Results 121 to 135 of 157
-
20-03-2013, 02:37 #121
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 2,392
http://www.womenonly.gr/article.asp?...2&pubid=504350
Οι συχνές κράμπες
Οι κράμπες, που εμφανίζονται με έντονο μυϊκό σπασμό, στα δάκτυλα του ποδιού ή τη γάμπα, συνήθως είναι αποτέλεσμα αυξημένης παραγωγής γαλακτικού οξέος του μυός (παράγεται κάθε φορά που δραστηριοποιείται ένας μυς) και της απώλειας αλατιού και άλλων ηλεκτρολυτών (καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου), από τον οργανισμό. Οι κράμπες συμβαίνουν συνήθως κατά την κολύμβηση, μετά έντονη σωματική άσκηση ή και στον ύπνο. Παρουσιάζονται επίσης και σε όσους έχουν αναιμία ή προβλήματα στον θυρεοειδή. Τι μπορείτε να κάνετε: Αν οι κράμπες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου, φάτε λίγο πριν κοιμηθείτε μια μπανάνα ή κάτι αλμυρό και πιείτε νερό. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα, περιέχει 450 mg κάλιο, δηλαδή το μεταλλικό στοιχείο που η επάρκειά του στον οργανισμό παίζει καθοριστικό ρόλο για την καταπολέμηση των κραμπών. Το αλάτι επίσης, βοηθά στην αποκατάσταση του νατρίου στο σώμα. Μετά την εμφάνιση της κράμπας, αν νιώθετε τον μυ σκληρό και τεντωμένο, τοποθετήστε ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε αφέψημα φασκόμηλου στην πάσχουσα περιοχή. Ο μυς θα χαλαρώσει. Τι να αποφεύγετε: Την καθιστική ζωή και την ακινησία. Προσοχή: Οι κράμπες εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
- 21-03-2013, 20:20 #122
- Join Date
- Aug 2007
- Posts
- 881
DNA αλόγου σε προϊόντα Νίκας και Υφαντής!
http://www.thesout.gr/index.php?opti...tis&Itemid=219
όχι τίποτα άλλο αλλά δεν ξέρουμε και πόσες θερμίδες έχει το άλογο:spin:
21-03-2013, 20:45 #123
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 2,392
ευτυχώς κάνει η μάνα μ ωραία σουτζουκάκια :crazy: Θα τρελαθούμε τελείως πια. Πάντως στο τέλος λέει βγήκαν ααρνητικά, θα μας τρελάνουν τώρα πια και με τη δυσφήμιση.
Ελπίζω οι γαλοπούλες που τρώω να μην είναι αλογογαλοπούλες...
22-03-2013, 19:34 #124
- Join Date
- May 2011
- Location
- peiraias
- Posts
- 538
τι να πω ???
μπραβο τη θαυμαζω !
http://www.youtube.com/watch?v=t71TormDmpM
23-03-2013, 09:48 #125
- Join Date
- Oct 2011
- Posts
- 416
Συγκλονιστικο το ποση δυναμη και αποφασιστικοτητα κρυβει ενας ανθρωπος!!!!!!!!
23-03-2013, 12:26 #126
- Join Date
- May 2011
- Location
- peiraias
- Posts
- 538
ΧΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ
Τα περιττά κιλά -το υπέρβαρο- είναι ένα κοινό πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους ανθρώπους. Η μάχη με το βάρος μας είναι η πιο συχνή μάχη που δίνουμε στη ζωή μας. Η παχυσαρκία αναγνωρίζεται παγκόσμια σαν ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και από τους ειδικούς ονομάσθηκε σαν η «επιδημία του 21ου αιώνα». Τα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ατόμων στη χώρα μας συνεχώς αυξάνονται όπως συμβαίνει και στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω συνεχώς προτείνονται και νέες δίαιτες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι στη διάρκεια της ζωής τους έχουν ακολουθήσει παραπάνω από μια δίαιτα. Δίαιτες που βρήκαν σε περιοδικά, που φωτοτύπησαν από φίλες, δίαιτες που διάβασαν σε βιβλία, δίαιτες που ακολούθησαν οι αστέρες του Χόλιγουντ. Δίαιτες υποθερμιδικές, στερητικές, συνδυαστικές, μονοφαγικές, πρωτεϊνικές, άλιπες, σύμφωνα με την ομάδα αίματος, με υποκατάστατα γεύματος, χημικές. Οι δίαιτες αυτές τις περισσότερες φορές μας προκαλούν σύγχυση και σπάνια οδηγούν σε ουσιαστική απώλεια αλλά και διατήρηση του χαμένου βάρους.
