Results 1 to 6 of 6
Thread: Μια απο τα ίδια ξανα....
-
01-05-2012, 19:35 #1
Μια απο τα ίδια ξανα....
Καλησπερα, μολις σημερα ανακάλυψα το forum σας μετα απο αναζήτηση πληροφοριών για τις εγχειρήσεις κατά της παχυσαρκίας. Κοντευω να φτασω τα 30, 120 κιλά και 1,70 ύψος. Οπως καταλαβαίνεται απο μικρή ειμαι στην διαιτα και στις απαγορευσεις, ενα "μη" και "οχι δεν πρέπει" λεει συνεχεια ο ενας μου εαυτός στον άλλο, οσο θυμαμαι τον εαυτό μου. Σκεφτηκα την λύση του χειρουργιου μιας και απο μονη μου δεν μπορω να ελενξω τον εαυτο μου, αλλά απο την αλλη δεν θελω με τιποτε να το κανω αυτο, αφου στην ζωη μου ολοκληρη δεν εχω μπει νοσοκομειο για κανενα λόγο γιατι να το κανω για κατι που στο κεφαλι μου ειναι να μπορεσω να διορθωσω.... Μετα απο διαβασμα των διαφόρων topic σας λεω να ξαναδοκιμασω αλλη μια φορά διατροφή και ασκηση, εσεις τι πιστευετε??? και επισης λεω αυτη τη φορα να δοκιμασω με διατροφολογο και οχι διαιτολογο... λετε να εχει διαφορα??? αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν γνωριζω καποιον καλο και δεν θελώ με τιποτα να συναντησω αδιαφορους ανθρωπους.. γνωριζεται καποιον καλο (μένω Αθήνα).. Ευχαριστω πολυ!!!
- 01-05-2012, 20:24 #2
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!! Αν ημουν εςυ θα δοκιμαζα το slimming world!!!!!! Ρωτα την Juice απο αυτο το τοπικ και θα δεις!!! :smilegrin::smilegrin::smilegrin: http://www.eatingdisorders.gr/forum/...id=5666&page=1
01-05-2012, 21:17 #3
Γεια σου Bonemina! Έχουμε την ίδια ηλικία, ύψος (σχεδόν) και μέχρι πριν λίγο καιρό είχαμε και τα ίδια κιλά
ʼνοιξα αυτό το thread "Η δική μου ιστορία" όταν πρωτογράφτηκα στο φόρουμ και αναφέρω το πως έχασα κάποια κιλά. Ίσως πάρεις ιδέες!
01-05-2012, 23:41 #4
Originally posted by Bonemina
Καλησπερα, μολις σημερα ανακάλυψα το forum σας μετα απο αναζήτηση πληροφοριών για τις εγχειρήσεις κατά της παχυσαρκίας. Κοντευω να φτασω τα 30, 120 κιλά και 1,70 ύψος. Οπως καταλαβαίνεται απο μικρή ειμαι στην διαιτα και στις απαγορευσεις, ενα "μη" και "οχι δεν πρέπει" λεει συνεχεια ο ενας μου εαυτός στον άλλο, οσο θυμαμαι τον εαυτό μου. Σκεφτηκα την λύση του χειρουργιου μιας και απο μονη μου δεν μπορω να ελενξω τον εαυτο μου, αλλά απο την αλλη δεν θελω με τιποτε να το κανω αυτο, αφου στην ζωη μου ολοκληρη δεν εχω μπει νοσοκομειο για κανενα λόγο γιατι να το κανω για κατι που στο κεφαλι μου ειναι να μπορεσω να διορθωσω.... Μετα απο διαβασμα των διαφόρων topic σας λεω να ξαναδοκιμασω αλλη μια φορά διατροφή και ασκηση, εσεις τι πιστευετε??? και επισης λεω αυτη τη φορα να δοκιμασω με διατροφολογο και οχι διαιτολογο... λετε να εχει διαφορα??? αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν γνωριζω καποιον καλο και δεν θελώ με τιποτα να συναντησω αδιαφορους ανθρωπους.. γνωριζεται καποιον καλο (μένω Αθήνα).. Ευχαριστω πολυ!!!
