Results 1 to 12 of 12
Thread: I used to be FAT
-
26-01-2012, 14:40 #1
I used to be FAT
καλησπέρα ,
Δεν ξέρω αν εχετε δει την εκπομπή στο mtv με τίτλο I used to be Fat , έχει να κάνει με ανθρώπους στην άλλη πλευρά του ατλαντικού οι οποίοι μόλις τελείωσαν το high school και έχουν μπροστά τους ένα καλοκαίρι να φτάσουν σε ένα επιθυμητό- φυσιολογικό-κανονικό τέλος πάντων, βάρος (ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει) πριν πάει στο κολέγιο ή βγει στην αληθινή ζωή. Αυτό που με ιντρίκαρε είναι ότι ναι μεν έχουν έναν personal trainner ο οποίος τους βγάζει το λάδι στην γυμναστική αλλά όσον αφορά το θέμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχουν να επιλέξουν αν θα διαβούν τον δρόμο της προσεγμένης διατροφής ή θα κάνουν του κεφαλιού τους. Πάντως η ζυγαριά , ιδιαίτερα αν σε βλέπει όλος ο κόσμος (όχι μόνο η Αμερική) , είναι αμείλικτος κριτής . Προσωπικά βρήκα το πρόγραμμα αυτό πολύ διασκεδαστικό , με τον όρο ότι βλέπω ανθρώπους με παρόμοιο αν όχι ίδιο πρόβλημα με εμένα να προσπαθούν να φτάσουν σε ένα στόχο , και να περνάνε από πολλά στάδια , να κολλάει η ζυγαριά καμιά φορά , να βρίζουν τον γυμναστή τους επειδή τους φέρνει στα όριά τους κλπ . ʼνοιξα αυτό το τόπικ όχι μόνο για αυτή καθαυτή την εκπομπή αλλά , βλέποντάς την μου ήρθε κάτι στο μυαλό . Είμαι σε μια κατάσταση όπως και πολλοί εδώ μέσα όπου οι επιλογές μου είναι προσωπικές , η πρόοδός μου έχει αποκλειστικό υπεύθυνο εμένα , θα δώσω λόγο στον εαυτό μου αν αποτύχω να φτάσω σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα , εγώ κάνω προσπάθεια κάθε μέρα να πάω στο γυμναστήριο και να προσέξω την διατροφή μου . Αυτά ... και αν προσθέσεις όλα τα άγχη της καθημερινότητας , η δουλειά , τα παιδιά , χίλια δυο πράγματα που προκύπτουν και να έχεις στο κεφάλι σου το να χάσεις βάρος . Σκέφτομαι ώρες ώρες πόσο τυχερός θα ήμουν αν δεν έκανα εγώ τις επιλογές αυτές αλλά άλλοι , να είχα και εγώ personal trainner όπως τα παιδιά στο show αλλά και να είχα και έναν μπάστακα στο ψυγείο και στην τροφοθήκη . oχι πως από τότε που άρχισα να κάνω προσπάθεια έχω υπερφαγικά επεισόδια αλλά με έχει κουράσει το να κάνω εγώ αυτές τις επιλογές , κάθε μέρα είναι ένα δυσεπίλυτο puzzle το τι θα φάω ή πόσο θα γυμναστώ κλπ . Θα ζήλευα αν ένας άνθρωπος έχει κάποιον που κάνει όλες αυτές τις επιλογές για λογαριασμό του , όχι από θέμα βαριεστημάρας αλλά καθαρά από θέμα ότι ύστερα από τόσο καιρό κουράστηκα την καθημερινή μάχη στις επάλξεις της απώλειας βάρους . Από την άλλη όμως σκέφτομαι πως η νίκη αυτή , αν και όποτε έρθει δεν θα είναι αποκλειστικά δική μου . Αυτή είναι η έννοια του free will που έδωσε ο θεός . Μας έδωσε η φύση όλα τα εφόδια και από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας, να πληρώσουμε κάποιο τίμημα σε ότι και αν κάνουμε . Συγνώμη για το μακροσκελές αλλά ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας , ήδη μου έχετε προσφέρει πολλά μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του φόρουμ
με συναδελφικούς χαιρετισμούς .
