ποιες συνηθειες σε παχαινουν - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 31 to 45 of 54
  1. #31
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    αχαχα τυχερη είσαι! Την βγαζεις και με λιγότερα ποτά :P

  2. #32
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    491
    το καλο με μενα ειναι οτι δεν πινω αλκοολ :wow:
    μαλλον τα γλυκα με παχαινουν και η ποσοτητα

  3. #33
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Μη σας αγχώνει το αλκοόλ, δεν είναι αυτό που μας παχαίνει, μεγάλος μύθος. Αρκεί φυσικά να το περιλαμβάνουμε στο ημερήσιο θερμιδικό πλάνο μας, να μη πίνουμε πάνω από 1-2 φορές την εβδομάδα και να πίνουμε κρασί ή... spirits(δε μου έρχεται η ελληνική λέξη) και όχι cocktails με ζάχαρες και αναψυκτικά.

    Ισα ίσα, υπο αυτές τις προϋποθέσεις εξαφανίζεται και η κατακράτηση νερού και μπορεί να δούμε στη ζυγαριά να εξαφανίζεται κανά κιλάκι από το πουθενά.

    Επίσης τη πρόταση φρουκτόζης αντί για κρυσταλλική ζάχαρη δε τη κατάλαβα... είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράμα.

  4. #34
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    149
    Η φρουκτόζη έχει την ίδια θερμιδική αξία με την ζάχαρη μόνο που είναι πιο γλυκιά, άρα βάζεις λιγότερη ποσότητα. Αυτό τουλάχιστον μου έχει πει η διατροφολόγος μου

  5. #35
    παιδιά, και η στέβια είναι πολύ πιο γλυκιά και χωρίς θερμίδες, αλλά κάτι μου κάνει η γεύση της. Όσο για την φρουκτόζη, πήρα λίγη από την γιαγιά μου... Ούτε αυτή με ξετρέλανε. Μάλλον θα την κρατήσω την ζαχαρίτσα στην διατροφή μου...

  6. #36
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Athens
    Posts
    144
    εγώ ευτυχώς δε βάζω ζάχαρη / στέβια / κτλ στον καφέ /τσάι μου εδώ και χρόνια. θέλω να ευχαριστιέμαι τη γεύση του καφέ.

    άλλο που με παχαίνει είναι η έλλειψη άσκησης. μιλάμε για μεγάλη διαφορά!

  7. #37
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Η ασκηση κάνει θαυματα και στην εικόνα του σώματος όχι μόνο στα κιλά!

  8. #38
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Το αλκοόλ μετατρέπεται κατεύθειαν σε λίπος. Δηλαδή 100κε κυβικά εκατοστά αλκοολούχου ποτού με 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ μας γεμίζει με 40γρ λίπους ή 360 αποθηκευμένες θερμίδες υπό τη μορφή λίπους.
    Συνήθειες που παχαίνουν είναι τα λιπαρά, τα λάδια, τα τηγανητά, τα αλατισμένα αλλά και τα έτοιμα γλυκά ζαχαροπλαστείου με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος. Κυρίως παχαίνει το λίπος. Το έτοιμο λίπος. Η καθιστική ζωή παχαίνει επίσης.
    Η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί από ένα φυσικό πανφάρμακο, το μέλι. Και μπορεί να γίνει συνήθεια.
    Το αλάτι μπορεί να αποφευχθεί τρώγοντας φυσικές τροφές κι όχι επεξεργασμένες. Τα λιπαρά επίσης. Οι φυσικές τροφές έχουν κι αυτές λιπαρά αλλά όχι λάδια. Το λάδια όπως το τρώμε κατευθείαν γίνεται λίπος.
    Παχαίνει η πληθώρα σε τρόφιμα και τα γεμάτα με κάθε λογής φαγητό ντουλάπια και ψυγεία, αλλά κυρίως οι κακές συνήθειες που κληρονομήσαμε. Τα λαδερά φαγητά. Ένα οποιοδήποτε λαδερό φαγητό μπορεί να φτιαχνεί χωρίς ίχνος λαδιού αρκεί να έχει μια σχετικά καλή υγρασία στο τέλος. Αυτή κι αν είναι συνήθεια.

  9. #39
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Το ελαιόλαδο είναι αρκετά θρεπτικό όμως, κι αν τρώγεται σε σωστή ποσότητα είναι και απαραίτητο στην διατροφή μας!! Θα συμφωνησω όμως για τα αλάτια και τα ετοιμα γλυκά και φαγητά γενικά.

  10. #40
    άσχετο αλλά σήμερα έφαγα ταχίνι με μαρμελάδα ροδάκινο κ μιλάμε δν περίμενα να μαρέσει όσο!καλύτερο κ από μερέντα!

    κεγώ έχω παρατηρήσει οτι δν με παχαίνει το αλκοόλ αρκεί την εβδομάδα να καταναλώνω 2 μπύρες κ κανά κρασί κ ανά δύο βδομάδες να κάνω κ καμιά κρεπάλη!(2-5 ποτά)

    αν αναφερόμαστε στο ελαιόλαδο ,ή στα ω3 ,νομίζω οτι είναι απαραίτητα με μέτρο πάντα γιαυτό τα συμπεριλαμβάνει κ η μεσογειακή διατροφή

    ηλιαίλεο,καμμένα λάδια κτλ πιστεύω είναι οτι χειρότερο

  11. #41
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Originally posted by giorgosdelta
    Το αλκοόλ μετατρέπεται κατεύθειαν σε λίπος. Δηλαδή 100κε κυβικά εκατοστά αλκοολούχου ποτού με 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ μας γεμίζει με 40γρ λίπους ή 360 αποθηκευμένες θερμίδες υπό τη μορφή λίπους.
    Ο οργανισμός μας δεν έχει καν μηχανισμό ώστε να μετατρέψει το αλκοόλ σε λίπος με αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό που γράφεις είναι αδύνατο. Λιγότερο από 5% του αλκοόλ μετατρέπεται σε λίπος...
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10539756

    Βάζω και ολόκληρο το άρθρο του Berkhan για το αλκοόλ αφού άνοιξε η συζήτηση και για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει.
    http://www.leangains.com/2010/07/tru...nd-muscle.html

    Επίσης θα ήθελα μια ανάλυση στο τι ακριβώς προσφέρει το μέλι και που βασίζεις τα λεγόμενα σου. Εγω το θεωρώ βασικά ομοιο θρεπτικά και διατροφικά με τη ζάχαρη.

  12. #42
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Πιστευω οτι η ελια εχι τις ιδιες ιδοτητες με το λαδι οποτε καλο ειναι να προτιμουμε τον καρπό!

  13. #43
    Senior Member
    Join Date
    May 2012
    Location
    Ιωάννινα
    Posts
    481
    Το φυσικο αλατι ειναι καλο, σαφως! Το βρισκεις στα βιολογικα ή σε καταστηματα ξηρων καρπων πχ.

  14. #44
    εγώ συμφωνώ χικ με φιλιππάρα χικ!:saint:

  15. #45
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Την καλημέρα μου στην παρέα
    τις τροφές καλό είναι να μην τις μετράμε μόνο με το θερμιδικό τους φορτίο αλλά και με το ποσοστό επεξεργασίας τους. Όποια τροφή ανεβάζει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι αποδεδειγμένο ότι προκαλεί αποθήκευση λίπους. Έτσι τροφές όπως η επεξεργασμένη ζάχαρη, οι απλοί υδατάνθρακες και το αλκοόλ που είναι κατα βάση επεξεργασμένα ποτά, τρόφιμα είναι πιο παχυντικά από αντίστοιχα που μπορεί να έχουν την ίδια θερμιδική αξία.