προσπαθω με διατροφη,αλλα δυστυχως δε μπορω να σε παραπεμψω σε διαιτολογο ή διατροφολογο,αφου μενω πολυ πιο βορεια.θα σε στειλω ομως μνμ -δες το u2u πανω δεξια να σε πω αν θες τι μπορεις να κανεις χωρις εγχειρηση...
02-05-2012, 00:11 #5
Ευχαριστω πολυ πολυ παιδια για τις πληροφοριες!!!! απο την ωρα που βρηκα το forum εχω πεσει με τα μουτρα στο διαβασμα... εχει πολλα χρησιμα πραγματα!!!
02-05-2012, 10:21 #6
Bonemina καλημέρα και καλωσόρισες.
Είμαι από τα άτομα που επέλεξα να ακολουθήσω τον δρόμο του διατροφολόγου και του ψυχολόγου, ειδικευμένων στην αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών, και για καλή μου τύχη έμενα Αθήνα και έπεσα σε ανθρώπους που ήξεραν καλά την δουλειά τους. Μην χάνεις το κουράγιο σου. Εφόσον ακόμη έχεις θέληση και υπομονή να δώσεις μία ευκαιρία στον εαυτό σου που δεν περιλαμβάνει νυστέρι σου συστήνω ανεπιφύλακτα να το παλέψεις. Κάνε μία καλή έρευνα αγοράς, υπάρχουν πλέον στην Αθήνα αξιόλογοι διατροφολόγοι, οι οποίοι έχουν εξειδίκευση σε διατροφικές διαταραχές. Μην πας σε κάποιον ο οποίος δίνει δίαιτες αλλά σε κάποιον που έχει τις γνώσεις να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σου συνολικά και να σε στηρίξει ώστε όχι απλά να βγεις από την παχυσαρκία αλλά να απαλλαγείς μια και καλή από την διαταραγμένη σου σχέση με το φαγητό. Ο σωστός διατροφολόγος θα σε αντιμετωπίσει όχι απλά ως περιττό βάρος, αλλά ως σύνολο ενός ανθρώπου με ψυχή και πονεμένο σώμα. Αυτός ο διατροφολόγος θα πρέπει να έχει τις γνώσεις ώστε να δουλέψει μαζί σου ακούραστα, να πιστεύει σε εσένα και να δημιουργήσετε μία μακροχρόνια συνεργασία, μέσα στην οποία θα δουλέψετε όχι μόνο το περιττό βάρος αλλά όλες τις συνήθειες της ζωής σου που επηρεάζουν αυτό. Από τον τρόπο που σκέφτεσαι μέχρι τον τρόπο που ψωνίζεις και μαγειρεύεις.
Σου παραθέτω πιο κάτω μία κουβέντα με μία κοπέλα η οποία επέλεξε τελικά την οδό της βαριατρικής επέμβασης και σου επισυνάπτω και το μήνυμα μου προς την ίδια. Προσωπικά πιστεύω ότι αν έχεις αντοχές και θέληση μπορείς πολύ άνετα με έναν σωστό διατροφολόγο στο πλάι σου να λύσεις το πρόβλημα σου. Σαφώς θα πάρει περισσότερο χρόνο αλλά αξίζει να καλύψεις όλες τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα σου πριν σκεφτείς να επισκεφτείς έναν βαρίατρο.
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...tid=5746&page=
Originally posted by Eli
Μαρία καλησπέρα και από εμένα, διαβάζω το θέμα μου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να μην τοποθετηθώ και εγώ στο θέμα σου.
Σαφώς είναι σοβαρό το θέμα που έχεις με την υγεία σου και είναι σωστό το ότι από μικρή ηλικία προσπαθείς να βρεις την οριστική λύση στην παχυσαρκία προκειμένου αργότερα να μην αντιμετωπίσεις σοβαρότερα προβλήματα λόγω κληρονομικότητας. Και εγώ όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα παλεύω με το βάρος μου πολλά χρόνια τώρα, από την εφηβεία. ʼρχισα με την επιθυμία στα 15 να χάσω 5 κιλά και από εκεί και πέρα για 17 χρόνια αντιμετωπίζω το φαινόμενο γιο-γιο. Μία τα χάνω και μία τα παίρνω και μάλιστα με αυξητικές τάσεις μέχρι που στα 32 μου πάτησα τα 105 και έχασα κάθε κουράγιο για δίαιτες.
Ανήκω όμως στην κατηγορία ανθρώπων που δεν συμπαθώ το νυστέρι και εκτός αυτού δεν είχα φτάσει και σε επίπεδα νοσογόνου παχυσαρκίας ώστε να σκεφτώ την επιλογή μιας βαριατρικής επέμβασης. Έτσι αποφάσισα να πάω σε διατροφολόγο που εξειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές. Ο τρόπος που αντιμετώπισε την περίπτωση μου ήταν άκρως διαφορετικός σε σχέση με τον πως σε αντιμετωπίζουν οι κλασσικοί διαιτολόγοι - αδυνατιστές. Δεν επικεντρωθήκαμε αρχικά στην απώλεια βάρους αλλά σε θέματα όπως το να φέρω ισορροπίες στην διατροφή μου, να κάνω συχνά γεύματα για να κρατάω σταθερή την γλυκόζη στο αίμα μου και να μην έχω υπερφαγικές τάσεις και υπογλυκαιμίες, να εδραιώσω σταδιακά την άσκηση στην ζωή μου, να επαναφέρω την βιοχημική ισορροπία του οργανισμού μου με συμπληρώματα διατροφής και τέλος να δουλέψω τις πεποιθήσεις μου γύρω από το φαγητό με ψυχολόγο και να μάθω να διαχειρίζομαι τα συναισθήματα μου με άλλους τρόπους και όχι με την τροφή. Είναι μία σαφώς μακροχρόνια διαδικασία, τουλάχιστον για εμένα που είχα ταλαιπωρήσει το σώμα μου και την ψυχή μου με άπειρες δίαιτες αλλά κυρίως με χρόνια υπερφαγία. Ενάμιση χρόνο μετά και 11 κιλά ελαφρύτερη νιώθω ειλικρινά άλλος άνθρωπος από τόσες πολλές απόψεις!!! Ξέρω ότι το αποτέλεσμα στο βάρος μου δεν είναι κραυγαλέο αλλά αυτό είναι κάτι που το δουλεύω με ρυθμούς χελώνας γιατί εγώ έτσι το έχω επιλέξει και έτσι μου ταιριάζει στον αντιδραστικό χαρακτήρα μου. Με αυτόν τον τρόπο βεβαιώνω την διατήρηση του νέου μου βάρους για μία ζωή. Και ναι μπορώ να το πω με βεβαιότητα ότι το βάρος που χάνω δεν υπάρχει περίπτωση πλέον να το ξαναπάρω γιατί απλά έχω εγκαταστήσει νέες διατροφικές συνήθειες που λατρεύω στην ζωή μου και κυρίως έχω αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι απέναντι στο θέμα φαγητό και πως το απολαμβάνω. Κάθε μήνας που περνάει κάνοντας την διατροφή αυτή , που από την αρχή με είχε εκπαιδεύσει ο διατροφολόγος να την κάνω από μόνη μου χωρίς χαρτιά, προγράμματα και περιορισμούς, νιώθω πιο δυνατή πιο σίγουρη για τον εαυτό μου και κυρίως σταδιακά και αργά μειώνονται η τάση μου για υπερφαγία. Έτσι μειώνω τις ποσότητες της τροφής μου, χωρίς να πιέζομαι και ουσιαστικά χάνω βάρος χωρίς να κάνω δίαιτα!
Σίγουρα μία επέμβαση θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος πιο γρήγορα και πιο δραστικά, εφόσον ακολουθήσεις τους διατροφικούς περιορισμούς που θα σου επιβληθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά σκέψου πολύ σοβαρά πριν καταλήξεις σε αυτήν την απόφαση. Η απότομη αύξηση ή μείωση του βάρους επιβαρύνει σημαντικά την υγεία μας και αυτό που θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να επιδιώκουμε είναι η σταθερότητα και αν χρειάζεται να μειώσουμε το βάρος μας ο σωστότερος και πιο υγιεινός τρόπος είναι ο αργός και σταδιακός με παύσεις και χρονικά διαστήματα συντήρησης. Ξέρω ότι δεν ακούγεται δελεαστικό αλλά είναι κρίμα μιας και είσαι τόσο νέα να μην το δοκιμάσεις πριν προβείς σε μία εγχείριση μη αναστρέψιμη από τόσο μικρή ηλικία. Δεν μιλάω έξω από τον χορό και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει μία επέμβαση σλιβ μιας και η ίδια η αδερφή μου (η *Katie) την έχει κάνει και ξέρω από πρώτο χέρι όλες τις δυσκολίες που βίωσε για να φτάσει στο να επιτύχει τον στόχο της. Και τελικά εκεί που κατέληξε και η ίδια είναι ότι ότι και να κάνουμε στην ζωή μας προκειμένου να χάσουμε το περιττό μας βάρος στο τέλος μόνο η ισορροπημένη υγιεινή διατροφή και η άσκηση καθώς και ο περιορισμός των γλυκών θα σε φτάσουν στον τελικό σου στόχο και κυρίως στην πολυπόθητη συντήρηση. Αυτή τη στιγμή πάμε στον ίδιο διατροφολόγο και η ίδια εκπαιδεύεται όπως και εγώ στο να τρώει ισορροπημένα και κυρίως να θρεύεται σωστά ώστε μελλοντικά να διασφαλίσει μία καλύτερη υγεία, ειδικά μετά από έναν σχεδόν ολόκληρο χρόνο υποθρεψίας.
Δεν θα σου πω αν πρέπει ή όχι να κάνεις την επέμβαση αλλά αυτό που θέλω να περάσω με το μήνυμα μου είναι ότι υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές που δεν έχεις διερευνήσει ακόμη. Πλέον υπάρχουν διατροφολόγοι και ψυχολόγοι με πιστοποιημένη εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές που κάνουν εξαιρετική δουλειά με άτομα που έχουν σοβαρά θέματα με την διαχείριση της διατροφής τους. Αξίζει να διερευνήσεις και αυτή την επιλογή πριν φτάσεις στο χειρουργικό τραπέζι και να κρίνεις αν είναι κάτι που σου ταιριάζει και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς οριστικά από την παχυσαρκία. Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε ότι επιλέξεις να κάνεις και πάνω από όλα να είσαι γερή και υγιής.
Αν θέλεις να διαβάσεις ολοκληρωμένα την ιστορία της αδερφής μου δες το παρακάτω λινκ, θα σου δώσει μία ιδέα της ψυχολογίας που είχε ως παχύσαρκη αλλά και ως σλιβάτη
http://www.eatingdisorders.gr/forum/...d.php?tid=5560
Σου εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη! Επέλεξε σοφά τον επιστήμονα υγείας που θα εμπιστευτείς το πρόβλημα σου και την λύση του. Κάνε την έρευνα σου και κάνε ραντεβού. Δεν φταίμε για όλα εμείς και η αδυναμία μας να αντισταθούμε στο φαγητό. Μπορεί να έχεις και μία διατροφική διαταραχή η οποία να στέκεται τοίχος απροσπέλαστος μπροστά σου και να μην το αντιλαμβάνεσαι καν. Δεν είναι όλα απλά αδυναμία μυαλού και χαρακτήρα, είναι και διαταραγμένες βιοχημικές ισορροπίες. Ψάξε να δεις τι φταίει, τα κιλά συνήθως είναι το σύμπτωμα ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος και με το να τα χάσουμε δεν σημαίνει ότι έχουμε απαλλαγεί και από τον λόγο που μας τα φόρτωσε εξαρχής...
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....