- 26-01-2012, 21:27 #2
Γειά σου Παγκράτιε που έχουμε και το ίδιο τικεράκι χιχιχι. Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή δε μας χαρίζεται τίποτα. Για τα πάντα από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο πρέπει να καταβάλουμε μία αδιάκοπη προσπάθεια. Δεν το έχω παρακολουθήσει το παιχνίδι που περιγράφεις αλλά κατάλαβα πάνω κάτω περί τίνος πρόκειται. Επειδή οι άνθρωποι είμαστε από φύση μας ανικανοποίητοι νομίζω ότι και να μπορούσες να έχεις προσωπικό γυμναστή, προσωπικό διατροφολόγο, προσωπικό μάγειρα κ.α. πάλι θα είχες πρόβλημα κάποια στιγμή. Θα βαριόσουνα, θα διαφωνούσες, θα κουραζόσουνα κ.ο.κ. Γιατί υπάρχουν αποφάσεις που μόνο αν τις πάρουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Τα προβλήματα θα υπάρχουν για όσο ζούμε, το θέμα δεν είναι να κατηγορούμε τους εξωγενείς παράγοντες αλλά να κατανοούμε το πρόβλημά μας και να κάνουμε προσπάθειες για την επίλυσή του. Εγώ μετά από πολύ κούραση και ταλαιπωρία με δίαιτες, φουσκώματα και ξεφουσκώματα κατάλαβα ότι μου αρέσει δε μου αρέσει δεν μπορώ να σταθεροποιήσω το βάρος μου. Πειθαρχούσα για καιρό, έχανα βάρος και μετά σε βάθος χρόνου ξαναπάχαινα. Έτσι ζύγισα τα πράγματα, κοίταξα κατάματα το πρόβλημά μου και αποφάσισα να κάνω κάτι πιο δραστικό για να αλλάξω προς το καλύτερο τη ζωή μου. Συνηδειτοποίησα ότι προτιμούσα να μπω στη διαδικασία ενός χειρουργείου sleeve με ότι κινδύνους κι αν σήμαινε αυτό παρά να συνεχίσω να κάνω προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα. Νομίζω ότι ο καθένας μας πρέπει πρώτα απ'όλα να παραδέχεται το πρόβλημά του, μετά να ζυγίζει τις αντοχές του και τι είναι διατεθιμένος να κάνει, να δοκιμάζει αν θες τα όριά του και μετά να πράττει ότι νομίζει ως πιο σωστό για το καλό του. Όμως αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο εμείς για τον εαυτό μας. Ότι και να μας παρέχουν οι άλλοι είναι απλά μία διευκόλυνση ή υποστήριξη αν θες. Για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα όμως τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχουμε πάντα εμείς. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου και καλές κατηφόρες. :starhit:
26-01-2012, 21:37 #3
Originally posted by ΤΖΙΝΑ
Γειά σου Παγκράτιε που έχουμε και το ίδιο τικεράκι χιχιχι. Δυστυχώς σε αυτή τη ζωή δε μας χαρίζεται τίποτα. Για τα πάντα από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο πρέπει να καταβάλουμε μία αδιάκοπη προσπάθεια. Δεν το έχω παρακολουθήσει το παιχνίδι που περιγράφεις αλλά κατάλαβα πάνω κάτω περί τίνος πρόκειται. Επειδή οι άνθρωποι είμαστε από φύση μας ανικανοποίητοι νομίζω ότι και να μπορούσες να έχεις προσωπικό γυμναστή, προσωπικό διατροφολόγο, προσωπικό μάγειρα κ.α. πάλι θα είχες πρόβλημα κάποια στιγμή. Θα βαριόσουνα, θα διαφωνούσες, θα κουραζόσουνα κ.ο.