ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ : Κατακτώντας τον τελικό στόχο!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 174

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ : Κατακτώντας τον τελικό στόχο!

Αποφάσισα να ξεκινήσω και εγώ ένα ημερολόγιο, στην προσπάθεια μου να είμαι πιο συνεπής.
    Περιληπτικά, τα τελευταία 2 χρόνια έχασα 20 περίπου κιλά, και λέω περίπου γιατί δεν έχω καθόλου καλή σχέση με τη ζυγαριά- προτιμώ τον καθρέφτη μου και τη μεζούρα μου.
    Μπορεί να τα έχασα αργά αλλά επειδή το πρόβλημα μου είναι τα υπερφαγικά, δεν ήθελα να πιέσω πολυ τον εαυτο μου.
    Οπως και να έχει το αποτέλεσμα με ικανοποιεί πάρα πολύ και μετα απο ένα μεγάααααλο διάλειμμα είπα να βάλω μπρος για τον τελικό μου στόχο.
    Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά θέλει πολλή προσήλωση απο μέρους μου γιατί αυτά τα κιλά δεν είναι παραπανίσια πλέον και με δυσκολεύουν πάρα πολύ.:smug b:

Σε γενικές γραμμές οι στόχοι μου είναι :

Διατροφή:
    1. Εμφαση σε πρωτείνες, καλούς υδατάνθρακες (προιόντα ολικής, λαχανικά, φρούτα) και αποφυγή λιπαρών με εξαίρεση το ελαιόλαδο.
    2. Οι ημερήσιες θερμίδες μου να κυμαίνονται απο 1200-1300. Ωστόσο, πάνω απόλα θα ακούω το σώμα μου και δεν θα με αφήνω να πεινάω.
    3. Ιδανικά να καταναλώνω υδατάνθρακες και μεγάλα γεύματα το πρωί και να τα μειώνω στη διάρκεια της μέρας.

Γυμναστική
    1. 30-45 λεπτά ποδήλατο, 5-7 φορές την εβδομάδα.
    2. 2 φορές την εβδομάδα ασκήσεις για πόδια -γλουτούς.
    3. 2 φορές την εβδομάδα ασκήσεις για χέρια.

Αυτάαααααα! Κάθε βράδυ θα έρχομαι εδώ για την αναφορούλα μου! Εννοείται ότι όποιος άλλος θέλει να γράφει είναι ευπρόσδεκτος, το ίδιο καλοδεχούμενα είναι και όλα τα σχόλια -παρατηρήσεις.
    Αυτή τη φορά θέλω να επιστρατεύσω όση υπομονή και επιμονή μου έχει απομείνει και το ίδιο εύχομαι σε όλους, είναι τα βασικά συστατικά τι να κάνουμε!

Καλή τύχη σε όλους μας και θετική ενέργεια πάνω απόλα!:smilegrin:

Σάββατο 24 Μαρτίου

Καλημέρα!!!

Η χθεσινή μου μέρα είχε ως εξής :

#Καφές με γάλα
    45' ποδήλατο
    #1 ψωμάκι ολικής by me με becel και μαρμελάδα χωρίς
    #2 μάφινς σοκολάτας χωρίς ζάχαρη-λιπαρά και 1 μεγάλο πορτοκάλι
    #Σαλάτα με διάφορα λαχανικά, 2 λουκάνικα γαλοπούλας, 2 ασπράδια, 2 λαβας light, ελαιόλαδο
    #Γιαούρτι κεράσι με 2 κ.σ βρώμη και 1 μήλο

Θερμίδες : 1010:thumbdown:

Βασικά δεν είμαι ευχαριστημένη, έπρεπε να φάω περισσότερο αλλά κάτι με στεναχώρησε και δεν είχα καθόλου όρεξη. Τεσπά σήμερα θα είναι καλύτερα.

Τώρα ήπια τον καφέ μου και πάω για την πρωινή μου αερόβια...

καλησπέρα Ασημένια!
    απο αυριο θα σου κανω κι εγω παρέα στην αναφορά
    πρεπει να χασω 8 κιλά αλλά για να ειμαι καλά θα τα κανω 15
    στόχος μου ειναι κι εμένα η βελτιωση της εικονας μου
    θα τα λέμε απο εδω
    καλη μας επιτυχια:starhit:

Καλωσήρθες Ζυμαράκι (πόσο γλυκό νικ θεέ μου;!):starhit:

Εύχομαι ειλικρινά να τα καταφέρουμε! Οσο για τον στόχο σου, εγώ κρατάω την βελτίωση της εικόνας σου και εκεί να επικεντρωθείς και εσύ.
    Μην κολλάς σε κιλά, ακόμα και αν το χρησιμοποιείς σαν μέτρο για την πρόοδο σου, να ξέρεις απλά ότι είναι μια ένδειξη.
    Εσύ απλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς απο διατροφή και άσκηση και απόλαυσε το!
    Αλήθεια, πας σε διαιτολόγο ή προσπαθείς μόνη σου; Γενικά αν θές, γράψε λίγα για το πλάνο σου, δηλ πώς έχεις επιλέξει να κινηθείς.

Κοίτα πόσο απλό είναι να πετύχουμε, λίγα σκαλάκια είναι μόνο :yes:

Κυριακή 25 Μαρτίου

Σήμερα πάλι δεν τα κατάφερα όπως θα ήθελα, αλλά είπαμε τέρμα τα κλαψουρίσματα, μου αρκεί που προσπαθώ. Αναλυτικά :

# Καφές με γάλα

45' ποδήλατο

# 1 Σοκολατένιο μαφιν ολικής "χωρίς" και αρκετές φράουλες

# Κοτόπουλο με κάρυ, πιπεριές, μανιτάρια και γιαούρτι, 2 φρυγανιές ολικής

Ασκήσεις για δικέφαλους, τρικέφαλους, ώμους

# Κρέμα βρώμης με γάλα 1% και 1 πορτοκάλι μεγάλο.

# Καροτοσαλάτα με κότατζ και λουκάνικο γαλοπούλας (δεν έβρισκα τπτ άλλο να φάω, αύριο είναι μέρα για ψώνια)
    4 πουράκια μικρά (ε τα αγνοούσα απτο πρωί, τελικά υπέκυψα. Εχω και έτοιμη την δικαιολογία αλλά δεν μου τις επιτρέπω πια, τα λέει όλα η εικόνα μου στο τέλος)

Αυτά για σήμερα λοιπόν! Θερμίδες δεν γράφω αλλά πάλι ήμουν κάτω απτον στόχο. Ενα βήμα τη φορά, δεν θα τρελαθούμε κιόλας.

Προς το παρόν έχω δώσει έμφαση στην γυμαναστική, που τόσο καιρό είχα παραμελήσει εντελώς.
    Αυριο, θα βάλω το ξυπνητήρι νωρίτερα για να κάνω την πρωινή αερόβια, δεν πίστευα ποτέ ότι θα το κάνω αυτό και μάλιστα ότι αντί να με εξουθενώνει θα μου δίνει ενέργεια και χαρά, αλλά τι να πω;! Ηδη το κάνω 3 μέρες και ελπίζω να κρατήσω την υπόσχεση μου και αύριο να είναι η 4η.

Senior Member
    Aσημένια μου καλή επιτυχία και από 'μενα!!

Ξέρω πόσο δύσκολη είναι η διακοπή των υπερφαγικών όποτε και να οπισθοδρομήσεις θέλω το κεφάλι να παραμείνει ψηλά! Παρατηρώ σθένος, επιμονή και γενικά πλήθος ψυχικών εφοδίων που θα μεταμορφώσουν με πιο ταχείς ρυθμούς το "είναι" σου .

Τρέφω την πεποίθηση ότι η καλλιέργεια της ψυχής και τους πνεύματος σε άτομα με διατροφικές διαταραχές τείνει να είναι η πιο σημαντική, έπεται η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση. Μόνο μια συμβουλή αγάπησε το σώμα σου, άκουσε το, μην το εξουθενώνεις και έχε τη δύναμη να συγχωρείς τις όποιες "ατασθαλίες" σου διατροφικά.

Για θύμησε μας... το θέμα σου ήταν μόνο τα υπερφαγικά ή χρησιμοποιούσες και καθαρτικού τύπου συμπεριφορές;

ShadowWave μου σε ευχαριστώ πάρα πολυ!και για τηη συμβουλή σου, λες και το 'ξερες!

Πριν λίγο γύρισα σπίτι, το οποίο έμοιαζε περισσότερο με ζαχαροπλάστειο.
    Η μεγάλη μου αδυναμία είναι τα γλυκά αλλά ακόμα και σε αυτά αν το θέλω έχω αντιστάσεις.
    Ολο το βράδυ δεν είχα κοιμηθεί καθόλου, παρόλα αυτά τήρησα την υπόσχεση στον εαυτό μου και έκανα κανονικά την γυμναστική μου το πρωί.
    Αρχικά έφαγα μισό κομμάτι γαλακτομπούρεκο, μετά 4 πουράκια,
    μετα θυμήθηκα τη γρανίτα φράουλα στο ψυγείο, έφαγα και απο αυτό και είπα ΟΚ μου έφυγε το απωθημένο.
    Μετά προσπάθησα να ηρεμήσω αλλά δεν μου έκανα τη χάρη, επέστρεψα στην κουζίνα για να αποτελειώσω και το γαλακτομπουρεκο και το πακέτο με τα πουράκια.
    Και να πω ότι στην προσπαθεια να τα αποφύγω έφαγα αρχικά ενα υγιεινό μάφιν και κανονικό φαγητό το οποίο άφησα στη μέση γιατί γυάλισε το μάτι μου.

Νιώθω λίγο χάλια για να είμαι ειλικρινής αλλά το κεφάλι παραμένει ψηλά. Κρίση ήταν και πέρασε, ούτε θα τρώω μέχρι το βράδυ για να "ολόκληρώσω την αυτοκαταστροφή"
    ούτε θα κλαψουρίζω πάνω απτο χυμένο γάλα. Οπως είπες και εσύ με συγχωρώ, είναι το αδύναμο μου σημείο τι να κάνουμε; Αν το έκανα με πιτόγυρα η πίτσα τοτέ ναι θα κρυβόταν
    κάτι άλλο απο πίσω αλλά το σημερινο δεν θα το κατατάξω στα υπερφαγικά μου, ΗΘΕΛΑ και τα έφαγα τέλος. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοω.
    Το αλλό που θέλω να πω και είναι δικαιολογία ισως είναι ότι ανατρέχοντας στο ημερολογιο μου είδα ότι τους τελευταίους μήνες, όλα μα όλα τα υπερφαγικά μου γίνονται 2-3 μέρες πριν αδιαθετήσω και για όσο διαρκεί η καθυστέρηση. Μα πόσο τυχαίο να είναι αυτό; Είχα έναν ολόκληρο μήνα να κάνω υπερφαγικό και εδώ και 1 εβδομάδα που έχω καθυστέρηση εχω κάνει 2-3 απανωτά. Ειπαμε no excuses αλλά ελεος και αυτές οι κωλοορμόνες. Τεσπά συνεχίζω με τη συμβουλή σου...

Προσπαθώ να αγαπήσω το σώμα μου αλλά θέλει αρκετή δουλεία, σίγουρα όμως έχω βελτιωθεί απτο παρελθόν.
    Παλιά με αυτοτιμωρούσα, εμετό δεν έχω κάνει ποτέ, προσπάθησα αρκετές φορές αλλα ευτυχώς για μένα δεν τα κατάφερνα.
    Ωστόσο χρησιμοποιούσα καθάρτικα ή έκανα εξαντλητική γυμναστική κλπ. Αλλά εδώ και πολύ καιρό έχω απομακρυνθεί απο όλα αυτά, πλέον το μόνο που κάνω μέτα απο ένα υπερφαγικό είναι απλά να περιμένω για την καινουργια μέρα που θα ξεκινήσει. Σπάνια πλέον το κάνω δίημερο, κάτι που παλιά αποτελούσε κανόνα.

Οσο για τη γυμναστική, πλέον την έχω δεί αλλιώς. Μπορεί να φαίνομαι αυστηρή στο πρόγραμμα μου αλλά ειλικρινά πλέον το κάνω για μία καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο σώμα, σε καμια περίπτωση δεν το βλέπω σαν "θερμίδες που έκαψα σήμερα", γιατί παλιά γιαυτό το έκανα. Ασε που ξεκίνησα σταδιακά, είχα ξεκινήσει με 20 λεπτά. Αρχικά πιέζομαι για να ανέβω αλλά μετα τα 10 λεπτά έχω τρομερη ενέργεια και δεν θέλω να κατέβω ούτε στο 45' αλλά σταματάω γιατί θέλω να έχω μέτρο βασικά. Δίνει τρομερή ευεξία πάντως και νομίζω βοηθάει και στη ψυχολογία.

Εγραψα πολλά αλλά μεταξύ άλλων ένιωσα απτη συμβουλή σου και την ανησυχια μήπως πολυπιέζω τον εαυτο μου, γιαυτό. Το μόνο που ζητάω απτον εαυτο μου πλέον σχετικά με το πρόγραμμα μου είναι μεγαλύτερη συνέπεια. Ρομποτάκι δεν θα ξαναγίνω ποτέ, άλλωστε it doesnt work, we know!

Ευτυχώς όσο περνάει η ώρα ηρεμώ, το στομάχι μου λίγο με ενοχλεί αλλά ΟΚ.

Καλησπέρα,

σήμερα δεν θα δώσω αναφορά, δεν υπάρχει λόγος άλλωστε.
    Πάντως το συμβάν κράτησε μόνο εκείνα τα 10 λεπτά. Δεν μπορώ να πώ ότι δεν ένιωσα τύψεις, θα ήταν ψέμα, αλλά ηρέμησα, κοιμήθηκα και όταν ξύπνησα το έβγαλα απο το μυαλό μου.
    Πραγματικά, αυτό για εμένα τώρα πια είναι σημαντικότερο και δυσκολότερο απτο να είχα απλά αντισταθεί. Και χαίρομαι πολύ γιαυτό, γιατι συνειδητοποιω ότι πλέον δεν κυνηγάω ΑΠΛΑ ενα ωραίο σώμα όπως παλιά.

Επίσης, αν και διατροφικά απέτυχα, έκανα κανονικά την άσκηση μου, μάλιστα έκανα και το απόγευμα και πραγματικά ένιωσα πολύ καλύτερα μετά. Αρα αν το δούμε συνολικά :
    -Διατροφή :thumbdown:
    -Ασκηση :thumbup:
    -Mind control :thumbup:
    Ε δεν το λές και αποτυχία. Μάλλον επιτυχημένη μέρα τη λες. Το αυτομαστίγωμα τέλος.

Καλο βράδυ! Οι είκονες της ημέρας είναι 2, και δεν θα μπορουσαν να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτικές - συμβουλευτικές.

Είναι απίστευτο ΠΟΣΟ αλήθεια είναι...

καλησπέρα Ασημενια!

Διατροφή :thumbup:
    Ασκηση : καλα!
    ψυχολογια: ετσι κι ετσι! ( ειναι αυτο που συμβαινει οταν εσυ εισαι καλά και ξαφνικα ο...δικος σου στα $%%^4 όλα

και συνεχιζω, κι εγω ειχα βουλιμικες τασεις στο παρελθον και εχω κατα καιρους αλλα το ελεγχω καλά πλεον , δεν κανω εμετους
    και που πειρα κιλακια να πω την αληθια δεν με νοιαζει, αγαπησα τον εαυτο μου επιτελους ( βεβαια στο συναισθηματικο κομματι θελω λιγακι δουλεια ακόμα)
    ...Σημερα ειμαι πολυ χαρούμενη για μια επιτυχια μου στην δουλεια μου στο εξωτερικό, δεν ειμαι καριεριστρια απλα λογο της φυσης της δουλειας μου - καλλιτεχνική... κοιταω οσο μπορω να πετιχενω, ομως σημερα περιμενα μια ζεστη αγκαλια απο το αγορι μου και ενα ολα θα πανε καλα...ανταφτου εχω την αδιαφορια του και ενα εχω τα δικα μου ειμαι κουρασμενος...)

παλια σε τετοιες περιπτωσεις ετρωγα και μετα εκανα εμετο.... ομως οχι πια δεν χαριζομαι σε κανεναν δεν θα κανω σε κανεναν τη χαρη

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑ!!!

Ζυμαράκι μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την επιτυχία σου στη δουλειά και ένα ακόμα μεγαλύτερο που κατάφερες να κοντρολάρεις τα συναισθήματα σου!
    Δεν αξίζει να ξεσπάμε στον εαυτό μας για κανέναν, ακομα και αν είναι το πρόσωπο που αγαπάμε περισσότερο απο καθετί.

Εγω μόλις έκανα την πρωινή μου γυμναστική :spin:, τώρα θα πάρω το πρωινό μου, θα κάνω το μπανάκι μου και θα φύγω.
    Χαμόγελο και όλα θα πάνε καλά!

Σημερινός στόχος λοιπόν (και παντοτινός βασικά) :

Σε ευχαριστώ ΠΟΛΥ!!! που μυαλο για διαιτα τώρα...αλλά never-mind!!!
    Σημερα εχω κι εγω χορο μια ωριτσα το απογευματάκι! καλά είναι, αυριο πρωι γυμναστηριο και μετά το απογευματάκι λεω να κανω το καθιερωμενο μου βάδειν 1.30 λεπτάκια σύνολο!
    Το θέμα ειναι οτι έχω κι αυτη την %$#$%* την μερέντα στο ψυγείο αλλά οχι μια κουταλίτσα καλή ηταν!....χχχμμμ καλά ντε 2!

Zυμαράκι παράτα τη δίαιτα αν δεν είσαι σε mood, ο σκοπός δεν είναι να πιέζουμε τον εαυτό μας.
    Εσύ απλά κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς. Τίποτα δεν είναι 2 κουταλίτσες μερέντα, όταν υπάρχει το μέτρο όλα επιτρέπονται.
    Η Adele όμως πού κολλάει; Καλέ αναιρεί όλα τις motivation pics μου! Τι παιδεύομαι τόσο καιρό;!λολ
    Πέρα απτην πλάκα, είναι εντελώς το αντίθετο απο αυτο που θέλω να πετύχω, όποτε θα χαιρόμουν πολύ αν την έβγαζες. Δεν με ενοχλεί η εικόνα της εννοείται,
    αλλά τα λόγια της. Αλλωστε και αδυνάτισε και cover στη vogue έκανε με τίγκα photoshop, και γενικά καλύτερα να τραγουδάει παρά να μιλάει.
    Επιστρέφω το βράδυ με αναφορούλα!

βρε φυσικα και ειμαι σε mood για αυτο ειμαι εδώ μαζί σου :starhit:!!!!!! φυσικά και θα την βγάλω δεν πειραζει! εχεις δικιο αλλά κολλαγε σε αυτο που ειπες τελευταια...και αδυνατισε και cover στην vogue εκανε..ακομα και αυτη που άλλα ελεγε κάποτε!!! ελεγα να εδινα λιγη τροφή για σκεψη, γιατι πανω απο όλα
    πρεπει να αγαπαμε τον εαυτο μας και να γινομαστε ολο και καλύτερες! κουκλάρες! το λοιπον πίνω κι εγω τωρα το νερακι μου και παω για χορο!
    ραντεβου εδω μετα για αναφορουλα!

Page 1 of 12 12311 ... LastLast