ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ : Κατακτώντας τον τελικό στόχο! - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 174
    Senior Member
    μπραβο ασημενια,συγχαρητηρια για τη δουλεια,σιγουρα θα γκαζωσεις τωρα ε;
    κρυσταλενια καλα εκανες και ανασυνταχθηκες,ολα καλα συνεχιζουμε

Καλησπέρα!!!!

Lineal, πάντα με έναν καλό λόγο...Σε ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω αν γκαζώσω, δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες
    αλλά πλέον έχω όλη τη διάθεση!

Λοιποοοον, έφτιαξα το κέικ με τα φασόλια και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη!
    Συγκεκριμένα έκανα αυτή τη συνταγή ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΕΙΚ - ΕΚΛΠΗΞΗ, χωρίς το γλάσο. Εγώ έβαλα σιρόπι σοκολάτας απο πάνω.
    Ενα μόνο έχω να πω, Ε-ΞΑΙ-ΡΕ-ΤΙ-ΚΟ!
    Αρκεί να πω ότι ήδη έφαγα 3 μεγάλα κομμάτια :sniffle:, οπότε θα το προτιμούσα λίγο πιο μέτριο, να βγάζει δηλαδή αυτή την "υγιεινίλα", γιατί η γεύση του και η υφη του σε τίποτα δεν θυμίζουν.
    Τεσπά για όποιον έχει μέτρο είναι εξαιρετική επιλογή, πολύ λίγες θερμίδες και θρεπτικό.
    Αφου σκέφτηκα ότι κανένας δεν μπορεί να με μαλώσει που έφαγα γλυκό αντί για φαγητό, τόσα φασόλια είχε :lol:
    Τύψεις ένιωσα λίγες αλλά εντάξει, αφου δεν το συνέχισα πάλι καλά. Ελπίζω μονάχα να μην φάω άλλο. Οχι τίποτα άλλο αλλά να περισσέψει και για αύριο, που υποτίθεται θα είναι ακόμα πιο νόστιμο.

Senior Member
    ευχαριστω ασημενια
    επειδη εχω παρει δυναμη απο το φορουμ προσπαθω να ανταποδωσω,εξαλλου ξερω ακριβως το αισθημα της επιτυχιας,της απογοητευσης κλπ,τα χω περασει ολα!
    πωπω δηλαδη αυτο το οπτικα πεντανοστιμο κεηκ ειναι με φασολια-μπλιαχ;
    υπαρχει μεταφρασουλα να το εχω και γω;

Lineal μου, τώρα είδα το ποστ σου, να η συνταγή και στα ελληνικά λοιπόν :
    1,5 φλ. φασόλια βρασμένα ή 1 κονσέρβα (εγώ βρήκα κόκκινα)
    5 αυγά
    6 κ.σ βούτυρο ή λάδι (εγώ έβαλα βιτάμ)
    6 κ.σ κακάο
    1 φλ. γλυκαντικό ή ζάχαρη ή μέλι (η ποσότητα βασικά εξαρτάται απτο πόσο γλυκό το θέλουμε)
    ½ κ.γ αλάτι
    1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
    ½ κ.γ σόδα
    1-2 βανίλιες

Αλέθουμε πολύ καλά στο μπλέντερ τα φασόλια (εννοείται πλυμμένα-στραγγισμένα) μαζί με τα 3 αυγά, τη βανίλια και το αλάτι.
    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη/μέλι και προσθέτουμε σταδιακά τα άλλα 2 αυγά. Προσθέτουμε το μίγμα του μπλέντερ και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. Τέλος βάζουμε και το κακάο, που το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. ʼλλο λίγο χτύπημα και ουφ, τελειώσαμε!
    Το βάζουμε σε ταψάκι ( 22εκ περίπου) με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

Να πώ ότι δοκίμασαν όλοι σπίτι και εννοείται ότι κανείς δεν κατάλαβε το παραμικρό. Τους άρεσε αρκετά αλλά θα το ήθελαν πιο γλυκό. Αλλά γιαυτό φταίει το γλυκαντικό, αν βάλουμε μαύρη ζάχαρη εγώ πιστεύω θα είναι τέλειο. Θα αυξήσει λίγο τις θερμίδες αλλά και μόνο που δεν έχει αλεύρι εμένα μου είναι υπερ-αρκετό!
    Η υφή του θυμίζει υγρό κέικ και είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα. Αυτά!Καλή επιτυχία!