κ. Γιατί υπάρχουν αποφάσεις που μόνο αν τις πάρουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα. Τα προβλήματα θα υπάρχουν για όσο ζούμε, το θέμα δεν είναι να κατηγορούμε τους εξωγενείς παράγοντες αλλά να κατανοούμε το πρόβλημά μας και να κάνουμε προσπάθειες για την επίλυσή του. Εγώ μετά από πολύ κούραση και ταλαιπωρία με δίαιτες, φουσκώματα και ξεφουσκώματα κατάλαβα ότι μου αρέσει δε μου αρέσει δεν μπορώ να σταθεροποιήσω το βάρος μου. Πειθαρχούσα για καιρό, έχανα βάρος και μετά σε βάθος χρόνου ξαναπάχαινα. Έτσι ζύγισα τα πράγματα, κοίταξα κατάματα το πρόβλημά μου και αποφάσισα να κάνω κάτι πιο δραστικό για να αλλάξω προς το καλύτερο τη ζωή μου. Συνηδειτοποίησα ότι προτιμούσα να μπω στη διαδικασία ενός χειρουργείου sleeve με ότι κινδύνους κι αν σήμαινε αυτό παρά να συνεχίσω να κάνω προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα. Νομίζω ότι ο καθένας μας πρέπει πρώτα απ'όλα να παραδέχεται το πρόβλημά του, μετά να ζυγίζει τις αντοχές του και τι είναι διατεθιμένος να κάνει, να δοκιμάζει αν θες τα όριά του και μετά να πράττει ότι νομίζει ως πιο σωστό για το καλό του. Όμως αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο εμείς για τον εαυτό μας. Ότι και να μας παρέχουν οι άλλοι είναι απλά μία διευκόλυνση ή υποστήριξη αν θες. Για να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα όμως τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχουμε πάντα εμείς. Καλή συνέχεια στην προσπάθειά σου και καλές κατηφόρες. :starhit:
26-01-2012, 22:09 #4
Πανγκρατιε καταλαβαινω τι εννοεις.Και γω αν δεν ντρεπομουνα να με βλεπει τοσος κοσμος θα δελεαζομουνα απο ενα σωου που σταχουν ολα στο χερι ετοιμα!
27-01-2012, 11:35 #5
Originally posted by pagratios2
καλησπέρα ,
Δεν ξέρω αν εχετε δει την εκπομπή στο mtv με τίτλο I used to be Fat , έχει να κάνει με ανθρώπους στην άλλη πλευρά του ατλαντικού οι οποίοι μόλις τελείωσαν το high school και έχουν μπροστά τους ένα καλοκαίρι να φτάσουν σε ένα επιθυμητό- φυσιολογικό-κανονικό τέλος πάντων, βάρος (ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει) πριν πάει στο κολέγιο ή βγει στην αληθινή ζωή. Αυτό που με ιντρίκαρε είναι ότι ναι μεν έχουν έναν personal trainner ο οποίος τους βγάζει το λάδι στην γυμναστική αλλά όσον αφορά το θέμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ έχουν να επιλέξουν αν θα διαβούν τον δρόμο της προσεγμένης διατροφής ή θα κάνουν του κεφαλιού τους. Πάντως η ζυγαριά , ιδιαίτερα αν σε βλέπει όλος ο κόσμος (όχι μόνο η Αμερική) , είναι αμείλικτος κριτής . Προσωπικά βρήκα το πρόγραμμα αυτό πολύ διασκεδαστικό , με τον όρο ότι βλέπω ανθρώπους με παρόμοιο αν όχι ίδιο πρόβλημα με εμένα να προσπαθούν να φτάσουν σε ένα στόχο , και να περνάνε από πολλά στάδια , να κολλάει η ζυγαριά καμιά φορά , να βρίζουν τον γυμναστή τους επειδή τους φέρνει στα όριά τους κλπ . ʼνοιξα αυτό το τόπικ όχι μόνο για αυτή καθαυτή την εκπομπή αλλά , βλέποντάς την μου ήρθε κάτι στο μυαλό . Είμαι σε μια κατάσταση όπως και πολλοί εδώ μέσα όπου οι επιλογές μου είναι προσωπικές , η πρόοδός μου έχει αποκλειστικό υπεύθυνο εμένα , θα δώσω λόγο στον εαυτό μου αν αποτύχω να φτάσω σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα , εγώ κάνω προσπάθεια κάθε μέρα να πάω στο γυμναστήριο και να προσέξω την διατροφή μου . Αυτά ... και αν προσθέσεις όλα τα άγχη της καθημερινότητας , η δουλειά , τα