Οι δίαιτες που προκαλούν ίσως τη μεγαλυτερη σύγχυση είναι οι χημικές δίαιτες. Τι άραγε σημαίνει ο όρος χημικές δίαιτες και σε τί βαθμό είναι παραπλανητικός; Είναι τελικά οι χημικές δίαιτες αποτελεσματικές;
Σαν «χημικές» ορίζονται οι δίαιτες που είναι πλούσιες σε λίπη και πρωτεΐνες και φτωχές σε υδατάνθρακες και σαν αποτέλεσμα προκαλούν «χημικές» αντιδράσεις στον οργανισμό όπως είναι ο σχηματισμός κετονικών σωμάτων. Οι δίαιτες αυτές ονομάζονται πιο σωστά κετογονικές δίαιτες. Όλες οι κετογονικές δίαιτες είναι και δίαιτες αυστηρά υποθερμιδικές.
Όταν οι υδατάνθρακες λείπουν από τον οργανισμό τότε χρησιμοποιούνται τα λίπη για την παραγωγή ενέργειας, δηλαδή για καύσιμα του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Με τον τρόπο αυτό έχουμε μια αύξηση της απώλειες ενέργειας στον οργανισμό (περίπου 150 kcals ανά ημέρα), ενώ οι οπαδοί της διαιτας αυτής υποστηρίζουν ότι τα κετονικά σώματα σχετίζονται με τον περιορισμό της όρεξης. Τα κετονικά σώματα που παράγονται σαν μεταβολικά προϊόντα μπορεί να διαταράξουν την οξεοβασική ισορροπία και να οδηγήσουν σε κετοξέωση. Η κατάσταση αυτή είναι πολύ σοβαρή και μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.
Οι κετογονικές δίαιτες είναι πλούσιες σε λίπη και κυρίως κορεσμένα λίπη και χοληστερίνη και κατά συνέπεια είναι ανθυγιεινές και συντελούν στην εμφάνιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Είναι δίαιτες που είναι δύσκολο να ακολουθηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα τους ακολουθούνται από γρήγορη επίσης θεαματική επανάκτηση του βάρους. Η μείωση του βασικού μεταβολισμού που παρατηρείται μετά την πρώτη αρχική απώλεια δυσκολεύει την περαιτέρω απώλεια βάρους και οδηγεί στη γρήγορη επανάκτηση των κιλών. Οι δίαιτες αυτές έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά και κατά συνέπεια σε φυτικές ίνες και γιαυτό συχνά οδηγουν σε δυσκοιλιότητα.