    Και αυτό γιατί το σώμα μας δεν μπορεί να τα επεξεργαστεί και να τα "αναγνωρίσει" όπως οι φυσικές τροφές. Δηλαδή το μελι για παράδειγμα, μπορεί να έχει την ίδια θερμιδική αξία με την άσπρη ζάχαρη αλλά θρεπτικά έχει να μας προσφέρει μία σειρά από θρεπτικά συστατικά που το σώμα μας θα μεταβολίσει διαφορετικά σε σχέση με την απλή ραφιναρισμένη ζάχαρη.

    Έτσι μπορεί κάποια τρόφιμα να έχουν τις ίδιες θερμίδες, ωστόσο να επεξεργάζονται και να αξιοποιούνται πολύ διαφορετικά από το σώμα μας. Είναι λάθος να μετράμε μία διατροφή καθαρά θερμιδικά και όχι από την ποιότητα της. Και είναι αποδεδειγμένο ότι μπορούμε να τρώμε περισσότερες θερμίδες καθημερινά και ωστόσο να μπορούμε να χάσουμε βάρος, αρκεί οι τροφές που λαμβάνουμε να είναι όσο το δυνατόν μη επεξεργασμένες, πλούσιες σε φυτικές ίνες (βοηθούν στον αργό μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην μικρότερη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα) και ένα ποσοστό τους ιδανικά 50% σε κάθε γεύμα να είναι ωμές τροφές. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τρώμε περισσότερο και να χάνουμε βάρος χωρίς να πεινάμε.

    Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είναι μόνο σημαντικό να προσέχουμε τις θερμίδες που λαμβάνουμε καθημερινά, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να επιλέγουμε καθαρές τροφές, μη επεξεργασμένες, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που το σώμα μας θα τις αναγνωρίσει ως τροφές και έτσι θα τις αξιοποιήσει αναλόγως.

    Προσωπικά ότι κιλά έχω χάσει μέχρι τώρα τα έχω χάσει χωρίς να μετράω καν θερμίδες. Όλη μου την ενέργεια και την προσοχή την έχω δώσει στο να αλλάξω τις καθημερινές μου συνήθειες σε ότι έχει να κάνει με την καθιστική ζωή και την ανθυγιεινή διατροφή. Και όσο ασκούμαι τακτικά και τρώω μη επεξεργασμένες τροφές, μαγειρεμένες από τα χεράκια μου χάνω βάρος. Αν δεν το κάνω αυτό παραμένω σταθερή.

    Να σημειώσω ότι το μέλι αποτελεί για μένα μία καθημερινή τροφή που λατρεύω. Στο κάτω κάτω το μέλι είναι τόσο θρεπτικό που στην τελική δεν μπορείς να φας πάααρα πολύ.
    Το σημαντικό είναι σε ότι και να τρώμε να έχουμε μέτρο και αυτό που έχω καταλάβει τα όσα χρόνια παλεύω να χάσω βάρος είναι ότι την ποσότητα σε τροφές φυσικές μπορείς να την ελέγξεις πολύ πιο εύκολα σε σχέση με τις επεξεργασμένες.


    Καταλήγοντας να πω ότι μία από τις χειρότερες συνήθειες μας που μας οδηγούν να βάζουμε βάρος είναι ότι στην σύγχρονη κοινωνία που ζούμε, τρώμε τροφές ως προϊόντα με ετικέτα και όχι στη φυσική τους μορφή. Αν όλοι αρχίζαμε να τρώμε μόνο φυσικές τροφές, λαχανικά, φρούτα, μαγειρεμένα φαγητά από τα χεράκια μας, προϊόντα ολικής άλεσης αποκλειστικά και προϊόντα ζύμωσης (για καλή λειτουργία του πεπτικού) και όχι τροφές με περιτύλιγμα, αν πίναμε αρκετό νερό και περπατούσαμε καθημερινά τότε θα είχαμε επιδημία αδυνατίσματος!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •