Results 1 to 11 of 11
Thread: ξερουμε τι τρωμε;
-
31-03-2012, 18:35 #1
ξερουμε τι τρωμε;
Πηγα σημερα στο σουπερ μαρκετ, και εφοσον δεν ειχα τιποτα αλλο να κανω σημερα, πηγα με το πασο μου, κοιταζα.. χαζευα... και αρχισα να κοιταζω τα συστατικα των τροφων... για το "ετσι", και να κοιταζω τις μαρκες μεταξυ τους. Ειδα μεγαλη διαφορα απο μαρκα-σε-μαρκα, και ειδα επισης οτι βιολογικο, δεν σημαινει και "καθαρο". Πολλες εταιριες μασκαρευουν συντιρητικα και συστατικα με τα Ε-ΧΧΧ, βρηκα απο το χημειο του κρατους 2008 μια λιστα που εξηγει τι ειναι το καθε Ε και ποιες οι επιπτωσεις.
Η χρηση του καταλογου :
- αναφερει ποια συντηρητικα χρησιμοποιηθηκαν σε πειραματοζωα. (για αυτους που ειναι cruelty-free)
- αναφερει ποια συντηρητικα ειναι αλλεργιογονες (οπως η ταρτραζινη - Ε102, επιρρεαζει ατομα που εχουν αλλεργια σε ασπιρινη, για παραδειγμα)
- Μπορουμε να γνωριζουμε τι καταναλωνουμε
- Γνωριζουμε τι ειναι φυσικο, και τι οχι.
http://www.moh.gov.cy/moh/sgl/sgl.nsf/all/606FE202DECAFFC8C22575970024B82B/$file/O%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE% B1%20%CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE %B1%20%CE%A4%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%C E%BD%20%28%CE%91%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE% AF%20%CE%95%29%202008.pdf
αν δεν λειτουργει το λινκ, θα το ανεβασω καπου εγω σε αλλη διευθυνση
- 31-03-2012, 21:47 #2
MπΡΑΒΟ σευχαριστουμε πολυ ωραιο σαιτ.Εγω μολις τωρα εμαθα απο ενα link που ανεβασε η Ασημενια οτι επειδη οι αγελαδες αρμεγονται πολλες φορες τη μερα με μηχανηματα παθαινουν φλεγμονες.Η παστεριωση δεν μπορει να αποκλεισει το πυον,μονο τα μικροβια οποτε καθε ποτηρι αγελαδινο γαλα περιλαμβανει κ μεγαλο αριθμο πυον! Ειναι θλιβερο αλλα νομιζω οτι οσο πιο πληροφορημενοι ειμαστε τοσο λιγωτερο κοροιδα πιανομαστε απο τις μεγαλες γαλακτοφαρμακευτικες εταιρειες.
Ευτυχως υπαρχει γαλα αμυγδαλου,καρυδας,σογιας,κ. α.
01-04-2012, 05:29 #3
ε.. οχι ακριβως, χαμηλωνει η ποιοτητα του γαλακτος, αλλα αν ειχε πυον, θα το εβλεπες, το πυον με το γαλα θα εκανε διαχωριση.Το παθαινουν οι αγελαδες που παθαινουν μαστιτιδα. Απλα χαμηλωνει η ποιοτητα του γαλακτος, τα περι πυον ειναι προπαγανδα των vegan, θα ακουσεις πολλα τετοια. Το βγαλανε αυτο γιατι το πυον απο σπυρια ειναι το ιδιο λευκο, και η πρωτη εικονα που σκεφτομαστε, ειναι το πυον το λευκο στα σπιρακια που ειχαμε ειτε εμεις, ειτε οι φιλοι μας οταν ειμασταν μικροι. Γενικοτερα ειναι προπαγανδα της PETA και χρησιμοποιουν πολλες παραπλανητικες λεξεις και εικονες για να μπερδευτει ο κοσμος.
Μπορω να αναλυσω αν θες.
Θα ακουσεις πρωτο και καλυτερο: "τα αυγα ειναι περιοδοι κοτας, τρως κοτοπεριοδο!!". Επισης χρησιμοποιουν τη τακτικη του "ιιιιιιιιιιιοοοοουυυυυ πως μπορεις να το τρως;;;;;; Γιαχ! ευτυχως εγω δεν τα κανω αυτα... δεν πεφτω σε παγιδες"
Εγω προσωπικα, περνω το γαλα Σταμου, ειναι μη-ομογενοποιημενο (προτιμω το κατσικισιο του), υψηλης ποιοτητας.
Παντως φτηνιαρικα γαλατα, μη παιρνεις ποτε, ειναι νεροζουμια.
01-04-2012, 14:41 #4
Merry, π.χ για τα παιδια τι γαλατα να τους δινω ως πιο ασφαλη?
αυτα του Σταμου ?
01-04-2012, 20:11 #5
πολύ καλό το λινκ που ανέβασες. πολύ χρήσιμες πληροφορίες ! Σε ευχαριστούμε!!!
01-04-2012, 21:37 #6
Originally posted by ton76
Merry, π.χ για τα παιδια τι γαλατα να τους δινω ως πιο ασφαλη?
αυτα του Σταμου ?
