ποιες συνηθειες σε παχαινουν - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 46 to 54 of 54
  1. #46
    Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    thessaloniki
    Posts
    54
    παντως κατι που εχω παρατηρησει ειναι οτι τις μερες που πινω αλκοολ ειμαι πολυ φουσκωμενη στο προσωπο αλλα και στο σωμα ειτε εχω φαει ειτε οχι ,και δεν λεω να εχω πιει ολο το βοσπορο ενα δυο ποτα,αν γνωριζει καποιος κατι ας με διαφωτισει

  2. #47
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Νομιζω φταίει το ότι το αλκοολ κάνει κατακρατησεις υγρων!

  3. #48
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Tα όποια θρεπτικά συστατικά του μελιού είναι τόσο ασήμαντα που ειλικρινά δε χωράνε σε καμία συζήτηση... ΟΚ, με 100γρ. μέλι θα πάρεις το 1-2% της ΣΗΔ σε πρωτεΐνη και μερικές βιταμίνες/ιχνοστοιχεία συγκριτικά με τη ζάχαρη που είναι το απόλυτο μηδέν αλλά να το προωθούμε και σαν υγιεινό νομίζω είναι τρομερή υπερβολή.

    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5568/2
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5593/2

    Το αλκοόλ προφανώς δεν είναι ιδανική τροφή, προκαλεί προβληματα με το κυριότερο να είναι οι κενες θερμίδες(μιλάμε για φυσιολογική κατανάλωση και όχι για εξαρτηση φυσικά) αλλά σίγουρα ένα από αυτά δεν είναι η αύξηση της γλυκόζης και η μετατροπή σε λίπος. Kαι σίγουρα σε μια υγιεινή διατροφή έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει ένα ποτήρι κρασί παρά μια κουταλιά μέλι...

  4. #49
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Φιλλιπάρα μου την καλημέρα μου
    έχουμε πολλές φορές διαφορετικές απόψεις, ωστόσο ξέρεις ότι σε εκτιμώ και χαίρομαι πάντα να σε βλέπω στο φόρουμ.
    Δεν θα μπω σε διαδικασία διαφωνίας μαζί σου, ξέρω ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις στο θέμα διατροφη και το σέβομαι.
    Πάντως σε ότι έχει να κάνει με τις τροφές που ανεβάζουν απότομα τη γλυκόζη στο αίμα είναι όντως αποδεδειγμένο ότι προκαλούν αποθήκευση λίπους γιατί η περίσσεια γλυκόζης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το σώμα μας και όταν παράγουμε μεγάλες ποσότητες ινσουλίνης για να τη μεταβολίσουμε γίνεται αναπόφευκτα και αποθήκευση λίπους. Το μέλι βέβαια αποτελεί και αυτό μία τροφή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν θα διαφωνήσω στο γεγονός ότι πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή και με μέτρο και σε μερικές περιπτώσεις και καθόλου. Ωστόσο είναι μία καλή τροφή που για έναν υγιή οργανισμό πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να μην είναι στο καθημερινό του διαιτολόγιο πάντα με μέτρο. Όπως με μέτρο πρέπει να είναι και τα γλυκά φρούτα και οποιαδήποτε τροφή έχει πολλά ζάκχαρα (σταφύλια, σύκα κτλ) Πάντως είναι γεγονός ότι οι φυσικές τροφές που δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας χημικής διεργασίας αναγνωρίζονται από το σώμα μας άρα και μεταβολίζονται πιο εύκολα αν τρώγονται σε ενδεδειγμένες ποσότητες και όχι στην υπερβολή τους. Στην τελική δεν είναι τι μας προσφέρει μόνο μία τροφή στην καθημερινότητα μας αλλά το σύνολο της διατροφής μας. Έτσι το έχει προβλέψει η φύση και για αυτό πιστεύω ότι όλες οι φυσικές τροφές έχουν θέση στην καθημερινή μας διατροφή και η κάθε τροφή βάζει το δικό της λιθαράκι για την καθημερινή μας θρέψη, μικρό ή μεγάλο.

  5. #50
    απόλα όσα είπατε με συμφέρει να πιστέψω οτι μπορώ να καταναλώνω κρασά κ μέλι ανεξέλεγκτα!

    :saint:

  6. #51
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    1,637
    Ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ισορροπημένης διατροφης είναι το ρακόμελο! ΧΙΚ!

    Eli η εκτίμηση μου για σένα ειναι δεδομένη και ελπίζω να το γνωρίζεις. Τιμή μου αν ισχύει και το αντίστροφο. Όσο για τις διαφορετικές απόψεις, υπάρχουν... το κακό είναι οτι εξαιτίας μου δε μπορούν να καταλήξουν σε γόνιμη συζητηση και γι'αυτό λυπάμαι. Καλά να περνάς!

    Το αλκοόλ πάντως ΔΕ προκαλεί απότομη αύξηση της γλυκόζης, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης αυτό.

  7. #52
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,363
    Το αλκοολ αν το συνδυάσεις με ζάχαρη ανεβαζει σιγουρα γλυκόζω και γι αυτο αν πιούμε και φάμε κάτι γλυκό στα καπάκια γινόμαστε ντίρλα ΧΔ Είναι απλή χημεία. Αλκοόλη+Ζάχαρη δεν πάνε πακέτο :P

  8. #53
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Athens
    Posts
    5,663
    Originally posted by filipparas
    Ο ακρογωνιαίος λίθος μιας ισορροπημένης διατροφης είναι το ρακόμελο! ΧΙΚ!
    :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
    :smilegrin:

    Εννοείται η εκτίμηση αμοιβαία! :starhit:

  9. #54
    Senior Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Athens
    Posts
    144
    Πήγα την προηγούμενη εβδομάδα σε έναν ειδικό παθολόγο και μετά από εξετάσεις και μιάμιση ώρα συζήτησης μου είπε οτι η γλουτένη και η καζεΐνη με παχαίνουν (και μου έχουν δημιουργήσει φλεγμονές στο σώμα). Έτσι, μου συνέστησε να απέχω από αυτά για 3 μήνες.
    Ξεκίνησα πριν 4 ημέρες

    Είμαι λίγο επιφυλακτική, αλλά οι κουμπάροι μου που ακολούθησαν τις συμβουλές του έχουν γίνει άλλοι άνθρωποι (ως προς την υγεία τους αλλά και εμφανισιακά). Θα δείξει ο χρόνος, τι να πω.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •