόμιζα έχοντας υπόψην μόνο τη συνολική απώλεια ολικού βάρους αλλά και το ρυθμό αυτής.
Κίνητρο μου να το ψάξω και να καταλήξω εδω ήταν η επισήμανση :thumbup: της need2loose ότι έχει αναντιστοιχία ΔΜΣ και ποσοστού λίπους.
01-03-2013, 23:06 #65
Μαγδα μου εχεις απολυτο δικιο! Και το θεμα ειναι οτι πλεον δε ξερω τι να κανω !!! High carb-low carb/low fat κλπ ..... Πιο πολυ μπερδευομαι γιατι το ζητουμενο δεν ειναι το χασιμο βαρους αλλα λιπους!! Βοηθα φιλη μου πες την αποψη σου please
01-03-2013, 23:41 #66
Μαγδα μου εχεις απολυτο δικιο! Και το θεμα ειναι οτι πλεον δε ξερω τι να κανω !!! High carb-low carb/low fat κλπ ..... Πιο πολυ μπερδευομαι γιατι το ζητουμενο δεν ειναι το χασιμο βαρους αλλα λιπους!! Βοηθα φιλη μου πες την αποψη σου please
π.χ υπολογίζεις εδώ πόσες θερμίδες σου χρειάζονται για συντήρηση http://www.dia-trofis.gr/metabolismos/
έστω ότι είναι 2000, το 20% είναι 400 θερμίδες άρα πρέπει να καταναλώνεις 1600 θερμίδες για να αποφύγεις όσο μπορείς την μείωση του μυικού ιστού.
Προτείνει μάλιστα ένα κόλπο που το ονομάζει zig zag στο οποίο μπορείς επί 3 ημέρες να κατεβάσεις τις θερμίδες ακόμα και κατά 30% αλλά κάθε 4η ημέρα να τρως σύμφωνα με τις ημερήσιες θερμίδες συντήρησης. Κατά αυτό τον τρόπο δεν αφήνεις το οργανισμό σου να περάσει στη φάση λιμοκτονίας όπου αρχίζει και καίει τους μυς του για να πάρει ενέργεια. Μιλάμε για πολύ φαγητό δλδ!
σύμφωνα με το ζιγκ ζαγκ οι θερμίδες πάνε κάπως έτσι
1400- 3 ημέρες
2000-1 ημέρα
1400-3 ημέρες
2000-1ημέρα
Σίγουρα χρειάζεται να κάνεις και γυμναστική ! Όσον αφορά τη διατροφή δεν πρόλαβα να το διαβάσω καλά ακόμη, με μια ματιά που του έριξα λέει ότι πρέπει να βρούμε βάση ποιων ποσοστών έχουμε καλύτερες αποδόσεις π.χ 50% σύνθετους υδατάνθρακες 30% πρωτεΐνη και 20% λίπος.
Άσε παιδί μου επιστήμη ολόκληρη!!!!
01-03-2013, 23:44 #67
Που μπορω να βρω το βιβλιο? Κι ο διαιτολογος εκει το ιδιο μου ειπε 1500 θερμιδες να τρωω κ 30λ περπατημα!!
01-03-2013, 23:58 #68
Που μπορω να βρω το βιβλιο? Κι ο διαιτολογος εκει το ιδιο μου ειπε 1500 θερμιδες να τρωω κ 30λ περπατημα!!
Για το βιβλίο στείλε μου με u2u το mail σου !
02-03-2013, 02:40 #69
Σχετικά με τα πολλά και συχνά γεύματα, καμιά μελέτη δεν αποδεικνύει ότι πράγματι κάνουν καλό στο μεταβολισμό!!!!
Είναι ενδιαφέρον το πόσοι πολλοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν εσφαλμένα αυτή την θεωρεία! Το άρθρο εμπεριέχει links που οδηγούν σε επίσημα αποτελέσματα ερευνών!
The truth is this: at the end of the day, the thermic effect of food is identical – whether you ate three times, five times, or ten times. This is because the thermic effect of food is based on the total quantity of food, and not on the frequency of food intake......http://www.bengreenfieldfitness.com/...ng-metabolism/
02-03-2013, 09:29 #70
Δεν γίνονται ετσι οι λιπομετρησεις, στα ορθια και οποιος περασει απο το φαρμακειο.Η το βλεπεις σοβαρά και πας σε διαιτολογο ωστε να συμπεριλάβει και το ψυχολογικό αλλα και τον θηριοειδής, ή τοτε ακουλουθεις τις 1500 με την καθημερινή γυμναστική που κανεις ηδη και ολα καλα.
Και κατι ακομη.Οσο εχεις στα ντουλαπια της κουζινας σου τροφιμα στα οποια εισαι επιρρεπείς το μυαλο σου θαναι συνεχεια εκει.Το ξεριε ςοτι το εχω περασει και εγω αυτο το σταδιο και ξερεις την σταση μου σαυτο.ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΟΤΕ.
02-03-2013, 09:30 #71
καλημερα! διαβασα τα σχολια σας για το θεμα λιπους κ δεικτη μαζας κ να σας πω την αληθεια εχω παθει κ εγω ενα ψιλοσοκ. ειμαι 159 κ 65 κιλα με δεικτη μαζας πανω απο το κανονικο! ο γιατρος μου ειπε να μη χασω αλλα κιλα ,εχω κολλησει εδω κ 7 μηνες κ δε χανω αλλο κ ειπε οτι δε πρεπει να χασω γιαυτο. λοιπον εγω πηγα σε διαιτολογο για σιγουρια κ για να βοηθηθω λιγακι.στη λιπομετρηση εδειξε οτι ειμαι ελιποβαρης.εχω ποσσοστο λιπους κατω απο το 18% κ μυικη μαζα κοντα 10 κιλα πανω απο το κανονικο μου. το αποτελεσμα ειναι να μου πει κ αυτη οτι πραγματικα αν κ υπερβαρη δε πρεπει να χασω πολυ ακομα γιατι θα κανω κακο στον οργανισμο μου,συστησε σωστη διατροφη κ αν θελω πολυ μικρη απωλεια.
02-03-2013, 10:09 #72
Originally posted by need2loose
Σχετικά με τα πολλά και συχνά γεύματα, καμιά μελέτη δεν αποδεικνύει ότι πράγματι κάνουν καλό στο μεταβολισμό!!!!
Είναι ενδιαφέρον το πόσοι πολλοί διατροφολόγοι υποστηρίζουν εσφαλμένα αυτή την θεωρεία! Το άρθρο εμπεριέχει links που οδηγούν σε επίσημα αποτελέσματα ερευνών!
The truth is this: at the end of the day, the thermic effect of food is identical – whether you ate three times, five times, or ten times. This is because the thermic effect of food is based on the total quantity of food, and not on the frequency of food intake......http://www.bengreenfieldfitness.com/...ng-metabolism/
Πάντως ακόμη και σε αυτό το άρθρο, δεν αναφέρει πουθενά για ένα γεύμα, πάντα συγκρίνει τα 3 γεύματα με περισσότερα, ακόμα και στο τελικό συμπέρασμα. Κάτι δεν δείχνει αυτό; Ειδικά στο τέλος αναφέρει ότι το ένα γεύμα την ημέρα οδηγεί σε αύξηση βάρους, ασχέτως αν αυτός κάνει τις δικές του υποθέσεις, το απότελεσμα μετράει.
Προσωπικά έχω καταλήξει ότι τα απαραίτητα είναι τα 3 βασικά, δηλαδή πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό και από εκεί και πέρα ο καθένας να ακούει το σώμα του! Εγώ π.χ κάνω 4, προσθέτω δηλαδή και ένα απογευματινό αλλά αυτό το ψυχαναγκαστικό κάθε τρείς ώρες κάτι, πεινάς δεν πεινάς, δεν νομίζω ότι βοηθάει στην απώλεια όντως. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές και το αποτέλεσμα ήταν μια ολοήμερη πείνα. Αλλά και πέρα από την πείνα, μαζεύονται πολλές οι θερμίδες και η απώλεια πάει περίπατο, εκτός και αν τρως σα σπουργιτάκι τη φορά.
02-03-2013, 10:40 #73
Εχεις δικιο.Οι γιατροι λενε για 5 μεσα στην ημερα για να μην προλαβαινει το ζαχαρο να κανει σκαμπανεβασματα στο αιμα, αλλα και να μην μενει το στομαχι πολλες ωρες μονο με γαστρικα υγρα.Γενικα το βλεπουν και απο την πλευρα της φυσιολογιας και της υγειας σε γενικες γραμμες.Και εγω πιστευω οτι πρεπει νακουμε και το στομαχι μας αλλα να το παμε εκει που βολευει την καθημερινοτητα μας χωρις ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ.
Συνεση, ολιγοφαγια χωρις δαρκες τσιμπολογημα, και τα κιλα χανονται σιγα σιγα.
Εμενα παντως δεν με βολευει το 3ωρο τουλαχιστον το πρωι.Το απογευμα ναι νιωθω πεινα 3 ωρες μετα το γευμα και εκει παιζει μονο πρωτεινη με ντοματα.Τιποτε αλλο.
02-03-2013, 14:19 #74
Originally posted by Alina
καλημερα! διαβασα τα σχολια σας για το θεμα λιπους κ δεικτη μαζας κ να σας πω την αληθεια εχω παθει κ εγω ενα ψιλοσοκ. ειμαι 159 κ 65 κιλα με δεικτη μαζας πανω απο το κανονικο! ο γιατρος μου ειπε να μη χασω αλλα κιλα ,εχω κολλησει εδω κ 7 μηνες κ δε χανω αλλο κ ειπε οτι δε πρεπει να χασω γιαυτο. λοιπον εγω πηγα σε διαιτολογο για σιγουρια κ για να βοηθηθω λιγακι.στη λιπομετρηση εδειξε οτι ειμαι ελιποβαρης.εχω ποσσοστο λιπους κατω απο το 18% κ μυικη μαζα κοντα 10 κιλα πανω απο το κανονικο μου. το αποτελεσμα ειναι να μου πει κ αυτη οτι πραγματικα αν κ υπερβαρη δε πρεπει να χασω πολυ ακομα γιατι θα κανω κακο στον οργανισμο μου,συστησε σωστη διατροφη κ αν θελω πολυ μικρη απωλεια.
18% μυική μάζα; πλάκα κάνεις; ασχολείσε με αθλητισμό χρόνια, πως το έχεις καταφέρει;
Όυτε να το σκέφτεσαι να αδυνατίσεις, γιατί να το κάνεις αυτό; δείχνεις ότι έχεις περιττό βάρος; Το να βγαίνεις εκτός ΔΜΣ είναι πολύ συνηθισμένο για τους αθλητές που έχουν πιο ανεπτυγμένο μυικό σύστημα από τους κοινούς θνητούς. Εσύ είσαι σε φανταστικά επίπεδα! Σύμφωνα με το βιβλίο του Βενούτο θα πρέπει να κάνεις σωστή διατροφή και πολύ, μα πολύ αερόβια άσκηση.
02-03-2013, 14:29 #75
Originally posted by Ασημένια
Πραγματικά όμως, ας καταλήξουν κάπου και αυτοί οι διατροφολόγοι…
Πάντως ακόμη και σε αυτό το άρθρο, δεν αναφέρει πουθενά για ένα γεύμα, πάντα συγκρίνει τα 3 γεύματα με περισσότερα, ακόμα και στο τελικό συμπέρασμα. Κάτι δεν δείχνει αυτό; Ειδικά στο τέλος αναφέρει ότι το ένα γεύμα την ημέρα οδηγεί σε αύξηση βάρους, ασχέτως αν αυτός κάνει τις δικές του υποθέσεις, το απότελεσμα μετράει.
Προσωπικά έχω καταλήξει ότι τα απαραίτητα είναι τα 3 βασικά, δηλαδή πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό και από εκεί και πέρα ο καθένας να ακούει το σώμα του! Εγώ π.χ κάνω 4, προσθέτω δηλαδή και ένα απογευματινό αλλά αυτό το ψυχαναγκαστικό κάθε τρείς ώρες κάτι, πεινάς δεν πεινάς, δεν νομίζω ότι βοηθάει στην απώλεια όντως. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές και το αποτέλεσμα ήταν μια ολοήμερη πείνα. Αλλά και πέρα από την πείνα, μαζεύονται πολλές οι θερμίδες και η απώλεια πάει περίπατο, εκτός και αν τρως σα σπουργιτάκι τη φορά.
Κάτσε ρε φίλε έχουμε και δουλειές όλη την ώρα θα τρώμε; Τρία γεύματα μου φαίνονται super!
Αρκεί να έχουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να μη λυσσάς μέχρι το επόμενο γεύμα.
Όταν όμως οι διαιτολόγοι βγάζουν κάτι δίαιτες με πρωινά με μέλια και μαρμελάδες ε, τι να γίνει θα πεινάσεις πριν το μεσημεριανό. Σου βάζουν και ένα φρούτο στο ενδιάμεσο και νομίζουν ότι έβγαλαν δίαιτα!
Το να καταλήξουν κάπου είναι απίθανο! Όσο διαβάζεις γύρω από τη διατροφή τόσο χαζεύεις! Ο καθένας έχει και την άποψη του και την λέει στους άλλους που έχουν διαφορετική. Το μόνο που μένει νομίζω είναι να πηγαίνουμε με το ένστικτο μας και να τεστάρουμε τι λειτουργεί καλύτερα σε εμάς.
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία