ποδηλατο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36
    Senior Member

ποδηλατο

Γεια σας!
    Εχω ξεκινησει ποδηλατο (κανονικο οχι στατικο) κανω περιπου 15 χμ την ημερα (δυο φορες τη μερα) και προσπαθω να κοψω το πολυ φαγητο.
    Θελω να χασω 10 κιλα. Αυτα που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης:
    1)15 χιλιομετρα ποδηλατο την ημερα (συνολικα τα κανω σε μιαμισι ωρα) η 5 χιλιομετρα περπατημα ειναι πολυ λιγο?αν το κανω μακροπροθεσμα χωρις διαιτα αλλα με πιο προσεκτικη διατροφη (οχι τσιμπολογηματα κλπ) θα δω διαφορα? και αν ναι τι διαφορα? Υποθετικα....
    2)ποσες θερμιδες πρεπει να παιρνω την ημερα? (28 ετων, 78 κιλα, 172 υψος)

Βαρεθηκα να προσπαθω να χασω βαρος γμτ.....

Senior Member
    Σύμφωνα με τον θερμιδομετρητή μου (lala cook)

Αν είσαι δραστήριο άτομο πολλαπλασιάζεις το 33 με το βάρος σου (78*33=2574)
    Αν δεν είσαι δραστήριο άτομο πολλαπλασιάζεις το 26 με το βάρος σου (78*33=2028)

Έτσι βρίσκεις τις θερμίδες που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις το βάρος από εκεί και πέρα έχε υπόψη ότι πρέπει να πάρεις 7700 θερμίδες λιγότερες από όσες χρειάζεσαι για να χάσεις 1 κιλό.

κατανάλωση θερμίδων ανά ώρα για το ποδήλατο λέει 350 θερμίδες

Από εκεί και πέρα πολύ παράγοντες παίζουν ρόλο με κυριότερο τη σύνθεση του σώματός. Όσο πιο αυξημένη είναι η μυική σου μάζα τόσο περισσότερες θερμίδες καις. Το 350 / ώρα ποδηλάτου είναι πολύ σχετικό μια που δεν αναφέρει πουθενά τη ταχύτητα και την ένταση.

Senior Member
    καταλαβα...οποτε ξεκιναω με 1200 θερμιδες την ημερα...

Senior Member
    Originally posted by LaLuna
    καταλαβα...οποτε ξεκιναω με 1200 θερμιδες την ημερα...
    Αααααχ αυτό το 1200Kcal.....Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε :sniffle:

Καλή επιλογή το ποδήλατο LaLuna. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός.
    Γυμνάζει και τα πόδια. Και εγώ θέλω να πάρω ένα. Θα του βάλω και καλαθάκι και θα πηγαίνω για τα ψώνια μου. Το τερπών μετά του ωφελίμου!

Senior Member
    ναι ειναι καλη φαση....εγω εχω ξετρελαθει...

Senior Member
    παίδες έχω ένα μεγάλο δίλημα , στατικό σπίνινγκ ποδήλατο ή ποδήλατο δρόμου???

για κόστος είναι περίπου το ίδιο αλλά σκέφτομαι ότι και το ένα και το άλλο έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα πχ το ποδήλατο δρόμου δεν το παίρνεις με βροχή κρύο κλπ ενώ με το στατικό είσαι στην ζεστασιά του σπιτιού σου. Εν πάσει περιπτώση σε 2 μήνες τελειώνει η συνδρομή στο γυμναστήριο και δεν θα την ανανεώσω . Οπότε μέχρι τότε θα έχω αποφασίσει πιστεύω πιο είναι το καλύτερο

any ideas???

με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Senior Member
    pagratie, αν δεν κάνω λάθος είσαι δρομέας, δε θα βαρεθείς το μέσα με το στατικό?

