Μέτρημα φαγητού! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 22 of 22
    Senior Member
    Originally posted by lipimeni
    Γεια σε όλους! Όλοι καλά?Διαβάζω πολλά από αυτά που γράφετε και αρκετοί από εσάς μετράτε το φαγητό σας.Θέλω να ρωτήσω αν είστε πολλοί εσείς που το κάνετε αυτό, και πόσο σας βοηθάει?
    Εγώ μετράω ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Γράφω σε ένα χαρτάκι που έχω μαζί μου όλη μέρα τα γραμμάρια, την ώρα που έφαγα και το βράδυ τα περνάω στο κομπιούτερ μαζί με θερμίδες. π.χ. Σαλάτα 250γρ Χ 0,12 = 30 θερμίδες κλπ. Στο τέλος τα αθροίζω και ξέρω ακριβώς πόσο έχω φάει. Το δύσκολο ήταν στην αρχή να βρω τις θερμίδες κάθε τροφίμου ανά 100γρ για να μπορώ να κάνω τους υπολογισμούς, όπως στο παράδειγμα όπου 100γρ σαλατα (το λαχανικό) έχει 12 θερμίδες. Αυτό το κάνω 3 μήνες non stop. Δεν θέλω να το ρισκάρω με το μάτι. Ήδη ξεφεύγω 200 - 250 θερμίδες κάθε μέρα σχεδόν, φαντάσου τι θα γινότανε στα ...τυφλά.

Member
    Και εγω τωρα πια ζυγιζω σχεδον οτι φαω. Στην αρχη δεν ενιωθα οτι μου χρειαζεται γιατι τα κιλα εφευγαν πιο γρηγορα. Αρχιζοντας το μετρημα βεβαια, καταλαβα οτι μαλλον ετρωγα πολυ λιγοτερο πριν, απο φοβο μην υπερβω τις ημερισιες θερμιδες μου.
    Μετα απο καποιο καιρο σου γινεται συνηθεια, κατι σαν δευτερη φυση. το θετικο ειναι οτι στο μυαλο μου "μετραω για να μπορω να φαω περισσοτερο απο κατι" , οποτε ποτε δεν κατανταει κουραστικο να ξερεις οτι σε περνει να φας κατι ακομα

Senior Member
    Ξεκίνησα μέτρημα....άντε να δούμε...

Junior Member
    συγχαρητηρια κ απο μενα οχι μονο επειδη καταφερατε να χασετε τοσα κιλα αλλα κ για την τοσο μεγαλη προθυμια σας να βοηθησετε οποιον αντιμετωπιζει προβληματα κ διλημματα, φιλιππε τι εννοεις οτι εχεις φτιαξει βάση δεδομένων?

Senior Member
    Originally posted by lipimeni
    dora χαχααχα το νικ θα το αλλάξω όταν κατέβω από το τριψήφιο νούμερο με το καλό..αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως να αρχίζω να ζυγίζω?με βάλατε σε σκέψεις και ειδικά εσύ Φίλιππε, έχεις ένα δίκιο σε σχέση με το ότι ξέρεις τι να περιμένεις.Το ζήτημα είναι πως κατάφερες να μη σε κουράζει όλο αυτό?
    Για μένα η αλλαγή ήταν πιο δραστική φαντάζομαι συγκριτικά με τις περισσότερες κοπέλες του φόρουμ. Πριν κάνω την αλλαγή εγώ ούτε ψώνιζα ούτε μαγείρευα και γενικά έτρωγα έτοιμο φαγητό απ'έξω εκτός εξαιρέσεων.

Οπότε για μένα η μεγάλη αλλαγή και το πραγματικά κουραστικό ήταν να πηγαίνω στα σούπερ μάρκετ, να ψάχνω τι να αγοράσω, πως να το μαγειρέψω και να είναι υγιεινό αλλά ταυτόχρονα και να τρώγεται κλπ. Χωρίς υπερβολή σπατάλησα άπειρες ώρες από τη ζωή μου για πράγματα που για σας είναι αυτονόητα. Μπροστά σε όλα αυτά το μέτρημα/ζύγισμα για μένα ήταν πολύ πιο εύκολο και στη πραγματικότητα δε με απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα.

@marianna: Χρησιμοποιώ ένα λογισμικό που με βοηθά στη καταγραφή της τροφής μου το οποίο έχει μέσα μια βάση δεδομένων με πολλές τροφές όμως φυσικά έλειπαν όλα τα ελληνικά προιόντα καθώς και τα τυποποιημένα προιόντα της ελληνικής αγοράς τα οποία έπρεπε να τα καταχωρίσω ένα προς ένα σντιγράφοντας είτε από την ετικέτα της συσκευσίας είτε από πηγές στο διαδίκτυο. Στην αρχή όπως καταλαβαίνεις έπρεπε σε καθημερινή σχεδόν βάση να περνάω νέες τροφές, τώρα πια τα έχω σχεδόν όλα έτοιμα.

Junior Member
    πω πω μπραβο φιλιππε αλλα τελικα αξιζε τον κοπο η προσπαθεια σου, λεω να το προσπαθησω κ εγω

Senior Member
    @ filipparas και εγώ αυτό έκανα με την δική μου βάση δεδομένων. Πέρασα σε ένα πρόγραμμα όλα τα προιόντα και φαγητά με θερμίδες ανά 100γρ. Το χειρότερο μου είναι όταν "πέφτω" σε κάτι που δεν έχω ξαναφάει και να είναι περάσμένο μέσα. Ψάχνω με τις ώρες. Πόσο καιρό σου πήρε?

Page 2 of 2 FirstFirst 12