SLEEVE- Στατιστικά μετά από 7-8
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 60
    Junior Member

SLEEVE- Στατιστικά μετά από 7-8

Αλήθεια, γνωρίζετε αν έχουν βγει στατιστικά για τη sleeve μετά απο 7-8χρ που εφαρμόζεται; Ισως κ παραπάνω, δεν γνωρίζω κι εγώ ακριβώς. Ακουσα τα εξής:

1.ανετα επανέρχεται η πείνα ακομη κ 1χρ μετά σε πολλά άτομα

2.σε μερικά άτομα οχι μονο επανήλθε η πεινα αλλά και η λιγούρα και ειχαν περισσότερες κρίσεις για γλυκό

3.με επιφύλαξη αυτο που λεω, καποια άτομα εμφανισαν υπογλυκαιμια ενω δεν ειχαν καν ή διαβητη αλλά δεν ειμαι σιγουρη.

Εχετε ακουσει για τα παραπανω; Ειδικα το ενδεχομενο εκει που δεν ειχαμε διαβητη, να εμφανισουμε ειναι τραγικο!

Εγω πάντως εχω περισσοτερη επιθυμια για γλυκο, τρωω σε καθημερινη βαση, πηρα κιλα μαλλον απο αυτο αλλα κρατιεμαι να μην τρωω πολυ κ τα ξαναπάρω.

Δυστυχώς sleeve=διαιτα άπαξ κ χαθούν τα κιλά κ κολλησουμε.Αν αφεθούμε την πατήσαμε...

Καθαρά δικη μου άποψη από τη δική μου προσωπική εμπειρια

Senior Member
    Πόσα χρόνια έχεις χειρουργημένη?
    Λες ότι έχεις περισσότερη επιθυμία για γλυκό, έχεις κάνει εξετάσεις μήπως τρέχει κάτι? Δεν νομίζω ότι η σληβ σε στρέφει στο γλυκό, ίσως πρέπει να το ψάξεις. Μιλάς με το γιατρό σου, έχεις εκφράσει τις ανησυχίες σου?
    Πάντως ο δικός μου μου είχε πει εξαρχής ότι μαζί με τη σληβ οφείλει ο χειρουργημενος να αλλάξει διατροφικές συνήθειες για να έχει μόνιμο αποτέλεσμα, δεν μπορεί να περιμένεις οτι δεν θα παχύνεις αν τρως καθημερινά πολλά γλυκά τα οποία ομολογουμένως πάνε εύκολα κάτω και δεν σε φουσκώνουν όπως οι υπόλοιπες τροφές. Φυσικά και πρέπει να προσέχουμε ισοβίως μήπως και το ξαναξεχειλώσουμε το στομάχι μας το οποίο έχει τοιχώματα που μπορούν να ανοίξουν. Κάθε χειρουργημένος οφείλει να το γνωρίζει αυτό και να λάβει τα μέτρα του ώστε να διατηρήσει ισοβίως αυτό το βάρος που πιθανόν έχασε τον πρώτο χρόνο. Αν ο γιατρός σου δεν σου έδωσε κατευθύνσεις, είναι λάθος γιατρός ή διάλεξε για σένα λάθος επέμβαση.
    Φιλικά, Γιώτα.

Senior Member
    Καλησπέρα. Συμφωνώ με όσα λέει η Γιώτα και θα ήθελα να προσθέσω όσον αφορά στο θέμα του διαβήτη ότι δεν κατανοώ το λόγο που θα μπορούσε να πάθει κάποιος διαβήτη από το sleeve. Εγώ επειδή είμαι διαβητική από μικρή και κάνω 6 φορές την ημέρα ινσουλίνη με το sleeve έχω τέλεια ρύθμιση του διαβήτη μου ακριβώς γιατί τρώω πολλά και μικρά γεύματα στη διάρκεια της ημέρας ότι καλύτερο δηλαδή για την καλή ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα. Οπότε εφόσον με το sleeve πρώτη φορά είδα το ζάχαρό μου τόσο καλά ρυθμισμένο πως γίνεται ένας φυσιολογικός άνθρωπος να πάθει διαβήτη από το sleeve; Η επιθυμία μας για γλυκό οφείλετε εν μέρει στο μυαλό μας αλλά μπορεί να οφείλεται και στην κακή διατροφή μας, διότι τα σκαμπανεβάσματα του ζαχάρου στο αίμα δημιουργούν πολλές φορές έντονη επιθυμία για γλυκό!! Ίσως θα έπρεπε να συμβουλευτείς μία διατροφολόγο για να έχεις ένα πρόγραμμα όχι μόνο στο τι τρως αλλά και στις ώρες που θα πρέπει να τρως.

Senior Member
    Δες αυτό

http://geomaran.blogspot.com/2010/01/blog-post.html

Νοσογόνος Παχυσαρκία και Στατιστικά δεδομένα χειρουργικής κλινικής Νοσοκομείου Λάρνακας 2010

ελπίζω να βοηθήσει !!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Στη τεχνική κάθετης γαστρεκτομής και γαστρεκτομής δίκην μανικιού (sleeve), κόβεται μεγάλο μέρος του στομάχου (μείζον τόξο) και το στομάχι σωληνοποιείται, ελαττώνοντας την τροφή που μπορεί να χωρέσει μέσα του.
    To sleeve φαίνεται να παρουσιάζει κάποια πλεονεκτήματα όπως αντιελκωτική δράση, και μόνιμη ελάττωση της όρεξης. Αποκλείει την εμφύτευση ξένων σωμάτων, προκαλεί φυσιολογικό αίσθημα κορεσμού χωρίς αποφρακτικά φαινόμενα και εμετούς.
    Δεν χρειάζονται ειδικοί διατροφικοί κανόνες και δεν προκαλεί δυσαπορρόφηση βιταμινών και σιδήρου. Δεν είναι απαραίτητη η ιατρική παρακολούθηση για μεγάλο διάστημα μετεγχειρητικά.
    ..............

Στην μετεγχειρητική τους παρακολούθηση φάνηκε ότι η απώλεια βάρους συνέβαλε σημαντικά στην βελτίωση της υγείας τους και στην ποιότητα ζωής τους.

................

Τελειώνοντας να πούμε ότι ο ασθενής εκτός από τις διατροφικές αλλαγές στη ζωή του, θα πρέπει να παραμένει δια βίου δραστήριος με άσκηση και γυμναστική. Με αυτά τα λίγα απλά μέτρα θα μπορέσει να πετύχει την επιθυμητή απώλεια βάρους, αλλάζοντας τη ζωή του και προστατεύοντας την υγεία του. Εν κατακλείδι η θεραπεία της παχυσαρκίας ανοίγει ξανά το δρόμο για μια φυσιολογική ζωή.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Senior Member
    Δείτε 3 έρευνες που βρήκα... όχι ιδιαίτερα σημαντικές αλλά ενδεικτικές πιστεύω μιας και βγάζουν περίπου τα ίδια συμπεράσματα.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21890430
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20622654
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21359900

Οταν το έψαχνα για μένα είχα καταλήξει στο συμπέρασμα οτι η sleeve δεν είναι μια λύση "αυτόματος πιλότος" που δε χρειάζεται αλλαγή σε τρόπο ζωής. Απ'όσα διαβάζω και εδώ στο φόρουμ αλλά και αλλού όταν πέφτει κάτι στην αντίληψη μου το συμπέρασμα αυτό τείνει να ισχυροποιείται. Αν κάποιοι θεωρούν οτι έκαναν την επέμβαση και τελείωσαν οριστικά με το θέμα του βάρους στη ζωή τους ίσως να έχουν τρομακτικά δυσάρεστες εκπλήξεις σε λίγα χρόνια... και είναι πραγματικά κρίμα κι άδικο να μην εκμεταλλευτείτε τα πρώτα 2-3 χρόνια για να εξασφαλίσετε και τα επόμενα. Και αυτό σημαίνει μπαίνω σε ένα σωστό πλάνο διατροφής και άσκησης με την άνεση να μη χρειάζεται να χάσω και τα κιλά μου ταυτόχρονα... που ΔΕΝ είναι λίγο.... δυστυχώς αν το μόνο που με απασχολεί είναι ξέρω γω τα καινούρια ρούχα κλπ κάποια στιγμή θα βρεθώ ξυπόλυτος στ'αγκάθια και δε θα είναι εύκολα τα πράγματα. Και πολύ φοβάμαι οτι στη παγίδα θα πέσουν και πολλοί από δω μέσα απ'όσα αντιλαμβάνομαι, μακάρι βέβαια να κάνω λάθος.

Οσο για το διαβήτη μου κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που διαβάζω, εγώ το αντίθετο ξέρω... οτι δλδ διαβητικοί που χειρουργήθηκαν είχαν μεγάλη βελτίωση και πια γίνονται χειρουργεία σε άτομα ακόμα και με ΒΜΙ<35 για την αντιμετώπιση του διαβήτη. Αυτά πάντως τα ξέρω πολύ επιφανειακά μιας και δε με αφορούσαν προσωπικά ποτέ. Εμπιστεύομαι όμως τη ΤΖΙΝΑ κι αυτά που μας λέει.

Senior Member
    Αλλάζουνε Εντός Μου,Τα Σύνορα Όλου Του Κόσμου
    Θα συμφωνήσω με τον Φίλιππο που λέει πως σε πολλές περιπτώσεις σκέφτονται να εφαρμόσουν βαριατρικές επεμβάσεις ώς τρόπο αντιμετώπισης του σάκχαρου,και όσους ξέρω και προ επέμβασης είχαν σάκχαρο μετά οι τιμές τους επανήλθαν σε φυσιολογικές τιμές .Και φυσικά όσα λέει η τζίνα μας είναι η καλύτερη τεκμηρίωση όσων λένε οι γιατροί!Δεν πιστεύω πως φταίει η σλήβ που έχεις μεγαλύτερη επιθυμία για γλυκά νομίζω πως όλοι μας όταν κατεβαίνουμε στα κιλά μας αρχίζουμε και κάνουμε "εκπτώσεις" σε όσα τρώμε γιατί νιώθουμε πως είμαστε καλυμμένοι από την επέμβασή μας για να μην πάρουμε κιλά πίσω,φυσικά αυτό είναι ΛΑΘΟΣ!η επέμβαση θα μας βοηθήσει να μπορέσουμε να μπούμε σε ένα καινούριο διατροφικό πλάνο και θα μας συγχωρέσει ειδικά στην αρχή κάποιες μικρές παρασπονδίες που κάνουμε αλλά είναι στο χέρι μας να μάθουμε να τρώμε "αλλιώς" ,γιατί διαφορετικά λογικό είναι αν παραβαίνουμε κανόνες και αρχές της επέμβασής μας να πάρουμε κιλά πίσω.Οι γιατροί τονίζουν πως οι πρώτοι 6-8 μήνες είναι η καλύτερη περίοδος για να χάσουμε τα περισσότερα από τα κιλά που μας βαραίνουν.

Senior Member
    για το ζαχαρο κ εγω εχω ακουσει το αντιθετο οτι ισα ισα βοηθαει κ εμενα προσωπικα με βοηθησε πολυ.πριν την επεμβαση ειχα ταση για ζαχαρο με τιμες νηστιας περιπου στο 130 κ τωρα εχει πεσει στο 75. η μητερα μου εχει νεανικο διαβητη κ ετσι γιαυτο πηρα την αποφαση για την επεμβαση περισσοτερο απο οτι για τα κιλα. το θεωρω κ λογικο να βοηθαει γιατι με τα μικρα κ πολλα γευματα μενει ρυθμισμενο κ σιγουρα η απουσια γλυκων απο τη διατροφη ελαχιστοποιει τις πιθανοτητες να ξανανεβει.αν τρως γλυκα βεβαια αλλαζει το θεμα.κ χανεται καθε βοηθεια που μπορει να μας προσφερει η επεμβαση.

Junior Member
    Να απαντήσω και στις δικές σας απορίες

1.Ο γιατρός μου με ενημέρωσε ότι θα επανέλθει η πείνα αλλά μελλοντικά. Δεν περίμενα τόσο νωρίς κ συνέβει κ σε άλλα άτομα.Οχι μονο σε μένα.

2.Είμαι χειρουργημένη 3,5χρ και το στομάχι μου είναι μέχρι 100ml. Δεν ανήκω στην ομάδα όσων χειρουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια που άφηναν μεγαλύτερο στομάχι απ όσο έχω ακούσει κ διαβάσει στα φόρουμ.

3.Ο όρος αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες τι σημαίνει άραγε; Εγώ σαφώς κ ξέρω ότι τρώγοντας γλυκά παχαίνεις. Δεν είπε ο γιατρός μου ούτε εγώ ότι θα τρώω γλυκά με την επέμβαση κ θα χάνω! Απλά όταν δεν τρώω γλυκά κ το φαγητό μου εξακολουθεί να είναι λίγο κ δεν τρώω υδατάνθρακες κ άμυλο, μένω στα ίδια κιλά ενώ αν φάω γλυκάκια παίρνω αμέσως. Αρα ό,τι έχασα έχασα, αυτό λέω κ στο εξής δίαιτα. Διότι για να χάσω πρέπει να κόψω πάλι το φαγητό στη μέση κ θα πεινάω! Δεν τρώω όπως στην αρχή. Η ποσότητα διπλασσιάστηκε.

4.Δεν έχω θέμα με το σάκχαρο κ τα συναφή. Εχω κάνει εξετάσεις κ κάνω κάθε χρόνο κ καμπύλη κ απ όλα. ʼρα ούτε θέμα τέτοιο είναι.Ουτε πριν ειχα θέμα με διαβήτη.

Εγώ αναφέρθηκα σε καποιες περιπτώσεις που όσο περνάει ο καιρός κ μιλάω με κόσμο ολοένα κ αυξάνουν. Καποια άτομα δεν ειχαν διαβήτη κ μετά την επέμβαση με λιγότερα γλυκά που τρώνε κ προσοχή στο φαγητό(εννοείται υπάρχει ειλικρίνεια σε οσα μου έλεγαν) είχαν διαταραχή. Επισης άκουσα περίπτωση που από υπεργλυκαιμία γύρισε σε υπογλυκαιμία.

Τέλος να πω κατι οσο αφορά τις διατροφικές συνήθειες. Οσες περιπτώσεις ξέρω που έχασαν πανω απ το 80% του πλεονάζοντος, ήταν όλη μέρα με καφέ κ τσιγάρο ή μόνο καφέ. Ελάχιστο έως καθόλου φαγητό. Λογικό κι επόμενο να χαθεί όχι το 80 αλλά το 90% του πλεονάζοντος.Οσοι έτρωγαν 5-6 γευματακια τη μέρα, υγιεινά κ οχι γλυκά, κατάφεραν να χάσουν οριακά μέχρι το 70% και όσοι ξεκίνησαν τα γλυκά (συμπεριλαμβανομένου κ μένα) αρχισαν να παίρνουν κιλά.

Γι αυτό είπα θέλει δίαιτα ή αυστηρή αερόβια γυμναστική διότι κ ελαφρύ περπάτημα έκανα μισή ωρίτσα τη μέρα κ πάλι δεν είδα διαφορά! Δεν έχω λόγο να πω ψέμματα, δηλ να κάθομαι να γράφω κ να κρυβω οτι τρωω πολλα γλυκά. Αναφέρομαι σε ελάχιστα γλυκά κ αποχή απο ψωμια μακαρόνια ρύζια πατάτες ποτό.

Senior Member
    κανεις δε σου λεει οτι κανοντας σληβ θα χασεις το 90τις εκατο του πλεοναζοντος βαρους. εμενα τουλαχιστον κανεις γιατρος απο οσους επισκεφτηκα δεν ειπαν κατι τετοιο. κ ουτε ειχα την απαιτηση να γινει αυτο. σε αυτο που λες οτι οσοι χανουν πολλα κιλα κ γρηγορα τη βγαζουν με καφε κ τρωνε ελαχιστα ισως εχεις δικιο. αλλα δε σημαινει οτι τρωγοντας φισιολογικα δε θα χαθουν τα κιλα.ισως πιο αργα κ πιο δυσκολα αλλα θα γνει. .αν εχεις χασεις το 70τις εκατο του επιπλεον βαρους σου πιστευω θα επρεπε να εισαι ευχαριστημενη κ να προσπαθησεις απλα να το διατηρησεις.χωρις αγχος κ υπερβολες που οδηγουν στα γλυκα.εγω ημουν απο τις ατυχες που ποτε δε κοπηκε η ορεξη μου.ειμαι στο 4 μηνα κ πειναω σχεδον οπως κ πριν.χορταινω ομως ευκολα κ ετσι προσπαθω να το παλεψω. αν αποτυχω δε θα ριξω εθυνες στην επεμβαση αλλα στον εαυτο μου...

Senior Member
    Δεν είμαι ίσως ο πλέον κατάλληλος να απαντήσω αλλά είμαι 100% σίγουρος πως όσα γράφεις είναι τουλάχιστον υπερβολικά. Υάρχουν άτομα εδώ μέσα που έχασαν όλο τους το βάρος με sleeve τρώγοντας τα πολλά μικρά προσεγμένα γεύματα τους και πολλοί ακόμα που είναι βέβαιο οτι θα τα καταφέρουν αν συνεχίσουν έτσι.

Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες σήμαίνει...
    1. Δε τσιμπολογάω
    2. Ακόμα και κάτι παχυντικό το τρώω συνειδητά και όχι ασυναίσθητα
    3. Ξέρω τι τρώω και γιατί το τρώωο
    4. Δεν αποκλείω τροφές(π.χ. υδατάνθρακες)
    και πολλά άλλα...

Επίσης άσκηση δε σημαίνει περπάτημα ούτε φυσικά σημαίνει αποκλειστικά αερόβια... όχι πως αυτά βλάπτουν αλλά να λέει κάποιος οτι γυμνάζεται ενώ τρέχει 10 χλμ την εβδομάδα... κοροιδεύει λίγο τον εαυτό του imho. OK, καίει 1-2 γλυκά αλλά αυτό είναι σε θερμίδες και τπτ παραπάνω.

Στα προσωπικά σου, αν και μου κάνουν εντύπωση αυτά που διαβάζω, δε θα υπεισέλθω. Ο γιατρός σου τι λέει;

Junior Member
    Δεν έριξα ευθύνες στην επέμβαση.

Ανάφερα όσα έχω ακούσει κ ρωτάω αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό.

Εγώ έχασα λιγότερο απ το 70% του πλεονάζοντος κ πήρα 10κιλά περίπου. Μονο από γλυκό που έτρωγα κάθε μέρα κ ελάχιστο φαγητό κ προσεγμένο. Εγω δεν ρωτησα αν παιρνεις κιλά με τη sleeve. Φυσικα κ παιρνεις αφου δεν υπάρχει δυσαπορόφηση. Απλά διαπίστωσα και σε μένα κ σε αλλα άτομα 1.οτι η πείνα επανήλθε γρήγορα 2.εχω κρισεις γλυκού συνέχεια σε καθημερινή βάση χωρίς να τρωω ψωμιά μακαρόνια κ γενικα υδατάνθρακες υψηλου γλυκαιμικού δείκτη.Πριν την επέμβαση έτρωγα τα πάντα, goodys κλπ, ζητούσε ο οργανισμός γλυκό αλλά όχι κάθε μέρα σε σημείο ακόμη κ στον ύπνο να ξυπνάω για γλυκό! Και το τονίζω, δεν μιλάω για εθισμό πχ σε σοκολάτα που μερικοί λένε ότι εθίζεσαι. Ούτε σε coca cola που επίσης ειναι εθιστική. Αναφερομαι γενικα σε εντονη επιθυμία για ζάχαρη είτε ειναι γλυκό είτε μπανάνα.

Να πω και κάτι αλλο που άκουσα από 2 άτομα κ μου έκανε εντύπωση. 3χρ σχεδόν μετά την επέμβαση κ εξακολουθούν να τρώνε μισό κομματι παστίτσιο ή μια μικρή πχ γεμιστή ντομάτα και σιχάθηκαν τα γλυκά! Αλλά οταν λέμε σιχάθηκαν τους έρχεται εμετός οταν τα τρώνε. Να ειναι ψυχολογικό; Δεν ξέρω.Να λένε ψέμματα δηλ να πεθαινουν της πείνας κ να λένε οτι η επεμβαση εκανε το θαυμα να αηδιαζουν με τα γλυκα;

Δεν ψάχνω να βρω δικαιολογίες να ριξω ευθυνη στην επέμβαση. Προκειται για επέμβαση που γινεται λιγότερο απο 10χρ κ καποια απ οσα εγω τουλάχιστον ειχα ακούσει κ διαβάσει δεν έγιναν σε αρκετές περιπτώσεις.

Ισως οσο περνάει ο καιρός κάποια να διαψευστούν κ άλλα να επιβεβαιωθούν.

Θα δείξει...

Junior Member
    Originally posted by filipparas
    Δεν είμαι ίσως ο πλέον κατάλληλος να απαντήσω αλλά είμαι 100% σίγουρος πως όσα γράφεις είναι τουλάχιστον υπερβολικά. Υάρχουν άτομα εδώ μέσα που έχασαν όλο τους το βάρος με sleeve τρώγοντας τα πολλά μικρά προσεγμένα γεύματα τους και πολλοί ακόμα που είναι βέβαιο οτι θα τα καταφέρουν αν συνεχίσουν έτσι.

Αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες σήμαίνει...
    1. Δε τσιμπολογάω
    2. Ακόμα και κάτι παχυντικό το τρώω συνειδητά και όχι ασυναίσθητα
    3. Ξέρω τι τρώω και γιατί το τρώωο
    4. Δεν αποκλείω τροφές(π.χ. υδατάνθρακες)
    και πολλά άλλα...

Επίσης άσκηση δε σημαίνει περπάτημα ούτε φυσικά σημαίνει αποκλειστικά αερόβια... όχι πως αυτά βλάπτουν αλλά να λέει κάποιος οτι γυμνάζεται ενώ τρέχει 10 χλμ την εβδομάδα... κοροιδεύει λίγο τον εαυτό του imho. OK, καίει 1-2 γλυκά αλλά αυτό είναι σε θερμίδες και τπτ παραπάνω.

Στα προσωπικά σου, αν και μου κάνουν εντύπωση αυτά που διαβάζω, δε θα υπεισέλθω. Ο γιατρός σου τι λέει;

Τι εννοείς στα προσωπικά μου; Το γιατρό μου πλέον δεν τον συναντώ διότι εξ αρχής έλεγε οτι αν τρωω γλυκά δεν θα χάσω. Εκανα κ εξετάσεις, τις ειδε ενδοκρινολόγος κ δεν βρήκε διαταραχη σε σακχαρο ινσουλινη κλπ. Πριν την επέμβαση ειχα ανεβασμενο σακχαρο, τωρα οχι, αλλα περισσοτερες κρισεις.

Οσο για το τσιμπολόγημα, ναι, ξέρω είναι επικινδυνο. Ομως αντέχει καποιος χειρουργημένος με sleeve, πάνω από 2ώρες; Εμένα πονάει μετά το 2ωρο το στομάχι μου.ΜΟνο αν ειμαι απασχολημένη πολύ κ δεν υπάρχει γύρω μου φαγητο ισως ξεχαστώ αλλιώς μου το θυμίζει εκείνο! Να συνήθισα να τρωω κάθε 2-3 ώρες όπως έκανα τον πρώτο καιρό;

Μιας και ειπα τον πρωτο καιρό. Ο γιατρός μου δεν μου ειχε πει καθε ποτε να τρωω.Απλα να μην τρωω γλυκα, ψωμια, μακαρονια κλπ. Απο αλλα παιδια διαβαζα οτι ετρωγαν καθε 2-3 ωρες κ λιγακι(μετρημενες μπουκιτσες κλασικα).Εγω εφαρμοσα το 2ο και οχι να τρωω οποτε το θυμηθω ή με ενοχλησει το στομαχι μου.Ετσι, έτρωγα χωρις να νιωθω ενοχληση, αλλά γιατί ειχε περάσει το 2ωρο-3ωρο. Τελικά μηπως αυτο 1.ανοιξε το στομαχι μου πιο γρηγορα κ 2.επανηλθε η πεινα πιο γρηγορα; Σκεψεις κάνω... Ενας γιατρος σε αλλο site ειχε απαντησει σε ερωτηση μελους.Αν ηταν να τρως με το ρολόι, ποιος ο λογος που εκανες την επεμβαση;

Δεν αποκλειω τροφες, απλά δεν τρωω οπως πριν. Ειλικρινα η διατροφη μου περιλαμβανει με φθινουσα σειρά, λαχανικα, κοτοπουλο, φρούτα, αυγά, ψάρι, μοσχάρι κ μετά ρυζι, ψωμί, πατάτες, μακαρόνια. Οσο αφορά το χειρουργείο, θεωρώ ότι ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει κάτι. Εγώ προσπαθώ σαφώς να περιορίσω ή να κοψω τελειως τη ζάχαρη κ να καταναλώνω υδατάνθρακες χαμηλου γλυκαιμικού δείκτη κ ελπιζω κ να χασω οσα πηρα κ οσα ακομη ηθελα

Senior Member
    Στη προσωπική σου περίπτωση εννοώ, μου κάνει εντύπωση να τρως νορμάλ ποσότητες(που φαντάζομαι δε μπορείς να κάνεις κι αλλιώς ακόμα και τώρα) από αυτά που αναφέρεις και να μη χάνεις βάρος.

Σε 3 χρόνια τρώγοντας έτσι θα έπρεπε να έχεις χάσει πανεύκολα όλο σου το βάρος ακόμα και χωρίς sleeve... Αλλά δεν έχω να κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο.

Senior Member
    Δεν ξέρω τί μπορεί να γίνει στα 3 ή στα 5 χρόνια γιατί ακόμα είμαι στον 1 χρόνο χειρουργείου. Ομως αυτό που ξέρω είναι ότι όταν είχα αποκλείσει και εγώ τους υδατάνθρακες από την διατροφή μου, δεν έχανα με τίποτα, ενώ μετά που ακολούθησα συνδιασμούς τροφών, που σε κάθε γεύμα μου υπάρχει συνοδευτικό κάτι σε υδατάνθρακα, άρχισα και πάλι να χάνω.

ΟΚ μπορεί να μην είμαι άτομο προς μίμηση σε σχέση με το πόσα κιλά έχω χάσει σε ένα χρόνο, αλλά σίγουρα με αυτό τον τρόπο έχω καταφέρει να σπάσω το φράγμα των κιλών που ήμουνα μία ζωή, και να μπορέσω να έχω μια πιο υσορροπημένη διατροφή.

Επίσεις, ενώ πριν ήμουνα εθυσμένη στα γλυκά, σε σημείο να τρώω 3-5 γλυκά την μέρα, τώρα δεν τα ζητάω. Και αν τα ζητήσω θα είναι 1-2 φορές τον μήνα και ικανοποιούμε με μία κουταλίτσα.

Πιστεύω πως ότι χειρουργείο και να επέλεγες να κάνεις, αν δεν ακολουθάς σωστή διατροφή πάλι παίρνεις τα κιλά σου πίσω.

Senior Member
    Sleeve μου η αδερφή μου έχει λίγο πάνω από χρόνο που έχει κάνει την επέμβαση και ανήκει στο μικρό ποσοστό αυτών που έχουν χάσει όλο το περιττό τους βάρος. Αυτή τη στιγμή παλεύει κάποιους πόντους να χάσει από την κοιλιά της περισσότερο με γυμναστική και ισορροπημένη διατροφή. Μάλιστα συμβουλεύεται και διατροφολόγο για να είναι σίγουρη ότι τρώει σωστά και για να καταφέρει να διατηρήσει το αποτέλεσμα και να διασφαλίσει και την υγεία της μέσα από την διατροφή της. Εννοείται πως για να χάσει όλα τα κιλά άλλαξε τις διατροφικές της συνήθειες, κινήθηκε προς πιο υγιεινές τροφές, περιόρισε πολύ τα γλυκά και ας ήταν γλυκατζού και δεν πίνει αλκοόλ. Πάντως την άσκηση άργησε πολύ να την βάλει στην ζωή της, τους τελευταίους 2 1/2 μήνες την έβαλε. Ακόμη τρώει τα γλυκάκια της αλλά με πολύ μέτρο και είναι η μόνη τροφή που την αγχώνει ιδιαίτερα και τα αποφεύγει όσο μπορεί. Όσο για την διατροφή της, συνεχίζει να κάνει μικρά συχνά γεύματα την ημέρα 5-6 στον αριθμό με έμφαση στην πρωτεΐνη που κατεβαίνει και πιο δύσκολα.

Διαπιστώνω βέβαια με τον καιρό ότι όλοι οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί και αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο στην συγκεκριμένη επέμβαση. Δηλαδή π.χ. άτομα που έχουν κάνει δακτύλιο πριν από τη sleeve δεν έχουν τόσο θεαματικά αποτελέσματα και δυσκολεύονται πάρα πολύ να χάσουν κιλά έστω και με τον περιορισμό της πρόσληψης τροφής. Επίσης πιστεύω ότι άτομα που έχουν ταλαιπωρήσει τον οργανισμό τους πολλά χρόνια με δίαιτες υποθερμιδικές και υπερφαγικά επεισόδια είναι λογικό ο μεταβολισμός τους να μην λειτουργεί το ίδιο καλά με κάποιους άλλους. Και πράγματι όλα τα στατιστικά λένε ότι τα άτομα που κάνουν sleeve δεν χάνουν όλο το περιττό τους βάρος αλλά ένα ποσοστό και μάλιστα μετά από αρκετά χρόνια οι περισσότεροι βάζουν ένα μέρος από το βάρος πίσω. Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό έχει να κάνει με τις διατροφικές τους επιλογές ή απλά ο μεταβολισμός τους αντιδρά με αυτόν τον τρόπο... Το σημαντικό για εσένα είναι να ακούς το δικό σου σώμα και τι σου λέει. Αν έχεις πολλές υπογλυκαιμίες καλό είναι να κάνεις συχνά γεύματα ανά 3ωρο για να διατηρείς την γλυκόζη στο αίμα σου σταθερή και να μην έχεις λιγούρες. Οι επιλογές στις τροφές σου από ότι διαβάζω είναι μια χαρά. Οπότε το μόνο που σου μένει είναι να βάλεις και την άσκηση στην ζωή σου λίγο πιο πολύ. Δεν λέω να γίνεις αθλήτρια αλλά να έχεις κάποια καθημερινή 30λεπτη δραστηριότητα. Σίγουρα το γυμναστήριο είναι καλύτερο αλλά και 30λεπτά γρήγορο περπάτημα είναι καλό.

Page 1 of 4 123 ... LastLast