Επισης στο βεροπουλο ενα χιωτικο με μαστιχα η περγαμοντο ειναι περιορισμενης κυκλοφοριας. χωρις περιεργα προσθετα, το αρωματιζουν με ελαια και μονο.
03-04-2012, 14:15 #7
επίσης από τον Σκλαβενίτη το ΕΒΟΛ είναι κορυφαίο και από μικρη παραγωγή του Βόλου. Νοστιματατο!! Το Φαρμα Κουκακη επίσης. Και τα δυο έχουν εκτος απο αγελαδινο και κατσικισιο.Ακόμη καλύτερο αν το αντεχεις στην γευση.
Ο διατροφολος μου που εχει και μικρα παιδια μου ειπε οτι το καλυτερο γάλα είναι το κατσικισιο για τα παιδια, επειδη ερχεται πιο κοντα σε συσταση στο μητρικο και δεν παραγεται ποτε σε μεγαλες ποσοτητες και είναι απο μικρες παραγωγες αναγκαστικά. Προς το τελος καθε χρόνου έχει ελλειψη λογω της αναπαραγωγής των κατσικιών οποτε έχετε το νου σας οτι δεν θα βρισκεται για κανα 2 μηνες τοτε κατσικισιο πουθενα.
03-04-2012, 22:10 #8
εγω ρε παιδιά δίνω στη μικρή μου το νεστλε νεσλακ είναι 1,5 χρονών λέτε να αρχίσω να της δίνω φρέσκο αγελαδινό απο δικές μας αγελάδες?είμαι απο χωριό κ μπορώ να το χω φρέσκο κάθε μέρα...δε ξέρω πάλι μήπως της πέσει βαρύ?
04-04-2012, 15:50 #9
Originally posted by eadi
εγω ρε παιδιά δίνω στη μικρή μου το νεστλε νεσλακ είναι 1,5 χρονών λέτε να αρχίσω να της δίνω φρέσκο αγελαδινό απο δικές μας αγελάδες?είμαι απο χωριό κ μπορώ να το χω φρέσκο κάθε μέρα...δε ξέρω πάλι μήπως της πέσει βαρύ?
Διαβασε τα συστατικα του γαλατος εκεινου, αν εχει ζαχαρη, παιζει να'χει προβλημα εθισμου στη ζαχαρη αργοτερα, οπως ο αντρας μου και η αδερφη του. Εχουν και οι 2 αρκετα μεγαλο προβλημα. Η μανα τους τους μεγαλωσε με φαριν-λακτε κρεμες εχουν πολυ ζαχαρη αυτα.
Τη συσταση κοιτα πρωτα.
06-04-2012, 07:53 #10
κρέμες δε της δίνω τρώει βρώμη το απογευμα βραστή κουακερ κ η ζάχαρη δε της αρέσει καθόλου όσες φορες της προσφέρουν κιντερ κτλ τα φτύνει είναι του φαγητου ευτυχώς αλλα κ του γάλακτος θήλασα πολλούς μήνες ευτυχώς αλλά τώρα δε ξέρω απο τη μια αυτά τα γάλατα έχουν σίδηρο κ απο την αλλη το φρέσκο δεν έχει μεν αλλα είναι ΦΡΕΣΚΟ...η παιδιατρος επιμένει μέχρι τα 2 γάλα με σίδηρο τύπου νεστλε,δε μας λέει μάρκα μας δίνει ποια είναι κ διαλέγουμε εμείς....
06-04-2012, 14:10 #11
Originally posted by eadi
κρέμες δε της δίνω τρώει βρώμη το απογευμα βραστή κουακερ κ η ζάχαρη δε της αρέσει καθόλου όσες φορες της προσφέρουν κιντερ κτλ τα φτύνει είναι του φαγητου ευτυχώς αλλα κ του γάλακτος θήλασα πολλούς μήνες ευτυχώς αλλά τώρα δε ξέρω απο τη μια αυτά τα γάλατα έχουν σίδηρο κ απο την αλλη το φρέσκο δεν έχει μεν αλλα είναι ΦΡΕΣΚΟ...η παιδιατρος επιμένει μέχρι τα 2 γάλα με σίδηρο τύπου νεστλε,δε μας λέει μάρκα μας δίνει ποια είναι κ διαλέγουμε εμείς....
Οι φραουλες ειναι τωρα της εποχης, εχουν το 98% της ημερισιας δοσης για ενηλικες ανα 100 γραμμαρια.
αν τρωει αυγα (απο τον αγροτη που αγοραζω αυγα εχει και κατι μεγαλα για μωρα) ο κροκος εχει αρκετο σιδηρο, και αν τρωει κρεας, ψαρι, δεν θα εχει προβλημα.
Μην φανταστεις οτι τα μικρα θελουν και τονους σιδηρο. 6 - 12 μηνων χρειαζονται 11mg και 1-3 χρονων 7mg.
ΕΚΤΟΣ κι αν παιζει να'χει το πιτσιρικι προβλημα και σου το λεει για φαρμακευτικους λογους. Αλλο αυτο, αλλα οι γονεις μας ας πουμε που δεν ειχαν νεσλακ;
Όλα είναι τα χρήματα
15-07-2025, 15:02 in Με καφέ και συμπάθεια....