Αυτό το κομμάτι μαζί με το σιρόπι έχει 150 θερμίδες. Ε έλεος , ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα. :tumble:

Καλησπέρα!!!

Καιρό έχω να δώσω αναφορα...Ας δώσω μία νηστίσιμη λοιπόν

Πρωί : Κρέμα βρώμης με γάλα σόγιας, 1 πορτοκάλι

Μεσημέρι : Φακές χωρίς λάδι, 1 μήλο+1 αχλάδι

45' ποδήλατο

Απόγευμα : 1 φ. ψωμί με μαρμελάδα, 2 φρυγανιές με μέλι, 1 ποτήρι γάλα σόγιας

Βράδυ : 1 πιάτο φακές

Ευτυχώς και μία ισορροπημένη μέρα γιατί τώρα τελευταία έχω αποσυντονιστεί τελείως και δεν ξέρω και το γιατί.

Εκεί που σκέφτομαι να κάνω πλήρη απεξάρτηση απο τη ζάχαρη μπας και σωθώ, εκεί πάλι λέω ότι μπορεί να λειτουργήσει αντίθετα η στέρηση. Από την άλλη στερούμαι δεν στερούμαι πάλι πέφτω με τα μούτρα στα γλυκά. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό το θέμα, με έχει κουράσει απίστευτα...
    Μπορώ να ζήσω χωρίς φαγητό αλλά χωρίς γλυκό όχι. Προχθές διάβασα κάπου για τον εθισμό στη ζάχαρη και πραγματικά είμαι πεπεισμένη ότι είμαι τέρμα εθισμένη. Κέντρα απεξάρτησης όμως δεν έγραφε που έχει να πάω να κλειστώ :crazy: Η άλλη λύση που είχα σκεφτεί να κλειστώ, έιναι σε μοναστήρι αλλά μόλις σκέφτηκα τα γλυκά που φτιάχνουν και εκεί, την απέρριψα. :lol: Δεν έχω σωτηρία πάει...

Eίχα δεν είχα πάλι για τον πόνο μου μίλησα. Τουλάχιστον όμως να πώ ότι έχω βρεί τον ρυθμό μου με την αερόβια και δεν τη χάνω ούτε μέρα. Κάτι είναι και αυτό...μην εστιάζουμε μόνο στα άσχημα.:tumble:

Εγώ πάντως θα φτάσω στον στόχο μου ο κόσμος να χαλάσει. Οσο και να τσινάει το "σώμα", το δικό μου θα περάσει!Δεν το διαπραγματεύομαι. Μπορεί να θέλει περισσότερο χρόνο, κόπο κλπ αλλά είμαι πολύ πεισματάρα για να τα παρατήσω.

Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια Πολλά!!!

θα είχε πολλή πλάκα να έδινα σήμερα αναφορά, αλλά ήταν τόσα πολλά που δεν θυμάμαι...:crazy:
    Τα μετρημένα ήταν 2 καταϊφια και 1 πακέτο μπισκότα. Ολα τα υπόλοιπα: κουλουράκια, σοκολάτακια, παγωτό, σοκολατόπιτα, τσουρέκι ήταν σε απροσδιόριστες ποσότητες.
    Για κανονικό φαγητό ούτε λόγος. Αφησα το 5χρονο που κρύβεται μέσα μου να εκφραστεί ελύθερο σήμερα. Και ναι το χάρηκα! Οργανικά δυσκολεύτηκα πάρα πολύ αλλά
    τουλάχιστον άφησα τις τύψεις κατα μέρος.
    Επιτέλους ένα Πάσχα χωρίς καταπίεση! Τι λύτρωση! Ειδικά στις γιορτές δεν θα μου ξαναβάλω περιορισμό, δημιουργούνται πολλά απωθημένα, πάρα πολλά!

Τέλοσπάντων, η συμβολική σημασία της Ανάστασης είναι μεγάλη. Εύχομαι όλοι μας, ανεξαρτήτως πίστης ή μη, να κάνουμε βίωμα μας ότι κάθε τέλος είναι και μια ανάσταση, μία καινούρια αρχή.
    Ας είμαστε δυνατοί μόνο για αυτό και όλα θα πάνε καλά.

Απο αύριο θέλω και για εμένα μια νέα αρχή. Να αφήσω πίσω τα πάντα και να αγωνιστώ για τη σωματική και ψυχική μου υγεία.
    Ας είναι αυτή η ανάσταση για εμένα, ενός εαυτού χωρίς εμμονές με κιλά και θερμίδες. Υπόσχομαι να προσπαθήσω, και ας πάρει χρόνο, αυτό που με νοιάζει είναι στο τέλος να νικήσω.

Κορίτσια μου ελπίζω να περάσατε υπέροχα και να γυρίσετε πίσω πιο δυνατές. :starhit:

Προσωπικά ανυπομονώ να γυρίσω στη διατροφή μου. Αυτό είναι το μόνο καλό των τεράστιων ποσοτήτων, ότι τα σιχαίνομαι τόσο που λαχταράω τα καροτάκια μου στον ατμό :lol: :tumble:
    Αύριο επιστρέφω με τις γνωστές και λατρεμένες ξενέρωτες αναφορές μου:smirk:
    Φιλιά!

Senior Member
    ασημενια μια απ τα ιδια,κι αν δεν εφαγα αυτες τις γιορτες,τοσο που ανυπομονω να ξαναμπω σε προγραμμα...ελεος δηλαδη...
    τουλαχιστον το καταεφχαριστηθηκα κι εγω!

Καλησπέρα!!!

Επιστροφή όπως υποσχέθηκα:

40? ποδήλατο (νηστική)

Πρωί : 1 ψωμάκι ολικής, 1 αυγό+1 ασπράδι, 1 μεγάλο πορτοκάλι

Μεσημέρι : 3 μπιφτέκια σολωμού, μαρουλοσαλάτα με ελαιόλαδο

Απόγευμα : 1 μήλο και 1 πορτοκάλι

Λίγες ασκήσεις για χέρια

Βράδυ : Κρέμα βρώμης με γάλα σόγιας

Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη όχι τόσο για την καλή διατροφικά μέρα όσο για το ότι την ευχαριστήθηκα.
    Όλες οι επιλογές δεν ήταν τι έπρεπε, ήταν τι ήθελα. :yes:

Η χαρά που παίρνω όταν συνειδητοποιώ ότι η υγιεινή διατροφή μου έχει γίνει τρόπος ζωής, δεν λέγεται.
    Είναι τόσο παράξενο για εμένα που ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω καλά καλά. :tumble: :tumble:
    Να μου έλεγε εμένα άνθρωπος πριν 2 χρονιά ότι θα πεθυμούσα την υγιεινή διατροφη;
    Θα έλεγα κρίμα το παλικάρι, τόσο νέο και έχει πέσει στα βαριά. :lol:
    Όλα είναι θέμα συνήθειας τελικά. Ο οργανισμός μου δεν αντέχει πάνω από 2 συνεχόμενες μέρες διατοφικού οργίου, τρελαίνεται.
    Πωπω, ακόμα και τώρα που τα γράφω λέω από μέσα μου «ή καμμένη είναι αυτή ή alien, δεν εξηγείται αλλίως». :crazy:

Εβδομαδιαίος στόχος : Να μειώσω το γλυκαντικό και να αρχίσω να χρησιμοποιώ μαύρη ζάχαρη ή μέλι σε μικρές όμως πάλι ποσότητες. Θέλω να ξεσυνηθίσω λίγο τη γλυκιά γεύση γιατί το έχω παρακάνει, από τον καφέ μέχρι το γιαούρτι όλα πετιμέζι τα κάνω.
    Ηδη σήμερα έκοψα από τον καφέ και την κρέμα. Σιγά σιγά θα συνηθίσω πιστεύω/ελπίζω?

Καλό βράδυ!

Edit : Lineal μου, και εσυ; Ολε μας βρέ και φτου φτού μην το ματιάσω, χεχε! Καλή επιστροφή και σε εσένα λοιπόν.:tumble:

Senior Member
    οντως και εγω εσκασα και δεν εκανα το φαι που εκανα αλλοτε και πραγματικα το βαρεθηκα...
    ηθελα σα τρελη να επιστρεψω στη ρουτινα μου,στο προγραμμα μου και εδω φυσικα...

ασημενια εβαλα και 1,5 κιλο!!!αλλα ξερω θα φυγει,αν θελει το καλο του,θα φυγει τις επομενες ημερες και δε με πειραζει που ο στοχος θα επιτευχθει πολυ πιο αργα απ οσο περιμενα,αφου ειμαι καλα και εχω διωξει πια αυτες τις ενοχες που ολο πισω με πηγαιναν,ειμαι μια χαρα.
    το τικερακι οπως ειπα δε το αλλαζω,με τπτ ομως)ας μεινει 1,5 κιλο κατω

Καλησπέρα!!!

Τα σημερινά μου :

40? ποδήλατο (νηστική)

Πρωί : 1 ψωμάκι ολικής και 1 αυγό, 1 ακτινίδιο γίγας, καφές με γάλα

Μεσημέρι : Μανιτάρια πλευρώτους σωτέ, 1 μπιφτέκι σολωμού, 100γρ cottage

Απόγευμα : Καφές με γάλα, 2 πασχαλινά κουλούρια

Ασκήσεις για πόδια

Βράδυ : Διάφορα λαχανικά με σαλάτα φάρμα+ 2 ασπράδια+2 φρυγανιές, 1,5 φλ. φράουλες

Όλα καλά! Εντάξει θα ήθελα να λείπουν τα κουλούρια αλλά από την άλλη προσπαθώ να σκέφτομαι λίγο πιο φυσιολογικά, πιο κοντά στο μέσο άνθρωπο που θα έβρισκε γελοίες τις τύψεις για κάτι τέτοιο?Σίγουρα δεν τα καταφέρνω τέλεια αλλά προσπαθώ!:saint:
    Έχω ξεκινήσει και να ξαναδιαβάζω το βιβλίο «Διατροφική Νοημοσύνη» που μιλά για τη βουλιμία. Την πρώτη φορά με είχε απογοητεύσει αλλά είπα να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία.

Ναι καλά Lineal, πες στη ζυγαρία σου μη φάει, έχουμε γλαρόσουπα! Αϊ μωρε και αυτή με τα κουλά της. Συνέχισε έσυ κοπέλα μου και να δεις για πότε θα το αλλάξεις,προς τα κάτω όμως. Πωπώ τι βλέπω; Φτάνουμε και τον πρώτο στόχο;!!!:thumbup:Συνέχιζε έσυ, να παίρνουμε δύναμη και εμείς!:spin::spin:

Αχ τι ωραία αίσθηση να τρέφεσαι ισορροπημένα!!!:tumble:Από χθές νιώθω άλλος άνθρωπος, ανάλαφρη σωματικά, αλλά το κυριότερο, ψυχικά! Και τι καλά που θα ήταν να το θυμάμαι αυτό καθέ φορά πριν κάνω τη βλακεία!

Καληνύχτα μας!

Senior Member
    φτανουμε στο στοχο ναι ναι!!!
    τον πρωτο αλλα δε πειραζει ειναι μεγαλο πραγμα για μενα να κανω μονη μου διατροφη και να τα καταφερνω!!!
    η ζυγαρια δειχνει μονο αριθμους,το θεμα ειναι εμεις πως νιωθουμε και σιγουρα ασημενια μου,νιωθουμε σουπερ!!!!