παιδιά , χίλια δυο πράγματα που προκύπτουν και να έχεις στο κεφάλι σου το να χάσεις βάρος . Σκέφτομαι ώρες ώρες πόσο τυχερός θα ήμουν αν δεν έκανα εγώ τις επιλογές αυτές αλλά άλλοι , να είχα και εγώ personal trainner όπως τα παιδιά στο show αλλά και να είχα και έναν μπάστακα στο ψυγείο και στην τροφοθήκη . oχι πως από τότε που άρχισα να κάνω προσπάθεια έχω υπερφαγικά επεισόδια αλλά με έχει κουράσει το να κάνω εγώ αυτές τις επιλογές , κάθε μέρα είναι ένα δυσεπίλυτο puzzle το τι θα φάω ή πόσο θα γυμναστώ κλπ . Θα ζήλευα αν ένας άνθρωπος έχει κάποιον που κάνει όλες αυτές τις επιλογές για λογαριασμό του , όχι από θέμα βαριεστημάρας αλλά καθαρά από θέμα ότι ύστερα από τόσο καιρό κουράστηκα την καθημερινή μάχη στις επάλξεις της απώλειας βάρους . Από την άλλη όμως σκέφτομαι πως η νίκη αυτή , αν και όποτε έρθει δεν θα είναι αποκλειστικά δική μου . Αυτή είναι η έννοια του free will που έδωσε ο θεός . Μας έδωσε η φύση όλα τα εφόδια και από εκεί και πέρα πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας, να πληρώσουμε κάποιο τίμημα σε ότι και αν κάνουμε . Συγνώμη για το μακροσκελές αλλά ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας , ήδη μου έχετε προσφέρει πολλά μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες του φόρουμ
με συναδελφικούς χαιρετισμούς .
σε σχέση τώρα με αυτό που λες, συγχώρεσε με αλλά δεν θυμαμαι τι διατροφη κάνεις και τι ειδος γυμναστικής κάνεις.... Νομίζω όμως ότι ακόμα και μόνος σου μπορείς να "υποκαταστήσεις" το ρόλο του διαιτολόγου για παράδειγμα αντι να υπολογιζεις κάθε μέρα τι θα φας, να γραφεις ή να εκτυπώνεις 1 φορά την εβδομάδα το διατροφικό πρόγραμμα όλης της εβδομαδας και απλά να πρτοσπαθείς να το τηρείς (ουσιαστικά αυτό θα έκανες αν πήγαινες σε διαιτολόγο) ή σε σχέση με τη γυμναστική αν πηγαινεις στο γυμναστηριο μπορείς να ζητησεις από τον γυμναστη να σου βγάλει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα. αν όχι, και κάνεις μόνος σου, νομίζω ότι το σημαντικό είναι να γυμναζεσαι 3-4 φορες την εβδομαδα από 1 ώρα περιπου. ότι γυμναστικη κι αν ειναι καλή είναι και καλο θα σου κανει!αν και υπάρχουν άτομα εδω μέσα που μπορούν να σου πουν λεπτομέρεις καλύτερα από εμένα που με τη γυμναστική δεν τα πάμε πάρα πολύ καλα....:wink1:
27-01-2012, 21:44 #6
Πριν ξεκινήσω να αλλάξω τη διατροφή μου, όταν ακόμα το σκεφτόμουν και το επεξεργαζόμουν, μαζί με διάβασμα(πολύ διάβασμα όμως, το οποίο συνεχίζεται ακόμα κατά περιόδους όταν βρίσκω κάτι καινούριο ή ενδιαφέρον) περί διατροφής, άσκησης, παχυσαρκίας κλπ παρακολούθησα 2-3 σεζόν του ριάλιτι biggest loser που είναι κάτι παρόμοιο... νομίζω οτι με βοήθησε προσωπικά στη πορεία μου, δε ξέρω ακριβώς πως αλλά έτσι πιστεύω.
Από κει και πέρα εγώ προσωπικά να έχω άτομα πάνω από το κεφάλι μου δε θέλω, με ενοχλεί. Προτιμώ να κάνω λίγο παραπάνω διάστημα, να κάνω ίσως λάθη στη πορεία που αλλιώς δε θα γίνονταν αλλά να γίνουν όλα με μεγαλύτερη ηρεμία, χωρίς πολλά λόγια, φωνές, ψυχολογικά τρικ και ξέρω γω τι άλλο χρησιμοποιούν οι ειδικοί. Και κυρίως να ξέρω τι κάνω και γιατί ακριβώς το κάνω.
