Results 16 to 22 of 22
Thread: Μέτρημα φαγητού!
-
22-03-2012, 03:19 #16
Originally posted by lipimeni
Γεια σε όλους! Όλοι καλά?Διαβάζω πολλά από αυτά που γράφετε και αρκετοί από εσάς μετράτε το φαγητό σας.Θέλω να ρωτήσω αν είστε πολλοί εσείς που το κάνετε αυτό, και πόσο σας βοηθάει?
- 22-03-2012, 10:58 #17
Και εγω τωρα πια ζυγιζω σχεδον οτι φαω. Στην αρχη δεν ενιωθα οτι μου χρειαζεται γιατι τα κιλα εφευγαν πιο γρηγορα. Αρχιζοντας το μετρημα βεβαια, καταλαβα οτι μαλλον ετρωγα πολυ λιγοτερο πριν, απο φοβο μην υπερβω τις ημερισιες θερμιδες μου.
Μετα απο καποιο καιρο σου γινεται συνηθεια, κατι σαν δευτερη φυση. το θετικο ειναι οτι στο μυαλο μου "μετραω για να μπορω να φαω περισσοτερο απο κατι" , οποτε ποτε δεν κατανταει κουραστικο να ξερεις οτι σε περνει να φας κατι ακομα
22-03-2012, 15:20 #18
Ξεκίνησα μέτρημα....άντε να δούμε...
23-03-2012, 02:02 #19
συγχαρητηρια κ απο μενα οχι μονο επειδη καταφερατε να χασετε τοσα κιλα αλλα κ για την τοσο μεγαλη προθυμια σας να βοηθησετε οποιον αντιμετωπιζει προβληματα κ διλημματα, φιλιππε τι εννοεις οτι εχεις φτιαξει βάση δεδομένων?
23-03-2012, 05:36 #20
Originally posted by lipimeni
dora χαχααχα το νικ θα το αλλάξω όταν κατέβω από το τριψήφιο νούμερο με το καλό..αρχίζω και αναρωτιέμαι μήπως να αρχίζω να ζυγίζω?με βάλατε σε σκέψεις και ειδικά εσύ Φίλιππε, έχεις ένα δίκιο σε σχέση με το ότι ξέρεις τι να περιμένεις.Το ζήτημα είναι πως κατάφερες να μη σε κουράζει όλο αυτό?
Οπότε για μένα η μεγάλη αλλαγή και το πραγματικά κουραστικό ήταν να πηγαίνω στα σούπερ μάρκετ, να ψάχνω τι να αγοράσω, πως να το μαγειρέψω και να είναι υγιεινό αλλά ταυτόχρονα και να τρώγεται κλπ. Χωρίς υπερβολή σπατάλησα άπειρες ώρες από τη ζωή μου για πράγματα που για σας είναι αυτονόητα. Μπροστά σε όλα αυτά το μέτρημα/ζύγισμα για μένα ήταν πολύ πιο εύκολο και στη πραγματικότητα δε με απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα.
@marianna: Χρησιμοποιώ ένα λογισμικό που με βοηθά στη καταγραφή της τροφής μου το οποίο έχει μέσα μια βάση δεδομένων με πολλές τροφές όμως φυσικά έλειπαν όλα τα ελληνικά προιόντα καθώς και τα τυποποιημένα προιόντα της ελληνικής αγοράς τα οποία έπρεπε να τα καταχωρίσω ένα προς ένα σντιγράφοντας είτε από την ετικέτα της συσκευσίας είτε από πηγές στο διαδίκτυο. Στην αρχή όπως καταλαβαίνεις έπρεπε σε καθημερινή σχεδόν βάση να περνάω νέες τροφές, τώρα πια τα έχω σχεδόν όλα έτοιμα.
23-03-2012, 20:02 #21
πω πω μπραβο φιλιππε αλλα τελικα αξιζε τον κοπο η προσπαθεια σου, λεω να το προσπαθησω κ εγω
27-03-2012, 02:59 #22
@ filipparas και εγώ αυτό έκανα με την δική μου βάση δεδομένων. Πέρασα σε ένα πρόγραμμα όλα τα προιόντα και φαγητά με θερμίδες ανά 100γρ. Το χειρότερο μου είναι όταν "πέφτω" σε κάτι που δεν έχω ξαναφάει και να είναι περάσμένο μέσα. Ψάχνω με τις ώρες. Πόσο καιρό σου πήρε?
Αποστολή χειρόγραφου γραμματος
21-07-2025, 18:22 in Σχέσεις και Επικοινωνία