Καλησπέεεεερα!!!

ʼλλη μια ημέρα κύλησε ομαλά διατροφικά και νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Αναλυτικά :

Πρωί : 1 φ. ψωμί ολικής+1 αυγό+1 λαβάς, 1 ακτινίδιο, καφές με γάλα

Μεσημέρι : Φασολάδα (1 βαθύ πιάτο), 50γρ φέτα χ.λ, 2 φρυγανιές

40? ποδήλατο

Απόγευμα : Κρέμα βρώμης, 1 πορτοκάλι, καφές με γάλα

Βράδυ : 1 αυγό+1 ασπράδι ποσέ, 2 λαβάς, σαλάτα με ελαιόλαδο, 1 παξιμαδάκι+1φρυγανιά

Μια χαρά είναι, δεν παραπονιέμαι καθόλου.

Σήμερα έφτιαξα την κρέμα βρώμης με μαύρη ζάχαρη αντί για γλυκαντικό και μάλλον θα το υιοθετήσω. Όχι ότι είναι νοστιμότερο αλλά ίσως πιο υγιεινό και λιγότερο εθιστικό. Οπότε και το στοίχημα με τη μείωση του γλυκαντικού καλά πάει.

Νερό συνεχίζω να μην πίνω όσο χρειάζεται αλλά τουλάχιστον πίνω μισό λίτρο αμέσως μέτα το πρωινό ξύπνημα που είναι πολύ ωφέλιμο.

Αν είμαι «καλό» κορίτσι πάντως μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τη Δευτέρα μου έχω υποσχεθεί ένα ελεύθερο γεύμα. Γεύμα που λέει ο λόγος, μόνο γλυκά θα έχει εννοείται!:starhit:

Αυτό που πρόσεξα είναι ότι όλα τα ξεσπάσματα τα έκανα γιατί πάντα προσπερνούσα το ελεύθερο μου λέγοντας «δεν το έχω ανάγκη, αντέχω!». Μπούρδες! Ο μήνας που έκλεισε χωρίς κανένα υπερφαγικό ήταν τότε που έκανα το ελεύθερο μου κανονικά καθέ 7-10 ημέρες. Αρά είναι τσεκαρισμένο ότι σε εμένα αυτό αποδίδει. Ακόμα και τις θερμίδες του υπερφαγικού να φτάνω, υπερβολικό αλλά λέμε, τουλαχιστόν να το ευχαριστιέμαι λιγάκι, να τρώω πράγματα που έχω πεθυμίσει και όχι ό,τι βλακεία εχεί ξεμείνει σπίτι. Επαναφέρω τον θεσμό του "προγραμματισμένου υπερφαγικου" λοιπόν, :lol::tumble::tumble:

Αυτά!Αύριο το πρόγραμμα έχει πρωινή αερόβια και ασκήσεις για χέρια το απόγευμα.

Καληνύχτα και να προσέχουμε τους εαυτούς μας!

Γειά σας!!!
    Να και τα σημερινά μου καμώματα :

40? ποδήλατο (νηστική)

Πρωί : 3 φρυγανιές με μερέντα, 1 ποτήρι γάλα

Μεσημέρι : Βελουτέ σούπα λαχανικών με 1-2 κ.σ τυρί κρέμα,2 ασπράδια, 1 παξιμαδάκι

Απόγευμα 1: 1 φλ. φράουλες+1 ακτινίδιο με λίγη μαύρη ζάχαρη, καφές με γάλα

Απόγευμα 2: Γιαούρτι κεράσι 0% με 1 κ.γ σοκολάτα σε σκόνη

Ασκήσεις για χέρια

Βράδυ : Σούπα λαχανικών με 1 κ.σ γιαούρτι, 1 παξιμαδάκι

Οι θερμίδες είναι γύρω στις 1100 οπότε μπορεί να φάω κάτι μικρό ακόμα. Μια μπάρα λιγουρεύομαι αλλά ήδη έχω φάει αρκετή ζάχαρη σήμερα, άσε που είναι αργά?Μετά σκέφτομαι ναι η μπάρα θα σε παχύνει, όχι οι σοκολάτες που κατεβάζεις με το κιλό?Θα τη φάω όμως γιατί αυτό το όλα η τίποτα πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή, αμα πιά!