Η πιο δημοφιλής από τις δίαιτες αυτές είναι η δίαιτα Atkins. Στη δίαιτα αυτή η συμμετοχή των πρωτεϊνών στο σύνολο της προσλαμβανόμενης ενέργειας είναι 27% (ενώ το φυσιολογικό είναι 15%), των λιπών 68% (το φυσιολογικό είναι 30%) και των υδατανθράκων 5% ,ενώ το φυσιολογικό είναι 50-55%. Είναι δηλαδή μια δίαιτα πολύ πλούσια σε λίπη και πολύ φτωχή σε υδατάνθρακες. Απαγορεύονται τα φρούτα και τα λαχανικά το γάλα, το ψωμί και τα ζυμαρικά. Επιτρέπονται κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, τυρί, βούτυρο, λάδι καθώς και πολύ λίγα λαχανικά με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Η δίαιτα αυτή είναι ελλιπής σε υδατάνθρακες και οδηγεί σε συσσώρευση των κετονικών σωμάτων με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία. Η έλλειψη υδατανθράκων οδηγεί σε ζαλάδες, κόπωση, εκνευρισμό, αδυναμία συγκέντρωσης και διαταραχές του νευρικού συστήματος. Η δίαιτα αυτή είναι ελλιπής σε φυτικές ίνες, υδατοδιαλυτές βιταμίνες, σε πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 150 θάνατοι από τη δίαιτα Atkins, σε άτομα με προβλήματα υγείας, που την ακολούθησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Μιά άλλη δίαιτα στην κατηγορία των χημικών-κετογονικών διαιτών είναι η δίαιτα ζώνη (zone). Στη δίαιτα αυτή οι πρωτεΐνες προσφέρουν το 40% των προσλαμβανόμενων θερμίδων, το λίπος το 30% και οι υδατάνθρακες το 30%. Είναι μια δίαιτα με λιγότερα λίπη και περισσότερους υδατάνθρακες συγκριτικά με τη δίαιτα Atkins και σαν αποτέλεσμα έχει λιγότερο σοβαρές συνέπειες στην υγεία. Παρόλα αυτά παραμένει μια δίαιτα ελλιπής σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, υδατοδιαλυτές βιταμίνες και σε πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Η δίαιτα Stilman βασίζεται στην ιδιαίτερα υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών (64%), ιδιαίτερα χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων (3%), ενώ τα λίπη είναι στα φυσιολογικά επίπεδα (33%). Δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί αυστηρά σαν κετογονική, αλλά η έλλειψη υδατανθράκων (ψωμί, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά απαγορεύονται) οδηγεί στα ίδια προβλήματα υγείας με τη δίαιτα Atkins, ενώ η δίαιτα αυτή είναι ελλιπής στα περισσότερα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Πρέπει να τονισθεί ότι όλες οι δίαιτες αυτές είναι ιδιαίτερα υποθερμιδικές και η πρώτη απώλεια βάρους οφείλεται κυρίως στην απώλεια υγρών. Παραλλαγές των διαιτών αυτών συχνά εμφανίζονται με διαφορετικά ονόματα. Η βασική σύνθεση της δίαιτας σε μακροθρεπτικά συστατικά παραμένει αντίστοιχη με τις δίαιτες που προαναφέρθηκαν.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ οι δίαιτες αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και δεν πρέπει να ακολουθούνται γιατί θέτουν την υγεία μας σε κίνδυνο.
23-03-2013, 12:49 #127
- Join Date
- Aug 2007
- Posts
- 881
Εδώ θα διαφωνήσω, τουλάχιστον για την Ατκινς, άρθρα επιφανειακά από διαιτολόγους για το πόσο κακό κάνουν αυτού του τύπου οι δίαιτες έχουν γραφτεί άπειρα. Είναι σαν μια καραμέλα που έχουν διαρκώς στο στόμα τους. Το θέμα είναι ότι νεότερες έρευνες δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς θεωρήθηκαν στην αρχή της εμφάνισης της Ατκινς. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με αυτή την δίαιτα για χρόνια και έχουν δει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας τους.
Οι απαγορεύσεις που αναφέρει ισχύουν μόνο για την φάση induction και σταδιακά εμπλουτίζεται με πολλά επιπλέον τρόφιμα πλην του ψωμιού που στην τελική είναι τελείως άχρηστο. Στόχος είναι αυξάνοντας σιγά σιγά τους ημερήσιους υδατάνθρακες να βρεις το όριο που αντέχει ο οργανισμός σου.
Οι Αμερικάνοι είναι και ιδιαίτερα ανεκπαίδευτοι σε θέματα διατροφής, δεν ξέρουν τι σημαίνει ελαιόλαδο και τσακίζουν τα λουκάνικα, τα κατεψυγμένα φαγητά και το μπέικον. Αν επιλέξεις να παίρνεις τις πρωτεΐνες σου μέσα από τέτοιες τροφές είναι πολύ λογικό να αντιμετωπίσεις μια σειρά προβλημάτων υγείας. Αν όμως τρως τα λαχανικά σου με ελαιόλαδο, μπόλικο ψάρι, κοτόπουλο, κουνέλι και λιγότερο μοσχαράκι και κατσικάκι σε πρώτη φάση (εισαγωγή) και αργότερα γάλα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και φρούτα που είναι το πρόβλημα; Στις τελευταίες φάσεις μπαίνουν και τα όσπρια.
Άρθρα σαν τα παραπάνω στηρίζονται σε οδηγίες που έχουν δοθεί εδώ και χρόνια για κατανάλωση πολλών υδατανθράκων ημερησίως και περιορισμό λιπαρών. Τα πράγματα όπως φαίνεται όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και έρευνες έρχονται να αποδείξουν ότι διατροφές αυτού του είδους έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση κάποιον παθήσεων και στην παχυσαρκία
23-03-2013, 14:54 #128
- Join Date
- May 2011
- Location
- peiraias
- Posts
- 538
Originally posted by need2loose
Εδώ θα διαφωνήσω, τουλάχιστον για την Ατκινς, άρθρα επιφανειακά από διαιτολόγους για το πόσο κακό κάνουν αυτού του τύπου οι δίαιτες έχουν γραφτεί άπειρα. Είναι σαν μια καραμέλα που έχουν διαρκώς στο στόμα τους. Το θέμα είναι ότι νεότερες έρευνες δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς θεωρήθηκαν στην αρχή της εμφάνισης της Ατκινς. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με αυτή την δίαιτα για χρόνια και έχουν δει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας τους.
Οι απαγορεύσεις που αναφέρει ισχύουν μόνο για την φάση induction και σταδιακά εμπλουτίζεται με πολλά επιπλέον τρόφιμα πλην του ψωμιού που στην τελική είναι τελείως άχρηστο. Στόχος είναι αυξάνοντας σιγά σιγά τους ημερήσιους υδατάνθρακες να βρεις το όριο που αντέχει ο οργανισμός σου.
Οι Αμερικάνοι είναι και ιδιαίτερα ανεκπαίδευτοι σε θέματα διατροφής, δεν ξέρουν τι σημαίνει ελαιόλαδο και τσακίζουν τα λουκάνικα, τα κατεψυγμένα φαγητά και το μπέικον. Αν επιλέξεις να παίρνεις τις πρωτεΐνες σου μέσα από τέτοιες τροφές είναι πολύ λογικό να αντιμετωπίσεις μια σειρά προβλημάτων υγείας. Αν όμως τρως τα λαχανικά σου με ελαιόλαδο, μπόλικο ψάρι, κοτόπουλο, κουνέλι και λιγότερο μοσχαράκι και κατσικάκι σε πρώτη φάση (εισαγωγή) και αργότερα γάλα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και φρούτα που είναι το πρόβλημα; Στις τελευταίες φάσεις μπαίνουν και τα όσπρια.
Άρθρα σαν τα παραπάνω στηρίζονται σε οδηγίες που έχουν δοθεί εδώ και χρόνια για κατανάλωση πολλών υδατανθράκων ημερησίως και περιορισμό λιπαρών. Τα πράγματα όπως φαίνεται όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και έρευνες έρχονται να αποδείξουν ότι διατροφές αυτού του είδους έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση κάποιον παθήσεων και στην παχυσαρκία
εγω προσωπικα επειδη τη δοκιμασα η προσωπικη μου εμπειρια δεν ειναι και τοσο καλη!
23-03-2013, 14:58 #129
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 410
Originally posted by need2loose
Εδώ θα διαφωνήσω, τουλάχιστον για την Ατκινς, άρθρα επιφανειακά από διαιτολόγους για το πόσο κακό κάνουν αυτού του τύπου οι δίαιτες έχουν γραφτεί άπειρα. Είναι σαν μια καραμέλα που έχουν διαρκώς στο στόμα τους. Το θέμα είναι ότι νεότερες έρευνες δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς θεωρήθηκαν στην αρχή της εμφάνισης της Ατκινς. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με αυτή την δίαιτα για χρόνια και έχουν δει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας τους.
Οι απαγορεύσεις που αναφέρει ισχύουν μόνο για την φάση induction και σταδιακά εμπλουτίζεται με πολλά επιπλέον τρόφιμα πλην του ψωμιού που στην τελική είναι τελείως άχρηστο. Στόχος είναι αυξάνοντας σιγά σιγά τους ημερήσιους υδατάνθρακες να βρεις το όριο που αντέχει ο οργανισμός σου.
Οι Αμερικάνοι είναι και ιδιαίτερα ανεκπαίδευτοι σε θέματα διατροφής, δεν ξέρουν τι σημαίνει ελαιόλαδο και τσακίζουν τα λουκάνικα, τα κατεψυγμένα φαγητά και το μπέικον. Αν επιλέξεις να παίρνεις τις πρωτεΐνες σου μέσα από τέτοιες τροφές είναι πολύ λογικό να αντιμετωπίσεις μια σειρά προβλημάτων υγείας. Αν όμως τρως τα λαχανικά σου με ελαιόλαδο, μπόλικο ψάρι, κοτόπουλο, κουνέλι και λιγότερο μοσχαράκι και κατσικάκι σε πρώτη φάση (εισαγωγή) και αργότερα γάλα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και φρούτα που είναι το πρόβλημα; Στις τελευταίες φάσεις μπαίνουν και τα όσπρια.
Άρθρα σαν τα παραπάνω στηρίζονται σε οδηγίες που έχουν δοθεί εδώ και χρόνια για κατανάλωση πολλών υδατανθράκων ημερησίως και περιορισμό λιπαρών. Τα πράγματα όπως φαίνεται όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και έρευνες έρχονται να αποδείξουν ότι διατροφές αυτού του είδους έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση κάποιον παθήσεων και στην παχυσαρκία
Είναι σοκαριστικό αυτό που διαβάζω!Επίσης πρώτη φορά ακούω ότι η Ατκινς βελτιώνει και την υγεία! Στη σημερινή εποχή με την βιοχανοποιημένη κτηνοτροφία που όλα είναι τίγκα στις ορμόνες και τις τοξίνες, τι οφέλη μπορεί κάποιος να δει στην υγεία του τρώγοντας καθημερινά και σε μεγάλη ποσότητα κρέας; Αλήθεια το έχω απορία.
Και να μη μιλήσω για την οικολογική συνείδηση...Ελα μωρέ περιβάλλον είναι ας μολυνθεί 1000 φορές περισσότερο για να μασαμπουκιάζουμε εμείς το κρεατάκι μας...Τι να πεις...
23-03-2013, 18:54 #130
- Join Date
- Aug 2007
- Posts
- 881
Originally posted by Ασημένια
Originally posted by need2loose
Εδώ θα διαφωνήσω, τουλάχιστον για την Ατκινς, άρθρα επιφανειακά από διαιτολόγους για το πόσο κακό κάνουν αυτού του τύπου οι δίαιτες έχουν γραφτεί άπειρα. Είναι σαν μια καραμέλα που έχουν διαρκώς στο στόμα τους. Το θέμα είναι ότι νεότερες έρευνες δείχνουν ότι τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς θεωρήθηκαν στην αρχή της εμφάνισης της Ατκινς. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με αυτή την δίαιτα για χρόνια και έχουν δει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της υγείας τους.