01-04-2012, 17:11 #7
παγκρατιε γεια σου,
το χω δει το προγραμμα μια δυο φορες στο σκαι και το βρηκα τρομερα ενδιαφερον.
τωρα που το δειχνει;δε το χω πετυχει ποτε,και τι ωρα;
01-04-2012, 18:16 #8
βασικά τα ειχα δει στο mtv και μετα κατεβασα με torrent μια σαιζόν (δεν θυμαμαι ποια) ειναι ολα αυτοτελη τα επεισοδια , τωρα εχω βρει καινουργιο χομπυ , το biggest loser , ειναι και αυτο στην ιδια φιλοσοφια , βεβαια , τους ανθρωπους αυτους τους εχουν αναλαβει επαγγελματιες και σε καμια περίπτωση δεν πρεπει απο την πρωτη μερα να υποβαλουμε τον εαυτο μας σε εξαντλητικη διαιτα και προπονηση , εκτος το οτι ειναι επικινδυνο το πιθανοτερο ειναι να μας ριξει ψυχολογικα και να τα παρατησουμε . η μαχη για την απωλεια βαρους θελει υπομονη, επιμονη, χρονο και δεσμευση στον εαυτο μας οτι θα τα καταφερουμε. Απλα ημουν περιεργος για ατομα με τα διπλασια και τριπλασια κιλα απο εμενα να βγαινουν στην τηλεοραση μπροστα σε ολο το κοσμο και να βλεπουμε την προσπαθεια και την προοδο τους. Σιγουρα το να εισαι εκτεθειμενος σε ολο το κοσμο σου δινει επιπλεον κινητρο για να τα καταφέρεις αλλα απο την άλλη μπορει σε '' νορμαλ'' ανθρωπους (αληθεια τι σημαινει φυσιολογικος , πιστευω ολοι εχουμε δαιμονες να παλεψουμε) να το βλεπουν σαν freak show και να σπανε πλακα. Τελος παντων , ευχομαι σε ολους να πραγματοποιησουμε τους στοχους μας και να τους διατηρησουμε .
με αγωνιστικους χαιρετισμους
01-04-2012, 18:20 #9
αυτο με τους εφηβους μου αρεσε σα σκεψη και σαν ιδεα.
οχι οτι τους εδειχνε στη τηλεοραση,αυτο ειναι αλλη συζητηση,αλλα στο οτι ηταν σα κατασκηνωση που βοηθουσε τα παιδια να χασουν κιλα,να ασχολουνται με διαφορες ασκησεις και να κανουν πραγματα της ηλικιας τους,εκτος απο το να τρωνε συνεχεια.
βασικα τωρα που το θυμηθηκα καλυτερα,αυτο που ειχα δει στο σκαι ηταν με παιδια γυρω στα 12 με 15 ή ανηλικα τελος παντων.
και απο τη βρετανια τα στελναν σε κατασκηνωση στις ηνωμενες πολιτειες και δειχναν τι εφτιαχναν καθε μερα,τι τρωγαν κι ολα αυτα.
σαν αυτο που περιεγραψες.
εισπραττω τους χαιρετισμους και ανταποδιδω
01-04-2012, 22:03 #10
pagratie καλησπερα, αν επιτρεπετε να ρωτησω πως το κατεβασες?? ειμαι λιγο ασχετη με τα torrent.
02-04-2012, 08:51 #11
το έχω δει και εγώ πολλές φορές.Όταν το βλέπω με πιάνει ένα πράγμα περίεργο.Με κάνει να πιστεύω ότι αν δεν ξεσκιστώ στην γυμναστική ποτέ δεν θα χάσω αρκετό βάρος....
03-04-2012, 11:33 #12
προσωπικά έχω ποροθεί με την εκπομπή.... σκέφτομαι απλά ότι αυτοί έχουν την πιεση του χρόνου και της κάμερας και τελικά καταφέρνουν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.... γιατί να μην τα καταφέρω εγώ που δεν με περιορίζει τίποτα ????? :wink1::wink1:
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια