Είναι εφικτό να πάρει κάποιος 8 κιλά σε 28 ημέρες; - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Member
    Καθόλου δεν με ταράζεις.
    Έχω περάσει πολύ άσχημες φάσεις τους τελευταίους μήνες μη ξέροντας τί φλεγμονή έχω και γιατί πονάω τόσο πολύ στην κοιλιά. Οπότε βάλε με το νου σου τί άσχημους συνειρμούς έκανα?

Οι ταχυκαρδίες προέκυψαν μόλις πήρα τα χάπια. Μετά μερικές μέρες.
    Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τα έχω πράγματι, αλλά πάντα τα απέδιδα στον χαρακτήρα μου.
    Btw, δεν είναι η 1η φορά που ελέγχω τον θυρεοειδή μου. Όποιος έχει επιπλέον βάρος νομίζω κάποια στιγμή οδηγείται να το κάνει.
    Γενικά δεν έχει δείξει να έχει σοβαρό πρόβλημα. Απλώς η T4 είναι ελαφρώς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Ούτε ο υπέρηχος έδειξε κάτι. Μόνο πως είναι μικρός ο αδένας. Φαντάζομαι πως αν ήταν κάτι πιο σοβαρό θα μου το είχε αναφέρει.

[i]
    Δεν νομίζω να έχω κάνει ποτέ τέτοια εξέταση. Μόνο για σάκχαρο το οποίο είναι πάντα μεταξύ 80-90.

Αχ να 'ξερες πόσο σε νιώθω. Ξέρω πως είναι να ντρέπεσαι στην παραλία... Το καλοκαίρι μετά από 12 χρόνια έκανα μπάνιο στην θάλασσα κι αυτό γιατί βρήκαμε μια έρημη που είχε ελάχιστο κόσμο.
    Δεν το συζητάμε για κολυμβητήριο. Εκτός του ότι δεν υπάρχει στην πόλη μου, δεν θα το τολμούσα κιόλας αν υπήρχε. :P
    Χάνεις τρομερά γρήγορα! Εντυπωσιακά γρήγορα. Να σκεφτείς τον 1ο μήνα της επέμβασης είχα χάσει 5 κιλά. Δεν ξέρω αν ξέρεις τί τρώνε τον 1ο μήνα της επέμβασης γαστρικού δακτυλίου. Ουσιαστικά τίποτα. :P
    Ο ρυθμός μου ήταν 1kg/μήνα όταν έχανα βάρος.
    Σε ζηλεύω και σε θαυμάζω κι εδώ γύρω θα είμαι να σε χαίρομαι! Έτσι όπως πας σε 3-4 μήνες θα είμαστε ίδια κιλά!

Αχ δεν μπορώ αν δεν ζυγίζομαι κάθε μέρα. :P
    Δεν με ρίχνει αν δεν χάνω, όσο με ρίχνει όταν βάζω. Βασικά γι αυτό ζυγίζομαι για να βλέπω αν έχω βάλει κι όχι για το αν έχω χάσει.
    Πάντα έχω κατά νου την κατακράτηση.

Σαφώς και δεν θα ξανακάνεις δίαιτα. Οι δίαιτες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χειρότερο βάρος από όσο είσαι αρχικά. Απλά θα συνεχίσεις την ελεγχόμενη διατροφή σου και θα γυμνάζεσαι λίγο παραπάνω. Σταδιακά και λαμβάνοντας την αγωγή που πρέπει θα χάσεις αυτά τα 8 που πήρες κι άλλα. Κάνε και μια εξέταση για αντίσταση στην ινσουλίνη καλού κακού.
    Όσο αφορά εμένα, παίρνω εξαιρετικά εύκολα και χάνω πολύ δύσκολα. Και αυτά που έχασα μέχρι τώρα είναι λόγω του ότι συμμαζεύτηκα πάρα πολύ και ο οργανισμός μου έπαθε ένα σοκ από τα 3 μπέργκερ που κατέβαζα στην καθισιά μου. Ξέρω ότι οι ρυθμοί μου θα πέσουν ραγδαία και αυτό θα γίνει όπου να ναι, να μη σου πω και αυτή την εβδομάδα. Δεν θα καταφέρνω με τίποτα να χάνω πάνω από 2-3 κιλά το μήνα και αυτό είναι εφιάλτης αν λάβεις υπόψη τα πόσα έχω να χάσω. Θα πάρει χρόνια. Αλλά το πήρα απόφαση να διατηρήσω ένα υγιεινό τρόπο διατροφής για όλη μου τη ζωή, γνωρίζοντας ότι μάλλον δεν θα καταφέρω ποτέ να γίνω πραγματικά αδύνατη. Δεν με ενδιαφέρει αυτό όμως ειλικρινά. Και 100 κιλά να γίνω μια χαρά γυναίκα θα είμαι :smilegrin:

Senior Member
    Originally posted by NothingLeft
    Καθόλου δεν με ταράζεις.
    Έχω περάσει πολύ άσχημες φάσεις τους τελευταίους μήνες μη ξέροντας τί φλεγμονή έχω και γιατί πονάω τόσο πολύ στην κοιλιά. Οπότε βάλε με το νου σου τί άσχημους συνειρμούς έκανα?

Οι ταχυκαρδίες προέκυψαν μόλις πήρα τα χάπια. Μετά μερικές μέρες.
    Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τα έχω πράγματι, αλλά πάντα τα απέδιδα στον χαρακτήρα μου.
    Btw, δεν είναι η 1η φορά που ελέγχω τον θυρεοειδή μου. Όποιος έχει επιπλέον βάρος νομίζω κάποια στιγμή οδηγείται να το κάνει.
    Γενικά δεν έχει δείξει να έχει σοβαρό πρόβλημα. Απλώς η T4 είναι ελαφρώς κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Ούτε ο υπέρηχος έδειξε κάτι. Μόνο πως είναι μικρός ο αδένας. Φαντάζομαι πως αν ήταν κάτι πιο σοβαρό θα μου το είχε αναφέρει.
    τοτε οκ,απλα το ανεφερα επειδη η δικη μου ενδοκρινολογος αναλογα το βαρος μου,με βγαζει δοσολογια.

σιγουρα θα σε ειχε πει κατι δε το συζητω.

λοιπον σου ευχομαι καλο κουραγιο,να ξερεις και η ψυχολογια παιζει ενα ρολο στην ολη διαδικασια της προσπαθειας απωλειας κιλων!

μακαρι να παν ολα καλα!

Senior Member
    Nothingleft καταρχήν καλωσήλθες και συγχαρητήρια για την απώλεια τόσων κιλών! Για μένα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις την πηγή του πόνου που νιώθεις. Λες ότι ο γιατρός αποκλείει το ενδεχόμενο να φταίει ο δκατύλιος μα μήπως πρέπει να πάρεις και μια δεύτερη γνώμη?
    Όσον αφορά την ερώτησή σου αν κάποιος μπορεί να πάρει 6-8 κιλα σε ένα μήνα η απάντηση είναι φυσικά. Όμως μου φαίνεται υπερβολικό αυτό που λες ότι παίρνεις μόλις 2500 θερμίδες και πήρες τόσα κιλά και μάλιστα όταν σε κατάσταση ηρεμίας καταναλώνεις 3000 θερμίδες (έκανες ενεργειακές ανάγκες ηρεμίας και το βρήκες ή το υποθέτεις?).
    Γνώμη μου να απευθυνθείς και σε καποιον άλλο γιατρό ειδικευμένο στις βαριατρικές επεμβάσεις που θα μπορέσει να σε καθοδηγήσει σε περαιτέρω εξετάσεις. Τέλος αν θες κάνε μια καταγραφή όσων τρως για 2 εβδομάδες και μετά ζυγίσου για να δεις τι γίνεται. Μερικές φορές θεωρούμε ότι δεν τρώμε και τόσο πολύ αλλά τελικά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Originally posted by welldah
    Τέλος αν θες κάνε μια καταγραφή όσων τρως για 2 εβδομάδες και μετά ζυγίσου για να δεις τι γίνεται. Μερικές φορές θεωρούμε ότι δεν τρώμε και τόσο πολύ αλλά τελικά τα πράγματα δεν είναι έτσι.
    Πόσο δίκαιο έχεις. Εγώ τώρα το συνειδητοποιώ αυτό που κρατάω ημερολόγιο με τα όσα τρώω. Και κατάλαβα ότι τίποτα δεν είναι αμελητέο όσο μικρό κι αν είναι.

Όσο αφορά τις θερμίδες κι εγώ πιστεύω ότι 3000 είναι πολλές για ένα άτομο των 140 κιλών, ειδικά αν έχει περάσει από βαριατρική επέμβαση.

Βρήκα αυτή την φόρμουλα που σου λέει πόσες θερμίδες πρέπει να τρως για να διατηρηθείς στα κιλά σου.

Women: BMR = 655 + (4.35 x weight in pounds) + (4.7 x height in inches) - (4.7 x age in years)

Σύμφωνα με το αρχικό μου βάρος που ήταν 181 κιλά, και το ύψος μου (τα έχω μετατρέψει σε ιντζες και pounds)
    655 + (4.35 x 398) + (4.7 x 66.9) - (4.7 x 35) =
    655+ 1731 + 314 - 164 = 2536

Και αυτό στα 181 κιλά. Όσο μειώνεται το βάρος χρειάζεσαι πιο λίγες θερμίδες.

Senior Member
    αν υποθεσουμε οτι αυτη η φορμουλα ειναι σωστη τοτε χρειαζομαι 1100 τοσες θερμιδες για να διατηρηθω.....

αιντε αιντε παλι πεινα θα πεσει!!!!

Senior Member
    Απαντώντας στην ερώτηση του τίτλου, ανετότατα παίρνεις 8 κιλά σε ένα μήνα. Υπό τις συνθήκες που ανέφερες βέβαια μου κάνει κι εμένα εντύπωση.

2ον, μια παρατήρηση για το ΒΜR μιας που αναφέρθηκε... ο αριθμός που υπολογίζετε από αυτό τον τύπο πολλαπλασιάζεται επί ένα συντελεστή 1.2 έως 1.8 ανάλογα με τη φυσική δραστηριότητα για να βρούμε τις θερμίδες συντήρησης.... για μας εδω στο φόρουμ συνήθως μιλάμε για 1.2 ή 1.4 ανάλογα με το αν γυμναζόμαστε ή όχι, οι μεγαλύτεροι συντελεστές αφορούν ιδιαίτερα ενεργά άτομα.

Originally posted by filipparas
    Απαντώντας στην ερώτηση του τίτλου, ανετότατα παίρνεις 8 κιλά σε ένα μήνα. Υπό τις συνθήκες που ανέφερες βέβαια μου κάνει κι εμένα εντύπωση.

2ον, μια παρατήρηση για το ΒΜR μιας που αναφέρθηκε... ο αριθμός που υπολογίζετε από αυτό τον τύπο πολλαπλασιάζεται επί ένα συντελεστή 1.2 έως 1.8 ανάλογα με τη φυσική δραστηριότητα για να βρούμε τις θερμίδες συντήρησης.... για μας εδω στο φόρουμ συνήθως μιλάμε για 1.2 ή 1.4 ανάλογα με το αν γυμναζόμαστε ή όχι, οι μεγαλύτεροι συντελεστές αφορούν ιδιαίτερα ενεργά άτομα.
    ναι έχεις δίκηο ξέχασα να το αναφέρω. το υπολόγισα με βάση τα δικα μου δεδομένα :tumble:
    περιμένω να έρθει ώρα που θα είμαι σε θέση να τον αυξήσω τον συντελεστή. και θα σε βάλω filippara να γίνεις ο προσωπικός μου γυμναστής (νομίζω έχεις τις πιο πολλές γνώσεις από όλους μας σε αυτό το θέμα):thumbup:

Senior Member
    Για την αρχική σου ερώτηση, ναι μπαίνουν πολύ άνετα 8 κιλά σε 4 βδομάδες. Τα ατομικά ρεκόρ μου είναι 7 κιλά σε δύο βδομάδες, όταν ήμουν 104 κιλά και έφτασα 111 μετά από αχαλίνωτες (γαστριμαργικά) διακοπές, και 18 κιλά (από 102 σε 120) μέσα σε 5-6 βδομάδες. Μπορεί 8 κιλά να είναι πολλά για έναν με "κανονικό" βάρος, αλλά ένας υπερβάρος/παχύσαρκος "παίζει" με άλλα νούμερα.
    Πώς είναι η ζωή σου με το δακτύλιο; Γράφεις πως έχασες 50 κιλά. Αισθάνθηκες πως πιέζεις τον εαυτό σου; Μήπως κουράστηκες ψυχολογικά όντας σε διαρκή δίαιτα; Μήπως η φλεγμονή έχει να κάνει με το δακτύλιο; Λες πως ο γιατρός σου είπε πως είναι όλα οκ, αλλά να που δεν είναι. Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα με το δακτύλιο, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις ξανά τις δυνατότητές του, έστω κι αν προσωρινά σε πήρε η κάτω (ή μάλλον η άνω) βόλτα.

Page 2 of 2 FirstFirst 12