Οι απαγορεύσεις που αναφέρει ισχύουν μόνο για την φάση induction και σταδιακά εμπλουτίζεται με πολλά επιπλέον τρόφιμα πλην του ψωμιού που στην τελική είναι τελείως άχρηστο. Στόχος είναι αυξάνοντας σιγά σιγά τους ημερήσιους υδατάνθρακες να βρεις το όριο που αντέχει ο οργανισμός σου.
Οι Αμερικάνοι είναι και ιδιαίτερα ανεκπαίδευτοι σε θέματα διατροφής, δεν ξέρουν τι σημαίνει ελαιόλαδο και τσακίζουν τα λουκάνικα, τα κατεψυγμένα φαγητά και το μπέικον. Αν επιλέξεις να παίρνεις τις πρωτεΐνες σου μέσα από τέτοιες τροφές είναι πολύ λογικό να αντιμετωπίσεις μια σειρά προβλημάτων υγείας. Αν όμως τρως τα λαχανικά σου με ελαιόλαδο, μπόλικο ψάρι, κοτόπουλο, κουνέλι και λιγότερο μοσχαράκι και κατσικάκι σε πρώτη φάση (εισαγωγή) και αργότερα γάλα, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και φρούτα που είναι το πρόβλημα; Στις τελευταίες φάσεις μπαίνουν και τα όσπρια.
Άρθρα σαν τα παραπάνω στηρίζονται σε οδηγίες που έχουν δοθεί εδώ και χρόνια για κατανάλωση πολλών υδατανθράκων ημερησίως και περιορισμό λιπαρών. Τα πράγματα όπως φαίνεται όμως δεν είναι ακριβώς έτσι και έρευνες έρχονται να αποδείξουν ότι διατροφές αυτού του είδους έχουν συμβάλει σημαντικά στην αύξηση κάποιον παθήσεων και στην παχυσαρκία
Είναι σοκαριστικό αυτό που διαβάζω!Επίσης πρώτη φορά ακούω ότι η Ατκινς βελτιώνει και την υγεία! Στη σημερινή εποχή με την βιοχανοποιημένη κτηνοτροφία που όλα είναι τίγκα στις ορμόνες και τις τοξίνες, τι οφέλη μπορεί κάποιος να δει στην υγεία του τρώγοντας καθημερινά και σε μεγάλη ποσότητα κρέας; Αλήθεια το έχω απορία.
Και να μη μιλήσω για την οικολογική συνείδηση...Ελα μωρέ περιβάλλον είναι ας μολυνθεί 1000 φορές περισσότερο για να μασαμπουκιάζουμε εμείς το κρεατάκι μας...Τι να πεις...
Το κατά πόσο η επιλογή κάποιου να ακολουθήσει μια πρωτεϊνική δίαιτα μπορεί να επιβαρύνει το περιβάλλον είναι κάτι που μου φαίνεται αμελητέο μπροστά σε πολύ πιο σημαντικούς παράγοντες μόλυνσης και καταστροφής του κόσμου μας. Ειλικρινά το βρίσκω πολύ τραβηγμένο...
The obesity epidemic and growing intake of refined carbohydrates have created a “perfect storm” for the development of cardiometabolic disorders. For this reason, reduction of refined carbohydrate intake should be a top public health priority. Several dietary strategies can be used to achieve this goal. These include replacing carbohydrates (especially refined grains and sugar) with unsaturated fats and/or healthy sources of protein and exchanging whole grains for refined ones.....http://ajcn.nutrition.org/content/91/6/1541.full
Σημαντική βελτίωση επιληπτικών με δίαιτα τύπου Ατκινς
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...6.00438.x/full
http://scholar.google.gr/scholar?hl=...tkins+epilepsy
Βελτίωση της καλής χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων
Over 24 weeks, a low-carbohydrate diet program led
to greater weight loss, reduction in serum triglyceride level,
and increase in HDL cholesterol level compared with a
low-fat diet. These effects on weight loss and serum triglyceride level are similar to those in 4 randomized, controlled
trials of the low-carbohydrate diet (7–10). The serum
HDL cholesterol level also increased in 1 of these studies......