Ούτε η μερέντα στο πρωινό ήταν τέλεια επιλογή αλλά δεν σκοπεύω να κάνω τέλεια διατροφή σε όλη μου τη ζωή. Οσο κοντεύω στη συντήρηση θέλω να απενοχοποιώ ορισμένα τρόφιμα και να μαθαίνω το μέτρο. Και σήμερα χάρηκα που τα κατάφερα με το πείραμα.:tumble:

Εκλεισε και η 4η μέρα διατροφής, χωρίς την παραμικρή ιδέα υπερφαγικού!Γιούπιιιιι!!!:tum ble::tumble::tumble:Φτου και ξαναφτού γιατι αυτοματιάζομαι συνήθως :crazy::lol:

Καληνύχτα!

Τελικά εκτός απο την μπάρα δημητριακών έφαγα και 1 κουλουράκι πασχαλινό,3 μινι σοκολατοαυγουλάκια και 1/2 σοκολάτα γάλακτος.Εντάξει δεν ήταν και τίποτα τραγικό, ούτε 500 θερμίδες δεν ήταν, αλλά η πρώτη μου αντίδραση ήταν να ανέβω στο ποδήλατο.Επρεπε κάπως να μειώσω τις τύψεις και μαζί και τις θερμίδες. :sniffle:Απο τη μία ανακουφίστηκα αλλά απο την άλλη δεν παύω να αναγνωρίζω ότι ήταν "άρρωστο".Είχα πάρα πολύ καιρό να σκεφτώ έτσι αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά, ή θα το έσωζα κάπως και θα αισθανόμουν καλύτερα ή θα συνέχιζα το φαγοπότι. Για άλλη μία φορά, το ΟΛΑ Η ΤΙΠΟΤΑ μπροστά μου.Εξαλλου πρωταγωνιστεί σε όλη μου τη ζωή γενικά, δεν μπορώ να το αποβάλω επιλεκτικά.Αλλά επειδή και το χαμόγελο και η αισιοδοξία πρωταγωνιστούν στη ζωή μου, ούτε αυτά θα τα αποβάλω, θα τα κρατήσω και θα πορευομαι με αυτά!:yes::yes::spin:

Senior Member
    ετσι μπραβο ασημενια,κι εγω που δεν ειμαι του γλυκου και ειμαι του φαγητου,σημερα που δε μαγειρεψα και παρηγγειλα για μενα τον αντρα μου και το μικρο,μολις εφαγα τη μεριδα μου,ειχα τοση λυσσα που τσιμπησα λιγες πατατες απο του μικρου και απο του αντρα μου,δαγκωσα λιγο απο του αντραμ και λιγο απο του παιδιου!!!
    μανα λυσσασμενη ε;
    τα γραφω και γελαω με τη πεινα μου,με τη λυσσα μου,ομως ελπιζω να μη δειξει εστω ενα γραμμαριο η ζυγαρια αυριο για αυτα,ελεος δηλαδη ε;

οσο για τη μερεντα,και γω την εχω στη διατροφη μου,οπως και παγωτο και πιτσα και γυρο και απ ολα!και μαυρη σοκολατα και γλυκο του κουταλιου,μετα τη διατροφη πρεπει να συνεχισουμε και να συντηρουμαστε κι αφου ολα αυτα ειναι μεσα στη ζωη μας πρεπει να τα δεχομαστε,αλλα να τα διαχειριζομαστε σωστα και με μετρο

Page 6 of 12 FirstFirst ... 45678 ... LastLast