Senior Member
    Originally posted by pieceofcake
    pagratie, αν δεν κάνω λάθος είσαι δρομέας, δε θα βαρεθείς το μέσα με το στατικό?
    δεν ξέρω... βρίσκομαι σε δίλημα , μάλλον με βλέπω για δρόμου διότι δεν θέλω να πηγαίνω στίβο με την μηχανή είναι μόλις 1800 μέτρα το στάδιο , και το τζυμ είναι 2700 μέτρα οπότε με βλέπω για ποδήλατο δρόμου. Έχω καταλήξεο σε μοντέλο και τιμή αλλά θέλω να του δώσω λίγο χρόνο ακόμα.

με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Senior Member
    καλή επιτυχία στην επιλογή σου:yes:

Senior Member
    γεια!
    εγω θα σου προτεινα ποδηλατο δομου γιατι μπορεις παραλληλα να κανεις και τις δουλειες σου ενω γυμναζεσαι...επιπλεον ειναι πολυ ευχαριστο, σου φτιαχνει τη διαθεση!

Senior Member
    Originally posted by LaLuna
    γεια!
    εγω θα σου προτεινα ποδηλατο δομου γιατι μπορεις παραλληλα να κανεις και τις δουλειες σου ενω γυμναζεσαι...επιπλεον ειναι πολυ ευχαριστο, σου φτιαχνει τη διαθεση!
    τότε έφυγαααααα για το ποδηλατάδικο

ευχαριστώ για τα σχόλιά σας όλους/ες .

Senior Member
    @ pagratios

μήπως μπορείς να πεις μοντέλο και κόστος αν γίνεται? Ψαχνω και δεν μπορώ να καταλήξω με τι-πο-τα και ο καιρός περνάει.
    Σήμερα συγκεκριμμένα δανείστηκα ένα και έκανα 17χιλ. ανηφόρες κατηφόρες ευθείες σε 1ώρα και 15 λεπτά και κυρίως άνετα. Έχω ξετρελαθεί.
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων

Senior Member
    Originally posted by chrikos
    @ pagratios

μήπως μπορείς να πεις μοντέλο και κόστος αν γίνεται? Ψαχνω και δεν μπορώ να καταλήξω με τι-πο-τα και ο καιρός περνάει.
    Σήμερα συγκεκριμμένα δανείστηκα ένα και έκανα 17χιλ. ανηφόρες κατηφόρες ευθείες σε 1ώρα και 15 λεπτά και κυρίως άνετα. Έχω ξετρελαθεί.
    Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων
    το ποδήλατο που σκέφτομαι είναι το merida matts 10 είναι ποδήλατο δρόμου όχι κούρσας , με στενά ελαστικά αλλά κανονικό τιμόνι , είναι entry level και το πιο φθηνό της σειράς γύρω στα 300 ευρώ. Στα θετικά του είναι το πολύ χαμηλό βάρος λόγω κατασκευής από αλουμίνιο .

Senior Member
    το ποδήλατο που σκέφτομαι είναι το merida matts 10 είναι ποδήλατο δρόμου όχι κούρσας , με στενά ελαστικά αλλά κανονικό τιμόνι , είναι entry level και το πιο φθηνό της σειράς γύρω στα 300 ευρώ. Στα θετικά του είναι το πολύ χαμηλό βάρος λόγω κατασκευής από αλουμίνιο .
    Θα το κοιτάξω και αυτό. Σε ευχαριστώ πολύ.
    Πες μας εντυπώσεις όταν το πάρεις οκ?

Καλό Σαββατοκύριακο

Senior Member
    Originally posted by chrikos
    Θα το κοιτάξω και αυτό. Σε ευχαριστώ πολύ.
    Πες μας εντυπώσεις όταν το πάρεις οκ?

Καλό Σαββατοκύριακο
    τελικά δεν λέγεται matts 10 (το ματτς είναι ΜΤΒ) αλλά crossway 10 το οποίο είναι πόλης , το είδα πάλι εχθές , κάτι έχω πάθει και μου αρέσει πολύ , είναι ελαφρύ , πολύ ωραία βαμμένο σε ανθρακί χρώμα και με πολύ λειτουργικό μηχανισμό ταχυτήτων.

Page 1 of 3 123 LastLast