The low-carbohydrate diet group experienced an increase in HDL cholesterol level, which occurred concurrently with weight loss. Although this effect is uncommon
in the setting of weight loss, the HDL cholesterol level is
known to increase when dietary carbohydrate is replaced
by saturated, monounsaturated, or polyunsaturated fat.....
http://thewarper.com.au/Downloads/A%...rlipidemia.pdf
Υπάρχουν πολλές μελέτες εκεί έξω για όποιον έχει διάθεση να ψάξει, όπως όλες οι μελέτες γύρω από τη δίαιτα έτσι και αυτές δίνουν αντικρουόμενα στοιχεία.
Προσωπικά έχω καταλήξει ότι χρειάζεται προσεγμένη διατροφή με πρωτεϊνες, καλά λιπαρά και τροφές χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη.
24-03-2013, 01:41 #131
- Join Date
- Aug 2012
- Location
- Αθήνα
- Posts
- 414
Originally posted by need2loose
...του ψωμιού που στην τελική είναι τελείως άχρηστο...
Οι υδατάνθρακες είναι στην βάση της διατροφικής πυραμίδας. Γι αυτό:
Ο ζητιάνος ζητάει "Ψωμί!"
Με τους φίλους μας έχουμε φάει "ψωμί κι αλάτι"!
Από την δουλειά μας βγάζουμε ...το ψωμί μας
Αν κάποιου τα ψωμιά είναι λίγα... δεν τον βλέπω πολύ καλά...
Ο Χριστός τάισε τα πλήθη με 5 ψωμιά και 2 ψάρια! Κάτι παραπάνω από τον Atkins θα 'ξερε!!!
Άσε που ακόμα και στο Πάτερ ημών "τον άρτον ημών τον επιούσιον" ζητάμε...
24-03-2013, 02:53 #132
- Join Date
- Dec 2012
- Posts
- 2,392
Originally posted by baklavas
Originally posted by need2loose
...του ψωμιού που στην τελική είναι τελείως άχρηστο...
Οι υδατάνθρακες είναι στην βάση της διατροφικής πυραμίδας. Γι αυτό:
Ο ζητιάνος ζητάει "Ψωμί!"
Με τους φίλους μας έχουμε φάει "ψωμί κι αλάτι"!
Από την δουλειά μας βγάζουμε ...το ψωμί μας
Αν κάποιου τα ψωμιά είναι λίγα... δεν τον βλέπω πολύ καλά...
Ο Χριστός τάισε τα πλήθη με 5 ψωμιά και 2 ψάρια! Κάτι παραπάνω από τον Atkins θα 'ξερε!!!
Άσε που ακόμα και στο Πάτερ ημών "τον άρτον ημών τον επιούσιον" ζητάμε...
24-03-2013, 09:26 #133
- Join Date
- Nov 2009
- Posts
- 672
Originally posted by baklavas
Originally posted by need2loose
...του ψωμιού που στην τελική είναι τελείως άχρηστο...
Οι υδατάνθρακες είναι στην βάση της διατροφικής πυραμίδας. Γι αυτό:
Ο ζητιάνος ζητάει "Ψωμί!"
Με τους φίλους μας έχουμε φάει "ψωμί κι αλάτι"!
Από την δουλειά μας βγάζουμε ...το ψωμί μας
Αν κάποιου τα ψωμιά είναι λίγα... δεν τον βλέπω πολύ καλά...
Ο Χριστός τάισε τα πλήθη με 5 ψωμιά και 2 ψάρια! Κάτι παραπάνω από τον Atkins θα 'ξερε!!!
Άσε που ακόμα και στο Πάτερ ημών "τον άρτον ημών τον επιούσιον" ζητάμε...
Οι περισσοτεροι ανθρωποι σημερα εχουν αλεργια στη γλουτενη και γιαυτο φταιει το ψωμι και ολα τα σφολιατοειδη που τρωμε :thumbdown:
24-03-2013, 09:26 #134
- Join Date
- May 2011
- Location
- peiraias
- Posts
- 538
Τα ψωμια του φουρνου τωρα δεν εχουν σχεση με τα ψωμια που τρωγαμε παλια η που φτιαχνουν στα χωρια!!!προφανως δε φταιει το ψωμακι αλλα απο τι το φτιαχνουμε .
24-03-2013, 10:03 #135
- Join Date
- Mar 2011
- Posts
- 410
Μάγδα σε ευχαριστώ που έψαξες. Η πρώτη έρευνα μιλάει για επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη απόσο μπορώ να διαβάσω γιατί δεν ανοίγει το λινκ, οπότε και δεν αφόρα την μεσογειακή διατροφή…
Για τους επιληπτικούς το έχω διαβάσει αλλά πρώτον είναι ασθενείς και δεύτερον ειδική κατηγορία άρα και χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση.
Βασικά τίποτα δεν μπορεί να με πείσει ότι ΟΛΟΙ οι παγκόσμιοι οργανισμοί υγείας προτείνουν λάθος διατροφή. Γιατί όλες οι πυραμίδες έχουν σα βάση τον υδατάνθρακα. Επίσης άλλο καλή υγεία και άλλο αδυνάτισμα. Μπορώ να δεχτώ ότι οι πρωτεϊνικές διατροφές βοηθούν ένα τσακ παραπάνω στην απώλεια βάρους αλλά όχι ότι πρέπει να είναι επιλογή για όσους ενδιαφέρονται για μια καλή υγεία. Γιατί και εγώ έχω διαβάσει πολλές έρευνες που σχετίζουν την κατανάλωση κρέατος με αύξηση του κινδύνου καρκίνου και πολλά άλλα.
Και θα συμφωνήσω με τον baklava, το ψωμί είναι η βασική διατροφή. Σίγουρα το παράδειγμα μου δεν θα πείσει αλλά οι παππούδες μου στο χωριό με ψωμί, πίτες και μακαρόνια μεγάλωσαν και ούτε πρόβλημα υγείας είχαν και πέθαναν όλοι στα 90φεύγα. Και χοληστερίνη και τριγλυκερίδια στο περιβάλλον μου έχουν όλοι όσοι τρώνε πιτόγυρα και μπριζόλες κάθε μέρα και όχι μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η νηστεία πχ θα αυξήσει σε κάποιον τη χοληστερίνη.
Τελοσπάντων ο καθένας κρίνει προσωπικά. Εγώ δεν τρώω κρέας, τρώω μόνο σπάνια στήθος κοτόπουλο και οι εξετάσεις μου όπως και τα κιλά μου είναι σε ιδανικά επίπεδα. (Μάλιστα τις εξετάσεις τις έκανα πριν κόψω τα επεξεργασμένα και τα γλυκά)
(Α! Όσο για την επίπτωση της κρεατοφαγίας στο περιβάλλον θα κρίνεις αν είναι τραβηγμένο από μια σχετική αναζήτηση. Σίγουρα το αν τρώς εσύ κάθε μέρα είναι αμελητέο αλλά όταν το κάνουν όλοι παγκοσμίως η επιβάρυνση είναι τεράστια)
Πώς να είμαι ικανοποιημένη με την έλλειψη ζωής;
04-08-2025, 16:10 in Κατάθλιψη - Δυσθυμία